Sadece dertleşmek istedim.

Ve kocasının sürekli bizim evin ufak tefek tamir işlerini bedava yaptığını (çeşme değiştirme, elektrik düğmesi değiştirme gibi) söylemiş.
Valla sorununuzun cevabını bilmem ama insan annesinin evindeki tamirattan para bekler mi pes lütfetmiş para almamakla:sinirli:

Tabi ki benim haddime değil ancak fikri sunan da ben değilim. Değerlendirme yapıyorum yalnızca kendimle.

Fikri sunanda ayri bi cins olmali. Borcu varsa ve bunu annesine diyemiyorsa arabayi üstüne yaptirmasin..... araba ferrari mi? :110:

Valla sorununuzun cevabını bilmem ama insan annesinin evindeki tamirattan para bekler mi pes lütfetmiş para almamakla:sinirli:
Bilemiyorum. Biz zaten tamirat parasını kendisine veriyorduk ama o ısrarla illa benim damadım yapacak diye onu çağırmakta diretiyordu.

Fikri sunanda ayri bi cins olmali. Borcu varsa ve bunu annesine diyemiyorsa arabayi üstüne yaptirmasin..... araba ferrari mi? :110:
Hayır standart bir araç. Eşim kendisi hakkında bak bak yıllardır borcunu ödememiş dedirtmek istemiyor sanırım. Gurur mu yapıyor nedir anlamadım. Kvde de araba kızıma kalmasın hazır benden çıkmışken bide yaşlı maaşı alayım diye düşünüyor

Yazık kadına hayırsız bi kızı (sen ölünce arabanın yarısı benim diyen bir kız) ve kadının malını üstüne alıp ona nisbet yapmak için uğraşan bir gelini var. Çok üzüldüm o kadın adına
Konu tam olarak öyle değil .
Ben konu sahibini az çok tanıyorum önceki konularından da biliyorum .
Kv ona neler yaşattı . O da genç bir insan ve bunalıyor yaşadıklarından .

Konu sahibi esasında mal kaçırmak doğru değil . Ne olursa olsun kimsenin ahı kimsede kalmaz . zaten anlatırsan büyük ihtimal sana vermez arabayı .
En iyisi notere gidip vasiyetini yazsın .

Hayır standart bir araç. Eşim kendisi hakkında bak bak yıllardır borcunu ödememiş dedirtmek istemiyor sanırım. Gurur mu yapıyor nedir anlamadım. Kvde de araba kızıma kalmasın hazır benden çıkmışken bide yaşlı maaşı alayım diye düşünüyor
Bence düm düz gidin... yalan söylemeyin.

Konu tam olarak öyle değil .
Ben konu sahibini az çok tanıyorum önceki konularından da biliyorum .
Kv ona neler yaşattı . O da genç bir insan ve bunalıyor yaşadıklarından .

Konu sahibi esasında mal kaçırmak doğru değil . Ne olursa olsun kimsenin ahı kimsede kalmaz . zaten anlatırsan büyük ihtimal sana vermez arabayı .
En iyisi notere gidip vasiyetini yazsın .
Bende eşime onu dedim. Benim o arabayı tek başıma yiyecek halim yok ancak annene anlatalım yok derse kanun kural neyse ben bir lira hak sahibi olmayayım benim için sıkıntı yok dedim ama anlatamıyorum

Ben almazdım üzerime..
Yada herşeyi anlatırdım..
Bu toplara girme bence zira bu şekilde o arabadan sana hayır geleceğini düşünmüyorum.

Yani sunuda belirtiyim. Kadin daha ölmeden önce mal mülk konusuluyor cok cirkin.... annenin görümceni dislamak istemeside cirkin. Kocanizin ablasina böyle bir oyun oynamak istemeside cirkin.

Bende eşime onu dedim. Benim o arabayı tek başıma yiyecek halim yok ancak annene anlatalım yok derse kanun kural neyse ben bir lira hak sahibi olmayayım benim için sıkıntı yok dedim ama anlatamıyorum
Bence siz karışmayın ne halleri varsa görsünler .
Sana tek tavsiyem o Pasaklı saygısız Kadındsn bir an evvel kurtar kendini ömrünü çürütme yazık .

Ben almazdım üzerime..
Yada herşeyi anlatırdım..
Bu toplara girme bence zira bu şekilde o arabadan sana hayır geleceğini düşünmüyorum.
Bakın yanlış anlaşılmak istemem. Ben o arabayı istemiyorum. Direksiyonuna 1 kez bile geçmedim. O araba alınana kadar parası günlerce benim hesabımda durdu tek kuruşuna dokunmadım dokunmam.

Yani sunuda belirtiyim. Kadin daha ölmeden önce mal mülk konusuluyor cok cirkin.... annenin görümceni dislamak istemeside cirkin. Kocanizin ablasina böyle bir oyun oynamak istemeside cirkin.

Herşeyi kayınvalideden saklamamız da çirkin

Bakın yanlış anlaşılmak istemem. Ben o arabayı istemiyorum. Direksiyonuna 1 kez bile geçmedim. O araba alınana kadar parası günlerce benim hesabımda durdu tek kuruşuna dokunmadım dokunmam.

