Sadece para vererek yapılan babalık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz ideallerden bahsediyorsunuz gerçek hayat bu ama. Ben adama biraz üzüldüm belki kendi de farkında değildi kızına kendi gördüğü eksikleri yaşatmamaya o kadar odaklanmış ki geri kalanı hissettiremediğini farketmemiş. Bence biraz daha yumuşak üslupla yaklaşabilirsiniz ya sizi de çok fevri gördüm yanlış anlamayın ama

Aslında çözüm basit. Tüm maddi yük eş kişisinde olunca vakit ayıramıyor ev ve aile hayatına. İşe girin çalışın, maddi ve manevi hayatı paylaşın. O zaman eşinizin üzerindeki yük hafifler.

Off beni en iyi sen anlarsın o zaman. Restoran işinden nefret ettim gerçekten.
Teşekkür ederim inşallah hepimizinki öyle olur.

Aman be yaa herkesciklere çok teşekkür.
Yine polemik yaratacak kişiler teşrif etmiş. E konu kapansın o zaman ;d Hokus pokusss Mune

Peki maddi durumu var ama yardımcı kabul etmiyor.
Bu bencillik değil mi?
Napalım mekan isletenler kaba etine güvenmiyorsa evlenmesin ozman

Peki maddi durumu var ama yardımcı kabul etmiyor.
Bu bencillik değil mi?
Napalım mekan isletenler kaba etine güvenmiyorsa evlenmesin ozman
benim hatırladığım kadarıyla bakıcı da vardı, galiba yabancı uyrukluydu...
yani bakıcıya temelde bir direnç olabilir ama adam işi dışında her konuda aslında yola geliyor. istemem filan demesi annesi büyütsün diye yoksa anne de evde olması kaydıyla yardımcı olmasın demiyor, mesele para değil yani.

eh evet mekan işletenler şeyine güvenmiyorsa evlenmesin amaaaaa böyle adamlarla evlenenler de şeyine güvenmiyorsa evlenmesin....değil mi ama?
mekan sahibi de kendi kendine ya da silah dayayarak evlenmedi değil mi?
evlenmeden önce 8-5 memurdu da sonra böyle olduysa onu bilmiyorum tabi.

bu ülkede esnaflık/işletmecilik böyle bir şey... yeni değil ki ya da konu sahibinin eşi istisna değil ki...tüm avrupada bile türk bakkallar/dönerciler meşhur ayol çünkü neredeyse 7/24 açıklar noel günü bile!

bu iyi bir şey değil, onayladığım bir şey de değil onu demek istemiyorum. ama hakikaten çözemiyorum yani bu kadar mı evlenmeden önce dünyadan habersizdiniz diyesim geliyor...madem gideydin memur ()veya baba parası yiyen birini) alaydın ablacım diyesim geliyor...ya da madem öyleydi neden çocuk diyesim geliyor....geliyor da geliyor.

Bakıcı yokmus istemiyıormus kocası.Haftada 1 yardımcı geliyormus normal temizliğe falan.
Ben genel olarak adamların is güc diyerek cocukları anneye yıkmasına karsıyım.
Mekan sahibi olur,memur olur,isci olur illaki bi vakit vardır.
Cocuguna vakit ayıracaksın ,anneye nefes aldıracaksın kardesim.
Bu sadece anneye nefes aldırmak değil,baba cocuk iliskisi cocuk icin cok önemli.
Cocuk babasının güvenini hissedebilmeli.
Bu bosanmıs ciftler icinde gecerli.
Cocuk yapıyosan ilgileneceksin.Bunun pazarlıgı,alternatifi yok.

bakıcı vardı diye hatırlıyorum dediğim eskiden vardı anlamında sanırım yanlış ifade etmişim. tabii yanlış da hatırlıyor olabilirim ben fazla çocuk konularını takip etmiyorum.

adam kadın zaten evde diye bu konuyu biraz diretiyor olabilir ama -sanıyorum ki- kadın birini işe alsa "naaaayırrrr nolomazzzz" demeyecektir.

tabii ki erkekler de çocuklarıyla ilgilenmeli. ben buna yok demiyorum
ama

çocukla ilglenme potansiyeli görülen adamla çocuk yapılmalı, onu diyorum :) (tabi bu da garanti değil, farkındayım)

kendini, erkekliğini, hayatta varlığını kanıtlama tarzı işi olan erkekle evlenip, çocuk yapıp, (gerekirse aileden gelen parasıyla da ezip) sonra adamı değiştirmeye çalışmak...bilemedim.

üstelik konu sahibi anlattı:
adamın çocukluğu hakkında neredeyse fikri yokmuş yani terapiye gidene kadar
aşıktım ölüyordum da demiyor
e o zaman uzun süre çıkmadın, konuşmadın, aşkından ölmüyordun, adamla neden evlendin ? (ben zaten konuya bu soruyu sorarak başlamıştım)

Doğru hatırlıyorsun M migrenimsi önceki sayfalarda yazıyor. Yabancı uyruklı Bakıcısı varmış. Sınır dışı edilmiş. Aslında çalışma izni alabilirlerdi. Benim kardeşimin de vardı. Bakıcıyla anlaşıyorsun. Maaşında kesiyorsun. Aylık 1,200 gibi bir rakamdı diye hatırlıyorum.
Benimde 70 günlük bebeğim var. Kendim bakıyorum. Başta bakıcı tuttum. Kız çok beceriksizdi. Dayanamadım. Şimdi haftada bir gün temizliğe kadın geliyor. Benim elimde olsa kızımı büyütene kadar eşim haftada bir filan eve gelsin derim. Hem ortalığı çok dağıtıyor, hem de yemek bekliyor. Geçen hafta saç ektirmeye İstanbul’a gitti. Valla çok rahat ettim.
Bebek büyütmenin en zor yanı uykusuzluk. Ben kızıma göre uyku saatlerimi ayarladım. O ne zaman uyursa bende onla uyuyorum. Bebek en nihayetinde. Gece uyumasa bile gündüz yorgun düşüyor. Uyuyor.

