Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

güzelim dizginleri erken eline alman çok iyi olur o yaşta diyet olmaz zaten ama dengeli beslenmeye alışabilirsin. mesela 1 günde yediklerini yazarsan bize önerilerimizi getirebiliriz. şu an sana şöyle ye diyemem ama sağlıklı olacak şekilde değiştirebiliriz birşeyleri...

mesela kızartma hamur işi şeker cips kaçınman gerekenler ama illa da istiyorsan biraz değişiliklerle yiyebilirsin mesela kızartmayı hiç bir şekilde dışarda yememen lazım canın istediğinde sabredip akşam değilde öğle yiyebilirsin sabah yeme mide boşken ilk midene gidenler sağlıklı şeyler olsun. evde yerkende peçetelerin arasında sık gitsin bütün yağı... çoğu yemeği kızartılarak yapılıyorsa fırında yapmaya çalış tadı çok farklı gelirse fırın tepsisine biraz zeytinyağı gezdir 1 yk ını geçesin 1 kişiye düşen yağ... meyveleri çantanda taşı elma kuru kayısı ara öğün yap sindirim sistemini canlı tut...

spora gelince bu yaşta tek önerim pilates. çünkü vücudunun geliştiği bir yaştasın pilates düzgün hatların olmasına yardım edecektir.

Selamlar kızlar

Naber, napıyorsunuz

nolsun güzelim yine geldik çalışıyoruz. bugün oruç tutmadım akşam otobüsüm 9 da iftar da 8.20 de eşim koştura koştura yetişmeyelim dedi. 2 gün açtım başımda ağrı yoktu bugün tutmuyorum başım ağrıyor belki vijdan azabımın etkisidir inşallah gece otobüs sahur yapabileceğim bir yerde dururda yarın hayırlısıyla tutarım. bu içimden söylediğim mutluyum mutluyum mutluyum şarkım çok işe yaradı telkin kendin bile yapsan işe yarıyor :)

esracımm başınız saolsun canım...en azından gözleri açık gitmemiş,bu mübarek günde Rabbim günahlarını affetsin,mekanı cennet olsun...

elifimm hoşgeldinn

hayırlı olsun aşılaman,inş.bebişin sana sıkı sıkı tutunur,güzel müjdeli haberlerini alırız,dualarımız seninle kuzum

doktorum banada demişti aşılama yapalım diye ama ben biraz daha beklemek istiyorum,belki normal yolla olur diye,bide şey sorucam aşılamayı nerde yaptırdın,ücreti falan ne kadar canım:26::26:

özlemcim sanmıyorum canım,reglim daha yeni bitti,bu ayki çalışmalara yeni başladık

bende hala tatil öncesi kiloma dönemedim,76 da takılı kaldımbayrama en azında 74 falan olsam zil takım oynıycam valla
Selamlar kızlar

Naber, napıyorsunuz

günaydın mutlucannasılsın canım,varmı anneciğinden bi haber:26:

selamm kızlarr,nasılsınız bakalım

bugün bende oruç değilim maalesef,yine uyuya kalmışım,sahur yapamayıncada kötü oluyorum

inş.bu gece kalkabilirim,eşime kalsa hiç tutturmayacak,hamile falan kalırsam bebek güçsüz kalırmışdeli yaa hemen hazırdı zaten

yaa bu arada mutlum çiğdem nerelerde,görüşüyomusun,burdan haberdarmı:26::26:

aynı dimi gene al bendede o kadar canım sıkılıyor bu hafta geçmedi bana oruçta tutamıyorum regliyim çokta duygusalım gözümden yaş eksik olmuyor o mutluyum mutluyum banada etkili olurmu acep
kk de farklı farklı sayfalarda kafa dağıtmaya çalışıyom, patronda yok ilk defa patronun olmasını istedim izin alırdım olsaydı çalışasımda yok az önce 2-3 iş yaptım ayıp olmasın patrona die yok ama kafamı veremiyom
bgn nişanlık provam var başka güne aldırmayı düşünüyorum bakalım akşama doğru haleti ruhiyeme
eve gidincede afedersiniz ama mal gibi uyuyom sanki akşama kadar taş taşımışım gibi, yorgunum hep
bu 1 haftadır pek bişey yediğim yok canımda istemiyo kaçamak flnda yapmıyorum sabahları hele hiç kahvaltı edesim yok bgn meyveli yogurt varmış dolabımda onu yedim
günlük yediklerimizi yazmamız bencede iyi olur insan ne yediğini biliyor yazmayınca ne yediğininde farkında olmuyor ye Allah ye
ramazan diye yazmak istemiyordum aslında oruç tutanlarımız vardır diye ama nasıl yapsak bilemedim eger canlarını istetirsem beni affetsinler isterlerse ellerimle yaparım her birine kargolar gönderirim vallahi

dün yediklerimi yazayım
sabah
elim kadar ekmek içinde peynir ve bikaç dilim domates vardı
öğlen
3kaşık börülce yemeği
yogurtlu semiz
akşam
3kaşık fasülye
1kase ayran aşı
biraz salata

