Doktorum ilk 6-7 ay emzirirsen bağışıklığı da güçlenir, yeterince de emmiş olur 2 yaşına kadar emzirmek zorunda değilsin, ama bana kalırsa emzirmende bir sakınca yok dedi.İki yaşına kadar emzirmek gerekiyor ama neyse konu dışına çıkmayayım.
Allah razı olsun, inşallah senin de her şey gönlüne göre olsun hayatta :)Ya hiçbir yorumda bulunamadım ama şunu soyleyebilirim....
Sen ne koca yürekli bir kadinsin ya.
Eşin de çok gözüme girdi bak.
Hep mutlu olun E mi?
İlk cümleyi öyle bir demişsiniz ki sanki çocuğu zorla koparıp kaçırıyorum.Bebeği annesinden ayırmaya hakkınız yok
Madem bakamayacaktı dikkat edecekti o zaman
Yaptıysa da bi şekilde büyütecek
Çok çarpık bi ilişki olur bence yani
Annesi sağ iken alınıp ablası tarafından ablasının çocuğuyla kardeş gibi büyümüş bi çocuk.
Psikolojik ciddi hasarlar verebilirsiniz, herkesin yeri ayrı.
Ben her şeye hazırım ve razıyım, artık annemin kararına kaldı iş. Dediğim gibi o isterse olur, istemezse olmaz.Hepsinden ve her şeyden en önemlisi size nasıl hitap edecek? Oğlunuz gibi anne diyecek. Ama siz annesi değilsiniz. Annenizin yanına gittiğinde diyecek "senin annen, benim". Oğlunuz anne dediğinde "hayır ben annen değilim" diyebilecek misiniz? Bir "anne" hitabını bile hak etmediğini düşünmeyecek mi? Bebekte sürekli anne kavramında kargaşa olacak. "Benim annem kim?" diyecek. Ve tam anlamıyla ne size ne de annenize bağlanamayacak. Anne babası varken öksüz yetim gibi büyüyecek. Bence çooook iyi düşünün. Bakıcılığa benzemez bu iş.
İyi niyetli bir düşünce gibi ama siz şu an bebeğiniz küçük olduğu için böyle bir karar alabiliyorsunuz. Bebeğiniz şu an çok küçük ve büyük ihtimalle günün büyük bir kısmını uyuyarak geçiriyor. Ama birkaç hafta sonra bu düzen değişecek. Daha çok kucak isteyecek. İlerleyen aylarda lavaboya bile giderken ağlayacak arkanızdan. 4 ay civarı emmede isteksizlik yaşayacak. Sonra ek gıdası, sürekli bozulan uyku düzeni, gece kalkmaları vs vs derken daha da zorlanacaksınız. Ha bunların hepsi mi olacak? Asla. Ama mutlaka bazı sıkıntılar yaşarsınız. Kolay büyümüyor evlatlar.
Tekrar söylüyorum mesele sadece anneniz ya da eşinizin düşüncesi değil. O bebek için "anne" demek, her şey demek. Kişilerin onayı ya da düşüncesine bırakılamayacak kadar ciddi bir mevzu bu. O bebeğe gerçekten istemeden zarar verirsiniz. Bir anneyim aynı zamanda eğitim bilimci bir akademisyenim. Annelik duygularımı ya da vicdanımı tamamen bir tarafa bırakarak yazıyorum size. Lütfen o bebeği annesine bırakın. O bebeğin enerjik, neşeli bir anneye ve maddi imkanlara ihtiyacı yok. Tek ihtiyacı annesi. İleride emin olun hepinizi suçlayacaktır.Ben her şeye hazırım ve razıyım, artık annemin kararına kaldı iş. Dediğim gibi o isterse olur, istemezse olmaz.
Annenizin rızası var.bebeğin fikrini soran yok.İlk cümleyi öyle bir demişsiniz ki sanki çocuğu zorla koparıp kaçırıyorum.
Annemin rızasına bağlı her şey, istemezse olmaz zaten.
Teşekkürler :)Tekrar söylüyorum mesele sadece anneniz ya da eşinizin düşüncesi değil. O bebek için "anne" demek, her şey demek. Kişilerin onayı ya da düşüncesine bırakılamayacak kadar ciddi bir mevzu bu. O bebeğe gerçekten istemeden zarar verirsiniz. Bir anneyim aynı zamanda eğitim bilimci bir akademisyenim. Annelik duygularımı ya da vicdanımı tamamen bir tarafa bırakarak yazıyorum size. Lütfen o bebeği annesine bırakın. O bebeğin enerjik, neşeli bir anneye ve maddi imkanlara ihtiyacı yok. Tek ihtiyacı annesi. İleride emin olun hepinizi suçlayacaktır.
Canim yapma ya Allah elden ayaktan etmesin oyke bir durumu yoksa dort dortluk bakamaz dort ucluk bakarBen annem yaşlı demiyorum, sağlık sıkıntıları var diyorum. Gebeliği de çok riskli zaten, lades deyip doğuruyor. Bakacak yaşta ama enerjide değil, kendi ağzıyla da söylüyor.
Artık son karar annemin, vermek istemezse de saygı duyarım, ama vermek isterse alacağım.
Ya ne bileyim, başkasına vermiyorlar ki, ablasına veriyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?