Saçma bir şey mi istiyorum?

Ben ona yetebileceğimi düşünüyorum, kimsenin eksikliğini aratacağımı düşünmüyorum.
buna sen karar veremessin. yarın çocuk bana yetemedin derse hayır yettim mi diyeceksin.
bırak annenin aklına da girme. bebek annende kalsın yanların iyi bir yardımcı tutulsun. çocuk okul cağına geldiğinde gene hala istiyorsan yurtdışında isen veya başka sıkıntılar çıkmazsa alırsın yanına.

güzel diyosunuz da çocuk bu açıdan bakabilecek mi ki?

çocuğu gerçeği söyleyerek büyütseniz ayrı dert 10 yaşında açıklasanız ayrı dert. bilmiyorum ya ben böyle bi sorumluluk alamazdım sanırım.

Tamam hadi o önceki açtığınız konuyu dehşet verici cümleleri unutalım öyle bi konu açmadınız diyelim.babanızın böyle söylemesi sizin yazdığınız gibi söylemesi bile anormal tuhaf geliyor bana.yani bir baba adayı daha bebeği olmadan nasıl böyle bir şey söyler ki o zaman o evladı dünyaya getirmeye de hakkı yoktur bana göre.
size burada eğitim uzmanları bile güzellikle cevap yazmış bunun doğurabileceği olumsuz sonuçları ama yok ısrarla anlamıyorsunuz çok tuhafsınız gerçekten o yavruya siz öyle yorumlar yazdığınızda da üzülmüştüm şimdi de üzüldüm.

ne olursa olsun o onun annesi. yaşlıda olsa anne baba.
burada cocugu düşündüğünüzü sanmıyorum aslında. kendinizin ne kadar iyi olduğunuzu göstermeye calışıyorsuınuz gibime geldi. yanıldıysam üzgünüm.
ailen yaşlı hasta düzgün koşturamayan aile amasen güler yüzlü abla ve cok iyi enişte.

Yahu ben derdimi anlatamıyorum, ben anneme sadece bunu teklif ettim. Siz kimsiniz bana tuhaf diyorsunuz ya, ne cüret bu?
Hala önceki konumun peşindesiniz. Kardeşime üzülmek size düşmedi. Onu çok seven 2 ablası 1 ağabeyi olacak, sizin ne düşündüğünüz buna etki etmeyecek !
Size burada sadece ne düşündüğünüzü sordum, olur ya da olmaz 'bana göre' dersiniz, gerisi için yorum yapın demedim. Üstelik daha ortada bir kesin karar bile yok.

Evet herkes ne iyi olduğumu görsün diye böyle bir sorumluluğu almaya hazırım, sadece şov amaçlı :) Yazık bebeğe de sadece kullanılıyor...
Yanıldınız evet.

Ben ona yetebileceğimi düşünüyorum, kimsenin eksikliğini aratacağımı düşünmüyorum.
Kim olduğunu söylemeden yazayım;
Bir tanıdığımız, muhteşem bir ailede büyüdü, kızı kendi çocuklarından asla ayırmadılar (kendi ifadesi bu), hatta kendi çocuklarına almadıklarını yapmadıklarını sırf o mutlu olsun diye yaptılar.
Ama bu kızın annesi onu evlilik dışı doğurmuştu, adam başka kadınla evliydi, ve kızın annesi kız 2 yaşındayken ölmüştü. Annesini aslında hatırlamıyordu ama beyni hatırlıyordu.
Annesine hep kızdı. Evli bir adamla olduğu için, o 2 yaşındayken öldüğü için. Büyüdüğü ailedeki baba muhteşem bir baba, kendisi der babam benim kayam diye. Ama bir yandan da öz babasının onu istemediği fikri kafasında, atamıyor.
Onun için o annesi onu terk etmiş, babası onu istememiş.
Çok mutlu bir ailede büyüdü, ama öz anne ve babadan ayrı büyümek farklı bir psikoloji. Bu sizin yeterliliğinizle alakalı değil, çocuğun psikolojisiyle alakalı.
Yoksa sizin gibi düşünen bir kadın, o bebeği pamuklara sarar sarmalar zaten.
Bir de annemden örnek vereyim.
Anneannem ve öz dedem annem 4 yaşındayken ayrılmış, anneannem annem 6 yaşındayken yeniden evlendi. Başka çocukları oldu.
Dedem, ikinci dede, annemi çok sever.
Ama şu göçmen gidilen yıllarda anneannemler Avustralyaya gitmiş. 2 tane daha çocukları varmış, annem 18 yaşında ve yeni evlenmiş o sırada.
Bir daha dönmediler. Annem öz annesinin onu terk ettiğini düşünüyor. Diğer 2 çocuğunun hayatını kurtarmak için beni harcadı diyor. Annem 18 yaşındaydı, aslında olan biteni anlayacak kadar büyüktü.
Sizin örnekle çok alakalı değil bu mevzu biliyorum. Şahsen anneannemin çok kötü bir anne olduğunu düşünürüm. Sizde ise böyle bir durum yok.
Anlatmaya çalıştığım, sizin ve annenizin iyi niyetle yaptığınız bir şeyi o çocuk aynı şekilde algılamayabilir ve siz ne kadar muhteşem bir anne olursanız olun, anneniz ne kadar kahrola kahrola, daha iyi bir hayatı olsun diye size verse de kardeşinizin kafasında "öz annem beni istemedi, öz annem bile beni istemedi, sevmedi, başkası neden sevsin?" gibi bir algı bırakabilirsiniz.