1 tane şeftali

Elifcim inşallah hakkında hayırlısı olur Güzel haberlerini alırız inşallah tez zamanda zor dönemler gerçekten Allah emeklerinizi boşa çıkartmasın hepinizin isteyen herkese hayırlısıyla, sağlıklarıyla evlatlarını kucaklarını almayı nasip etsin

Neslicim annemin sesi dün iyiydi çok şükür ama geçe kanama fln yapmış tekrar hastane gitmişler sabah aradığımda gene kontrol için gitmişlerdi iyiyim diyor ama gel bana sor onu burda ömrümden ömür gidiyor elim kolum bağlı izinde alamıyorum patron yok canım sıkkın yanında olabilseydim keşke sadece dua edebiliyorum Allah'ım iyi haberler almamızı nasip etsin artık güzümüzü güldürsün

Çiğdem belinden rahatsızlanmıştı geçen hafta 1 haftalık rapor almıştı pzt işe geldi ama oturunca ağrı yaptıgı için 1 hafta daha rapor almış msjlaşıyoruz iyiydi ama inşallah tamamen iyileşip aramıza döner

kız yarar yarar kapat gözlerini yeşilliklerde üstüne yağmur yağdığını hayal et ve mutluyum mutluyum diye şarkı söyle ama içinden :) ben küçükken böyle yapardım ananemin bahçesinde yağmur yağarken çıkar ıslanırdım şarkı söyleye söyleyeo zamanlarımı hayal ediyorum işe yarıyor...

bizim patronda genel müdür de gitti hiç iş yapasım yok ama klasörleri düzeltmem gerek bütün evrakları yeniledim genel müdür gelecek imzalayacak da bende hazırladığım klasörlere yerleştireceğim peeehhhh

menün güzel olmuş güzelim ara öğünleri biraz sallamış gibisin ama...

Tamam deneyim bakayım

evet hiç ara öğün yapamıyorum desem yeridir bgnde yapmadım canım hiç istemio bişiy yemek yrn yanıma getiririm bişiy en olmadı

selam millet çok şükür bugüm orucuma başladım ilk gün biraz zorlanıyorum ama tutarım inşallah.sahurda ne yedim

sahur;2 tabak yeşil mercimek çorbası avuç içim kadar pide

akşam:taze fasülye ve cacık ve booooolllllllll su.

ara;üzüm

akşam yatarken tarçınlı süt ve 2 tane galeta

kızlarrrrrrr napıyosunuzzzz

bugün bende oruclu degılım yıne 2 gündür ınanmıcaksınız ama bagırsaklarımı düzenlemek adına tutmuyorum oruçç
şu kayısı cayıyla azcık düzene gireyım dıyee
zaten bi neşenın kepek sorunu bide benım wc sorunum bitmedı gitti arkadaşş

elifimm ınsallah aşılama sonucunu paylaşırsın bizimle hayırlısıylaa..
neslım hosgeldın canım benımmm sahursuz oruç zor sahurla bile zorr
ben yarın baslıycam tekrarr
herkes bana zayflamaya basladın sen yıne dıyo>:)

bide hakkatt çidemm nerdeki

çok güzel olmuş menün akşam yemeğin yanında da biraz ekmek ye yada hurma ye ki aç kaldığın sürede dengesi bozulan şekerin kendini bulsun... taze fasülyende patates varsa da olur şekeri karşılar...

