Sadece dertleşmek istedim.

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Merhaba,

Sadece dertleşmek istiyorum. Beni tanıyanlarınız vardır mutlaka. Nasıl bir durumda olduğumu biliyorsunuz az çok.

Bir eşim, bir ablası ve annesi var. Ve bir de annesinin arabası. Konu şöyle;

Görümcemin eşi ve benim eşim konuşmuyor çok uzun süredir. Enişte nikahımıza bile gelmedi. Bu böyle devam ederken görümcem laf arasında kayınvalideme ''ölüm hak, miras helal sen ölünce arabanın yarısı benim'' gibi sözler sarfediyormuş. Kayınvalidem de hem damadının oğlu ile yıllardır haksız yere konuşmamasından bıkıp üzerine bir de bu lafları duyunca kızıp görümceme bu bayram kocan gelmesin geleceksen sen gel, zaten torunlarım da beni arayıp sormuyor diye rest çekmiş.

Velhasıl bu konuşmadan sonra görümcem benim eşimin yanına gidip dert yanmış. Bu konuşmalar esnasında, torunlardan büyük olanının annanesinin yani kayınvalimin ameliyatı için ödedikleri tutarı dillendirdiğini anlatmış eşime. Ve kocasının sürekli bizim evin ufak tefek tamir işlerini bedava yaptığını (çeşme değiştirme, elektrik düğmesi değiştirme gibi) söylemiş.

Bir de eklemiş annem benden size geldiğimde benden yemek saklıyor önüme birşey koymuyor ya da çok az koyuyor eşit dağıtmıyor yemekleri diye. Oysa annesi ona her gittiğinde o masaları donatıyormuş böyle anlatmış. Eşimin de çok zoruna gitmiş.

Şimdi konu çok uzun ve dağınık. Kısaca bahsetmeye çalıştım. Kayınvalidem bu durumlardan dolayı aracı eşimin üzerine vermek istiyor. Eşimde üzerine mal alamıyor borcundan dolayı. Arabayı ben üzerime alacağım ancak kayınvalidemin bundan haberi olmayacak. Vekalet verdi eşime. Haberi olmayacak çünkü eşimin banka borcunu da bilmiyor.

Beni sıkan kayınvalidemin bunlardan haberinin olmayacak oluşu. Siz olsanız açık açık söyler miydiniz? Anlatmaya başlayınca eşimin borçları vs hepsi ortaya dökülecek. Ve kayınvalide asla o arabayı bana vermek istemez.

Kafam çok karışık. Bir yanım arabayı üstüme alıp karşısında pis pis sırıtmak istiyor (asla onun malıyla ve parasıyla harcama yapacak değilim. Yalnızca bana yaşattıklarını böylelikle biraz olsun içimden atmak istiyorum) diğer yanım anlat haberi olsun diyor.

Siz olsanız ne yapardınız?

Sıkmamak adına uzatmadım. Farklı sorularınız olursa cevaplayabilirim. Şimdiden teşekkürler.

Şaklamak doğru değil
İnsanların size bakışı değişir olan size olur
Kv söylemeniz lazım araba onun netice de
Yakmayın kendinizi derim
Fikir eşimden çıktı annesinin borçlarını öğrenmesini istemiyor. Ben isterlerse şerh koydurabileceklerini de söyledim bilmiyorum.

Yazık kadına hayırsız bi kızı (sen ölünce arabanın yarısı benim diyen bir kız) ve kadının malını üstüne alıp ona nisbet yapmak için uğraşan bir gelini var. Çok üzüldüm o kadın adına
Amacım nispet değil malesef bana yaşatılanları biraz olsun hafifletmek. Vaktiniz varsa diğer konulara da bakmanızı isterim.

boşverin iyilik sizde kalsın sırıtmayın hak varsa mizana kalsın , ben dürüst olmanız taraftarıyım eşinizin borçlarını bilse ne olacak siz kazanıp siz ödemiyor musunuz zaten ?

