Alacağım, kreş yaşları gelene kadar 2 yaşına kadar.Millet ikiz büyütürken annesine taşınıyor, senin kisi de ikiz büyütmek gibi olcak ,yanında yardımcı olacak mı yurtdışına gittiğinizde?
Yani düşününce güzel bir fikir ama yaşarken nasıl olur bilemedim. Her şeyi, olabilecek kötü ihtimalleri de, göz önüne alıp iyi istişare edip bu karara varmalısınız bence.
Annem kabul ederse alacağım işte :) Zaten 24 yaş büyük abla mı olur, anne olur :)Bence çok güzel düşünmüşsünz yaşlarıda aynı olacak nerdeyse yani ikiz gbi olacaklar. Bence ikisine de yetişirsinz bir sürü ikiz üçüz annesi var :) ztn evlatlık gbi olmaz ki farkı yok abla anne. Şahsen bende ablayım kardeşime annelik yaptığım çok oldu. Sizi anlıyorum :) hayırlısı olsun diyelim sizin için inşallah
Liseli kız değilim ama, ben de öyle çok büyük değilim daha 24 yaşındayım. 20'lerimin yarısına yeni geleceğim.Seni kırmak istemem ama bence olmaz
Senin yaşın küçük olsa idi annen ben ikisine bakayım sen gençliğini yaşa dese idi sen vermek ister miydin
Maddi durum iyi idi zaten annen
Ayarlasın yardımcı şimdiden
eğitim vs aşamasında da gerekirse destek olursunuz
Bebeğin yeri annesinin yanıdır hem çocuk büyüyünce beni neden annemden ayırdın dese ne yaparsın
Merhabalar herkese.. Son günlerde aklımı kurcalayan bir soru var. Şimdi benim annem 4 aylık hamile, Allahın izniyle 5 ay kadara doğuracak.
Yaşı genç ama, sağlığı pek iyi değil, enerjisi hiçbir şeye yetmiyor artık. Babam deseniz bayağı yaşlı, aslında ikisi de bebeği istemiyor ama kıyamıyorlar aldırmaya, doğuracak annem. Ben de ilk başta kızdım ettim korunma konusunda, ama Allah vermiş tedbirlerini tam alamamışlar demek ki o an, zaten ben de yavrumu öyle doğurmadım mı... :)
Şimdi oğlum 1 haftalık, annem doğurunca 5 aylık olacak. Ben diyorum ki, kardeşimi de alayım, ikisi hem kardeş hem arkadaş olarak yoldaş olsunlar, ben de ikiz büyütür gibi büyüteyim. Annem de babam da koşamazlar peşine, kara kara düşünüyorlardı. Bizimkilere teklif ettim, hem yurtdışına taşınıyoruz gücümüzün yettiğince iyi eğitimler aldırırız gözünüz arkada kalmaz dedim. Aslında onlar da biliyor ki bebeğin hayatı daha iyi olur, her saat ilgilenen birileri olur, hem yaşıtı dengi bir bebek var. Bunun ileri yaşları da var.
Annem vicdan yapıyor sanırım kötü anne miyim ben diye, açıkça kabul ettim diyemiyor ama istiyor o da belli. Hem ablalar abiler kardeşlerini alır okutur da büyütür de, onu da emziririm hem ablası hem süt annesi olurum dedim.
Saçma bir şey mi istiyorum, bana çok da mantıksız gelmedi. Siz ne düşünüyorsunuz, annem babam rıza gösterirse güzel bir şey olmaz mı? Eşim de bayılır çocuklara, sen istiyorsan ben ayırt etmem beraber büyütürüz, hem eve bir nefes daha olur dedi. Bana çocuk olsun yeter dedi. O da razı yani.
Edit: Haberlerde yine takılar kimde kalacak kavgası olmuş onu yayınlıyorlar, gelin damat ilk gecesini karakolda geçirmiş, hey Allahım
İleride durumu öğrendiğinde, yani tam idrak edebildiği zaman kardeşiniz öyle düşünmeyebilir.Liseli kız değilim ama, ben de öyle çok büyük değilim daha 24 yaşındayım. 20'lerimin yarısına yeni geleceğim.
Ablasıyım ben onun niye kaçırmışım gibi annesinden ayırmış olayım.
44. Genç daha yaşında sıkıntı yok ama sağlığında ve enerjisinde var.Burc, annen kaç yaşında?
Annemin de doğumdan sonra kararı bakalım ne olacak, o da var.dusunmen cok guzel ama cok dogru olmaz bence.
kendimi bebgin yerine koyuyorumda, annem sana bakamadik ablana verdik deseydi uzulurdum heralde.
maddi durumunuz iyiyse yardim etseniz daha iyi olur bence.
Bence iyi bir fikir değil, atilla nikos 6 aylık olduğunda onu sütten kesip kardeşini mi emzireceksin yani? Şöyle olabilir maddi destek sağlarsın, biraz büyüdüğünde yanına alırsın. Annen de 9 ay bekleyecek doğuracak. Zaten riskli gebelik statüsünde yaştan ötürü. Ben de beni annem büyütsün isterdim açıkçası.44. Genç daha yaşında sıkıntı yok ama sağlığında ve enerjisinde var.
Annemin de doğumdan sonra kararı bakalım ne olacak, o da var.
Annen daha çok gençmiş. Yapma. Hani yaşı gerçekten çok geçkin olur, kardeşin kendince "daha iyi bir hayatım olsun diye ablamın büyütmesini istediler" diye bir mantık geliştirebilir, bir ihtimal. Ama anne 44 yaşındayken gayet bir çocuğa bakabilecek yaşta.44. Genç daha yaşında sıkıntı yok ama sağlığında ve enerjisinde var.
Annemin de doğumdan sonra kararı bakalım ne olacak, o da var.
İki yaşına kadar emzirmek gerekiyor ama neyse konu dışına çıkmayayım.Çünkü annem babam ne sağlıklı, ne çocuğun peşine koşabilirler. Neden kardeşim öyle büyüsün ki?
Kesinlikle çok zor olacak, ama altından kalkmaya çalışacağım kabul ederlerse.
İnşallah olmaz..
İkiz anneleri nasıl emzirirse, öyle emziririm inşallah. Hem oğlum 6 aylık olunca onu emzirmeyi keseceğim. Sıra sıra bana da kolay olacak.
Ben annem yaşlı demiyorum, sağlık sıkıntıları var diyorum. Gebeliği de çok riskli zaten, lades deyip doğuruyor. Bakacak yaşta ama enerjide değil, kendi ağzıyla da söylüyor.Annen daha çok gençmiş. Yapma. Hani yaşı gerçekten çok geçkin olur, kardeşin kendince "daha iyi bir hayatım olsun diye ablamın büyütmesini istediler" diye bir mantık geliştirebilir, bir ihtimal. Ama anne 44 yaşındayken gayet bir çocuğa bakabilecek yaşta.
Kardeşin kendisini tamamen istenmemiş ve sevilmemiş hisseder. İnan bana ne kadar seversen sev, ne kadar öz çocuğunun üzerine düştüğün gibi düşersen düş, onun kafasında hep annem babam bakabilecekken beni istemedi, duygusu algısı olacak.
Niyetin çok güzel evet.
Ama annen çok genç. Ergenlikte açıklayamazsınız durumu çocuğa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?