Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

amin tatlimmmm insaallah cok tesekkur ederim insaallah hayirlisi olur

sagol tatlim acilisi ben yaparsam ayagimi sururum

Allah razi olsun ablam
ablacim zaten cok belirtici dualar ediyorum belki fazla da abartiyor olabilirim ama rabbimin hazinesi genis :)
salih hayirli saglikli sihhatli nazik sevkatli saygili zeki vs vs
daha cok da usendim yazmaya

canim 10. gunden sonra gelen lekeler ozur sayiliyor o zaman namaz kilip oruc tutabilirsin

dunku menum

sahur
domates
peynir
zeytin limonata
1 dilim pide

iftar
1 tabak nohut (etsiz)
salatalik salatasi (yogurtlu)
1 dilim ekmek
booool su

bu gun ki sahur
1 yumurta
peynir zeytin limonata
2 dilim ekmek

iftar
1 tabak nohut
kiymali makarna yaptim yicem
yogurt
erik hosafi

ay abla allah razı olsun senden internetten araştırdım ama kafam çok karıştı.içim rahat etti demekki doğru yapıyormuşum.amin ablacım allah hepimizin ibadetlerini ve dualarını kabul etsin inşallah

hergün gusül alıp durmana gerek yok.bitince alırsın.10 günden sonraki lekelenmelerde oruç tutulur ..öncesinde beklenir canım..
bu arada günaydın güzeller..hayırlı cumalar olsun hepimize..

Günaydınlar, hayırlı günler hayırlı cumalar

Gülnihal ablacım sonlara doğru o bende alışkanlık olmuş alıp duruyom

kızlar ben bu sabah hep aklımdaydı kalktım unutmıyım unutumıyım derken gene unuttum tartılmayı dün akşam 63.1 çıktım zaten ondan en çok tartılmak istiyodum ya neyse artık dün akşama göre düşünürsem geçen haftaya göre 900 gr eksideyim

şu nişanıma kadar hayırlısıyla sağlıkla mutlulukla kilo vermek istiyorum 3kilo bile yeter onada razıyım

tatlım limonataları belirtmemişsin 1 bardaktır demiiii???

kıymalı makarna mı kıymayı yağsız pişir bari güzelim makarnayı da (ben bile halen alamadım ama) kepekli kullansan ne iyi olur... ama erik hoşafı iyi olmuş ben çok sevdim hoşaf işini hem bağırsakları da çalıştıran bir tatlı oluyor ramazanda...

hayırlı cumalarınız olsun güzelim...

sonunda bir orta yol bulduk anneme burda eski evini satmayacağız. ama 1 tanede antalyada bana yakın alacağız. eğer çok sıkılırsa sıcak olursa yazın sadece buraya gelecek. 2 gündür bu sıcakta annem üşüyor titriyor. baktım burdan ayrılamıyor ama tek oturacak gibi de değil. gelmese bile burda evi olduğunu bilmek biraz rahatlatacak onu en iyisi böyle yapalım. çok fena sinirleri gerilmiş ev konusu açılınca yada açılmadan anneme birşeyler oluyor. dışardan çok sağlam duruyor ama yinede gözümden ayırmak istemiyorum inşallah 1 aya kadar bu durumu da çözeriz...

bende diyet miyet kalmadı antebin güzel yemekleri ekmekleri sanki hepsi sıraya girmişti dün akşam... herkes fazla yemedin diyip durdu hatta zayıflamışsın diyen vardı ben ise kendimi iğneyi yaklaştırsan patlayacak bir balon gibi hissettim. Allahtan gece birşey yemedim. wc problemim çıktı 2 gündür bugün oruç tutmadım babamın mezarına ve birkaç yere uğrayacağız. kendimi ayakta tutamamaktan korktum. sabah aç karnına kayısı kurusu yedim biraz iyi geldi wc için öneririm...