Normalde olsa kesinlikle anlat derdim amaaa
Gözünün içine baka baka lavaboyu pis bırakan size psikolojik şiddet uygulayan kv ye müstehak. He birde annesini misafir gibi ağırlamayı bile zor gören annesinin maddi manevi tüm yükünü gelinin üzerine atan görümceyede müstehak
Yalnız evliliğinizde mutsuzsun ve bildiğim kadarıyla ayrılık gündeminde böyle bir durumda o arabaya tenezzül etmemelisin

boşverin iyilik sizde kalsın sırıtmayın hak varsa mizana kalsın , ben dürüst olmanız taraftarıyım eşinizin borçlarını bilse ne olacak siz kazanıp siz ödemiyor musunuz zaten ?
Eşim söylemek istemiyor. Zaten eşim kendi borcunu da ödemiyor. Kırk takla atıyor ödememek için. Bir gün mutlaka silineceğine inanıyor

Eşim söylemek istemiyor. Zaten eşim kendi borcunu da ödemiyor. Kırk takla atıyor ödememek için. Bir gün mutlaka silineceğine inanıyor
Siz bilirsiniz bence üzerinize almayın annesinin ölümünü düşünen görümcenize Allah sıralı ölüm versin de kimin gideceğini bilemezsin diyip geçin;)

Normalde olsa kesinlikle anlat derdim amaaa
Gözünün içine baka baka lavaboyu pis bırakan size psikolojik şiddet uygulayan kv ye müstehak. He birde annesini misafir gibi ağırlamayı bile zor gören annesinin maddi manevi tüm yükünü gelinin üzerine atan görümceyede müstehak
Yalnız evliliğinizde mutsuzsun ve bildiğim kadarıyla ayrılık gündeminde böyle bir durumda o arabaya tenezzül etmemelisin
Aslında biraz canımı sıkan da o. Eskiden 2-3 ayda bir de olsa gider 2-3 gün kalır bizde eşimle nefes alırdık biraz. Artık görümcem komple çekti kendini. Yediklerine kadar söylemiş. Ve kayınvalidemin bu konuşulanlardan da haberi yok. Herşeyi saklıyoruz malesef üzülmesin diye. O arabadan da zaten bir beklentim yok. İhtiyacım da yok çok şükür.

Ovvv hiç bulaşmayın bence. Elbet duyulur bir şekilde eşinizle kavga edersiniz vs. Çok kötü duruma düşersiniz. Eşinizin borcu bitmeyecek cinsten bir şey mi? Bence bekleyin. Çok tehlikeli sular bence. Hem karşıdan hepsinin birbirini yemesini seyretmek bence daha zevkli.

Amacım nispet değil malesef bana yaşatılanları biraz olsun hafifletmek. Vaktiniz varsa diğer konulara da bakmanızı isterim.
Bakmama hiç gerek yok notunuzu bu cümlelere bakarak verdim = 0
Görümce:Ölümm hak, miras helal sen ölünce arabanın yarısı benim''
Siz:"arabayı üstüme alıp karşısında pis pis sırıtmak istiyor (asla onun malıyla ve parasıyla harcama yapacak değilim. Yalnızca bana yaşattıklarını böylelikle biraz olsun içimden atmak istiyorum) diğer yanım anlat haberi olsun diyor.

Siz bilirsiniz bence üzerinize almayın annesinin ölümünü düşünen görümcenize Allah sıralı ölüm versin de kimin gideceğini bilemezsin diyip geçin:KK66:
Anlayacağını sanmıyorum ki. Yaşının insanı değil. Ona 3 köfte bana neden 2 diye hesap yapan biri malesef.

Bakmama hiç gerek yok notunuzu bu cümlelere bakarak verdim = 0
Görümce:Ölümm hak, miras helal sen ölünce arabanın yarısı benim''
Siz:"arabayı üstüme alıp karşısında pis pis sırıtmak istiyor (asla onun malıyla ve parasıyla harcama yapacak değilim. Yalnızca bana yaşattıklarını böylelikle biraz olsun içimden atmak istiyorum) diğer yanım anlat haberi olsun diyor.
Not istememiştim ancak teşekkür ederim zahmet verdim.

Kadının güvenini kullanıyor resmen eşiniz..
Gizli saklı iş çevirmeyin. Sizin olmayan arabayı da üstünüze almayın. Yarın öbür gün görümce mal kaçırdılar diye dava açsa suçlu olur musunuz onu da bir araştırın... hele de kandırarak alıyorsunuz o arabayı.

Ovvv hiç bulaşmayın bence. Elbet duyulur bir şekilde eşinizle kavga edersiniz vs. Çok kötü duruma düşersiniz. Eşinizin borcu bitmeyecek cinsten bir şey mi? Bence bekleyin. Çok tehlikeli sular bence. Hem karşıdan hepsinin birbirini yemesini seyretmek bence daha zevkli.
Eşim borcunu ödemiyor yıllardır. Bekarlığından gelen birşey. Af olacağını yada silineceğini düşünüyor.

annem, uzun uzun yaşa inşallah öyle uzun ve sağlıcakla yaşa ki senden bana hiçbir şey kalmasın razıyım ama sen hep başımızda ol, sen bizim başımızın tacısın :KK200::KK200:

Back
X