- 20 Temmuz 2015
- 73
- 91
- 3
- 45
Ya soyle biraz aciklamaya calisayim: farkli ulkelerde yasiyoruz. Ikimizinde yasadigimiz ulkeyi degistirme sansimiz yok malesef. Onun hic yok yasini basini almis isini duzenini kurmus. Benim de suan yok gibi duruyor malum okul vs. sadece uzaklik da degil, yani kimse bizim iliskimizi bilmiyordu zaten. Cunku olamaz aramizda bir sey diger insanlara gore. Yani olmaz da olmaz bi suru sebep var.. Dedigim gibi biz ilk gunden beri biliyorduk asla hayatimiz boyunca beraber olamayacagimizi.. Hatta son gunlerimizde birbirimizden biraz uzak durmaya calisiyorduk alismak icin cunku son ayrilisimizda biliyorduk yollarimizin tamamen ayrildigini.. Hayatimizdan asla tam anlamiyla cikamayiz. Ara ara konusuyoruz. O benim baska birini sevmem biriyle olmam icin yalvariyor her konusmamizda. Direk soruyor biri var mo diye. Yani asagilik bi durumdayiz.. Ama bunu biz yaratmadik gercekten sartlar boyle. Bizim tek sucumuz birbirimizden uzak durmamiz gerektigini bilirken boyle bir iliskiye baslamakti. Bile bile lades demekti en basindan..
Anlattıklarının aynısını yasadım intihar bile ettim üç defa ölmedim. İçimde ki boşluk yüzünden gördüğüm yediğim gezdiğim hiç birşeyden anlam çıkaramıyordum. Çok acı çekiyordum bi yerlerim yanıyordu ama bi ilacı yoktu ki sakinleşmemin sonra ne oldu biliyor musun. Bir gece ellerimi açtım hıçkıra hıçkıra allaha yalvardım dedim ki allahım karşıma öyle birini çıkar ki bana bu yaşadıklarımı unuttursun bana güven versin yarı yolda bırakmasın herşeyden herkesten korusun kahramanım olsun çok sevsin dedim ve uyudum. Tam bir ay sonra arkadaş vesilesiyle biriyle tanıştım konuştuk mesajlaştık buluştuk gülüştük çok sevdi beni inanır mısın ettiğim duamı bulmuştum. Bende çok sevdim aklım boşaldı ve sadece onunla doldu. Şimdi o kişiyle evliyim bi oğlumuz var ve birbirimize doyamıyoruz allahıma şükrediyorum iyiki önce ki değilde bu adam benim kocam oldu şimdi geçmiş aklıma gelince kötü bir rüya görmüş gibi oluyorum zerre umrumda değil. Sana tavsiyem şu ki dara düştüğünde umudunu kaybettiğinde ölümü düşlediğinde allaha sığın el aç kalbinden geçenleri anlat yalvar rabbim kimseyi darda bırakmaz. Ve insanlar bir kere aşık olmaz. Sadece daha çok aşık olur. Burda yapman gereken kendine bir şans verip hayatı kaçırmaman.Aska dair tonla film izlemisimdir, kitap okumusumdur o gune dek. Hep bir kurgu sacmaligi diye dusunuyordum, bu abartilarin hep daha fazla kitle izlesin okusun diye oldugunu dusunuyordum.. Ama gercekten ask denilen zirva varmis. "Herkes bir kere asik olur" cumlesi olumune yalan. Evet asik olan herkes bir kisiye asik olmakla sinirli kalir, Ama herkes asik olamaz herhalde.. Cevremdeki bir cok insanin bu asagilik duygudan uzak olduguna eminim, agizlarindan "ask" kelimesini dusurmemelerine ragmen..
4 sene oldu, tam koca 4 sene. Ve ben ona olan askimdan bir zerre bile kaybetmedim. Hala hayatimin tek odagi, acisi hala o kadar taze ki.. Hayir hayir olmedi, sadece cok uzagimda ve bambaska bir hayati var. Onu her an dusunuyorum, her dusundugum an yavas yavas oldugumu hissediyorum, bu aci beni ayakta tutuyor, her seyin gercek oldugunu ve hayatim boyunca kacamayacagimi hissettiriyor. Bu aci, askin acizliginin kaniti, benim hayatimin artik benim degil onun ellerinde oldugunun kaniti, asla kapanmayacak bir yara, hayatim boyunca kabuk tutacagi bir an bile olmayacak eminim artik..