ayyy edacim valla kepekli makarna dolu evde ama ben anca kremali yapinca seviyorum fettucini gibi kada kasarli yapinca
bi kac kere sebzeli denedim yenmicek gibi olmadi ama yine de eh iste :26:
limonata 1 bardak canim hem sekerini de ayarladigim icin pek sakincali gormedim ama diyetisyenime bakarsan sekersiz ic diyor

kepekli makarna olayına girmiyim o zaman ben kremalı yiyemem yoğurtlu sevmem peyniri tek sevmem kaşar sevmem sert peynir bol domates olacak yada sadece domates salça ve maydonoz bir makarnada en gerekli ayrıntım domates :) sanırım makarna konusunda sağlıklı besleniyorum :))))

hımmm birde kıymalı makarna var ama kendim yaparsam. aylar oldu beee yemeyeli bir ara kilo verirsem ödül veririm dediydim sanırım 3 ay önce filan sanırım hiç dişe dokunur kilo vermemişim :18:

Birçok kadın yeterli kiloyu vermesine rağmen özellikle bacak ve popo kısımlarında yaygın olan bu çirkin görüntüden kurtulabilmek için farklı farklı uygulamalara başvuruyorlar. Selüliti tamamen yok eden özel bir besin olmamakla beraber; sağlıklı beslenme programınızda yapacağınız bazı küçük dokunuşlar bu süreçte sizi destekleyecek ve özellikle yağ hücrelerinin yakımını hızlandırıp, kolojen doku yapımını artırarak istediğiniz görüntüye kavuşmanızı kolaylaştıracaktır.
1- Su, cildin nem dengesini koruyarak elastikiyetini kaybetmesini engeller. Böylece vücudun gereksiz ödem toplamamasını sağlar. Vücudun toksik maddeleri atmasını kolaylaştırır.
2- Greyfurt, salatalık, domates, kavun, karpuz, üzüm, marul gibi su oranı yüksek gıdaları beslenmenize katın. Bu besinlerde yüksek su içerikleri ile selülit görünümüne karşı vücudu destekleyecektir.
3- Esmer, tam tahıllı besinleri tercih edin. Makarna, beyaz ekmek, pirinç ve şekerli gıdalar kanda insülin seviyesinde dalgalanmalara neden olarak vücudu yağ depolaması konusunda uyarmaktadır. Ancak bu besinler yerine işlem görmemiş ya da çok az görmüş tahıl ürünleri tükettiğinizde bu dalgalanmalar önlenecek böylece vücudunuz yağ depolamak yerine yağ yakma moduna girecektir.
4- Renkli sebzeleri beslenmenizden asla eksik etmeyin. Kırmızı biber, kırmızı greyfurt, portakal ve kivi gibi besinler kolojen yapımını desteklerler ve C vitamininden çok zengindirler. Kolojen yapımını destekleyen diğer sebze ve meyveler ise; brokoli, ananas, armut, kuşkonmaz ve turunçgillerdir.
5- Balık ve balık yağı, kolojen sentezini destekleyici yapısı nedeniyle yine cilde elastikiyet verir ve vücudun sıkılaşmasını sağlar.
6- Somon, ceviz, badem ve zeytinyağı elzem yağ asitlerinden zengindirler. Bu besinler, cilt dokusunun onarılmasında kullanılmaktadır.
7- Avokadonun içeriğindeki A vitamini ve vücuda dost yağ asidi içeriği sayesinde vücudun yağ yakımını ve cilt sağlığının korunmasını desteklemektedir. Sadece yenilmesi değil püre haline getirilip vücuda sürülmesi bile vücudun pürüzsüz bir dokuya sahip olmasına yardımcı olmaktadır.
8- Yaban mersini, ahududu, böğürtlen gibi üzümsüler grubundaki besinler yüksek antioksidant içerikleri nedeniyle dolaşım bozukluklarına ve serbest radikallere karşı etki göstererek doku hasarını önlemektedirler.
9- Protein açısından zengin olan balık, tavuk, yağsız kırmızı et, kurubaklagiller ve özellikle yumurta içeriğindeki elzem ve elzem olmayan aminoasitler sayesinde dokularda su tutulumunu önlemekte ve metabolizmayı artırarak yağ yakımını hızlandırmaktadır.
10- Muz ve turunçgiller potasyum içerikleri sayesinde dolaşımı hızlandırarak, sıvı tutulumunu da engellemektedirler.
11- Düşük yağlı veya yağsız süt ürünleri, yüksek kalsiyum içerikleri sayesinde daha fazla yağ yakmasını sağlayarak selülitli görünümün hafiflemesine yardımcı olmaktadır.

