Sadece dertleşmek istedim.

bilmeden aynı şeyi düşünmüşüz..
Bişeyleri bilmeye gerek yok bence, insan kv'sinin arabasını (kadının haberi olmadan) adına geçirip sonra karşısı geçip pis pis sırıtmak istiyorum diyorsa kimse bana bu insanı masum iyi kalpli olarak gösteremez. Kv gelinine ne yaptıysa o onun kalitesini yada kalitesizliğini gösterir

Başınıza bela almayın öyle şirret görümce, hadsiz enişte, Allaha havale kv, müstehakını bulsun eş varken o araba sana hayır getirmez. Öyle bi aileden uzak olsan iyi olur aslında hiç hakkım neyim olayına girmeyin belasıyla uğraşamazsn bunların. Ayrılabiliyorsan ayrıl eşinden derim öyle bir fikrin varsa.

Eninde sonunda ortaya çıkar ki, daha kötü olursunuz. Ayrıca o arabada kızında hakkı var.Yapılanda doğru değil
Evet yani görümce çirkin konuşmuş ama miras haktır. Kadın oğlunu daha fazla kayıriyor gibi. Bugün kızına kızar oğluna devreder yarın oğluna kızar kızına devreder herhalde. Hemen de harekete geçme meraklısı bunlar.

Bakın miras kaçırma diye birşey yok. O arabayı eşimle biz bölüşmeyeceğiz. Veya ben kullanıp satınca parasını ben almayacağım. Kayınvalideye maaş çıkması ve kızının tutumundan dolayı çıktı bunlar ortaya. Ve eşimde hala ısrarla borcunu sakladığı için üzerime alamıyorum diyemiyor
Öyle dusunmeyin, sizin çocuğunuz yok ve allah gostermesin sizin vefatınız durumunda o araba eşiniz ve sizin anne babanıza miras olarak düşer. Kaldı ki siz mirası kaçırmak istemiyorsunuz ama eşiniz istiyor. Kardeşinin hakkını üstüne geçirme telaşında sanki

Bişeyleri bilmeye gerek yok bence, insan kv'sinin arabasını (kadının haberi olmadan) adına geçirip sonra karşısı geçip pis pis sırıtmak istiyorum diyorsa kimse bana bu insanı masum iyi kalpli olarak gösteremez. Kv gelinine ne yaptıysa o onun kalitesini yada kalitesizliğini gösterir
siz nası bi cümleye bakıp bi insana karşı önyargıda bulunacak kadar adilseniz konu sahibide yıllarca kendisini yani gelinini para geliri evin hizmetcisi olarak gördüğü bu konudaki kv nin karşısına geçip yaaaa bak gördünmü elimde düştün nispetini yapmasıı okadar adil işte

Amaaannn ben anlamiyorum yahu olumle anlasmami yapiyorsunuz eyvallah ogluna verdi Veya size verdi Allah korusun sizin kv den once olmeyeceginizin garantisimi var acele acele neden bu islere giriyor ameliyat demissiniz agir bir hastaligimi var

Simdi acikcasi anne oglanda kaliyorum o bakiyor diye malini bir tarafa vermek istiyorsa hakkidir birsey diyemeyiz bu hirstan cok haksal olarak bakis acisida olabilir kiz hicbirseyime kosmadi ilgilenmedi uzaklar soguklar oan bakti etti vs gibi

Verdiginde kardesin hakkini verip vermemekte kocanizin vicdani bilecegi is sorumluluk ozunde yarisi ablasinin mi ablasinin hakki ama verir vermez o sizib kocaya bagli birdurum siz bu isin neresindesiniz hic biryerinde esinize annene dogruyu soyleyerek bana vereceksen ver vermeyeceksen almam diyip konuyu kapatin hatta bana kalsa hic almayin kocaniz ne yapiyorsa yapsin