siz niye konu sahibi sanki bir anda kandirilmis da kendisini nikah masasinda bulmus gibi konusuyorsunuz ki? bir de bakici istememe nedir yani allah askina konudaki adam o kadar despot biri mi cidden? ben hic de astigim astik bir adam gormedim konuda, aksine karisina alay malzemesi olmus. istese gayet tutulur bakici.

bu adamin isi belli miydi belliydi, nisanliyken ya da flort doneminde de yogun calisiyor degil miydi? yani isini evlendikten sonra kurup da mi cok unlu bir mekan oldu? eh tabi ki flort donemi ciftlerin birbirine en cok vakit ayirip taniyacagi donemdir. bunun evlenince de ayni olacagini dusunmek cok mantiksiz bir hareket.

bazi isler vardir gercekten sen istesen de kendine veya ailene vakit yaratamazsin. ben kendim yasadigim icin soyluyorum mesela ben de babami gormedim ama elinden gelse beni gorecegini biliyordum. diger tarafta ölüm kalim savasi veren insanlar varken babamin hadi bugun su ameliyati ben yapmayim eve gidip kizimi uyutayim deme luksu yoktu. konu sahibinin esinin de yok. benim tanidigim hicbir isletmeci de isleri oyle mudure atip ailesinin yaninda oturmuyor.

cocuk da tek tarafli yapilmiyor. alintiladiginiz mesaja kizmissiniz kadin cocugu tek mi yapti diye ama siz de surekli “pasa” tek tarafli yapmis gibi yaziyorsunuz. kimse kimsenin cocuguna neden dogdu diyemez, dememeli. ama bir cocuk dunyaya getirilirken de ona saglanacak asgari imkanlar bir dusunulmeli. cocuk avantajda olacaksa yapilmali. mesela bu cocuk bence su an avantajda ama konu sahibi bunu en erken cocugun ortaokul caginda anlayacak.

adama o kadar yuklenmeyi dogru bulmuyorum cok suclayici yazilmis, konu sahibi de ayni sekilde yani adami bosayinca lokma dagitirim vs yazmis o kadar da zor bir is degil. bosasin, adam zaten cocugunu gorur. hani ortada bosanmak istiyorum bosanamiyorum yok. konu sahibinden daha hirsli savunucusunuz.

Hayırlı kandiller. Benim babamda tam tersiydi. Yıllarca dedem maddi olarak yardım etmediği için bizden sakınırdı. Neymiş düğünde sadece 20 lira takmış. Abimle bizim iflahımızı kuruttu babam bana 20 lira taktı size ne yapcam yapın kendiniz diye. Herkesin var tabiki de sebebi ilerlemenize sevindim eşinizinde düzeliceğine inanıyorum. Kişi görmedği sevgiyi veremez. Birinin iletişim kurma yolu paraysa maneviyatıda bilemez. Bu dönemde sizin biraz daha sakinlinle yaklaşmanızı ve yavaştan aşındırmanızı tavsiye ederim. Mesela “aa x çocukla şuraya gidermisin ihtiyacı varmış da benim evde işlerim var” ne bileyim işte siz zekisiniz bulutsunuz bişeyler :)

konu sahibinden daha hırslı savunucusunuz deyip beş paragraf boyunca hunharca aksi savunma yapmak neyse, haklı olduğunuz ufak tefek noktalar var. bana göre olmadığınız kısımlar da var. şimdi bunları tek tek açıklamaya üşendim, teşekkürler.

yalniz ben kimseyi savunmadim, konuya onceki yorumlarim da ayni sekildeydi. burada konu sahibi kandirilarak evlenmis falan degil. kac paragraf yazacagim da beni ilgilendirir, turkceyi cok duzgun yazamadigim icin kendimi aciklamak icin ayni seyleri tekrarliyorum/kisa kurulabilecek cumleler aklimda uzun olusuyor. kusuruma bakmayin uzun yazdigim icin ama komik bir sey de goremedim.

rica ederim.

Cok gercekci ve direkt bir yorum olmus..konu sahibinin hosuna gitmemis ama egri oturup dogru konusmak gerekir bazen.

Burda konu sahibine dogru bir soru sormussun.. bende yazdim esinin
Maddi durumu icin evlendi bana gore, ask neyse o gecici, ama yogun bir sevgi olmayincada tolere edemiyor. Yani bi sure zaten adam maddi olarak evi cevirememis konu sahibi sirtlanmis bunu..

Simdide yogun diyor, ama dediginiz gibi konu sahibi baya baskin bir karakter ve bakiciyi
Neden istemesin esi yani maddi gucu varsa.. hem tum gun olmasi gerekmez bakicinin.. kisaca konu sahibinin esini bu konuda ikna edemedigi pek inandirici degil.

Ha kendisi yazmis birde zaten, calisirsam kim mugeye bakacak diye.. ok
Mugeye evde olunca hepimiz bakiyoruz.. lakin… hani cidden bende maddi olarak esime destek cikarim gibi
Bir dusuncesi yok.. ben sanmiyorum ki cocugu 3-4 yasina gelincede calissin konu sahibi.. cunku rahatina duskun sanki biraz. Ha bu iyi mi kotu mu onada herkes kendi acisindan bakar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…