Sadece 6 ayda çürüdüm...

Annenizi her işe karıştırmayarak işe başlayabilirsiniz. Madem artık evlisiniz anneniz kararlarınıza saygı duysun. Eşinizin ailesine de iki yüzlü davranıyor. Düğün olunca eviniz nerde olacak annenize yakın mı? Ben olsam tayin veya iş imkanı varsa başka şehre taşınır araya mesafe koyarım. Aileniz belki kırılır ama bu duruma müsade ederseniz evliliğiniz başlamadan biter. Tavrınız net olsun ve annenizin aklıyla hareket etmeyin. Eşiniz şu an sabrediyor olabilir ama bir yere kadar.
Allahtan ki eşim sürekli tain olacak birisi. O yüzden ailelerle aynı şehirde yaşamak gibi bir ihtimal yok. Fakat aileme kalsa sen bu aile ile nasıl uyuşacaksın nasıl bir araya geleceksin eğer seni üzerlerse seni çeker alırız, boşanırsın gibi lafları ağızlarına sakız etmiş durumdalar. Ve bunu eşimin ailesinin yanındada tehdit gibi söylüyorlar. Bir yanlış görürsek kızımızı çekip alırız tarzı cümleler kullanıyorlar. Boşanmak, ayrılmak bu kadar basit bir iş mi? Ne emeklerle bir yuva kuruluyor en ufak şeyde herkes boşansın mı? Bunu dediğim zamanda evlilik delisi yaftası alıyorum.

Annenizi evliliginize neden karistiriyorsunuz ki hatayi da burda yapiyorsunuz siz artik o soyisimden çıkmışsınız kocanizin soyadini almissiniz karismaya hakki yok bu kadar esinizede yazik aillesinede yazik anneniz hic hoş seyler yapmiyor...
Ben hep sakin ve ailesine saygılı biriydim. Dediklerinin dışına çıkmadım. Çatışmadan uzak durdum. Ama şuan hayatımda ilk kez bu kadar tepki gösteriyorum ve anında saygısız biri olarak yaftalandım. Düğün henüz olmadığı için aynı evde yaşıyoruz ve bu kadar aramızın kötü olduğunu kimseye yansıtmamak için idare etmeye çalışıyorum.

Allahtan ki eşim sürekli tain olacak birisi. O yüzden ailelerle aynı şehirde yaşamak gibi bir ihtimal yok. Fakat aileme kalsa sen bu aile ile nasıl uyuşacaksın nasıl bir araya geleceksin eğer seni üzerlerse seni çeker alırız, boşanırsın gibi lafları ağızlarına sakız etmiş durumdalar. Ve bunu eşimin ailesinin yanındada tehdit gibi söylüyorlar. Bir yanlış görürsek kızımızı çekip alırız tarzı cümleler kullanıyorlar. Boşanmak, ayrılmak bu kadar basit bir iş mi? Ne emeklerle bir yuva kuruluyor en ufak şeyde herkes boşansın mı? Bunu dediğim zamanda evlilik delisi yaftası alıyorum.
Neden bosanacaksiniz ki, daha yeni evlenmisken.ortada bosanmayi gerektirecek birsey yok ama dil de bosanma var.. simdilik idare edin, sonra enerjinizi mutlulugunza verin..

Aileniz sanırım evlenmenizi hiç istemiyor. Bu sözler ancak eşiniz size kötü davrandığında sizi ezdiğinde gözdağı vermek için söylenebilecek sözler. Ne demek boşatırız alırız. Siz eş ailesiyle uyuşmayacaksınız peki eşiniz sizin ailenizle nasıl uyusacak. Buradan cok geçimsiz bir aile profili çiziyorlar. Bir an önce tayin istesin eşiniz yoksa gerçekten huzurunuz kalmaz. Ama en büyük iş sizde bitiyor.

Ben hep sakin ve ailesine saygılı biriydim. Dediklerinin dışına çıkmadım. Çatışmadan uzak durdum. Ama şuan hayatımda ilk kez bu kadar tepki gösteriyorum ve anında saygısız biri olarak yaftalandım. Düğün henüz olmadığı için aynı evde yaşıyoruz ve bu kadar aramızın kötü olduğunu kimseye yansıtmamak için idare etmeye çalışıyorum.
Nikah kiyildi mi insanlar zaten kari koca olur düğün işin sadece eğlencesi lutfen kusura bakmayın ama anneniz cok cahil bir kadin umarim düzelir hersey sizde rahat edersiniz

Annenizde narsistik kişilik bozukluğu olabileceğini düşünüyorum . Sanırım şimdiye kadar faklı fikir/karar ile karşısına geldiğiniz bir durum olmamıştı. Bu süreç ise farklı işlemiş , çatışmayı tırmandırmış. Er ya da geç hayatınızla ilgili kendiniz karar alacaktınız ve benzer şeyler yaşanacaktı gibi görünüyor. Umarım sağduyu ile atlatırsınız.