Yok be canım olmaz o iş kendimi düşündüm annem köydeydi ablamların yanında büyüdüm çok seviyorum ablalarımı zaten onlar beni hala çocuk görüyor ama hala anneme çok hasretim zaten babama doyamadan vefat etti.. Sen çok iyi niyetlisin ama maddiyat olarak bakma manen tutmuyor yerini annenin hiç bir şey ne diyim hakkınızda hayırlısı

Burada yazılanları da, neden olmaz diye yapılan açıklamaları da düşüneceğim elbet. Dikkate alacağım.
Ama burada ileri giden çok oldu. Ben fikir istedim, yok çok tuhafsın, yok gösteriş yapıyorsun, önceki konunda kızmıştın dalga geçmiştin ama.
Daha kesin bir karar çıkmış değil, etraflıca düşünülecek, oluruna olmazına bakılacak, belki de hayır diyecekler, evet deseler doğunca vermeyecekler.

Ne münasebet. Anası var babası var bebeğin. O çocuk büyüyünce hem size hem de annesine nefret duyabilir. Ufak bir ihtimal bile olsa bu durum ki bence değil, asla böyle bir şeye yeltenmeyin. Kaş yapayım derken göz çıkarırsınız. Burda koca koca insanlar aslında annem beni istemiyormuş, aldıracakmış diye 30 yaşlarına gelmişler hala acısını duyuyorlar bunun. Sizin isteğiniz pek akıl karı değil.

Ben tuhaf kelimesinin bir hakaret olduğunu düşünmüyorum.Burada hakaret etmeden herkes istediği gibi yazabilir forum burası amacı da bu zaten.O zaman konu açmayacaksınız böyle her görüşe açık değilseniz !!!
Tabi ki eski konunuzun derdinde olurum.Çünkü o kadar insan uyardığı halde annenizle daha doğmamış bebekle dalga geçtiniz bu sizin nasıl biri olduğunuzu gösteriyor bence.Bu konuyu da bence bakın ben ne iyi bir ablayım demek için açtınız! Çünkü bu işin eğitimini almış insanlar ısrarla size zararlarını anlatıyor örnekler veriyor vs. ısrarla annem babam bakamaz diyorsunuz.Bilinçli bir insan şöyle yapar gider bir uzman dan yardım alır gerekirse araştırır vs. ona göre hareket eder.

İşte herkes kendince yorum yapıyor. Sen kendini biliyorsun. Aldırma. Şahsen 24 yaşındayken annem bana da hamileyim deseydi bir "höst" çekerim, havaya uçmam. Ama zamanla alışıyorsun demek ki.
Elbette. Annenin şimdi sana evet deyip yüzünü görüp kokusunu duyunca vermeme ihtimali de var.

O konuyu anneme kızdıktan sonra açtım, kendinizle çelişmeyin. Ben annemden daha o konuyu açtıktan sonra gittim özür diledim, af diledim. Anne kız barıştık biz, gerisine sizin eliniz uzanmaz.
Siz bana iyi abla deseniz ne olur, demeseniz ne olur, hayatımıza ne etkiniz olabilir?
Ben her düşünceye açığım da, saygısızlığa ya da hadsizliğe değilim.
Böyle ithamlar görüş değil, bal gibi hakarettir.
Görüşünü bildiren nasıl da 'sakin' ve düzgün belirtiyor ama?

iyi de tartışmayalım mı? fikirlerimizi beyan etmeyelim mi? fikir ayrılıkları güzeldir. tartışırken olay değişir göremedign düşünmediğin birşeyi biri yazar haklısın olursun... yada haksızsınız der konuyu da kapattırırsın kimse yorum yazamaz.

