Saçma bir şey mi istiyorum?

İlk başta tepkim oydu, herkesin tepkisi oydu, ama kabulleniyoruz artık. İlk tepkim o diye hep düşüncelerim böyle mi olmalı? Anne olunca daha iyi anladım onu, kızmayı da kıskanmayı da bıraktım.
Emzirmek, büyütmek istiyorsa tutup kaçıracak değilim. Vermek istiyorsa alırım, istemezse almam.

İsteyerek asla yapmazlardı. Nasıl korunduklarını sormak istemiyorum doğal olarak, demek ki hap alıyorsa unutmuş -unutkanlık var zaten- başka yöntemleyse de ne oldu bilemem.
oo annen 44 yaşında mı? genç bence sana yaşlı geliyor. ben 36 eşim 46 biz daha eskimedik. evet 20 yaşında ki gibi enerjik değiliz ama ölmedik.

44 yas nedirki doguracak enerjisi olduguna gore bakacak enerjiside vardir.
cok sacma onu alip goturmek mantiga aykiri anne baba olmus olsa tamam ama anne baba hayyata ve dogmamis anne karnindaki cocuktan bahsediliyor sanki kesi yavrusu
Benimki bir fikirdi, fikir ! Doğrudur yanlıştır ben anneme teklif ettim ! Çocuğu alıp kaçırmıyorum bagajın arkasında. Hayret bir şey.

Anlattıklarınızdan zor bakacaklarını da anladım aslında.. Ama ilerisi için çocukla annesi arasında sıkıntı olabilir diye düşünüyorum yine de ne kadar güzel bir fikir gibi gelse de, anne çocuk bağı olmalı bence.. Hoş her çocuk bir olmaz belki bizim kadar hassas düşünen biri de olmayacaktır, anlayacaktır ama bilemeyiz.
Yakın olsaydınız belki ama bir de yurt dışı, özler daha da depresyona girer bir de.
44 yaşındaymış aslında genç ama tabi siz biliyorsunuz durumunu.

Verse bile almamalısınız. Düşününce olmayacağını siz de fark edeceksiniz.

Yok, demek istediğinizi anladım, elbette. Sonuçta hangi anne, bile isteye evladını kızı da olsa başkasına vermek ister. Anneniz de kabul etse bile gönülsüz bir kabul ediş olacaktır.
Ben çocuk bu şekilde görebilir, demek istedim. Sonuçta sizin ailecek vereceğiniz bir karar bu. Sizi de anlıyorum, kardeşinizin daha iyi bir hayatı olsun, çocuğunuzla birlikte kardeş gibi büyüsün, enerjik bir annesi olsun istiyorsunuz.

benim bir tanıdığım da 46 yaşında doğum yaptı ve normalde çok nanemolladır sürekli hasta gezerdi, çocuk doğduğundan beri hasta bile olmuyor bebişe bakmaktan, peşinde de koşturuyor sırtına da alıyor. aynı şekilde teyzem de 42 yaşında doğurdu hatta eniştem 56-56 yaşında falandı, herkes torunu sanıyordu ama kimsenin durumundan yakındığını görmedim. ben almayın kardeşinizi derim.

babam 60'ını geçti, ben bu saatten sonra nasıl düzgün babalık yapayım nasıl yetişeyim diyor
Valla pes dedim yahu babaya bakar mısın?Hayır madem öyle kürtaj diye bir şey var yani.Kıyamadılar diyorsunuz da bu nasıl kıyamamak adam daha bebek doğmadan böyle düşünüyor.Siz de zaten annem hamile diye baya dalga geçmiştiniz o zaman da size pes demiştim.Ben bebeği yanınıza bile alsanız sizin de çok sağlıklı ve adil davranacağınızı düşünmüyorum açıkçası.Ya da hadi siz bunu başardınız eşiniz en ufak bir şey dese ona alınganlık gösterebilirisiniz.Söz konusu olan bir can çünkü.Haddimi aştıysam özür dilerim ama açıkça düşüncem bu şekilde.

Anneniz açısından yorum yapıyorsunuz, ama bebek açısından yorum yapmıyorsunuz.

Görüşünüzü merak ettim, sizce anne ihtiyacı telafi edilebilir boyutta mı olacak?
Ben ona yetebileceğimi düşünüyorum, kimsenin eksikliğini aratacağımı düşünmüyorum.

güzel düşünmüşsünüz, iyi niyetlisiniz şüphem yok ama olmaz bence.

ne olursa olsun evladı annesinden ayırmak gibi geldi bana. bi de çocuk ilerde öğrenecek mi melese? öğrense üzülmeyecek mi?

O ben de anne olmadan önceydi. Ne oldu ilk tepkimi abarttıysam, çocuğu kezzapa mı batıracağım ki? Gayet de adil ve sevgi dolu davranabilirim.
Babam nasıl 'düzgün' babalık yapayım diyor, nasıl babalık yapayım demiyor, yani yapacağı babalığın yeterli olamayacağını düşünüyor, evet haddinizi aştınız bu yorumla.

peki ne zamana kadar bakmayı düşünüyorsunuz kardeşinize?
yani sizi annesi bilmeyecek herhalde değil mi..

bence bu nokta düşündürücü.

güzel düşünmüşsünüz, iyi niyetlisiniz şüphem yok ama olmaz bence.

ne olursa olsun evladı annesinden ayırmak gibi geldi bana. bi de çocuk ilerde öğrenecek mi melese? öğrense üzülmeyecek mi?
O çocuk 10 yaşına geldi diyelim.. Evde iki huysuz (Gerçekten özellikle babam, annem de eskisi gibi sabırlı ve güleryüzlü değil artık :) ihtiyar, hiçbir şeyine düzgün koşturamayan anne baba, arkasını toplayan bir yardımcı.
Bir de ona güleryüz gösteren her şeyine yetişecek ablası, benden bile iyi ilgilenecek abisi ve dengi bir kardeş. Ben de bu açıdan bakmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…