Çok teşekkür ederim nasıl gittiler ne aracılığıyla peki? Yazılı sözleşme yapabildiler mi? Turkiyede bu tip işlerde genelde sigortasız ve iş sözleşmesiz işçi çalıştırma söz konusu ya hani. Bu sebeple sordum. SagolunBenim bir akrabam kari koca hollandada cicek toplama tarzi işler yapiyorlar. Dil de gerekmiyor araci olduktan sonra.
Ama iş oyle basit ve kolay değil oldukça yipraticiymiş dediklerine gore. Gideli bikac sene oldu Turkiyeden ev aliyorlar simdi + araba almişlardi orda.
Bizim bi arkadaş gitti, hollanda'ya ,doktoralı o da. Bi üniversitede projede çalışmaya başladı... çok yardımcı olmuşlar dediğine göre... arkadaş iltica etti gerçi, siyasi meselelerden... bence senin arkadaş da gitsin... eşimle ben de doktoralı işsizim, Fransa'daki üniversitelere başvuru yapacaz. Ikimizin de birer kitap projesi var. Arkadaşınız doktorasını yakmasın hemen.Kamu yönetimi bölümünde doktora mezunuyum. Yıllardır işsizim. Bekarım. Yds puanım 80 civarı konusma pratiğim yok ama bir iki ayda halledebilirim temelim var. Artık ümitlerim tükendi. Ya burada bir asgari ücret işe girecegim ki tecrübem bile yok ya da Yurtdışında özellikle İngilizce istendiği için Hollanda'da ne iş olursa yapmak amacıyla (tarım bile olabilir ailem tarımcı hayvancı tecrübem var) gitmeyi düşünüyorum. Ailem sorun çıkarmaz. Yanına gidebileceğim bir tanıdık falan bulabilirim. En azından kalacak yer bulmada yardım edebilirler. Tarım hayvancılık ya da seracılık vs üzerine bir firmadan sözleşme için teklif bulunur mu ki? Ama egitimimi yakmış olacağım. Kendi alanımda denklik vs yok biliyorsunuz bu sebeple egitimimle iş bulmam çok zor olur. Çok mu saçma düşünüyorum? Ümitsizlik ile kendimi yakmak da istemiyorum ama madem asgari ücret bi işe girecegim bari yurtdışında olsun dedim.
(Arkadaşım rica etti konuyu açmamı yardımcı olabilecek varsa seviniriz)
Akademisyenlik için üniversitelere başvursunKamu yönetimi bölümünde doktora mezunuyum. Yıllardır işsizim. Bekarım. Yds puanım 80 civarı konusma pratiğim yok ama bir iki ayda halledebilirim temelim var. Artık ümitlerim tükendi. Ya burada bir asgari ücret işe girecegim ki tecrübem bile yok ya da Yurtdışında özellikle İngilizce istendiği için Hollanda'da ne iş olursa yapmak amacıyla (tarım bile olabilir ailem tarımcı hayvancı tecrübem var) gitmeyi düşünüyorum. Ailem sorun çıkarmaz. Yanına gidebileceğim bir tanıdık falan bulabilirim. En azından kalacak yer bulmada yardım edebilirler. Tarım hayvancılık ya da seracılık vs üzerine bir firmadan sözleşme için teklif bulunur mu ki? Ama egitimimi yakmış olacağım. Kendi alanımda denklik vs yok biliyorsunuz bu sebeple egitimimle iş bulmam çok zor olur. Çok mu saçma düşünüyorum? Ümitsizlik ile kendimi yakmak da istemiyorum ama madem asgari ücret bi işe girecegim bari yurtdışında olsun dedim.
Yıllardır başvuruyor ama malesef olmuyor hatta açılmıyor bile kadro.Akademisyenlik için üniversitelere başvursun
Çok teşekkür ederim bunu ileteceğim. Bu projeler nedir nasıldır bu konuyu araştırmaya nereden başlayacağız? Sizi de yormak istemem ama yol gösterirseniz sevinirizBizim bi arkadaş gitti, hollanda'ya ,doktoralı o da. Bi üniversitede projede çalışmaya başladı... çok yardımcı olmuşlar dediğine göre... arkadaş iltica etti gerçi, siyasi meselelerden... bence senin arkadaş da gitsin... eşimle ben de doktoralı işsizim, Fransa'daki üniversitelere başvuru yapacaz. Ikimizin de birer kitap projesi var. Arkadaşınız doktorasını yakmasın hemen.
Çok teşekkür ederim nasıl gittiler ne aracılığıyla peki? Yazılı sözleşme yapabildiler mi? Turkiyede bu tip işlerde genelde sigortasız ve iş sözleşmesiz işçi çalıştırma söz konusu ya hani. Bu sebeple sordum. Sagolun
gerçekten bu konuya çok üzülüyorum ne güzel pırıl pırıl zihinleri değerlendiremiyor ülkemiz. Ben de üniversiteden mezun olduğum zaman çok istedim gitmeyi. Amerika hayali kuruyordum. Aupair olarak bile düşündüm ciddi ciddi araştırıp para biriktirdim ama ailem uzakta olmamı istemedi. Yıllardır özel sektördeyim gerçekten yaşam şartları zorluyor.Kamu yönetimi bölümünde doktora mezunuyum. Yıllardır işsizim. Bekarım. Yds puanım 80 civarı konusma pratiğim yok ama bir iki ayda halledebilirim temelim var. Artık ümitlerim tükendi. Ya burada bir asgari ücret işe girecegim ki tecrübem bile yok ya da Yurtdışında özellikle İngilizce istendiği için Hollanda'da ne iş olursa yapmak amacıyla (tarım bile olabilir ailem tarımcı hayvancı tecrübem var) gitmeyi düşünüyorum. Ailem sorun çıkarmaz. Yanına gidebileceğim bir tanıdık falan bulabilirim. En azından kalacak yer bulmada yardım edebilirler. Tarım hayvancılık ya da seracılık vs üzerine bir firmadan sözleşme için teklif bulunur mu ki? Ama egitimimi yakmış olacağım. Kendi alanımda denklik vs yok biliyorsunuz bu sebeple egitimimle iş bulmam çok zor olur. Çok mu saçma düşünüyorum? Ümitsizlik ile kendimi yakmak da istemiyorum ama madem asgari ücret bi işe girecegim bari yurtdışında olsun dedim.