Öğle yemeğinizi yedikten yaklaşık 2 saat sonra gözleriniz tatlı birşeyleri arıyor, hatta bulamadığınızda titreme, sinirlilik, huzursuzluk, halsizlik hissediyor neredeyse kendinizi kaybediyorsanız dikkat; hipoglisemi hastalığına sahip olabilirsiniz. Bu durumu anlayabilmek için kan şekeri takibinizi bir hekimle değerlendirmeniz çok önemlidir. Bu durumda dikkat etmeniz gereken en önemli şey sağlıklı ve dengeli beslenmmektir. Ancak kan şekerini dengeleyici beslenme programının bazı çok önemli prensipleri bulunmaktadır...

Şeker bağımlılığınızın olup olmadığını anlamak için de işe günlük tutarak özellikle hangi saatte ne yediğinizi not ederek başlayın. Şekerli veya şekersi veya tatlandırıcılı içeceklerin hepsi de bu liste de bulunsun. Önemli olan ne zaman ve neden şekere başvurduğunuz ve hatta sonrasında neler yaşadığınızdır.

İşte müthiş düşük kalorili kan şekeri düzenleyici ve keyifli bir atıştırmalık tarifi; 1 elmayı rendeleyin içine bol tarçın ve 5 tam ceviz kırıntısı da katıp küçük kağıt kek kalıplarıyla 175 derede 15-20 dakika fırınlayın mis gibi kokmaya başlayınca da fırını kapatıp üzerine ekstra tarçın serpip soğumaya bırakın. Günün keyifsiziliğini hemen alacak ama size aldığınız keyfin bedelinide ödemeyecek küçük kaçanmaklarınız hazır... Afiyet olsun:)

Sürekli baş ağrılarınızın kaynağı besinler olabilir mi? Kırmızı şarapta bulununan histamin, kakakao ve kahvedeki kafein, peynir ve çikolatadaki tirozin, ambalajlı besinlerde koruyucu olarak kullanılan benzoik asit ve yine raf ömrünü uzatan, hazır çorbalar ve şarküteri ürünlerinde de kullanılan monosodyum glutamat (MSG), baş ağrısını tetikleyebilmektedir. Besin tüketiminizi gözden geçirip bu besinleri ve katkı maddelerini bulunduran ürünleri tüketme sıklığınızı azaltmakta fayda var...

Yoğurtta beklemeyle oluşan yeşilimsi suyu sevmiyor musunuz yoksa? Çok büyük bir hata yapıyorsunuz çünkü bu su B12 vitamininden çok zengindir. Özellikle sinir sisteminin sağlığında hayati rol oynamaktadır. Artık tabağınıza yoğurt alırken son derece besleyici ve zengin içerikli suyuyla karıştırarak besin tüketim kalitenizi çok daha arttırabileceksiniz. Bu ararada sadece yağlar değil süt ve süt ürünleride ışığa maruz kaldığında besin değerini yitirmektedir.

Besinlerin etiketlerini okuyor musunuz? Cevabınız 'Hayır' ise bu alışkanlığı mutlaka kazanın, hem faydalı hem de çok lezzetli diye önerdiğimiz nar ekşisinin birçok marka tarafında neredeyse sadece şekerli su olarak piyasaya sürüldüğünü söylemek isterim. Ancak etiket okumayanlar olarak farkında olmadan bu ve bunun gibi binlerce üründe farkında olmadan vücudunuza gramlarca şeker almakta ve sağlığınızı yine farkında olmadan tehlikeye atıyorsunuz. Peki direkt olarak şeker yazmıyorsa aynı anlama gelen diğer kelimeler nelerdir öğrenmek ister misiniz? Sakkaroz, sükroz, sakkaroz şurubu, mısır şurubu, fruktoz, dekstroz, malt şurubu, gkukoz, invert şeker...pratik olarak sonu oz la bitenler diyebiliriz. sakın sizi kandırmalarına izin vermeyin. Sağlığınıza siz sahip çıkın