Yarin kv fikir degistirdi geri istedi oglu vermem dese siz verelim deseniz arada kalacaksiniz gereksiz mevzu azmi mevzun varda araniyorsun nkys
Birakin iclerinde halletsinler sen zaten dune kadar bosanma hesabindaydin kocanda silinir vs diye beklesin birgun gelip faiziyle oder

Görümceniz sezmiş demek ki böyle bir şey yapılacağını o yüzden o şekilde bir konuşma yapmış
Haklı da çıkmış zaten.
Annesinin , babasının malından miras kalmasın diye böyle oyunlara girişiyorsunuz ama ters teper bence.
Ben ilahi adalete inanırım

siz nası bi cümleye bakıp bi insana karşı önyargıda bulunacak kadar adilseniz konu sahibide yıllarca kendisini yani gelinini para geliri evin hizmetcisi olarak gördüğü bu konudaki kv nin karşısına geçip yaaaa bak gördünmü elimde düştün nispetini yapmasıı okadar adil işte
Bir cümle değil bir konu. Kv ile bir sorunu olan kişi o sorun anında ne diyecekse diyecek veya ne yapacaksa o zaman yapacak kin güdüp, günün birinde bak arabanı üzerine geçirdim deyip pis pis sırıtacağım diyorsa ben o gelini kv'den daha kötü kalpli daha ne derseniz adına öyle olduğunu düşünürüm

Bir cümle değil bir konu. Kv ile bir sorunu olan kişi o sorun anında ne diyecekse diyecek veya ne yapacaksa o zaman yapacak kin güdüp, günün birinde bak arabanı üzerine geçirdim deyip pis pis sırıtacağım diyorsa ben o gelini kv'den daha kötü kalpli daha ne derseniz adına öyle olduğunu düşünürüm

hiç bir insan diyemezki ben kıskanç değilim ben fesat değilim ben yalan söylemem yaradılışımda var olan ama bunları bastırabilen yönlendirebilen kişilerizidir nefis vardır diğer konularını okudugunuzda konu sahibinin kötü değil nefsinin agır bastığı anlaşılıyor
şeytanı insandan ayıran tövbesi
insanı melekten ayrıran nefsiymiş

hiç bir insan diyemezki ben kıskanç değilim ben fesat değilim ben yalan söylemem yaradılışımda var olan ama bunları bastırabilen yönlendirebilen kişilerizidir nefis vardır diğer konularını okudugunuzda konu sahibinin kötü değil nefsinin agır bastığı anlaşılıyor
şeytanı insandan ayıran tövbesi
insanı melekten ayrıran nefsiymiş
Siz nefsinize uymaya devam edin, ben elimden geldiğince uymamak için uğraşıcam

Karışma bence. Kimin üstünde kalırsa kalsın araba ayrıca hiç hoş değil ya evlat ile anne arasında böyle geçen konuşmalar eniştemin dedikleri filan

Karışma bence. Kimin üstünde kalırsa kalsın araba ayrıca hiç hoş değil ya evlat ile anne arasında böyle geçen konuşmalar eniştemin dedikleri filan
Ben zaten müdahale etmek istemiyorum. Bakın kısaca birşeyden bahsedeyim;

3 yıl evvel evlendik. Herşeyimi kendim yaptım kredi çekip. Eşya, nikah aklınıza ne gelirse. Ve 3 yıl o krediyi ödeyip bitirdim. Kredinin sonlarına doğru kayınvalideye bu miras kaldı. Toplamı 45,000 tl idi. O zamanda benim 7.000 tl lik bir kredi borcum kalmıştı. Ve o paranında ne için kullanıldığı belliydi. Ama ne eşim ne annesi be kadın sende borcun altına girdin evlendik zaten borç, aldğımız mirasta devede kulak kalır. Hepsini yatırıp kapatalım demediler.

Ha diyeceksiniz ki demek zorundalar mı? Benim üzerimden alınan ve yalnızca benim ödediğim borç ile ortak kullanılan eşyalar var ortada. Ve sonuçta evlilik. Bence demelilerdi. Vicdanı olan birileri olsaydı bu borç kapanırdı ama olmadı. Ve bu süreçte o 45,000 tl para benim şahsi hesabımda yattı. Ben olmadan o paradan tek kuruş çekemediler.

