Sadece paylaşmak istedim

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Bugün sinirimi ikincisi bozdu.Ama yeri gelince ilkini de payylaşmak istiyorum.8aydır ilişkim var.Herşey yolunda şükür.
İlk sinirimi bozan şey şu.Hakkım var mı onu da bilmiyorum ama.Biz bu ilişkiye ciddi başladık öncelikle.Sevgilimin ailesi ev almış.Babası krediyi ödüyor.Babaannesi engelli.Biz tanıştıktan 1 hafta sonra babaannesi üzerinden indirimli araba almak istedigini söyledi.Sen bilirsin dedim.48 ay kredi ödiycek ve 50 bin civarı para çekti.13bin falan birikmişi vardı bunu da verdi.Her ay bin bin krediyi ödüyor.Sevgilim 31 yaşında erkek kardeşi var 26 yaşında.Kardeşi sürekli cafede orda burada geziyor.Sevgilim hem krediyi ödüyor hem de evin faturalarını yatırıyor.Kardeşi söylediğine göre eve destek oluyormus ama sanmıyorum.Sorun şu ki sevgilim 4 sene bu krediyi öderse ben onu 4 sene bekliycem.Ama bana dedi ki araba ailemin arabası.İşte ihtiyacımız olunca kullanırız.Dügün yapınca da destek almak istemiyormus.Sözde annesi seneye emekli olunca o krediyi ödiycekmiş.Bizde esya falan alır adını koyarmısız.Kardesi 26 yasında o cekmıyor kredi bizimki cekıyor.Krediye de yardım etmiyor.Tüm birikmişini de verdi.4 sene sonra 15 yasında olacak ve kenarda parası olmıycak.Bu konuda bilmiyorum haksızmıyım.
İkincisi de ilerde para biriktirince ben altın alıp kenara koymak istiyoistiKimin hesabında birikecek falan bunun yuzunden tartıstık Bu yaşıma kadar çalıştım.Evlenince de calısıcam ama paramı maas kartımı kocama vermeyı ıstemıyorum.Eve harcarım ama elıne paramı saymam.Birikim nasıl olacak falan bu kafama takıldı.
Aslında şimdi ailesine çok para veriy kadar kredi cekti falan.Çok anneci aileci olmasından korkuyorum.Bu yüzden kafamda kuruyorum

Ilk konuda çok haklı olmasan da, ikinci konuda çok haklısın.

Şimdi şöyle ki seneye annesi emekli olunca krediyi öderse zaten sizlik bir durum yok.

Neden kardeşi değil o çekti krediyi de deme. Herkese verilmiyor ya belki buna verildi sadece.

Ama evlenince kimin hesabında duracak kavgası çok çirkin.

Eğer biri parayı alıp kaçmayacaksa problem değil ikinizde de durabilir.
Ama pozitif ayrımcılık mi yoksa erkeğin birilerine yedirme potansiyeli midir bilmiyorum kadında durması daha doğru geliyor bana.
Öbür türlü yok ailesine mi verdi dusuncesi çok olabiliyor

Düğününü kendi yapmak istemesi de güzel. Kimseye minnet etmezsiniz.

Asıl sorun ne zaman evlenmeyi planlıyorsunuz?

Annesi krediyi öderse seneye yaz falan.Ama ödemezse 4 senessonra.o kac yıldır 10 cıvarı anca bırıktırmıs.O tutamıyo parayı.Bu yuzden ona vermeye nıyetım yok.Bu kararımda da dırayetlı olucam.Kardesi de calısıyo ama ortak ödeyebılırler.Birikmişini falan verdi .Hadi annesi söz olsun dıyoda ortada para yok birşey yok.Hanı bu ödeyu kac bın verdı.Bırakacak aılesıne kardesı kullanacak.Biz de evlenınce dugun borcu ödıycez.Haksızmıyım

O kredi

Hadi ödesin de aileme vercem diyo.Cok aileci gıbı geliyo bazen

31 yaşına gelmiş tek birikimini ailesinin ortak kullanacağı arabaya yatırmış üstelik hinlik yoluyla alınmış bir araba kusura bakmayın...
Bilemiyorum ailelerden destek alınmayacaksa yarı yarıya koyun para evinizi tutun,dizin hani adamda belli yani beklentiniz de o ölçüde olsun kendinizi kandırmayın biraz gerçekçi olun

+1

Ayrıca 4 yıl bekle adam 35 olsun çok anne babacı bu hayır gelmezzz

Hehe işte bunu dıyorum bende.Yanı aılesı bu kredıyı cektırıyo.Ufak kardesı de cekebılırdı.Cok aılecı gıbı bu yuzden ben kendımde bırıktırmek ıstıyorum parayı.

