Sadece kaynana ile...

Merhaba kızlar merak ettiğim bişey var. Ben yeni biriyle tanıştım ve babası yok sadece annesi var,kendi evleri müstakil,başka kardeş felan da yok.Benim başım açık,açıklığıma karışmıyor,çalışabilirsin diyor onada karışmıyor ama tek istediği şey anneyle birlikte oturmak.Evli bir ablası var sadece.

Benim merak ettiğim,bu şekilde olup ta güzel geçinenler var mı?Ben yüksekokul mezunuyum,görüştüğüm insan lise mezunu ama bunu sorun etmeyen ve güzel bir işi olan biri.Sevecen,iyimser,cana yakın biri ama benden tek isteği bu.

Sadece kayınvalidesi yanlarında olup ta birlikte yaşayan var mı?bu şekilde mutlu olan?

tatlım bende tek oglana vardım bır evın bır erkegı bırde evlı olan ablası var...Neyse ben ılk 3 4 ay fılan bırlıkte otrudum yenıyım dıye...
ama olmadı,ev ev ustune olmuyor...kayınvalıde ıle yasamk cok zor.. dusunsene yenı evlısın ve esınle bırsey yapmk ıstıyceksın ama kv yuzunden yapamıcaksın...
evde ıstedıgın gıbı gecelıkle fılan dolasamıycaksın...
annenler yada kuzen yıgen fılan sana gelıp kız kıza oturmak ıstıycek ama kayınvalıde yuzunden oturamıycaksın....
aksam dısarda esınle basbasa yemek yemek ıstıycen ama esın annemde gelsın dıycek...
esınle tartısamazzsın bıle kayınvalıden varken...
hem sen calısıyorsun ısten gelecen yorulacan esınle ılgılenmek ıstıycen ama kaynana yzyunden esınle mesafelı durcan o yatana kadar...
kaynana adayın ıyı veya kotu ya onun yaptıklarını sen begenmen yada o senın yaptıklarını begenmıycek....
damak zevkınız kaynanala bır olmazz buda sorun olur....
sana en basıt ornek esınle dogru duzgun yatıp kalkamazsın...annem var dıyecekk....
sen bır yere gıtmek ıstedıgınde ıster anne ıster carsı yada baska bır yer.esın annemle gıt der yada annemı 2kez goturmede 3.ye gotur der...
sen her zaman kayınvalıden yuzunden sorunlar yasarsın pişman olursun...
kayınvalıde adayın o kadar ıyı olsada yıne olmaz...oda suratını asar..bırıncıde asmazsa ıkıncıde asar....

bunları ben yasadım tek oglana gıttım...ve bana hep derlerdı BİR EVİN BİR GELINI OLMAk ZOR dıye...
ben evlenınce anladım.. kayınvalıdem kıskandı benı...buyuttum yetıstırdım geldı bırden oglumu aldı dedı...

benım dıyceklerım bu kadar..yasadım cunku ben...ınan cok zorr...sımdı ıcımden hep derımkı keske esım 4 5 kardes olsa dıye...:(

Son düzenleme:
benim kuzenim var ve su anda antidepresan kullaniyor :ssz::ssz:

yani soyle Allah korkusu olan, sana kizi gibi bakacak, sevecen mi sevecen teyzeler yok mu? elbette vardir ama bence cok nadir. bu bence tamamen hem senin hem de kayinvalide adayinin kisiligiyle alakali.

es adayini hic saymiyorum bile cunku daha dun karisi icin askindan olup de sonra ailesi ugruna kadina ne baskilar yapan bir ailenin konusunu okudum.

bence isini saglama al ve ayri eve cik. ama dedigim gibi kesinlikle kayinvalide adayiyla da ilgili bir durum bu onun kisiligi cok cok etkiler yani.

