Arada birbirimize nasil oldugumuzu soruyoruz. Her seferinde de ikimiz de umutsuz vaka, mutsuz hayatlarimiza devam ediyoruz ayri ayri... Burada aciklayamayacagim durumlar var, yani onun beni terkettigi, yedekte tuttugu yok keske oyle olsa. O zaman nefret eder kin besler sogurdum sevmekten vazgecerdim belki.birde arada konuşuyoruz demişin ..yapma güzelim yara tuz basmak olur bu..belliki o kişinin kendine ait bir yaşamı var seni saf bulmuş yedekte bekletiyor..atıyorum seninle sık görüşeceği bir ortam olsa kaldığı yerden seni kullanmaya devam edecek..aradaki bağı ondan tam koparmıyor.. oyüzden küs değilsiniz ve sana şu anki hayatına mecbur olduğu hissini bu yüzden veriyor..ne konuşuyorsun hala..akıllı ol...kimbilir ona takıntın olmasa hayatına seni mutlu edecek sarıp sarmalayacak ne erkekler girecek..temizle beynini bence arın ondan..
ya işte konuyu tam bilmediğimizden ancak genelleme yorum yapıyoruz..ama gerçekten konu durum ne olursa olsun sen istediğin kadar terketmedi de..o yolunu seçmiş...sen gerçekleri kabullenemiyorsun gibi geliyor bana..Arada birbirimize nasil oldugumuzu soruyoruz. Her seferinde de ikimiz de umutsuz vaka, mutsuz hayatlarimiza devam ediyoruz ayri ayri... Burada aciklayamayacagim durumlar var, yani onun beni terkettigi, yedekte tuttugu yok keske oyle olsa. O zaman nefret eder kin besler sogurdum sevmekten vazgecerdim belki.
Platonik de ayni atom bombasi etkisi yaratir merak etmeyin.Karsilikliydi zaten bizimki. Keske platonik olsa hic bir sey yasamazdik birbirimizi karsilikli oyle sevmezdik ve unutmak benim icin daha kolay olurdu. Askim bu denli buyumezdi icimde.. Mecburiyetlerden ayri dustuk aciklanmayacak sebeplerden..
Ya oyle mi...Kadin bunca olaydan sonra hala "asik" mis oyle mi. Adamin hic de fazla durtusu oldugundan degil, pisbogazlik yapiyor. Psikiyatrist tabii erkegi savunur. Bu duzen erkek duzeni. Biz kadinlar kendi duzenimizi kurmadikca dudugu hep onlar calacak. Bu kadinlarin akli basina neden gelmez, hormonlar bu kadar mi bagimli yapiyor bir oduna.Bak sana çok yakın bir arkadaşımın başına geleni anlatayım ...erkekler böyle güzelim işlerine geldiği gibi...yazık o kızda adama deli gibi aşıkmış senin gibi hayatının acısını yaşadı işin garibi ne biliyormusun kız hala adamın onu sevdiğini karısını sevmediğini evliliğinin mutsuz gittiğini düşünüyor...olan kıza oldu yani adam kandırmakta çok ustaymış...benim gözümde değeri kalmadı adamın ama arkadaşım için görüşüyorum işte..
sorma bende kendisine çok kızıyorum ama beni hiç incitmedi taki ben yakalayana kadar farketmedim bile sorunmuz yokki diyor..kızla görüşürken bile ondan hiç uzaklaşmamışki.ilk sıralar çok denedi ayrılmayı ama adam onsuz yapamıyor bırakmadı..kıza mutsusuz bir arada yatmıyoruz felan demişin madem mutsuzsun ayrılalım dediğinde .napsaydım kızı tavlamam gerekiyordu evli olduğumuda biliyor başka türlü tavlayamazdım demiş..bir müddet ayrı kaldılar ama sonra barıştılar şimdi çok mutlular..Ya oyle mi...Kadin bunca olaydan sonra hala "asik" mis oyle mi. Adamin hic de fazla durtusu oldugundan degil, pisbogazlik yapiyor. Psikiyatrist tabii erkegi savunur. Bu duzen erkek duzeni. Biz kadinlar kendi duzenimizi kurmadikca dudugu hep onlar calacak. Bu kadinlarin akli basina neden gelmez, hormonlar bu kadar mi bagimli yapiyor bir oduna.