Hayatima kimseyi alamayacagim, asla basaramayacagim. Zaten ugrasmiyorum bile. Yalnizlik benim icin secilmis ve hep onun yokluguyla ben basbasa kalacagim. Bu aci, bir cesit kabullenis.. Bir cesit kendi olumune yavas yavas tanik olmak.. Ah bir bilsem ki bir kisi bile beni anlayabilecek, bir nebze benim gibi hissedecek, onunla saatlerce konusmak isterdim ama yok. Eminim yok..
Son havaalaninda ayrilisimizin benim de sonum oldugunu biliyordum. O yuzdendi hastalanacak kadar aglamalarim.. Hepsi bugunku halime bir isaretti aslinda. Ilk tanistigimiz gun, ilk goz goze geldigimiz an onun beni oldurecegini hissetmistim. Kacamadim. Kacmak istemedim. Onunla gecen bir kac ayim butun hayatimdi. Her seyi o kadarcik zamanda yasadim ve ayrilisimizda ben oldum. Belki 70 sene yasayan birinden bile daha cok sey yasadim, hissettim, mutlu oldum, mutsuz oldum o kisacik zamanda. Ama gercekten yasadim. Simdi ise bu hizli yasamin acisini cekerek oluyorum yavas yavas.. Kelimeleri secerken dikkat etmeye calisiyorum ama hislerimi anlatmaya yetecek kelimeler yok aslinda. Sadece hisler..
Okuyan herkese tesekkur ederim..
Bence olmamasi gereken bir iliski isw ve bir daha bir araya gelemeyecginizi biliyorsaniz, birbirinizin hayatindan temelli cikmaniz, ve artik birbirinizi hic arayip sormamaniz lazim. Bu sartar altinda unutamamaniz normal cunku hep kendini hatirlatmis oluyor size arayip sorarak. Tamamen cikartin ve unutmak icin kesin olan bir adim atin.Ya soyle biraz aciklamaya calisayim: farkli ulkelerde yasiyoruz. Ikimizinde yasadigimiz ulkeyi degistirme sansimiz yok malesef. Onun hic yok yasini basini almis isini duzenini kurmus. Benim de suan yok gibi duruyor malum okul vs. sadece uzaklik da degil, yani kimse bizim iliskimizi bilmiyordu zaten. Cunku olamaz aramizda bir sey diger insanlara gore. Yani olmaz da olmaz bi suru sebep var.. Dedigim gibi biz ilk gunden beri biliyorduk asla hayatimiz boyunca beraber olamayacagimizi.. Hatta son gunlerimizde birbirimizden biraz uzak durmaya calisiyorduk alismak icin cunku son ayrilisimizda biliyorduk yollarimizin tamamen ayrildigini.. Hayatimizdan asla tam anlamiyla cikamayiz. Ara ara konusuyoruz. O benim baska birini sevmem biriyle olmam icin yalvariyor her konusmamizda. Direk soruyor biri var mo diye. Yani asagilik bi durumdayiz.. Ama bunu biz yaratmadik gercekten sartlar boyle. Bizim tek sucumuz birbirimizden uzak durmamiz gerektigini bilirken boyle bir iliskiye baslamakti. Bile bile lades demekti en basindan..
Cok guzel soylemissiniz umarim ben de sizin gibi her seyi bir gun geride birakabilirim. Ama nedense hic kimseyi sevemeyecek hayatima alamayacakmisim gibi hissediyorum..Anlattıklarının aynısını yasadım intihar bile ettim üç defa ölmedim. İçimde ki boşluk yüzünden gördüğüm yediğim gezdiğim hiç birşeyden anlam çıkaramıyordum. Çok acı çekiyordum bi yerlerim yanıyordu ama bi ilacı yoktu ki sakinleşmemin sonra ne oldu biliyor musun. Bir gece ellerimi açtım hıçkıra hıçkıra allaha yalvardım dedim ki allahım karşıma öyle birini çıkar ki bana bu yaşadıklarımı unuttursun bana güven versin yarı yolda bırakmasın herşeyden herkesten korusun kahramanım olsun çok sevsin dedim ve uyudum. Tam bir ay sonra arkadaş vesilesiyle biriyle tanıştım konuştuk mesajlaştık buluştuk gülüştük çok sevdi beni inanır mısın ettiğim duamı bulmuştum. Bende çok sevdim aklım boşaldı ve sadece onunla doldu. Şimdi o kişiyle evliyim bi oğlumuz var ve birbirimize doyamıyoruz allahıma şükrediyorum iyiki önce ki değilde bu adam benim kocam oldu şimdi geçmiş aklıma gelince kötü bir rüya görmüş gibi oluyorum zerre umrumda değil. Sana tavsiyem şu ki dara düştüğünde umudunu kaybettiğinde ölümü düşlediğinde allaha sığın el aç kalbinden geçenleri anlat yalvar rabbim kimseyi darda bırakmaz. Ve insanlar bir kere aşık olmaz. Sadece daha çok aşık olur. Burda yapman gereken kendine bir şans verip hayatı kaçırmaman.