ben azeriyim benim eşim türk .bizde burda adetdendir gelin evlendigi ilk 3 ayı kayınvalıdeyle yaşamalı gelinlik yapmalı .ku bizde böyle .benim icin sorun degil oyuzden kayınvalideyle yaşamak. tbi ben yaşamadım şartlardan dolayı yaşasamda dertmiş gbi alglamam nevarki bunda sorun edecek .bu sitede ben cok görüyorum kayın valideyle yaşayan gelinlere arkadaşların yaptıgı yorumları .kınıyan kim şaşıran kim haline acıyan kim .allah aşkına bukadarmı kötü bişey oglanın annesiyle aynı ev:53:

sizin orada adet olduğu için tuhaf gelmiyor olabilir
ama kimse istemez evliliğin ilk günlerinde eşi dışında evinde x kişinin olmasını

kendi ailemden de biri olsa istemem bu dediklerimiz hastalık vb önemli bi neden yoksa tabii
yani sorun oğlanın annesi olması durumu değil :34:

Sence var mıdır?

Asla kabul etme.

Kayınvalideyi geçtim, eğitim olarak da denk degilsiniz.

Diyelim ki kayınvalide sorun olmadı eşinizle denklik konusunda sorun yaşayabilirsiniz...

Ne yani onu eşiyle denk kılmayan 2 yıllık meslek yüksek okulumu??? Eğitim sadece cehaleti alır konu sahibi arkadaşı da nişanlısını da tanımıyoruz bence tanımadan sevenler arasında denklik kıyaslamasını biz yapmayalım..

ben azeriyim benim eşim türk .bizde burda adetdendir gelin evlendigi ilk 3 ayı kayınvalıdeyle yaşamalı gelinlik yapmalı .ku bizde böyle .benim icin sorun degil oyuzden kayınvalideyle yaşamak. tbi ben yaşamadım şartlardan dolayı yaşasamda dertmiş gbi alglamam nevarki bunda sorun edecek .bu sitede ben cok görüyorum kayın valideyle yaşayan gelinlere arkadaşların yaptıgı yorumları .kınıyan kim şaşıran kim haline acıyan kim .allah aşkına bukadarmı kötü bişey oglanın annesiyle aynı ev:53:

oglanin annesiyle ayni ev i cerceve olarak degil de genel olarak oglan annesi problem oluyor zaten burda,.

ki soyle bir sey var onlar icin de eminim gelinler problem oluyordur.

cunku yeri geliyor annenle bile tartisiyorsun .. annen sana ters birsey der kizarsin, kusersin, sonra hic birsey olmamis gibi davranirsin.. sen soylersin annen kizar, kuser sonra yine devam. ama es annesiyle benim tecrube edindigim kadariyla oyle olmuyor.

bana gore en buyuk mesela tamamen iki farkli kultur ve jenerasyondan geliyorsaniz hele. ve kayinvalideniz anlayisli degilse. cok zor emin olun. biz hata yapmiyor muyuz? elbette bizim de hatalarimiz oluyor sonucta insaniz. ama ben kendi adima karsimdakinden buyukluk etmesini beklerim bu tarz durumlarda.

neyse bu nu bence bir cok sey etkiler. esinizin kisiligi, sizin kisiliginiz ve kayinvalidenizin kisiligi. hatta oyle insanlar var ki kayinvalidenin kisiligi nasil olursa olsun kari koca cok guzel edebiliyorlar. bu isler cok karisik ve zor bana gore :ssz:

ben azeriyim benim eşim türk .bizde burda adetdendir gelin evlendigi ilk 3 ayı kayınvalıdeyle yaşamalı gelinlik yapmalı .ku bizde böyle .benim icin sorun degil oyuzden kayınvalideyle yaşamak. tbi ben yaşamadım şartlardan dolayı yaşasamda dertmiş gbi alglamam nevarki bunda sorun edecek .bu sitede ben cok görüyorum kayın valideyle yaşayan gelinlere arkadaşların yaptıgı yorumları .kınıyan kim şaşıran kim haline acıyan kim .allah aşkına bukadarmı kötü bişey oglanın annesiyle aynı ev

