- 23 Mart 2015
- 5.738
- 12.123
- 448
saçma. madem kardeşini ve anneni düşünüyorsun bebeğe harcayacağın masraf neyse hesapla annenin yanına yardımcı al. annen bebekle ilgilensin kadın ev işleri yemek ütü vs. annen dinlenir o bebeği oyalar. bir cocugun yanı ne olursa olsun annedir.Merhabalar herkese.. Son günlerde aklımı kurcalayan bir soru var. Şimdi benim annem 4 aylık hamile, Allahın izniyle 5 ay kadara doğuracak.
Yaşı genç ama, sağlığı pek iyi değil, enerjisi hiçbir şeye yetmiyor artık. Babam deseniz bayağı yaşlı, aslında ikisi de bebeği istemiyor ama kıyamıyorlar aldırmaya, doğuracak annem. Ben de ilk başta kızdım ettim korunma konusunda, ama Allah vermiş tedbirlerini tam alamamışlar demek ki o an, zaten ben de yavrumu öyle doğurmadım mı... :)
Şimdi oğlum 1 haftalık, annem doğurunca 5 aylık olacak. Ben diyorum ki, kardeşimi de alayım, ikisi hem kardeş hem arkadaş olarak yoldaş olsunlar, ben de ikiz büyütür gibi büyüteyim. Annem de babam da koşamazlar peşine, kara kara düşünüyorlardı. Bizimkilere teklif ettim, hem yurtdışına taşınıyoruz gücümüzün yettiğince iyi eğitimler aldırırız gözünüz arkada kalmaz dedim. Aslında onlar da biliyor ki bebeğin hayatı daha iyi olur, her saat ilgilenen birileri olur, hem yaşıtı dengi bir bebek var. Bunun ileri yaşları da var.
Annem vicdan yapıyor sanırım kötü anne miyim ben diye, açıkça kabul ettim diyemiyor ama istiyor o da belli. Hem ablalar abiler kardeşlerini alır okutur da büyütür de, onu da emziririm hem ablası hem süt annesi olurum dedim.
Saçma bir şey mi istiyorum, bana çok da mantıksız gelmedi. Siz ne düşünüyorsunuz, annem babam rıza gösterirse güzel bir şey olmaz mı? Eşim de bayılır çocuklara, sen istiyorsan ben ayırt etmem beraber büyütürüz, hem eve bir nefes daha olur dedi. Bana çocuk olsun yeter dedi. O da razı yani.
Edit: Haberlerde yine takılar kimde kalacak kavgası olmuş onu yayınlıyorlar, gelin damat ilk gecesini karakolda geçirmiş, hey Allahım
Kötü bir anne değil benim annem. Çok iyi bir anne oldu her zaman, şimdi izin verirse kötü anne olur muyum diyor. İnan babam 60'ını geçti, ben bu saatten sonra nasıl düzgün babalık yapayım nasıl yetişeyim diyor. Annem kendi sıkıntılarıyla uğraşıyor, unutkanlık desen başladı, su içiyor ilaç içiyor içtiğini unutuyor, gidip bazen ilacı bi daha içiyor. Yüksek tansiyonundan, tükenmişliğinden astımına kadar yok yok. Daha diabet vs onları saymıyorum. Psikolojisi de keza, kolayca depresyona giren bir kadın, biz çocukken de öyleydi.Of annrn ne vicdan yapar varya...