Ve bende o paraya asla elimi sürmedim. Sürmem.
Burada bazı subjektif veya kısıtlı olarak sadece yazdığım 1 konudan yola çıkıp üzerimden vicdani ve duygusal mastürbasyon yapan arkadaşların dediği kadar kötü biri olsaydım anında o kredimi kapatır keyfime bakardım.

Hatta eski konularımda bana yap diyenler bile oldu. Ancak hayır gelmeyeceğini bende biliyordum. Oğlunu arabalara bindirirken ben aylarca daha borç ödedim ses etmedim. Konumuz tüm bu olup bitenlerin annesinden saklanması. Beni rahatsız eden bu. Ayrıca beni tanıyanlar, elime geçen fırsatları değerlendirmemem konusunda ne kadar aptal olduğumu bilir.

Amaaannn ben anlamiyorum yahu olumle anlasmami yapiyorsunuz eyvallah ogluna verdi Veya size verdi Allah korusun sizin kv den once olmeyeceginizin garantisimi var acele acele neden bu islere giriyor ameliyat demissiniz agir bir hastaligimi var

Simdi acikcasi anne oglanda kaliyorum o bakiyor diye malini bir tarafa vermek istiyorsa hakkidir birsey diyemeyiz bu hirstan cok haksal olarak bakis acisida olabilir kiz hicbirseyime kosmadi ilgilenmedi uzaklar soguklar oan bakti etti vs gibi

Verdiginde kardesin hakkini verip vermemekte kocanizin vicdani bilecegi is sorumluluk ozunde yarisi ablasinin mi ablasinin hakki ama verir vermez o sizib kocaya bagli birdurum siz bu isin neresindesiniz hic biryerinde esinize annene dogruyu soyleyerek bana vereceksen ver vermeyeceksen almam diyip konuyu kapatin hatta bana kalsa hic almayin kocaniz ne yapiyorsa yapsin

Yarin kv fikir degistirdi geri istedi oglu vermem dese siz verelim deseniz arada kalacaksiniz gereksiz mevzu azmi mevzun varda araniyorsun nkys
Birakin iclerinde halletsinler sen zaten dune kadar bosanma hesabindaydin kocanda silinir vs diye beklesin birgun gelip faiziyle oder
Ameliyat çok önceden geçirdiği bir operasyon. Şuan kendisi sapasağlam. O zamanlar görümcem ameliyat için 200-250 tl tutarında bir ücret ödemişti de kızı anlat anlat bitiremiyormuş bizim sayemizde ameliyat oldu diye.

Eşimde ablasına anneme ben bakıyorum tabii ki araba benim. Sen uzaktasın haftada 1 gelip 1 saat oturuyorsun. Maddi manevi bütün sorumluluk bizde. Bir de arabanın yarısını mı istiyorsun demiş.

Bende eşime annesini karşısına alıp borçlardan tutunda herşeyi anlatması taraftarıyım. Ama eşim olmaz diyor.

Hanımefendi maşallahınız var. Sanırım bir yerlerde bu konunun açılmasını bekliyordunuz. Öyle yorumlar yapıyorsunuz ki sanki ben kadını soyup soğana çevirip sokağa atmışım. Yapmayın allah aşkına. Amacınız beğeni toplamak mı? Aferin almak mı?

Tamam tebrikler, bravo.
en vicdan sahibi, en kusursuz, en hayırlı, en süper evlat sizsiniz. Siz ne annenize ne kayınvalidenize asla böyle yapmazsınız. Haşa yapmayı bırak aklınızdan bile geçirmezsiniz. Evet en büyük sizsiniz. Siz kötü nefisten, insanı yanlışlardan, beşeri dertlerden arınmış insan-melek arası bir yaşam formusunuz. tövbe yarabbi.Tebrikler.