Nerenlerinizden uydurup yorum yapip bir de bana beddua ediyorsunuz anlamayamadim ama bizim iliskimiz varken de bekardi hala da bekar kendisi bir iliskisi yok hala. Bu derecede igrenc bir yorum yapmadan once bundan emin olmaniz lazim. Hic yakistiramiyorum boyle igrenc yorumlari. Resmen kafayi yemissiniz kusura bakmayin ama su anlatiginiz seyelr bakin ortada bir sey yokken. Aldatildini cok caniniz yandi sanirim ama benimle ilgili degil sizin dueum. Siz kafaniza gore sallayip yorum yapmayin lutfen. Iyi gunler.Arkadaşım canını sıkmak istemem geceden beri yazdıklarımı okudunmu bilmem yazdıklarım aklını başına alman içindi... şimdi gelelelim acı kısmına açık konuşacağım..
eski yazdığın konulara ve konulara vermiş olduğun cevaplara baktığımda tamda gece tahminen söylediğim şeyler varmış hayatında hiselrimde yanılmam zordu zaten..
Sen her ne kadar o adamla konuşmanı görüşmeni masumane göstersen de belli ki evli olan ve senden büyük bir adamdan bahsediyoruz bundan 3 4 sene öncesi senin yaşın ya 17 ya 18 dir.şu anki yaşına bakılırsa.
Yani evli bir adam çocuk yaşta biriyle oluyor bunun neresi masumane...sende evli bir erkekle oluyorsun..sen kendini ve adamı savunsanda bir arada olmadık sadece gezdik tozduk vs.. o adam senle o kadını aldatmış...
kadının haberi olmuş olmamış aldatılmış..........
asıl mevzu aşk acısı değil allaha ve adaletine inancın nasıl bilemem ama rabbimin çok büyük ve bizim anlayamadığımız bir adalet sistemi var..
SEN AŞK ACISI ÇEKMİYORSUN ALDIĞIN AHIN ACISINI ÇEKİYORSUN..O KADINNIN YA HABERİ OLDU HAKKINI HARAM ETTİ. YADA RABBİM ADALETİ DEVREYE GİRDİ AHINI ALIYOR..ÇEKTİĞİN ACI BU...ALLAH YARDIMCIN OLSUN DÜNYADAKİ EN BÜYÜK ACI AHİRETTEDE O KİŞİDEN HELALLLİK ALMALISIN RABBİM KARŞINA ÇIKARACAK HABERİN OLSUN..
VE HER KONUŞTUĞUNUZDA NASILSIN İYİMİSİN DESENİZ BİLE AH ALAMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ..
bİ DAKKA ORADA DUR ben sana beddua etmedim ah almışın buda çıkıyor dedim...bir yerimden bir şey uydurduğumda yok....senin önceki açtığın konularda bahsetmişin artı konulara yaptığın yorumlarda yazmışın ..terbiyeni takın..Nerenlerinizden uydurup yorum yapip bir de bana beddua ediyorsunuz anlamayamadim ama bizim iliskimiz varken de bekardi hala da bekar kendisi bir iliskisi yok hala. Bu derecede igrenc bir yorum yapmadan once bundan emin olmaniz lazim. Hic yakistiramiyorum boyle igrenc yorumlari. Siz kafaniza gore sallayip yorum yapmayin lutfen. Iyi gunler.
Buyuk haarflerle satirlarca yazacak kadar ne kini bu? Siz belli yasamassiniz boyle durumlar ama ben evli veya iliskisi olan kimseyle olmadim olmam da. Amil vermeden once bi anlamaya calisin yazdiklarimi. Onceki seyleri stalklayip da burada konuyu saptirmayin. Tek hayatim o degil baska seyler yorumlar yapmis olmam normal. Yaptiginiz cok ayip. Lutfen uzak durun benden cirkinlesmeden. Ben terbiyesiz bir sey soylemedim bi durup durup yazdiklarinizi okuyun neler uydurdugunuzu. Neyse iyi gunler lutfen uzak durun daha da sacmalamadanbİ DAKKA ORADA DUR ben sana beddua etmedim ah almışın buda çıkıyor dedim...bir yerimden bir şey uydurduğumda yok....senin önceki açtığın konularda bahsetmişin artı konulara yaptığın yorumlarda yazmışın ..terbiyeni takın..