tabiiki de iyi değil ev üstüne ev olur mu?hangi zamandayız hala oğlana annesi ile oturulu diyenler var.hee kötü bi durum olur Allah korusun o zaman tamam ama diğer türlü bence olmaz.hem neden hiçbir kız annesi ben evlenince sizinle oturacağım demiyor ya da kız bunu söylemiyor.zaten çoğu erkek de bunu kabul etmez.ama iş erkek annesi olunca değişiyor.tabii erkekler bi taraflarında mavi boncukla doğuyrlar yaa...
ve bu denklik olayını da anlamıyrm.ben yüksek okul o lise ve sorun etmiyr mantığı ne.birisi 2 sene okudu diye niye daha üstün oluyor üniversite okumanın bu kadar basit olduğu bölümlerin boş kaldığı bu devirde sanki çok bir şey öğreniliyr.ben de gideyim bi fizik bi de tarih okuyayım herkesin en üstünde olayım o zaman.sanki çok iş var her yerde.neyse o da ayrı bi konu.
demem o ki kızlar eziliyor o konuda.ve bunu yapan buna çanak tutan da yine bayanlar başka bir şey değil.

daha yeni yeni sevgili iken kayınvalde için konu acıyorsun

bir de evlen bakalım kaç tane kayınvalde konusu acarsın....

daha arada doğru düzgün bir ilişki bile yokken dertsiz başına dert mi arıyorsun canım sen

sizin orada adet olduğu için tuhaf gelmiyor olabilir
ama kimse istemez evliliğin ilk günlerinde eşi dışında evinde x kişinin olmasını

kendi ailemden de biri olsa istemem bu dediklerimiz hastalık vb önemli bi neden yoksa tabii
yani sorun oğlanın annesi olması durumu değil :34:
bide bişe var benim annem evliligimizin ilk gününden bizimle beraber yaşıyor .hiç sorunumuz olmadı şımdiye kadar cok şukur .şimdi bende bira o piskolojide var yani annem bizle beraberken iyi oluyorda kayınvalidem olunca kotümü oluyor diye .birdeki canli sahıdıyım ablamın 10 senedir evli 2 cocugu var baska sehirde kayınvalideyle yaşıyor 10 senedir gelin gitdiginde 17 yaşındaydı ablam kactı gitdi .neyse kayınvalidesi ona okadar cok destek cıktıkı yardımcı oldu yemek yapamadı ögretdı ev işlerine yetişemedi yardım etdı .cocuk dogurdu .kaynanaya bırakıp gezmelere gitdiler tatillere bile gitdiler hic kötülügünü görmedik kaynanasının .ufat tefek sorunlar olmustur aralarında biz onları bile duymadık yanı .nebilim ben bunu gördüm oyüzden garıp gelmiyor bana .benim kaynanam mesela okadar iyi degil ama ben saygıda kusur etmedigi sürece oda etmiyor .

Benim kayınvalidem eşim çok küçükken boşanmış bir daha da evlenmemiş. Eşim tek çocuğu. Nişanlıyken " tek başına kadın tabiki bizle oturur" derdim ama eşim orası öyle değil işte derdi. Zaten kayınvalidem de sizinle oturup bide sizlemi uğraşıcam hayatta olmaz derdi. Bu arada ana kız gibiydik öyle söyliyim. Ben eşimle ilgili bişe olsa ona danışırdım, o nazı geçmeyince benden yardım alırdı. Sonra 1 haftalığına geldi ve 3 ay kadar bizimle kaldı. Sonrası korkunç. Büyük bir kavga sonrası gitmek zorunda kaldı. Neredeyse 1 yıldır birbirimizin yüzünü görmedik. Biz bu kadar iyiyken böyle olduysak başkaları nasıl olur düşünemiyorum bile. Ne kadar iyi olursa olsun aynı ev olmaaaaz... Şimdi vicdanen beraber oturmak gerekiyor. Ama sonrasında birilerinin kalbi kırılacak, belki evliliğiniz zarar görecek (belkiyi unut kesinlikle koy yerine). Ben vicdanıma yenik düştüm, demişlerdi zaten bu kadar misafirlik mi olur diye. Tepki göstermem tavsiye edildi ama yapamadım eşimin annesi sonuçta onu büyüten insan. Nasıl gitsin derdim vicdanım hayatta izin vermez. Ama dediklerine geldim. Keşke tepki gösterseydim de bu derece kötü şeyler olmasaydı.