Günaydınlar

Nabersiniz

Dün yediklerimi yazayım şimdi düşündümde yediklerimi çok biçimsiz beslenmişim gene
yarın reglim biterse orucumu tutmak istiyorum bakalım inşallah hayırlısı

sabah
1tane meyveli yogurt
ara
meyveli yogurt
öğlen
kepek ekmek arası tavuklu sandivç
zero kola
akşam
karışık sandivç
ayran

meyve
1 avuç badem

1fincan yeşil çay, 2lt kdr su

Son düzenleme:
günaydınlar.............

hayırlı olsun elif..çok istiyorsun inşallah nasip olur..aman duaya dikkat et..Allahım salih kullarından birini bana evlat olarak nasip eyle de canım.bu Zekeriya peygamberin kuranda geçen duası.daha önce yazmışımdır belki.tekrar olabilir.kusura bakma..
200 gram daha eksideyim kızlar..ama menüleri yazsam sen bunları mı yiyorsun dersiniz:))yiyom yaaa..ama çok acıkıyorum

Günaydın gülnihal ablacım

İyisindir inşallah

ohh hadi bakalım tebrik ederim darısı başımıza bendede dün 300gr eksi vardı ama benimki çok oynak inşallah cumada güzel bişiy görürüm tartıda bgn yeni yıkanmış birazda dar bi kot giydim üstümdede dar bi body heryerim fırladı resmen sabah sabah moralim bozuldu

selam millet nerdesiniz bugün kimseler yok.ya kızlar bişey soracam size internette araştırdım ama kafam karıştı.1)beni adetim 10 günden fazla sürüyor 10 günden sonrası özür sayılıyor deniyor ya ben oruç tutabilirmiyim 10 günden sonra.2)bende spiral olduğu için ara ara lekelen?

islamda adet en az 3 gün sürer en çok 10 sürer şeklinde kabul ediliyor.bu sebeple 10 günden sonra kanama devam etse bile gusül alıp namaz kılınır,oruç tutulur vs..ara kanamaları ve lekelenmeler özür sayılır.gusül bozulmaz ama namaz için aldığımız abdesti bir namaz vakti kadar kabul ederiz.diğer vakit için ezan okununca tekrar namaz için abdest alırız..Allah tüm ibadetlerimizi kabul etsin ve hepimizden razı olsun inşallah

ablacım nasıl yani benim adetim öyle çok uzun sürmez max 4-5gün sürer ama lekenlemelerim 1-2gün daha devam eder tamamen temizlenmem 6-7günü bulur bgn 5.günümdeyim lekelenme olarak geliyor ben gene içim rahat etmiyor lekelenme olsada hergün boy abdestimi alıyorum bitene kadar ama oruç tutmuyorum lekelenme olurkende oruç tutulabiliryor mu ki :26: öyleyse tutayım ya bende

Son düzenleme:

yediklerin güzel olmuş fakat 1-2 günlük böyle şeyler olsun sebze bir yerden girsin menüne...

bende sabah geldim antebe gece süper bir sahur yaptım. otobüs 1 de bir yerde durdu balık kraker 1 çikolata 2 kutu süt aldım bunlada kalmadım. kek dağıttılar bir güzel yedim meyve suyuda içtim. gerçi gece ne verdilerse içtim nerdeyse 1 lt su 2 kutu süt 1 bardak meyve suyu pehhh balık krakerin yarısını yedim çikolatayıda 2 ısırık yedim (yarıya gelmişimdir ) şimdi susuzluktan bitap düştüm yine tüm aile toplanıcaz akşam teyzelerim yeğenlerim kuzenlerimmm bana hoşgeldin diyecekler. yemeğimizi yaptık dışarda yicez extralara kaçmıyım diye ben yemeğimi yaptım... yanlız öyle psikopat bir durumdayım ki şöyle bir buz kalıbı olsada ağzımda çiğnesem istiyorum sıvı ve soğuk olan herşey şu anda gözlerimin önünden geçiyor tamam tamam sabır lazım neyse ben çıkıyorum kızlar... burda tüm ailenin toplandığı küçük bir hobi evimiz var gidelim de orayı hazırlayalım iftara...

hosbulduk tatim
canim ben istanbulda medipol mega universite hastanesinde yaptirdim
750 kira asilama + ilac ilaclarimda 300 u buldu yani 1000 kusur e mal oldu
kismet tatlim yaaaa insaallah hayirlisi olsun..
rabbim insaallah herkese saglikli sihhatli hayirli evlatlar nasip etsin

sagol bitanemmmm
rabbim sana ve hepimize nasip etsin bebisler
canim asilama tup bebekten once yapilan iliskinin bir adim otesi gebe kalma ihtimali %20 - 25 olan bir islem
acisiz korkulacak birsey olmayan bir islem
insaallah rabbim hayirlisini verir hakkimizda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…