Ama ben iyi ve kötü tarafıyla, kıskançlığı ile, gündelik dertleri ile, bazen kötü düşünceleri ile ortalama bir insanım. Kusura bakmayın.

Önceki konularınıza biraz baktım ve açıkçası şu aileye neden hala katlandığınızı anlayamadım. Size çok sıkıntı vermişler, sadece kayınvalideniz de değil eşiniz de aynı şekilde. Eşiniz anneciydi sanırım, sizi haksız yere annesi için üzen. Şu devirde çalışan ve kayınvalidesiyle yaşayan ona hizmet eden bir kadını nerede bulabilirler acaba. Sizi başlarının üstüne koymak yerine psikolojinizi alt üst etmişler. Merak ediyorum gerçekten, eşinizi seviyor musunuz ve o sizi sevip değer veriyor mu?

Önceki konularınıza biraz baktım ve açıkçası şu aileye neden hala katlandığınızı anlayamadım. Size çok sıkıntı vermişler, sadece kayınvalideniz de değil eşiniz de aynı şekilde. Eşiniz anneciydi sanırım, sizi haksız yere annesi için üzen. Şu devirde çalışan ve kayınvalidesiyle yaşayan ona hizmet eden bir kadını nerede bulabilirler acaba. Sizi başlarının üstüne koymak yerine psikolojinizi alt üst etmişler. Merak ediyorum gerçekten, eşinizi seviyor musunuz ve o sizi sevip değer veriyor mu?
Bu konuda hiç kendimi sorgulamadım. Aşkından ölmüyorum. Ancak bir alışkanlık var. Eşimde bişeyler yapar kendi çapında ancak bunlar aynı evde onunla yalnız yaşamamız ve gerçek bir aile olmamızın eksikliğini kapatmıyor malesef.

Hanımefendi maşallahınız var. Sanırım bir yerlerde bu konunun açılmasını bekliyordunuz. Öyle yorumlar yapıyorsunuz ki sanki ben kadını soyup soğana çevirip sokağa atmışım. Yapmayın allah aşkına. Amacınız beğeni toplamak mı? Aferin almak mı?

Tamam tebrikler, bravo.
en vicdan sahibi, en kusursuz, en hayırlı, en süper evlat sizsiniz. Siz ne annenize ne kayınvalidenize asla böyle yapmazsınız. Haşa yapmayı bırak aklınızdan bile geçirmezsiniz. Evet en büyük sizsiniz. Siz kötü nefisten, insanı yanlışlardan, beşeri dertlerden arınmış insan-melek arası bir yaşam formusunuz. tövbe yarabbi.Tebrikler.

Ama ben iyi ve kötü tarafıyla, kıskançlığı ile, gündelik dertleri ile, bazen kötü düşünceleri ile ortalama bir insanım. Kusura bakmayın.
Teşekkür ederim övgü dolu sözleriniz için :KK51:

Bu konuda hiç kendimi sorgulamadım. Aşkından ölmüyorum. Ancak bir alışkanlık var. Eşimde bişeyler yapar kendi çapında ancak bunlar aynı evde onunla yalnız yaşamamız ve gerçek bir aile olmamızın eksikliğini kapatmıyor malesef.

Ben böyle durumlarda kadınlara üzülüyorum, hep fedakarlık ama karşılığında az şeyle yetiniyorlar ya da işte alışkanlıklar yüzünden bir şey değiştiremiyorlar. Sanırım biraz umursamaz ve çirkef olmak gerekiyor şu hayatta harcanmamak için.

Siz nefsinize uymaya devam edin, ben elimden geldiğince uymamak için uğraşıcam

kendin ele veriyorsun işte ben nefsime uymuyorum değil uymamak için uğraşıcam diyorsun demekki gayet doğal bi süreç bu nefisle mücadele konu sahibi gibi egonuzu tatmin edip size he he diyemiyceğim için kusura bakmayın bu kadar anlayışsız insana anlayışlı olamıyorum

Back
X