Çok güzel davranmışsın böyle olmaya devam et bence dediğim gibi bu toplara girme..
Çünkü bunu yaparsan zamanla kendinden bir şeyler kaybedeceksin...
Sen doğru olmaya devam et eğri belasını bulur zaten.

Eninde sonunda ortaya çıkar ki, daha kötü olursunuz. Ayrıca o arabada kızında hakkı var.Yapılanda doğru değil
Hakkını kızına verip vermemek annesiyle onun arasında ki bu kadar para, mal yemek konuşulduktan sonra ne eşim vermek istiyor ne de o sözlerden sonra kayınvalidem

Çok güzel davranmışsın böyle olmaya devam et bence dediğim gibi bu toplara girme..
Çünkü bunu yaparsan zamanla kendinden bir şeyler kaybedeceksin...
Sen doğru olmaya devam et eğri belasını bulur zaten.
Ah ah. Beddua etmiyorum ancak bekliyorum bulmalarını ama ne zaman...

Eşiniz aldığı vekaletle size onu satış olarak gösterecek bağış değil.Bağış gibi gösterirse görümce işleri iptal ettirebilir mirastan mal kaçırma olarak.Görümceden korkmuyorsanız ;)Özetle kayın valide hayattayken satış yapabilir Ancak bağış yapamaz sıkıntılı olur.

Merhaba,

Sadece dertleşmek istiyorum. Beni tanıyanlarınız vardır mutlaka. Nasıl bir durumda olduğumu biliyorsunuz az çok.

Bir eşim, bir ablası ve annesi var. Ve bir de annesinin arabası. Konu şöyle;

Görümcemin eşi ve benim eşim konuşmuyor çok uzun süredir. Enişte nikahımıza bile gelmedi. Bu böyle devam ederken görümcem laf arasında kayınvalideme ''ölüm hak, miras helal sen ölünce arabanın yarısı benim'' gibi sözler sarfediyormuş. Kayınvalidem de hem damadının oğlu ile yıllardır haksız yere konuşmamasından bıkıp üzerine bir de bu lafları duyunca kızıp görümceme bu bayram kocan gelmesin geleceksen sen gel, zaten torunlarım da beni arayıp sormuyor diye rest çekmiş.

Velhasıl bu konuşmadan sonra görümcem benim eşimin yanına gidip dert yanmış. Bu konuşmalar esnasında, torunlardan büyük olanının annanesinin yani kayınvalimin ameliyatı için ödedikleri tutarı dillendirdiğini anlatmış eşime. Ve kocasının sürekli bizim evin ufak tefek tamir işlerini bedava yaptığını (çeşme değiştirme, elektrik düğmesi değiştirme gibi) söylemiş.

Bir de eklemiş annem benden size geldiğimde benden yemek saklıyor önüme birşey koymuyor ya da çok az koyuyor eşit dağıtmıyor yemekleri diye. Oysa annesi ona her gittiğinde o masaları donatıyormuş böyle anlatmış. Eşimin de çok zoruna gitmiş.

Şimdi konu çok uzun ve dağınık. Kısaca bahsetmeye çalıştım. Kayınvalidem bu durumlardan dolayı aracı eşimin üzerine vermek istiyor. Eşimde üzerine mal alamıyor borcundan dolayı. Arabayı ben üzerime alacağım ancak kayınvalidemin bundan haberi olmayacak. Vekalet verdi eşime. Haberi olmayacak çünkü eşimin banka borcunu da bilmiyor.

Beni sıkan kayınvalidemin bunlardan haberinin olmayacak oluşu. Siz olsanız açık açık söyler miydiniz? Anlatmaya başlayınca eşimin borçları vs hepsi ortaya dökülecek. Ve kayınvalide asla o arabayı bana vermek istemez.

Kafam çok karışık. Bir yanım arabayı üstüme alıp karşısında pis pis sırıtmak istiyor (asla onun malıyla ve parasıyla harcama yapacak değilim. Yalnızca bana yaşattıklarını böylelikle biraz olsun içimden atmak istiyorum) diğer yanım anlat haberi olsun diyor.

Siz olsanız ne yapardınız?

Sıkmamak adına uzatmadım. Farklı sorularınız olursa cevaplayabilirim. Şimdiden teşekkürler.
Kayınvalide kızına kırgınlık ve öfkeyle böyle bir karar vermiş olabilir.Ama sonuçta o hak görümcenin de hakkı.Bu miras kaçırmaya giriyor.Görümcenin gerekli gereksiz hesaplara girişmesi çirkin ama sizxin yaptığınızda normal değil.

Eşiniz aldığı vekaletle size onu satış olarak gösterecek bağış değil.Bağış gibi gösterirse görümce işleri iptal ettirebilir mirastan mal kaçırma olarak.Görümceden korkmuyorsanız :KK66:Özetle kayın valide hayattayken satış yapabilir Ancak bağış yapamaz sıkıntılı olur.
Ben zaten ilk başta eşime benim hak iddia edememem için sözleşme vs ne gerekiyorsa yapalım dedim. Benim niyetim arabayı alıp satıp parasıyla ortadan kaybolmak değil

Back
X