Annenizle net bir konuşma yapmanız gerekiyor.Senin derdin ne?Üzüm yemek mi?Bağcıyı dövmek mi?Önce bana bunu bir açıkla demelisiniz.Sizin kuracağınız yuvaya saygı duyması gerektiğini,nerde durması gerektiğini bilmeli.Böyle bir anne tanıyorum.Dır dır ede ede,kızının başının etini yiye yiye,herşeye karışa karışa, en sonunda bir çocukla boşattı kızı(çocukluk arkadaşım olur kız)Arkadaşımda o zamanlar çok gençti ve süreci doğru yönetemedi.Annesinin huyunu anladı ama,çok geç kaldı.
Şimdi,oğluyla kendine ayrı bir hayat kurdu.Şimdi annesinden uzak bir yerde ve ara ara görüşüyor.
Siz böyle olmayın diye anlattım bunları.Hayatınızın ipleri kendi elinizde olsun.Siz sağlam durursanız eğer herkeste duracağı yeri bilir.

Merhabalar...
Etrafımda konuşacak pek kimse olmadığından ve çok daraldığımdan buraya yazmak istedim. Görüşleriniz benim için önemli...

Yaklaşık 6 aydır nişanlıyım daha doğrusu 1 ay önce nikahım kıyıldı ancak düğünüm temmuzda olacağı için hala evli sayılmıyorum çevrem tarafından. Eşimin ailesi ile benim ailem arasında başından beri kocaman bir uçurum vardı. Eşim kendi ailesi ile de kopuktur. Çok her şeyini konuşmaz paylaşmaz. Biz ilk tanıştığımızda da onlarla pek kalmazdı.Zaten başka bir şehirde çalışıyor. Eşimin ailesi çok rahat yapıda, her şeyi son dakikada kararlaştıran, özellikle babası cahil ve nerede ne konuşacağını bilmeyen biri. Evleri bile bizim gibi düzenli temiz değil. Benim ailem ise birazda tek çocuk olmamdan kaynaklı benimle aşırı derecede ilgilenen herşeyi ayrıntılı düşünen,meseleleri büyüten pimpirikli yapıdalar. Biz şehirde yaşıyoruz, onlar köyde.

Buna rağmen ben farklılıklara saygılı biri olduğumdan eşimin ailesini oldukları gibi kabul etmeye çalıştım. Fakat özellikle annem evlilik sürecine girdik gireli huzursuzluk çıkardı. Onların yüzüne gelince can ciğer davrandı, arkadan bana baskı yaptı eşimin ailesini kötüledi. Kendi isteklerini bana baskı yaparak onlara kabul ettirmemi sağladı. Ve bunu damadından da bekledi. Eşimin kendi ailesini yok sayıp onun dediklerini yapmasını istedi. Bunu doğrudan söylemedi, benim üzerimden yaptı. Bu nedenle ben zaman zaman eşimle kavga ettim, zaman zaman ailesine sert çıktım. Eşimin ailesi ise bana hiçbir zaman sert cevap vermediler. Annemin ise eşim evimize kalmaya geleceği zaman evi terk edip gidip beni mahçup duruma düşürmüşlüğü bile var.
Eşim gidip ailesine olanları anlatmadı. Bir şey yokmuş gibi davrandı. Aileside hala bu durumun tam farkında değil. Farkında olmadıkları içinde hala arayıp sorup misafirliğe gelip rahat davranıyorlar. Benim ailemde yüzlerine gülüyor onlar gittiği zaman benim beynimi yiyorlar. Ve aylardır baskı altındayım. Psikolojim çöktü, en ufak lafa tahammülsüz ve sinirli biri oldum. Kendimi kullanılmış hissediyorum. Ve arada kalan ben olmama rağmen ailem beni suçluyor aptal olduğumu, eşimin ailesine karşı pasif olduğumu, onun ailesinin tarafını tuttuğumu, hatalı davrandığımı iddia ediyorlar.