Bizde ataerkil bi toplumuz türkler olarak eskiden ev ev üstüne kurulur hatta eltiler bir arada cümbür cemaat yaşanırdı
ama geçti o dönemler şimdi herkes rahatını arıyor
evliliğin en önemli ayı bal ayı cicim ayı denilen zamanı kim kayınvalideye yemek yapıyor olmak ister
eşimizle baş başa kalmak için yıllarca bekliyoruz tam kavuşmuşuz kaynana engeli evin içinde insan kendi çocğuğu olduğunda rahat edemiyor
arkadaşı kınamıyorum şaşırmıyorum aksine cesaretine hayranım sonra sana gençliğimi güzelliğimi verdim diyip üzülmesini istemiyoruz

tatlım bende tek oglana vardım bır evın bır erkegı bırde evlı olan ablası var...Neyse ben ılk 3 4 ay fılan bırlıkte otrudum yenıyım dıye...
ama olmadı,ev ev ustune olmuyor...kayınvalıde ıle yasamk cok zor.. dusunsene yenı evlısın ve esınle bırsey yapmk ıstıyceksın ama kv yuzunden yapamıcaksın...
evde ıstedıgın gıbı gecelıkle fılan dolasamıycaksın...
annenler yada kuzen yıgen fılan sana gelıp kız kıza oturmak ıstıycek ama kayınvalıde yuzunden oturamıycaksın....
aksam dısarda esınle basbasa yemek yemek ıstıycen ama esın annemde gelsın dıycek...
esınle tartısamazzsın bıle kayınvalıden varken...
hem sen calısıyorsun ısten gelecen yorulacan esınle ılgılenmek ıstıycen ama kaynana yzyunden esınle mesafelı durcan o yatana kadar...
kaynana adayın ıyı veya kotu ya onun yaptıklarını sen begenmen yada o senın yaptıklarını begenmıycek....
damak zevkınız kaynanala bır olmazz buda sorun olur....
sana en basıt ornek esınle dogru duzgun yatıp kalkamazsın...annem var dıyecekk....
sen bır yere gıtmek ıstedıgınde ıster anne ıster carsı yada baska bır yer.esın annemle gıt der yada annemı 2kez goturmede 3.ye gotur der...
sen her zaman kayınvalıden yuzunden sorunlar yasarsın pişman olursun...
kayınvalıde adayın o kadar ıyı olsada yıne olmaz...oda suratını asar..bırıncıde asmazsa ıkıncıde asar....

bunları ben yasadım tek oglana gıttım...ve bana hep derlerdı BİR EVİN BİR GELINI OLMAk ZOR dıye...
ben evlenınce anladım.. kayınvalıdem kıskandı benı...buyuttum yetıstırdım geldı bırden oglumu aldı dedı...

benım dıyceklerım bu kadar..yasadım cunku ben...ınan cok zorr...sımdı ıcımden hep derımkı keske esım 4 5 kardes olsa dıye...:(

Ben de birlikte yaşama diycem ama sizin ki o yola doğru gidecek gibi..

Yalnız kadın koca yok başka çocuk yok, koca adayınız yalnız bırakmaz annesini gibi geliyor bana..

Tamamen yalnız bir kadınla yaşamaya başlamak çok farklı, bir daha asla ayrılamazsınız, ömür boyu gider..

Özel hayatınız kısıtlanacak, herşeyi birlikte yapacaksınız, çünkü evin bir insanı olacak o da ve başkası da yok hayatında evli kızından başka..evli kızı da top sizde diye sizin kadar üstüne alamayacak bazı şeyleri..

Yalnız gezmeye çıksanız bile aklınız evdeki yalnız kadında olacak eşiniz vicdan yapacak..
Birisinin evine gece misafirliğine gitseniz bile eşiniz annesini de çağıracak kadın belki gelecek..

eve gelen arkadaşlarınız olduğunda genç gençe vakit geçirmek isteyeceksiniz belki ama olmayacak..
bu liste uzaaaaar gider..