Adamin isine geliyor o evin bas odunu olmak . Yemek hazir, yatak hazir da ondan. Ne demek tavlamak. Sanki ormanda dagda balik avliyor. Bu ne curetkarlik ve kadindaki de ne korbakarlik.sorma bende kendisine çok kızıyorum ama beni hiç incitmedi taki ben yakalayana kadar farketmedim bile sorunmuz yokki diyor..kızla görüşürken bile ondan hiç uzaklaşmamışki.ilk sıralar çok denedi ayrılmayı ama adam onsuz yapamıyor bırakmadı..kıza mutsusuz bir arada yatmıyoruz felan demişin madem mutsuzsun ayrılalım dediğinde .napsaydım kızı tavlamam gerekiyordu evli olduğumuda biliyor başka türlü tavlayamazdım demiş..bir müddet ayrı kaldılar ama sonra barıştılar şimdi çok mutlular..
Sizin aska taktginiz anlami karsidaki yuklemiyor, bosunuza kandiriyorsunuz. O kadar derin dusunmezler erkekler.Arada birbirimize nasil oldugumuzu soruyoruz. Her seferinde de ikimiz de umutsuz vaka, mutsuz hayatlarimiza devam ediyoruz ayri ayri... Burada aciklayamayacagim durumlar var, yani onun beni terkettigi, yedekte tuttugu yok keske oyle olsa. O zaman nefret eder kin besler sogurdum sevmekten vazgecerdim belki.
Ben hic bisey anlamadim oglan evlenmis mi niye ayrilmislar 4 yildir ask acisimi cekilir o hastalik olmuş bence artik insanlar ana babalarini topraga veriyorlarda 4 yil yas tutmuyolar yani abartili bi durum ayricada takinti.esas oğlana nolmuş anlamadım..
terk mi etmiş, ölmüş mü?
Sen kendine aci vermekten zevk aliyorsun galiba,ama unutma gun gelir allah korusun sagligindan oldugun zaman aslinda herseyin ne kadar bos ve anlamsiz oldugunu anlayacaksin..umarim isler bu raddeye varmadan toparlarsin kendini..Aska dair tonla film izlemisimdir, kitap okumusumdur o gune dek. Hep bir kurgu sacmaligi diye dusunuyordum, bu abartilarin hep daha fazla kitle izlesin okusun diye oldugunu dusunuyordum.. Ama gercekten ask denilen zirva varmis. "Herkes bir kere asik olur" cumlesi olumune yalan. Evet asik olan herkes bir kisiye asik olmakla sinirli kalir, Ama herkes asik olamaz herhalde.. Cevremdeki bir cok insanin bu asagilik duygudan uzak olduguna eminim, agizlarindan "ask" kelimesini dusurmemelerine ragmen..
4 sene oldu, tam koca 4 sene. Ve ben ona olan askimdan bir zerre bile kaybetmedim. Hala hayatimin tek odagi, acisi hala o kadar taze ki.. Hayir hayir olmedi, sadece cok uzagimda ve bambaska bir hayati var. Onu her an dusunuyorum, her dusundugum an yavas yavas oldugumu hissediyorum, bu aci beni ayakta tutuyor, her seyin gercek oldugunu ve hayatim boyunca kacamayacagimi hissettiriyor. Bu aci, askin acizliginin kaniti, benim hayatimin artik benim degil onun ellerinde oldugunun kaniti, asla kapanmayacak bir yara, hayatim boyunca kabuk tutacagi bir an bile olmayacak eminim artik..
Hayatima kimseyi alamayacagim, asla basaramayacagim. Zaten ugrasmiyorum bile. Yalnizlik benim icin secilmis ve hep onun yokluguyla ben basbasa kalacagim. Bu aci, bir cesit kabullenis.. Bir cesit kendi olumune yavas yavas tanik olmak.. Ah bir bilsem ki bir kisi bile beni anlayabilecek, bir nebze benim gibi hissedecek, onunla saatlerce konusmak isterdim ama yok. Eminim yok..