Bu gece ara öğününüz kivi olsun...Yapılan bir araştırma normal diyete eklendiğinde kan hücresi yapımına yardım ettiğini ve trigliseriti düşürdüğünü ortaya çıkarmıştır. Ayrıca Rowett Enstitüsü'nde bir bilim adamı günde 2 kivinin kansere neden olabilecek hasarlara karşı DNA'yı koruduğunu belirlemiştir.... Başka söze gerek yok sanırım...

Artık marketlerde yaygın bir şekilde satılmaya başlayan kişniş (taze veya baharat olarak) İnsülin salınımını düzenleyerek kan şekerini düşürmekte ve pankreas-safra kesesi enzimlerini harekete geçirerek safra salınımını arttırarak sindirime destek olmaktadır. A akşamları şu salatalara biraz de kişniş ekleseniz fena mı olur??

Özellikle kabızlık eğilimi yaşıyorsanız ara öğünlerinizde muz, elma ve ayva yerine armut, ananas veya greyfurtu tercih edin, içeriklerindeki değişik posa çeşidi sayesinde barsak hareketlerinizi çok daha iyi düzenleyecektir..

Sadece kutu gazlı şekerli içecekle kanınıza direkt olarak 9 çay kaşığı kadar rafine şeker pompalanmakta ve kanınız sizi dakikalar içinde öldürecek kadar asidik hale gelmektedir. Bu asitliği alkaliliğe çevirmeniz için yaklaşık 30 bardak su içmeniz gerekmektedir. Eğer yapabiliyorsanız sorun yok Ancak siz yapmıyorsanız vücudunuz bu işi dişleriniz ve kemiklerinizden Kalsiyum çekerek kendi yapıyordur...Kolakoliklere duyurulur... Genç yaşta osteoporoz için bol bol için...

Ara öğün saati ağzınıza atacağınız 3 ceviz hem kan şekerinizi düzenleyecek hem akşam yemeğine saldırmanızı engelleyecek hem de kanınıza mis gibi omega 3 pompalayacaktır...

Günaydınlarrr

Hayırlı günlerr hayırlı haftalar olsun hepimizee

Nasılsınız neler yaptınız haftasonu

edacımm günaydınn tatlımm

Şu yazdığın işte bende var ben öğlen yemegini yiyorum 1 saat sonra deliriyorum gözümün önünden geçen tatlıları hayal bile edemezsiniz o derece ama frenliyorum hep kendimi

günaydınnn kızlarrrr
cok keyıflı güzel bomba az kalorili bir hafta olsun ınsallahhhhh
hala takımdan kalma alışkanlıklar var bende:)
cok yugun bı ctesi gecirdim ama dünkü yatışla dengeledımm dünde tüm gün evde oradan oraya yatarak geçirdimmm:)
ve ayıptır soylemesı öglen 12de uyandım:)

sizin nasıl geciyo ramazan,iftar davetleri gelenler gidenler vs..
cuma akşamıda iş çıkışı sultan ahmete gitmiştik oraya gidince daha bi sıcak yaşanıyo ramazan:)

günaydınlarrrr.....
ramazanda beni açlık falan değil uykusuzluk vuruyor..mesai 11 de başlasa nolur sanki..ya da öğle arası 2 saat kadar uyku tatili olsa............

Günaydınlarr

günaydınlarrrr.....
ramazanda beni açlık falan değil uykusuzluk vuruyor..mesai 11 de başlasa nolur sanki..ya da öğle arası 2 saat kadar uyku tatili olsa............

aynen abla bence ciddi ciddi olmalı bu ne var inançlarımıza göre 1 ay oruç tutuyoruz 1 ay boyunca mesailer kısaltılsın günde 4 saat çalışılsın mesela diğer ülkelerde neler neler yapıyorlar, inanca biraz saygı olsun ya da nebileyim bi yol bulunsun en azından ramazan kışa denk gelene kadar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…