Ama aynı semtte yakın mesafede oturursanız, ayrı bir yaşantınız olacak ve mutlaka baştan bir sınır çizilecek..en azından gece 12 ye kadar kv nin evinde olsanız bile kendinizi eve attığınızda başbaşasınız..çok farklı şeyler bunlar..

tabii bunları eş adayınız vicdan yapıp kabul etmeyebilir..Kendine göre haklı olabilir birşey diyemem..Hayırlısı..

Bu arada şeye de takıldım o lise mezunu , benim y.okul mezunu olmamı sorun etmiyor..demişsin..

tamam anlaştıktan sonra sorun olmaz tahsil durumu ama zaten normal olarak sorun edilecekse de senin sorun etmen lazım onun değil:)

ayni ev degil ayni apartmanda hatta ayni sokakta bile oturma.

bu kadar derim. uc senelik evliyim ayni apartmanda oturuyoruz oturdugum uc senede bana zehir oldu. cok sey ogretti.

asla ama asla oturma.

bakima muhtacsa senden benden daha iyi yapan bu isin erbabi prfesyoneller var parayi verince oyle temiz oyle saglikli bakiyorlar ki inanamazsin..

oturma kardesim. demedi deme.

esini de ikna et. ikna olmuyorsa bil ki simdi anasini birakmayan ilerde hic birakmaz.

ben azeriyim benim eşim türk .bizde burda adetdendir gelin evlendigi ilk 3 ayı kayınvalıdeyle yaşamalı gelinlik yapmalı .ku bizde böyle .benim icin sorun degil oyuzden kayınvalideyle yaşamak. tbi ben yaşamadım şartlardan dolayı yaşasamda dertmiş gbi alglamam nevarki bunda sorun edecek .bu sitede ben cok görüyorum kayın valideyle yaşayan gelinlere arkadaşların yaptıgı yorumları .kınıyan kim şaşıran kim haline acıyan kim .allah aşkına bukadarmı kötü bişey oglanın annesiyle aynı ev

tabiiki de iyi değil ev üstüne ev olur mu?hangi zamandayız hala oğlana annesi ile oturulu diyenler var.hee kötü bi durum olur Allah korusun o zaman tamam ama diğer türlü bence olmaz.hem neden hiçbir kız annesi ben evlenince sizinle oturacağım demiyor ya da kız bunu söylemiyor.zaten çoğu erkek de bunu kabul etmez.ama iş erkek annesi olunca değişiyor.tabii erkekler bi taraflarında mavi boncukla doğuyrlar yaa...
ve bu denklik olayını da anlamıyrm.ben yüksek okul o lise ve sorun etmiyr mantığı ne.birisi 2 sene okudu diye niye daha üstün oluyor üniversite okumanın bu kadar basit olduğu bölümlerin boş kaldığı bu devirde sanki çok bir şey öğreniliyr.ben de gideyim bi fizik bi de tarih okuyayım herkesin en üstünde olayım o zaman.sanki çok iş var her yerde.neyse o da ayrı bi konu.
demem o ki kızlar eziliyor o konuda.ve bunu yapan buna çanak tutan da yine bayanlar başka bir şey değil.

öyle bir yazmışsınız ki sanki bakkaldan ekmek almaya gidiyorsunuz bu kadar basit yani..neden okumadınız acaba?

üniversite okumak hem maddi hem de manevi olarak çok çaba gerektiren bir iştir..

çocuklarını üniversitede okutabilmek için gece 2.bir iş yapan aileler tanıdım..

hem üni.okuyan hem de okutanların birçoğu birçok konuda fedakarlık yapıyor..

yani üni.okumak sizin sandığınız kadar basit bir süreç değil..

iş bulamamak da mezunların değil sistemin hatasıdır..

kusurabakmayın yazdıklarınızdan (belki de sanaldan dolayı) üniversite okumanın çok gereksiz birşey olduğu gibi bir sonuç çıkıyor ya da öyle algılanıyor..:)saygılar..