Yukarıda yazmışlar serada çiçek işinde birkaç senede turkiyeden ev almışlar yani çok cazip gerçekten ülke gittikçe kötüye gidiyor malesefgerçekten bu konuya çok üzülüyorum ne güzel pırıl pırıl zihinleri değerlendiremiyor ülkemiz. Ben de üniversiteden mezun olduğum zaman çok istedim gitmeyi. Amerika hayali kuruyordum. Aupair olarak bile düşündüm ciddi ciddi araştırıp para biriktirdim ama ailem uzakta olmamı istemedi. Yıllardır özel sektördeyim gerçekten yaşam şartları zorluyor.
imkanınız varsa bence şansınızı deneyin kim bilir :)Yukarıda yazmışlar serada çiçek işinde birkaç senede turkiyeden ev almışlar yani çok cazip gerçekten ülke gittikçe kötüye gidiyor malesef
Kamu yönetimi bölümünde doktora mezunuyum. Yıllardır işsizim. Bekarım. Yds puanım 80 civarı konusma pratiğim yok ama bir iki ayda halledebilirim temelim var. Artık ümitlerim tükendi. Ya burada bir asgari ücret işe girecegim ki tecrübem bile yok ya da Yurtdışında özellikle İngilizce istendiği için Hollanda'da ne iş olursa yapmak amacıyla (tarım bile olabilir ailem tarımcı hayvancı tecrübem var) gitmeyi düşünüyorum. Ailem sorun çıkarmaz. Yanına gidebileceğim bir tanıdık falan bulabilirim. En azından kalacak yer bulmada yardım edebilirler. Tarım hayvancılık ya da seracılık vs üzerine bir firmadan sözleşme için teklif bulunur mu ki? Ama egitimimi yakmış olacağım. Kendi alanımda denklik vs yok biliyorsunuz bu sebeple egitimimle iş bulmam çok zor olur. Çok mu saçma düşünüyorum? Ümitsizlik ile kendimi yakmak da istemiyorum ama madem asgari ücret bi işe girecegim bari yurtdışında olsun dedim.
Ya evet kesinlikle çok mantıklı tekrar doktora yapabilir hem aşina bu tez yazma işine de. Eğitim için gidip akademik kadro bulur mu ki burada bulamıyorken... ama evet bu konuda ilerlemek daha mantıklıiktisadi bilimler akademisi ile ilgili tüm bölüm mezunlarının genel sorunu maalesef bir meslek mensubu olamadan mezun olmaktır.
doktora yaptığınıza göre eğitime devam etme konusunda hevesli ve tecrübelisiniz.. kendinizi her işi yaparım abi kıvamına sokup sırf gitmiş olmak için gidenlerden olmak yerine eğitimle gitme konusunda yönlendirebilirsiniz..
mesela devletin yls bursu olur, veya kendi imkanlarınızla yurtdışı yüksek lisans/doktora olur. benim bir çok arkadaşım yurtdışındaki üniversitelerin bursları ile eğitimlere gittiler sonra orda akademik kadro aldılar, üniversitelerden başka eğitim kurumlarına geçtiler ve birkaç yıl sonra da vatandaşlıklarını aldılar..
yani avrupa eğitim için giden ve kendini bu yolda adayan kişilere saygı gösterdiği gibi teşvik de ediyor. bu yolu araştırmanızı öneririm.
Eğitim vizesinden yararlanmak tekrar doktora yapmak iyi fikir gibi.bu sekilde vize almaniz cok zor ama,
lisans ustu egitimi olup da o alanda sponsor bulanlar evet vize aliyorlar da,
bu sekilde vasifsiz islerle vize alamazsiniz.
Egitim vizesi ile gelip is bulup kalmak olabilir belki.
cok ciddi paralar harcayip vize alamayan insanlar var sirf vasifli bir is gosteremedikleri icin.
Hatta benim esim de kendi sirketini kurmayi dusundu bir aralar, sordu sorusturdu, sponsonsuz kalici oturum alman daha zor olur demisler, 5 yilini tamamla ondan sonra boyle islere giris demisler. illa ki farkli hikayeler de vardir da bizim danistiklarimiz bu tarz soylediler bize.
Cok teşekkür ederim çok faydalı olacağına eminimKanada da Alberta eyaletinde tarım işçileri için özel programlar var sonrasında oturum veren. YouTube da Igor Ryltsev var o anlatmıştı. Videolarından detay bulabilirsiniz. Gerçi pandemi sonrası ne yaptılar bilmiyorum ama orada böyle bir durum olduğunu biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?