Sadece kendine zengin olan aile

Benim annem babam evlat ayirir. Yok yok derler ogluslarina bitiremesigi uni icin araba alirlar. Ogullari 4yil uniye ugramamis bile hic kizdiklarini gormedim. 3 yildir evden yer icer, tatiline gider ve kiz arki icin para istediginde babam hep bulur verir.
Ben uniden sonra buyuksehre is bulmak icin gitmek istiyorum dedigimde erkeklerle mi fingirdikceksin deyip tokat atmisti, oysa bi ev tutmasini istemistim. Sonra 300 tl paramla buyuksehre gidip 3. Gun ac kalmistim su ve cubuk kreker yedim bi kac gun. Annem mi aradi hayir babam mi aradi hayir. Sonra is buldum calistim cabaladim elime gecen 3 kurus parayi bile istediler. Daha iyi ise girdim daha cok calistim daha cok aldilar. Ne zaman destek istesem hic annem babam yoktu. Bekarlikta ne kazandimsa aldilar elimden. Toplu param vardi bi proje den hepsini aldi babam borc mu asla hibe etmesin. Sonra evlenicem dedim esim sozde taki takti ailem hicbirsey. Utanmadilar 2 bilezigi izin vermememe ragmen aldilar ( caldilar) istese dugunden once alirdi anneme sozden once 10 bin vermistim ihtiyac olur diye babama da dugunden once 10 bin vermistim. Dugunde hicbirsey takmadilar. 2 bilezik eksik mahcup bi sekilde evlendim. Tum evimizi Kendimiz kurduk hic ceyizim yoktu. Atanip ilk maasimi aldigim gun evliligimin ilk ayi, bir suru odeme esya masraf zamanlari. Babam acti telefon aglamakli binsekilde tum maasimi istedi verdim. Kiz kardesim de 10 yillik bitmez bi kredi icinde bu ailem icin.
simdi siz yardim etmiyolar dediniz ya uzulmeyin. Ben ac sokakta kaldim yoklardi. Elimdeki avucumdaki herseyi verdim ama beni boynu bukuk evlendirdiler. Oyle mahcup oldum ki takilar eksik diye, keske olseydim. Ama bakin hala ailem diorum. Tarlasi vardi satti asla sattim filan 1 tl sana veriyim demez. Annemin kolunda 10 bilezik var yeri varmis onlarin. Caldiklarini bile geri odemezler. Ev satti araba satti yedi hep. Hic destegini gormedim annemin babamin. Bakin hala gorusuyoruz. Sikmayin caninizi. Neden verdin hep dersen eve gidince huzur birakmaz kavga cikarir babam. Annemle kavga eder o parayi benden alincaya kadar…
Inanin ki cok daha kotuleri var. aile secilemiyo atilamiyo. Sizinkilere kizmadim ben sonucta kendi mallari paralari. Isteyince de yardimci olmuslar. Esiniz haddinden fazla talepkar. O sizi bu dusuncelere itiyo. Bence karniniz doyuyosa hicbisey istemeyin ailenizden.
Kusura bakmayın ama sizinki de hayırlı evlatlık değil başka bi adı var sizinkinin... Hala da gorusuyomussunuz canınızın hiç değeri yok heralde.

Boyle yorumlari okuyunca benim anneligim de mi bir abarti var diye dusunuyorum. Evladimin ilerde isleri ters gidecek benimde milyonlarca lira malvarligim olacak bir yigin gelirim olacak gelip benden bir evlat olarak destek isteyecek bende diyecemki utanmiyormu gelip benden ekmek parasi dilenir gibi destek bekliyor arkami donup tek basima paramin sefasini surecegim cocugumda icinde bulundugu zorlukla mucadele etmeye devam edecek. Bakin bunu sadece KENDi adima soyluyorum boyle yapacagima oleyim daha iyi. Hersey zorunlulukla yahut mecburiyetle olculmez bazi seyler vicdanla ve merhametle olculur.
Gerçekten ne anlıyorsunuz bilmiyorum. Resmen kendi anneliginizi övüyorsunuz olmamış şey üzerinden. Ne demisim biz o kadar uğraşıyoruz ileride kendi yapamazsa üzülürüm büyük konuşmayayım da dedim. Yani yasamadigimiz durum üzerinden insanlara vicdansız demek çok mu merhametli bir durum. Hem ben size de demedim bir üye zaten çocuklarını okutmak için her şeyi yaptığını söylemiş şimdiden. Sizinkiler kredi çektirip ödememiş bile okuduğunuz zaman. Farklı durumlar

peki maddi konular disinda diger konularda destekleri oluyor mu?

bazi ailelerde yetiskin evladina maddi destek vermek/vermemek tabu gibi olabiliyor cunku.

Eger manevi konularda destek aliyorsaniz maddi konulari cok dert etmeyin derim.
Siz olsaniz farkli davranirsiniz belki ama herkesin de kendi dusuncesi farkli olabilir bu gibi konularda.

Ancak hic bir desteklerini gormedi iseniz biraz kendinizi cekin ailenizden derim.

Bende öğrenim krediyse okudum hem de çalıştım öğrenciyken
Okul bitti yine aileme destek oldum
Babamın durumu olsa bana yapardı eminim
Ama yapmasa da ben kırılmazdım sanırım, size eğitim almanız sağlanmış, eve kapatılmamışsınız, anne baba da olsa mecbur değil
Dahası aynını babannemler bize yaptı, milyonluk malları varken biz aç açıkta da gezdik
Babam kırıldı darıldı mı bilemem, ama o imkansızlıklar içinde bize tatil prası bile biriktirirdi
Ayrıca evlenmişsiniz kimseden beklentide olunmamalı bence

Olmayani veremezler ama yaptiklari birikimler zaten sizler içindir diye düşünüyorum.
Maddi durumlari baya baya iyiyken her cocuguna bir ev tahsis etmek onlari sarsmazmiş ama yapmamışlar.
Bir şey diyemiyorum kendi kazanclari tabi ama ben ailenizin yaptigini yapamazdim.

Back
X