sacma bir diyet gunlugu

earthsea

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
368
64
123
A.B.D.
Evet kizlar, diyete basladim. Bugun 3. gunum.

Diyet gunlugum sacma cunku diyet yapma sabebim sacma.

Ben 1.63 boyunda 67 kilo bir bayanim. 15 yili geckin bir zamandir duzenli, yogun spor yapiyorum. Kilom fazla olmasina ragmen vucut yag oranim oldukca dusuk, bu sebeple 38 beden giyiyorum. Gorunusumle ilgili bir problemim yok, vucudumu seviyorum ama tartiya cikip da bu kadar yuksek rakamlar gormek istemiyorum. Esimden sadece 3 kilo daha hafifim bu da benim cok canimi sikiyor.

Yani anlayacaginiz, belki de sacma sapan bir sebepten diyet yapmaya basliyorum.

Uc gundur tartilmadim, yarin sabah ac karnina tartilip kilomu yazacagim, ama 3 gun once 67 idi, cok fazla degismis olamaz.

Eveeet.....

bugunki menumuzle baslayalim:

kahvalti: 400 kalori

2 dilim kepek ekmegi
2 light karper peynir
%98 yagsiz pastirma
2 bardak kahve

ogle yemegi:400 kalori

domates, salatlik, havuc, haslanmis nohut, yagsiz peynir, humus, avocadodan olusan salata

aksam yemegi: (henuz yemedim ama)(hepsini yiyebilirsem 320 kalori)

diyet mucver (2 kabak, 1 yumurta, dere otu, 1 kasik yagsiz peynir, 1,5 kasik un, yagsiz, firinda)

eve gidince sporumu da yaparim insallah.

sporumu yaptim 720 kalori yakmisim.

mucver firinda, bekliyorum, cok aciktim :) peynirini az koydum 320 yerine 253 kalori oldu mucverim. mucveri beklerken de 3 tane kuru kayisi yedim

sabah.......408 cal
oglen........447 cal
aksam.......507 cal (spor sonrasi protein bar ve 3 kuru kayisi dahil)
toplam kalori girisi.....1362
spor..........-720 cal

net kalori..... 642

killoyu korumak icin gerekli miktar.....1734

kalori acigi.......1092

7000 kalori 1 kilo olduguna gore, 3 asagi 5 yukari bu hesaba gore haftada 1 kilo 90 gram verebilmem lazim.

yalniz bir sey farkettim, diyet yaparken spor cok zor, vallahi kolum zor kalkti

bugune cok cok ac basladim.

sabah tartildim 66 kiloyum. 3 gunde 1 kilo vermisim. Sanirim su kaybi var onun icin bu kadar hizli gidiyorum. Ya da aldigim kilolari veya harcadiklarimi yanlis sayiyorum cunku bu kadar hizli kilo vermemem lazim.

Kahvalti:

Bagel icinde 1 yumurta ve bir dilim sari amerikan peyniri.....410 kalori

2 bardak kahve

ogle yemegi:

domates corbasi....73

karisik salata........447

toplam...............520

hangi sporu ne kadar süre yapıyorsun canm? 720 kalori yakımı çok iyi..

birsaat kadar insanity programini yapiyorum (HIIT tipi spor diye geciyor). yuksek nabizda araliksiz 1 saat hoplama ziplama tarzi.

bir saate yakin da donusumlu olarak: kol, sirt, gogus, karin, bacak kaslarini guclendirmeye yonelik hareketler yapiyorum. Ne bileyim, cesit cesit mekikler, plank falan karin icin. kollar, sirt, gogus icin de agirlik kaldirip, sinav falan cekiyorum. Bacaklar icin de squat tarzi cokup kalkma.

fotograftaki, kalori olcen saatten var bende. gogsune takilan bandi kalp atis hizina gore yaktigin kaloriyi hesapliyor.

http://www.personal-fitness-trainer...iscussion/polar-heart-rate-monitor-and-strap/

birazdan sporumu apacagim ama kolumu kaldirmaya halim yok, kalori kisitlamasi yedi bitirdi beni. biraz karbonhitrat aldim yoksa cikaramayacagim sporun sonunu:

2 paket diyet oatmeal, suda haslanmis (yulaf kepegi benzeri birsey, bol lifli, kompleks karbonhidratli)

spordan sonra da protein barimi yerim insallah 200 kalori boylece gunu tamamlarim.

oatmeal.........320 cal

protein bar.....200 cal

aksam toplam......520 kalori

sabah.......410 cal
oglen........520 cal
aksam.......320 cal (protein barimi yemedim ve)
toplam kalori girisi.....1250
spor..........-649 cal ( okadar zorlandim ki, kolumu kaldiramadim, ilk haftam bitsin, hizli kilo vermis olursam biraz artiracagim kalori alimini)

net kalori..... 601

kalori acigi.......1133

yag oranin düsükse vücüdunun nesinden kilo vermeyi düsünüyorsun :26:
eger düzenli bi sekilde böyle spor yapiyorsan, vucudunda calismasi icin gereken kadar yag vardir zaten
sirf kilom yüksek görünüyor diye kendine buna yapmani anlayamadim acikcasi.
720 kalori cok ucuk, yediklerin cok az... gücsüz kalman cok normal
günün sonunda sana kalan 600 kalori... :26:
diyeti kendi planina göre mi yapiyorsun yoksa danistigin biri var mi?