Ben hix bir sey silmedim. NasilŞu an eski msjları silmişin ama gece okuduğumda ŞU AN BURAYI OKUSA NE YAZARDIN başlıklı topicte keşke seni tanımasaydım sen benden daha olgundun keşke aşkımız başlamasaydı şimdi çocuğunda doğmuştur vs... gibi cümleler kullanmışın.. o yüzxden dedim ah alıyorsun diye...beddua etmek seni aşağılamak bana düşmez kaldıki ben sana gerçekten çok üzüldüm bir erkek için acı çekmene ..
Haklisiniz. Tek yasadigim sey aci hatta bu acidan zevk almak. Mutlu oldugum zamanlar bazen korkuyorum onu unutucam acisini unutucam diye. Sanirim gercekten destek almam lazmüzgünümki tutkulu aşk yaşıyorsnuz .( yani hastalıklı aşk.benim uzmandan dinlediğim 2 türlü aşk var .birinci tutkulu ikincisi şevkatli aşk.tutkulu aşk cogunlukla tv dızılerınde görduğumuz aşk tipi malesf.bizee bunu dayatıyorlar sağlıklı olan aşk buymuş gibi bize söyluyorllar.illa acı çekıcez onsuz olamcaz her zaman aklımda o olmalı dıye acılı bı aşk turu.bunu burdan yazmakla malesf çözmyızkı sızın gerckten bı uzmana görunmenız lazım.mantık duygusu devre dışı olunca acı cekmeye devam edıceksınız.yazık kendınıze bunu yapmayın lutfen
Ya senin sorunun ne hasta misin bu ne ugras?? AL ne demek ne igrenc terbiyesiz bir uslup?? Sen AL o zaman terbiyesiz. Coxugu var evet bir kadindan cocugu oldu bu sene ama karisi veya kiz arkadasi degil. Hamile kalam kadin dogurmak istedi hepsi bu. Hayatinda degil yani anlayaniliyor musun?? Ikinci konum baska biriyle ilgiliydi, o cok asik oldugum insan degil. Baska sevdigim biri. Baska yabanci birisi yani o. Anlayabilecek kapasiten yok sanirim suan yaptigim aciklamalari ama saatlerdir ugrasmissin ben de cevap vereyim madem dedim. Yaptigin bir igrenclik be rezalet. Kendini kucuk dusurme daha fazla istersen he canim. Hadi isine bak :) yeterli sana bu kadari eger anlayabildiysen. Sanmiyorum ama neyse. :)özür sistemde bir sorun vardı sanırım msjları silmemişin şimdi gördüm...niyetim seni kırmak yada yargılamak değildi ama sende insanın niyetini anlamadan ne abuk subuk konuşuyorsun yok nerenden uyduruyorsun yada aldatılmışın acısını benden çıkarma yaıp ayıp ben akşam yazdığımda örnek vermiştim sonra bir iki, msj görüncede aa olabilir varmış dedim bu kadar terbiyesizleşmeden yazabilirdin yanlış anlamışınız okuduğunuzu felan desen yaşına yakışırdı..
al bazı konulardaki msj larn......AL BURAMDAN UYDURDUM...TAMAMEN YAZDIKLARINI KOPYALADIM
FARZETKİ BURAYI OKUYACAK NE YAZARDIN TOPİC ...CEVABIN
Hayatimi tam anlamiyla cehenneme cevirdin daha bu yasimda 3 yilimin sadece aci ve aglamayla gecmesine sebep olan sensin. Mecburi ayrilik kacinilmazdi farkindaydim. Ama olgun olan sendin neden bana bunu yaptin neden beni atese attin bu iliskiyi baslatmak icin ugrastin? Evet evet kendini bana bu kadar asik eden sendin. Yoksa saf ben boyle bir seye cesaret edemezdim.