Bir fikri olan var mı ben ne hata yapıyorum artık kendimi sorgulamaya başladım...
Yminke kendi ailemi gordum banada nişanlıykrn ınanlmaz bir baskı vardı aailem tarafından annem asla hatasını kabul etmez arayıp kendi soylemezdi hep benm ustımden anlatrdı herseyi bıkmıstom bnde valla sanki beni yazmıssınız ama evlenncede bzde bseylet degismedi acıkcası hala aynı babam pasiftir hic karısmaz ama eşimin ailesi ıftara cagırdı mesela gtmediler evlerinefe cagrmıyorlar cok hataları var onların evet ama ailem beni arada brakıyor resmen artık bzdem bu kdr dercesine esimde bişey demez susr genelde ama insan cok yoruluyor okdr haklısnki

Nişanlılık evresinde yaşadıklarım geldi aklıma, size şuan içten zor ama geçecek diyerek sarılasım geldi. Benim annemde çok pimpirikli, takıntılı üzerimde baskı kuran bir tipti. Bişey alacak olsam sormadan alamaz duruma gelmiştim. Sanki ben eşyaları kullanmayacakmışım da kendi evini kuruyormuş gibi beğenmediği olursa tepkisini koyardı. Hatta hiç unutmam yatak odası takımı için örtü bakıyoruz yengemle oturup şu mu güzel bu mu diye karar veriyorlardı ben kenarda sadece onları izliyordum. Bişey dediğimde ben senin için uğraşıyorum sen bana bunu mu söylüyorsun diye trip yapardı. Ailem arkamdan tepkisini koyamıyor çocuğun ağzına bakıyor diye konuşmasını bile duydum. Bende aynı sizin gibi aman kırılmasınlar diye kavga gürültü işimi yaptırırken benim hakkımda bu denli düşünmeleri beni son derece kırmıştı. Maalesef biz ne kadar kırılmasınlar diye uğraşsakta onlar bi şekil eksik bulup kırılabiliyorlar. Sayılı günleriniz kalmış sabredin kendi yuvanıza geçince o zaman dahada esneklik kazanacaksınız

Evlilik arefesindeki birçok arkadaşım benzer şeyler anlatıyor. Sanırım anneler kızlarını kaybedecekleri korkusuyla ve kızlarının sevgisini ilgisini başkasına yoneltmesini hazmedememeleri nedeniyle hırçınlaşıyorlar. Annenizi idare edin, kırmayın. Evlenince geçecektir. Ailelerin ilişkinize müdahale etmesine izin vermeyin

Merhabalar...
Etrafımda konuşacak pek kimse olmadığından ve çok daraldığımdan buraya yazmak istedim. Görüşleriniz benim için önemli...

Yaklaşık 6 aydır nişanlıyım daha doğrusu 1 ay önce nikahım kıyıldı ancak düğünüm temmuzda olacağı için hala evli sayılmıyorum çevrem tarafından. Eşimin ailesi ile benim ailem arasında başından beri kocaman bir uçurum vardı. Eşim kendi ailesi ile de kopuktur. Çok her şeyini konuşmaz paylaşmaz. Biz ilk tanıştığımızda da onlarla pek kalmazdı.Zaten başka bir şehirde çalışıyor. Eşimin ailesi çok rahat yapıda, her şeyi son dakikada kararlaştıran, özellikle babası cahil ve nerede ne konuşacağını bilmeyen biri. Evleri bile bizim gibi düzenli temiz değil. Benim ailem ise birazda tek çocuk olmamdan kaynaklı benimle aşırı derecede ilgilenen herşeyi ayrıntılı düşünen,meseleleri büyüten pimpirikli yapıdalar. Biz şehirde yaşıyoruz, onlar köyde.