Son havaalaninda ayrilisimizin benim de sonum oldugunu biliyordum. O yuzdendi hastalanacak kadar aglamalarim.. Hepsi bugunku halime bir isaretti aslinda. Ilk tanistigimiz gun, ilk goz goze geldigimiz an onun beni oldurecegini hissetmistim. Kacamadim. Kacmak istemedim. Onunla gecen bir kac ayim butun hayatimdi. Her seyi o kadarcik zamanda yasadim ve ayrilisimizda ben oldum. Belki 70 sene yasayan birinden bile daha cok sey yasadim, hissettim, mutlu oldum, mutsuz oldum o kisacik zamanda. Ama gercekten yasadim. Simdi ise bu hizli yasamin acisini cekerek oluyorum yavas yavas.. Kelimeleri secerken dikkat etmeye calisiyorum ama hislerimi anlatmaya yetecek kelimeler yok aslinda. Sadece hisler..
Okuyan herkese tesekkur ederim..
Ask cok guzel bir sey bence, ama seni hakedene duymak lazim. Neden bitti iliskkniz bu kadar asikken, neden ayrildiniz cok merak ettim dogrusu
Ya soyle biraz aciklamaya calisayim: farkli ulkelerde yasiyoruz. Ikimizinde yasadigimiz ulkeyi degistirme sansimiz yok malesef. Onun hic yok yasini basini almis isini duzenini kurmus. Benim de suan yok gibi duruyor malum okul vs. sadece uzaklik da degil, yani kimse bizim iliskimizi bilmiyordu zaten. Cunku olamaz aramizda bir sey diger insanlara gore. Yani olmaz da olmaz bi suru sebep var.. Dedigim gibi biz ilk gunden beri biliyorduk asla hayatimiz boyunca beraber olamayacagimizi.. Hatta son gunlerimizde birbirimizden biraz uzak durmaya calisiyorduk alismak icin cunku son ayrilisimizda biliyorduk yollarimizin tamamen ayrildigini.. Hayatimizdan asla tam anlamiyla cikamayiz. Ara ara konusuyoruz. O benim baska birini sevmem biriyle olmam icin yalvariyor her konusmamizda. Direk soruyor biri var mo diye. Yani asagilik bi durumdayiz.. Ama bunu biz yaratmadik gercekten sartlar boyle. Bizim tek sucumuz birbirimizden uzak durmamiz gerektigini bilirken boyle bir iliskiye baslamakti. Bile bile lades demekti en basindan..Ben hic bisey anlamadim oglan evlenmis mi niye ayrilmislar 4 yildir ask acisimi cekilir o hastalik olmuş bence artik insanlar ana babalarini topraga veriyorlarda 4 yil yas tutmuyolar yani abartili bi durum ayricada takinti.
Biliyorum ara ara silkeleniyorum bi kendime gelir gibi oluyorum. Allah ailemin acisini yasatmasin cunku o acinin ustesinden gelemem. Ama o haric bu hayatimda yasayabilecegim ikinci en buyuk aci. Ailem olmasa olmek bile umrumda degil hatta zamaninda baya baya dusunuyordum. Ama kendimi bu kadar dusunemem, dusunmem gereken insnalar arkamda birakamayacagim insanlar oldugunun farkindayim bu yuzden devam ediyorum her aeye normal gibiSen kendine aci vermekten zevk aliyorsun galiba,ama unutma gun gelir allah korusun sagligindan oldugun zaman aslinda herseyin ne kadar bos ve anlamsiz oldugunu anlayacaksin..umarim isler bu raddeye varmadan toparlarsin kendini..
Peki bu oyuna daha ne kadar devam edeceksin?normal insan gibi yasama oyununa?canim senin psikolog yardimina ihtiyacin var,bu sekilde tek basina ustesinden gelemessin, cok hassas bi yapin var belli o yuzden bu donemi yanliz gecirmemen lazim..inan bana hayat o kadar kisaki insanlar ne acilar yasiyor,ne kayiplar veriyor yinede dimdik kalabiliyor,kendine eziyet etmekten vazgec sev kendini..sag gozun sol goze faydasi yok..Biliyorum ara ara silkeleniyorum bi kendime gelir gibi oluyorum. Allah ailemin acisini yasatmasin cunku o acinin ustesinden gelemem. Ama o haric bu hayatimda yasayabilecegim ikinci en buyuk aci. Ailem olmasa olmek bile umrumda degil hatta zamaninda baya baya dusunuyordum. Ama kendimi bu kadar dusunemem, dusunmem gereken insnalar arkamda birakamayacagim insanlar oldugunun farkindayim bu yuzden devam ediyorum her aeye normal gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?