ama bir yandan da iyi olur
daha saglikli olur hatta
bak iyi düşünmüşsün dediğin sen anneni emmişsin annen seni bir yaşa kadar büyütmüş anneni biliyorsun tanıyorsun kokusunu almışsın vs.. yeni doğan yada 3-4 aylık cocugu anasından ayıramazsın.Cok iyi düşünmüşsunüz bi abla olarak ama demeden edemeyecegim annem beni cok gec dogurmus kazara olmusum yani ablamla aramda 26 yaş var ve cok severm ablami ama ben 5-6 yaşlarimdayken ablamla annemde ayni konuşmayi yaptılar ve annem hakkaten benimle ilgilenemiyodu yaşigeregi ciftcilik yapiolardi isi geregi ablam in kiziyla aramda 2 yas var ve ablam kardes olurlsr iyi olur ben gotureyim kardesimi demisti annemde onaylamısti hatta ama beni babaannem bırakmadı olmaz oyle sey diye ve ogun bu gündür annem benim icin ağzıyla kuş tutsa bile beni istemedigi düşüncesini içimden asla atamadım.her ne olursa olsun bi bebek annesini ister çunkü bence kardeşiniz annesiyle kalmalı siz elinizden geldigi kadar destek verirsiniz ama onu yanıniza almanız kardesıniz için olumsuz olabilir yinede herseyin hayirlısi
Maddi durumları yerinde, ben onların maddi durumları kötü demiyorum sadece ben o yönde de yeterim demek istedim.saçma. madem kardeşini ve anneni düşünüyorsun bebeğe harcayacağın masraf neyse hesapla annenin yanına yardımcı al. annen bebekle ilgilensin kadın ev işleri yemek ütü vs. annen dinlenir o bebeği oyalar. bir cocugun yanı ne olursa olsun annedir.
bende senin durumun yok çocuğa bakamıyorsun kardeş ver bebeni yurtdışına da gidiyorum ben bakayım orada desem hoşuna gider mi?
hem annen ile baban kaç yaşında ? doğum yapabildiğine göre 40-46 arası bilemedin 48. bu yaş da hiç yaşlı değildir. belirteyim. evet hayat insanı yoruyor ama doğurmayı çocuk yapmayı bilen ve daha önce çocuk yetiştirmiş bir çift yeni gelen bebeye de bakmayı bilirler.
Eski iş yerimde bir çalışan bakacak kimse yok diye kızını anneannesine yollamıştı ve çok güzel bakıyorlardı.
Ama çocuk şu an büyüdü annesine babasına tavır yapıyormuş telefonda falan konuşmak istemiyormuş.
Yani bazen aldığımız kararlar kime göre iyi neye göre iyi düşünmek lazım.
Emzirmek caiz değil aynı kandansiniz kardes kardeşi emziremez sağlık açısından da doğru olmaz herhalde biraz büyüdükten sonra üç dört yaşından sonra yaniniza alabilirsiniz tabikide ama çocuğun ruhsal yapısı açısından nasıl olur orasıda karışık bir durum zor bir iş iyi düşünmek lazım
Benim sütümün kardeşime sağlık açısından zararları ne olabilir mesela?Kardeşi emzirmek miii
Bende oyle düsünuyorum anne ne olursa olsun bebegini kimseye vermemeli hele yeni dogmus bi bebek butun hayatini olumsuz etkileme olasılıgı cok yuksekbak iyi düşünmüşsün dediğin sen anneni emmişsin annen seni bir yaşa kadar büyütmüş anneni biliyorsun tanıyorsun kokusunu almışsın vs.. yeni doğan yada 3-4 aylık cocugu anasından ayıramazsın.
ilk okul yaşına gelir ona okey denebilir ama şimdi asla.
ben onların maddi durumu kötü yazmadım ki : sen bebe için harcayacağın parayı hesaqpla cocugu annenden alıp bakmak yerine o para ile eve yardımcı alın yazdım.Maddi durumları yerinde, ben onların maddi durumları kötü demiyorum sadece ben o yönde de yeterim demek istedim.
Biyolojik boyutunu bilmiyorum ama dehşete düştüm okuyunca emzirmek falan ,mantıklı ya da bilgiye dayanan bir gerekçem yok.Benim sütümün kardeşime sağlık açısından zararları ne olabilir mesela?
Maddi durumları yerinde, ben onların maddi durumları kötü demiyorum sadece ben o yönde de yeterim demek istedim.
Siz maddi yönden diyorsunuz inatla, ben sağlık ve enerji ve yaş bakımından diyorum. Annemin yerinde olsam verirdim ben, siz vermeyebilirsiniz tabii ki sizin düşünceniz.ben onların maddi durumu kötü yazmadım ki : sen bebe için harcayacağın parayı hesaqpla cocugu annenden alıp bakmak yerine o para ile eve yardımcı alın yazdım.
2. örnek de sana yazılmış. kardeş desem senin maddi durumun yok cocugunu bana ver yurtdışına cıkıcam ben bakayım bebene desem sen bana verir misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?