Buna rağmen ben farklılıklara saygılı biri olduğumdan eşimin ailesini oldukları gibi kabul etmeye çalıştım. Fakat özellikle annem evlilik sürecine girdik gireli huzursuzluk çıkardı. Onların yüzüne gelince can ciğer davrandı, arkadan bana baskı yaptı eşimin ailesini kötüledi. Kendi isteklerini bana baskı yaparak onlara kabul ettirmemi sağladı. Ve bunu damadından da bekledi. Eşimin kendi ailesini yok sayıp onun dediklerini yapmasını istedi. Bunu doğrudan söylemedi, benim üzerimden yaptı. Bu nedenle ben zaman zaman eşimle kavga ettim, zaman zaman ailesine sert çıktım. Eşimin ailesi ise bana hiçbir zaman sert cevap vermediler. Annemin ise eşim evimize kalmaya geleceği zaman evi terk edip gidip beni mahçup duruma düşürmüşlüğü bile var.
Eşim gidip ailesine olanları anlatmadı. Bir şey yokmuş gibi davrandı. Aileside hala bu durumun tam farkında değil. Farkında olmadıkları içinde hala arayıp sorup misafirliğe gelip rahat davranıyorlar. Benim ailemde yüzlerine gülüyor onlar gittiği zaman benim beynimi yiyorlar. Ve aylardır baskı altındayım. Psikolojim çöktü, en ufak lafa tahammülsüz ve sinirli biri oldum. Kendimi kullanılmış hissediyorum. Ve arada kalan ben olmama rağmen ailem beni suçluyor aptal olduğumu, eşimin ailesine karşı pasif olduğumu, onun ailesinin tarafını tuttuğumu, hatalı davrandığımı iddia ediyorlar.

Bir fikri olan var mı ben ne hata yapıyorum artık kendimi sorgulamaya başladım...
neden insanlara cahil ve koylu diyorsunuz siz ilber oltayli mısınız? Bence hatanız bu !!! İnsanları olduğu gibi kabul edin

Hata yapmıyorsun. Daha doğrusu tek hatan ailenin gazına gelmen. Beni de kendi ailem bıktırmıştı.

Benim onlarla problemim yok. Sevmiyorlarsa ailemin meselesi benlik bir şey yok diye düşün kendine böyle telkin et. Kulaklarını tıka Uyma ailene
Sonra sen utanır pişman olursun

Cahillik köyle şehirle olmuyormuş demek. Cahilin önde gideni senin ailen ve hatta onun dolduruşuna gelip sorun çıkaran sensin malesef. Bence ayrıl çocuğun başını yakma

Kusura bakmanızda bir sakınca görmüyor ve eklemek istiyorum, bu konu da 4 tarafı bencillik ve cehaletle kaplı bir kişi var ve o da anneniz. Roller değişsin ve bunları yapan kaynana olsundu bakalım neler olurdu... Eşiniz için biraz empati, çokça sınır böyle anneye.

Düğün eğlence kısmı, nikah eş yapan kısımdır.
Aileniz bu kadar karşı madem hiç he demeseydi keşke.
Şimdi zoru ne ki annenizin anlamadım?
Bir tek onda mı var evlat bu neyin tafrası?

Cahillik dediği şey kültür farkı sadece. Çünkü anneniz de cahil. En azından içten pazarlık yapmıyorlar, olduğu gibi davranıyorlar. Anneniz ise yüzlerine gülüp arkadan konuşan yapıda. Bu durum nişanlınızın ailesini daha üstün yapar gözümde.

Merhabalar...

Brn kötü olmayım sen kötü ol kızım demişler ne yardan ne serden misali annenizin tek çocuk olduğunuz için pinpirikli olması normal benim de tek çoçuğum bilirim o duyguyu madem amneniz size baskı yapıyor kendi isteklerini sizin üzerinizden yapıyor sizde yetişkin insansınız uymayın

Tek çocuk olmakla alakasi yok, kisilikle alakasi var. Her tek çocuğu olan anne dünürüne, ortada birsey yokken "kizimi alirim, bosanir gelir" vs mi dile getiriyor?

Anneniz kısmen benim kayınvalideme benziyor.
Eşim de tek çocuk, kv her şeyden haberdar olmak istiyor ve herrrr olayın içinde bilmem kaç km ötede olmasına rağmen.

Bu karşı taraf için inanın çok yıpratıcı. Eşim melek gibi ama annesi çok fena. Boşanmayı bile düşündüm 6 ayda birkaç kere sinir krizi geçirdim hem de eşimle hiçbir sorunum yokken.

Yapmanız gereken annenizi frenlemek, frenleyemiyorsanız mesafe koymak çünkü evlilik 2 kişilik ve 3. kim olursa olsun evlilik sarsılıyor.

Teyzeniz ya da aklı başında bir aile büyüğünüz konuşsun annenizle olmuyorsa da düğünden sonra uzaklaşın derim ben.

Back
X