Son düzenleme:
Kendi annemden bilirim babaannem bizle yaşıyor babam çok düşkün anneye annem ne dese suç babannem babamı kışkırtır :4: biri gelecek olsa sıkıntı bi yere gitcek olsan sıkıntı şimdi yaşlandı daha büyük sıkıntı :31: oooooffffff offfffff olan anneme oluyo arada diğer yengelerim rahatında neyse bizde Allah görüyor mükafatını verir deyip annemi güçlendiriyoruz:44: hiç kolay değil büyük olan bi evde yaşamak herşey şimdi senin sonra da yine senin ve çocuklarının üzerinden geçer kimse tınlamaz yıpranırsın :37: eğer gençse bakıma muhtaç değilse en azından şimdilik ayrı oturun eş adayınada şimdilik ilk yıllarımız böyle olsun Allah korusun hastalık falan olursa yaşlanınca zaten beraber bakarız şimdide sürekli gideriz yakınında bi ev tutalım de yalnız da bırakmayız falan de ama çok iyi düşün:31:

eee konu sahıbesı arkadasımız ne dusunuyorsun bır suru mantıklı yorumlar yaptık neye karar verdın...??yada aklından bırseyler gecıyormu???

yalnız bu konuya hala inanamıyorum ben (sahte konu demiyorum,yanlış anlaşılmasın)

konu sahibi k.validesiyle yaşmaya sıcak bakıyor,hatta pozitif yönlerini görüyor biz el birliği ile vazgeçirmeye çalışıyoruz :)..normalde tam tersi olurdu..

hiçbirimiz k.valide düşmanı falan değiliz ama normal olanını konuşuyoruz.

Evet, evet...

Bir de konu sahibi kaynanalık yapar mı bana demiyor, dikkatinizi çekerim, ya ben ona iyi gelinlik yapamazsam diyor...

Hayal mi görüyorum nedir? :53:

Benim kayınvalidem eşim çok küçükken boşanmış bir daha da evlenmemiş. Eşim tek çocuğu. Nişanlıyken " tek başına kadın tabiki bizle oturur" derdim ama eşim orası öyle değil işte derdi. Zaten kayınvalidem de sizinle oturup bide sizlemi uğraşıcam hayatta olmaz derdi. Bu arada ana kız gibiydik öyle söyliyim. Ben eşimle ilgili bişe olsa ona danışırdım, o nazı geçmeyince benden yardım alırdı. Sonra 1 haftalığına geldi ve 3 ay kadar bizimle kaldı. Sonrası korkunç. Büyük bir kavga sonrası gitmek zorunda kaldı. Neredeyse 1 yıldır birbirimizin yüzünü görmedik. Biz bu kadar iyiyken böyle olduysak başkaları nasıl olur düşünemiyorum bile. Ne kadar iyi olursa olsun aynı ev olmaaaaz... Şimdi vicdanen beraber oturmak gerekiyor. Ama sonrasında birilerinin kalbi kırılacak, belki evliliğiniz zarar görecek (belkiyi unut kesinlikle koy yerine). Ben vicdanıma yenik düştüm, demişlerdi zaten bu kadar misafirlik mi olur diye. Tepki göstermem tavsiye edildi ama yapamadım eşimin annesi sonuçta onu büyüten insan. Nasıl gitsin derdim vicdanım hayatta izin vermez. Ama dediklerine geldim. Keşke tepki gösterseydim de bu derece kötü şeyler olmasaydı.

ŞEKERİM FARKINDA DEĞİLSİN BELKİ AMA SENİN avatar F*** you diyor.Terbiyesiz mi ne:))

biz kv beter çok fena demiyoruz ki
ne kadar iyi olursa olsun aynı evde sorun olur diyoruz

evliliği eşiyle yaşamak başka kv + eş ile yaşamak başka
arasında da dağlar kadar fark var

hele evliliğin ilk yıllarında

Yok yahu yaranamazsın şu forumda kimseye...

K.valideyi savunsan geleceğin kaynanası olursun...

Gelini savunsan kötü gelin olursun...

Ben oynamıyorum. :19:
:52:

Back
X