Hehe işte bunu dıyorum bende.Yanı aılesı bu kredıyı cektırıyo.Ufak kardesı de cekebılırdı.Cok aılecı gıbı bu yuzden ben kendımde bırıktırmek ıstıyorum parayı.
Ya hepimiz evladız, aileye yardımcı olmak tamam gerekli ama evlilik için ailem bana biz sana destek olamayacağız diyorsa benim de yaşım 31 ise ve evlenmeyi planlıyorsam kredi çekmem, ailem de çektirmez sanmıyorum

Ya hepimiz evladız, aileye yardımcı olmak tamam gerekli ama evlilik için ailem bana biz sana destek olamayacağız diyorsa benim de yaşım 31 ise ve evlenmeyi planlıyorsam kredi çekmem, ailem de çektirmez sanmıyorum
Sözde bu araba satılırmıs ılerde ev alırlarmıs bıze de.Bu kredıyı dusununce aılesınden tanımadan soguyorum.Kardesı cafe cafe geziyo beyımız kredi ödesin.Derdim araba da degil versin onlara.Kac yıl gecmıs tüm parasını verıyo.Sonra yok şunu alamam bunu alamam diycek.Ödesin 4 sene rahat rahat.Sırf aılesınden uzakta yasamak ıcın atanmak ıstıyorum.Tüm maasımı da ona vermıycem

Sözde bu araba satılırmıs ılerde ev alırlarmıs bıze de.Bu kredıyı dusununce aılesınden tanımadan soguyorum.Kardesı cafe cafe geziyo beyımız kredi ödesin.Derdim araba da degil versin onlara.Kac yıl gecmıs tüm parasını verıyo.Sonra yok şunu alamam bunu alamam diycek.Ödesin 4 sene rahat rahat.Sırf aılesınden uzakta yasamak ıcın atanmak ıstıyorum.Tüm maasımı da ona vermıycem.Babası da onun buzdolabı taksıdını ödedi bu arada.Baska arabaları vardı 10 bıne satıldı.Babası al parayı naparsan yap demıs.Bende hesabına yatır ılerısı ıcın dedım.Bu da babasına vermıs.Babasının hesabında para.İlerde hayırlı ıs ıcın kullanılır dıyor

Biz kredi zamanı yenı tanısıyorduk.Annesi zaten emekli olunca öderim demiş.Annesıyle telefonda konustum ıyı gıbı.Ama yuzyuze tanısmak ıstemıyorum artık

Sözde bu araba satılırmıs ılerde ev alırlarmıs bıze de
Satılacaksa neden alınmış? Anı mı yaşıyorlar anlamadım ki...
Çok üzgünüm ama iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor,benim için 4 sene ''belirsizlik'' içinde beklemek çok uzun bir süre.Hani eni boyu yok size vaad edilen net birşey de yok, siz bunları düşünün kardeşi falan boşverin.
Sevgilinizin planı tam olarak ne,o 4 sene tam olarak ne için beklenecek?
Siz çalışıp siz alacaksanız zaten 4 sene uzun bir süre değil mi?

Erken belli etmiş rengini :) azıcık sabredememis ..iyiki de böyle olmuş ..aslında herşey çok açık ..mutsuz olacağını bile bile inatla evlenmek istiyorsan diyecek birseyim yok .daha şimdiden altın birikim hesabı kimin üzerine olsun ,tartışması yapılıyorsa , anne -baba , kardeş baş üstü, sen ayak altiysan, evliliğinin başından sonu belli ..

Siz bence bu erkek arkadaşa dair çok hayal kurmayın,atanın önünüze bakarsınız,gelecek 35ine evlenmeye de kimseden para almayacak ,koltuk takımını leylekler mi getirecek eve. Bu arada yedi yıllık evliyim bi kere bile senin paranı şurda biriktirelim diyen bi eşim olmadı siz sevgiliyken konu buralara nasıl geliyor cidden anlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…