E tabii ki ilk duyduğumda kızdım, kim bozulmaz? (Ki annemden özür diledim) Oğlum doğunca dedim ben ne yapmışım neler demişim. Evet kolay olmadı ama alışıp kabulleniliyor sonuçta.

Siz iyi niyetlisinizdir o ayrı ama madem sordunuz ben de söyleyim evet saçma birşey istiyorsunuz.
O daha küçük bir bebek, abla da olsanız onun anneye ihtiyacı olacak, ayırmaya nr hakkınız var.
Anneniz o kadar bakamayacak durumda ise birlikte yaşayın. Veya bakıcı tutun, işlerini görsün yardımcı olsun, yani birçok alternatif olabilir ama bu asla.

Benim ikizlerim var, bakmak zor mu zor. Ama mümkün, hatta sizinki daha kolay olurdu, biri 5 ay büyük olunca.. Ama mesele bakım değil, düşünceniz yanlış kusura bakmayın ama.

Eliniz daima üstlerinde olsun ama bebek anne babası ile büyüsün, yaşlı da olsa anne baba onlar

Niyetiniz cok cok iyi.
Ama ben dogru bulmuyorum.
Tamam dogru olabilir, yurtdisinda daha guzel bi gelecek felan. Ama ben sizin yerinizde olsam kardesim buyudugunde onun secimi olarak yanima alirdim ancak.
Yine guzel bi gelecek onu bekliyor olucak. Guzel bi gelecek kacmiycak, yine gerceklese bilir.
Ama anne ve baba sevgisi kactiginda dha geri donusu olurmu sizce? Olmaz.
O eksikligi hissettiginde olay cok farkli bi boyuta gelicek.

Ayrica esinde cok cok guzel dusunuyor. Ama insan ogluyuz, gelecek bize ne getirir bilemeyiz. Esinde bi sebeptn dolayi fikir degistirebilir. Hatta degistirmemis olsabile.. En ufak bi yuz asmasi bu nsil etkiler krdesini bi dusunun. Ben daha kendimw kefil olamazken esimin hal ve hareketlerine kefil olamam asla. Esinz dunyanin en iyi insanida olabilir, sozum yok. Ama hayt ne getirir bilemeyiz. Ornegin aldatilan kadinlarimizda eslerine sonsuz guveniyodu zamaninda, kimse aldatma potansiyeli olan bi erkekle nikah masasina oturmaz. Hayat bazen sasirta biliyor bzi.

Durumlar degisiyor imkanlar degisiyor.
Sonra bi bakmissin ping pong topu gibi kardesin saga sola savurulur vaziyette.
Biliyorum siz buna izin vermezsiniz, cok iyi bakarsinz kardesinize. Ama dedigim gibi..hayat..

Bana kalirsa yapma derim cocuk annenin cocugu annesine onun sevkatine emzirmesine ihtiyaci var helen kendi bebegin dogsun bakalim cidden ikisinede ayni ilgiyi gosterebilecekmisin. Koskoca yetiskin insanlar madem yapmislar bir hata ceremesinide cekecekler. Yariyil tatiline gondermiyorlar cocuklarini tamamen sana veriyorlar farkindasin dimi istedigin seyin ne oldugunu. O cocuk buyudugnde kisiligini nasil etkileyecek hic dusundunuz mu bunu ? Cocugun anne babasi hayatta saglam ama cocuk ablasi ve enistesinin evinde yasiyor ve anne baba diyebilecegi kimse yok ortada.
Iyi birsey yaptigini saniyorsun ama ortada bir cocuk soz konusu oyuncak degil kafana gore bebegin anne babasindan alip goturemezsin, annen baban hayatta olmasa anlarimda simdi ne alaka yani. Yana cocuk buyuk olsa en azindan 14-15 yasina gelmis olsa yanina al okut buyut yetistir yine derim ama su yaptigin cocugun tum hayatini etkiler.
Bana kalirsa hata edersin ve annende eger azicik annelik duygusu varsa yada olusursa yeni dogmus bebegini tutupta sana vermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…