yag oranin düsükse vücüdunun nesinden kilo vermeyi düsünüyorsun :26:
eger düzenli bi sekilde böyle spor yapiyorsan, vucudunda calismasi icin gereken kadar yag vardir zaten
sirf kilom yüksek görünüyor diye kendine buna yapmani anlayamadim acikcasi.
720 kalori cok ucuk, yediklerin cok az... gücsüz kalman cok normal
günün sonunda sana kalan 600 kalori... :26:
diyeti kendi planina göre mi yapiyorsun yoksa danistigin biri var mi?

evet biliyorum, bu gunden itibaren arttiriyorum kalori alimimi. Zaten en basta da belitmistim, sacma bir diyet gunlugu benimkisi. Vucut yag oranim %20 civari. yani saglikli bir sekilde %5-6 daha kaybedebilirim. O kadar kaybetmek istemiyorum zaten. Hedefim 6 kilo falan vermek. Bu da (yagla beraber su da gittigi icin), yag oranimin %3-4 azalmasi demek.

Gunun sonunda kalanin 600 olmas ionemli degil. RMR'in altina dusmedigin muddetce problem yasamazsin zaten. Benim RMR 1440 kalori. Yani minimum 1440 aldigim zaman problem kalmayacak insallah.

Evet diyetisyen destegi aliyorum. Acikcasi diyetisyen de sacma buldu kilo vermek istememi ama sana kalmis, sagligin acisindan bir zarari yok dedi. Diyetim liste bazli degil, almam gereken karbonhidrat, protein ve yag miktarlari belli. Diyetisyenin software'ini kullanarak kontrol ediyorum her gun, eksik gedik var mi diye.

Sabah tartildim 65.5 olmusum yani 500 gram daha gitmis. Cok hizli gidiyor, bakalim arttirmam gerekecek kalori miktarini

Kahvalti:

Pastirma, light karper, kirmizi biberli kepek ekmegine sandvic....404 cal

2 bardak kahve

Son düzenleme:
biraz once bir muz yedim............105cal

bugunki toplamim 509 oldu simdilik

biraz once ispanakli pizza yedim.... 879 kalori

aksama protein almam lazim, eksik kaldi bugun.

Son düzenleme:
sabah.......404 cal
ara ogun...105
oglen........871 cal
aksam.......160 cal (mandalina, kuru kayisi)
toplam kalori girisi.....1540
spor..........-640 cal

net kalori..... 900

kalori acigi.......834

bugun anladim ki kesinlikle 1200 lere inmemem lazim. Bugun aldigim 1540 kalori sayesinde hem moralim duzeldi hem de enerjim artti, yalniz yeterli protein alamadim, yarin bunu telafi etmem lazim. Aksama et falan yaparim belki.

Sabah gunluk klasik sandvicimi yedim.

2 dilim kepek ekmegi
6 dilim yagsiz pastirma
2 tane diyet karper peynir
1 kirmizi biber

toplamda 409 cal

bugun sporda dinlenme gunum, ortalama 200-300 cal yakabilecegim, onun icin kalori alimini biraz kisitlayabilirim

ogle yemeklerinde salata yemeye calisiyorum.

bugun yedigim salata 399 kalori

icindekiler

top marul
cherry domates
misir
hasanmis nohut
salatalik
beyaz peynir
kuskus
humus

sabah.......409 cal
oglen........399 cal
aksam.......400 cal (oatmeal ve yogurt)
toplam kalori girisi.....1208
spor..........-400 cal

net kalori..... 808

kalori acigi.......926

bugun kahvaltiyi okulda yaptim, biraz kendimden gectim ama iyi oldu. aksama saglam bir spor yaparsam problem olmaz herhalde.

Kahvalti:

1 waffle......................................................218 cal
taze cekilmis fistik ezmesi.....(1 kasik kadar).....95
sekersiz maple syrup.....................................20
1 kepekli bagel..............................................250
krem peynir..................................................100

toplamda..................................................683

bugun saglam spor gunu, yani bunun daha da fazlasini yakacagim insallah sporla.

Yalniz sorunum yeterince protein tuketmemek. Canim hic istemiyor hayvansal protein. Ne bileyim proteini sadece baklagillerden (baklagil dedigim de oglenleri yedigim bir avuc haslanmis nohut) aliyorum gibi, biraz da peynirden. Et balik falan yemem lazim.

Kahvaltima bakarsaniz, yogunluk hep karbonhidrat.

<table style="width:300px">
<tr>
<td>Jill</td>
<td>Smith</td>
<td>50</td>
</tr>
<tr>
<td>Eve</td>
<td>Jackson</td>
<td>94</td>
</tr>
</table>

tablo yazmak icin mal gibi html kodu yazarsan boyle olur iste. Megerse mesaj panelinin gelismis sekli varmis, tablo ordan yapiliyormus. Neyse sonunda buldum, bir sonraki mesajimda tablomu gorebilirsiniz

Son düzenleme:
Back
X