Ama kabul bu ask dunyanin en buyuk aski olmali. Hatta askin otesinde henuz tanimlanmamis bir sey hissettigim. Boyle buyuk bir aciyi tarif etmek cok zor. Eskiden karsilikli oldugunu dusunuyordum ama uzaklastikca seninkinin bu kadar buyuk bir ask olmadigini dusunmeye basladim. Keske daha uzun sure beraber olsabilseydik icimde kalan o kadar cok sey oldu ki.. Senden sonra kimse olmadi kimseyi sevmedim sevmiycem de bunu biliyorum. Hayatimda bir gun biri olacaksa onu bir parca aldatmis gibi hissedicem hep. Ya sen? Mutlu degilsin o kadinla ama cocugun var artik.. Artik sana seni ne kadar sevdigimi itiraf etmekten de cekiniyorum.. Butun hayatimi yaktin ya.. Benimleyken ilerisini dusunmeyip aramiza mesafeler girince neden bir anda olgunlasmaya karar verdin? Seni asktam cok daha buyuk hislerle seviyorum, hastalikli gibiyim kimse anlayamaz brni eminim. Kimsenin boyle seyler hissetmedigine eminim ama alisiyorum artik.. Eskisi kadar canim yanmiyor hissizlesiyorum.. Yok olmus gibi hissediyorum bazen.. Umarim cok mutlu olursun, bebegin hayirli bir bebek olur hep yaninda olur. Sevgilin icinse ayni iyi dileklerim yok. Tek istedigim gecirdigimiz gunlerini hissettiklerini unutma. Yine gorusucez hayatimiz boyunca gorusucez istemesek de zaten.. Kendine iyi bak. Biraz da beni anla..
HİÇ EVLİ BİRİNE AŞIK OLDUNUZMU TOPİC..CEVABIN
Oldu bana sonra ben de ona asik oldugumu farkettim evli diye duygularimi hep bastirdigimi.. Evet beraber cok zaman gecirdik birbirimize cok deger verdik. Ama pisman olacagimiz utanacagimiz bir sey yapmadik yasamadik. Cok masumdu her sey. Karisini aldatmadi(en azindan fiziksel klarak) ben de musade etmezdim zaten. Zaten farkli ulkelerde yasiyorduk farkli dilleri konusuyirduk olmayacagi belliydi. 3 ayin ardindan ben ulkeme dondum.. Buyuk yikim oldu hergun konustuk ettik ama zamanla geciyor. Gecmesini istemesen bile geciyor.. Ama bana hayatimin en guzel zamanlarini yasatti. Ne istedigsem yapti suprizler, tatiller... Yanlis biliyorsun ama hayatinin en mutlu ani oldugunu bildigin icin vazgecemiyorsun. ama benim durum farkliydi dedigim gibi 3 aylik oradaydim. Belki bir daha da hayatimiz boyunca gorusemeyecegiz bunu da biliyorduk cunku dunyanin diger ucunda malesef.
al demek şu canım ben sana insanca yazdım ah almışın acın ondandır yazınca ki kötü niyetle yazmadım..sen dellendin üzerime geldin nerenden uyduruyorun ne beddua ediyorsun diye yetmedi aldatılmışın bune hiddet benimle ilgin ne demişin...aslında yazdığımda bu cevapları alacak bir durum yoktu kusura bakam sen durduk yere beni suçlarsan bende yazarım tabi ama işine gelmedi demi..kaldıki benim sana sataşmak gibi bir derdim yoktu doğruları yazınca huzursuzluğundan terbiyesizleştin bende haddini bildirdim diyelim...sen edebini bozmasaydın ben şahsına zerre kötü bir şey demedim..sen üslubunu bozupta bana sataşana kadar...işime bakayım bari haklısın sen gibiler anlamaz insanlıktan haktan adaletten...ne yazdıysam ..Ya senin sorunun ne hasta misin bu ne ugras?? AL ne demek ne igrenc terbiyesiz bir uslup?? Sen AL o zaman terbiyesiz. Coxugu var evet bir kadindan cocugu oldu bu sene ama karisi veya kiz arkadasi degil. Hamile kalam kadin dogurmak istedi hepsi bu. Hayatinda degil yani anlayaniliyor musun?? Ikinci konum baska biriyle ilgiliydi, o cok asik oldugum insan degil. Baska sevdigim biri. Baska yabanci birisi yani o. Anlayabilecek kapasiten yok sanirim suan yaptigim aciklamalari ama saatlerdir ugrasmissin ben de cevap vereyim madem dedim. Yaptigin bir igrenclik be rezalet. Kendini kucuk dusurme daha fazla istersen he canim. Hadi isine bak :) yeterli sana bu kadari eger anlayabildiysen. Sanmiyorum ama neyse. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?