Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

amin canım İNŞALLAH sayılı zaman çabuk geçiyor sinem bende zaman geçermi ne zaman doğacak derken oğluş 7,5 aylık oldu bile

hoşbuldum esracığım . sizde çalışmalara başlamışsınız ALLAH hayırlı zamanda hayırlı bir şekilde nasip etsin canım isteyen herkese . oğlum şimdi çok daha iyi MAŞALLAH evet canım avcılar hospitalde yaptım doğumu . yeni doğan yoğun bakım ünitesi en iyi olan hastahanelerden biri oldu için orayı tercih ettim . doğuma son 1,5 ay kala doktorumu değiştirdim onun için . kızlar sizlerde doğum yapacağınız hastahanede yoğun bakım ünütesi olmasına dikkat edin . ALLAH muhafaza bir sıkıntı olursa müdahale edilir hemen . benim arkadaşımın doğum yaptığı hastahanenin yoktu zor bir doğumu oldu bebek oksijensiz kaldı . yoğun bakımı olan bir hastahane bulmaları 2 saatlerini aldı ve çocuk şuanda çok zor durumda

nazcım bunları söledikten sonra kontrole gıttıgım hastaneyı aradım ,küvez varmı deıdm var ,doğum yogun bakım ünitesi varmı dedım var dedi kız ,içim rahat etti,e bide dedüm suit odasını sorim :) oda var dedi

amin canım İNŞALLAH sayılı zaman çabuk geçiyor sinem bende zaman geçermi ne zaman doğacak derken oğluş 7,5 aylık oldu bile

tam sevilicek zamanda desene ,hareketleri mimikleri falan çok tatlıdır ,kuzenimin bebeğide 7 aylık allahım öyle şirin hareketler yapıyokı maşallah içime sokasım geliyo

kızlar maşallah kaynatmışsınız oku oku bitiremedim.topikte hamile ve hamile olmak isteyenler çoğalınca bende 3 cüyümü düşünsem diye kendime sordum sonra vazgeçtim özendim size vallahi.diyet falan hak getire sürekli yiyorum herkes kilo aldın demeye başladı bende fark ediyorum kısmetse yarın bende tekrar motive olmaya çalışıcm.

okullar tatil oldu sıpalar avde doğal olarak onlarla vakit geçiriyorum okullar kapansın bende sizlerin sohbetine katılırım inşallah.

bu arda kızma hiperaktif ve dikkat eksikliği teşhisi konulduğunu size söylemiştim.nihayet ilaç tedavisine başladık.ilacın yan etkileri fazla olduğu için korkuyordum korkunun ecele faydası yok neyse ilk gün ilacı verdim ilacın içinde az da olsa sakinleştirici var.bu ilacı içti bir saat falan sonra yerinden kıpırdamadı sürekli oturuyor konuşmuyor ben onu öyle görünce oturup ağladım çocuk ne hale geldi diye.neyse akşam oldu tabi ilacın etkisi geçti bizimki canavara dönüştü ve eski elif geri geldi.kıpır kıpır çok konuşuyo yerinde durmuyo.2 gün sonra ilacı tekrar verdim ama bizimkinde değişiklik yok demekki ilk içti diye ilaç sakıinleştirdi.

eşim benle dalga geçer elin ayağın buz gibi hiç ısınmıyon sıcak su torbası bile seni görünce buz tutuyo diye galiba benim sıpayıda sakinleştirecek bir ilaç bulunamayacak.

anaam neler neler anlattınız siz öyle valla bizede öğüt oldu benimde kabızlık sorunum var aklıma yazdım :26:

püfff kızlar akşam doktor aradı adama 5 ten sonra gidemiyoruz kesinlikle almıyor ama beni 18.30 da aradı eşimin sonuçları çıkmış bende test yaptırdıydım hiç haber gelmesi aşılama için uygun değil belki mikroenjeksiyonla başarabiliriz dedi. okuduğum kadarıyla tüp bebek yöntemi sanırım biraz dondum kaldım isterseniz eda hanım birlikte gelin yüzyüze konuşalım dedi eh haliyle benim ses çıkaracak halimde kalmadı eşimi zorla kandırdım sana hiç birşey olmayacak diye ama sanırım fazlası var onu da aradı mı aramadı mı hiç soramıyorum bugünde şirkettekilerle mangal partisine gitti cmrt gününe randevu aldım yine rahim filmine gerekte kalmadı... eşime ameliyat filan derse bu iş yatar kesin... hani öyle tuhaf bir haldeyim ki ne üzülüyorum ne ağlıyorum bildiğin dondum kaldım neyse biraz araştırayım bu problemi olanlar neler yapmış

tatlım inşallah Allah şifasını verir... ilaç için iyi zamanlama en azından okullar tatil dur bakalım hemen önyargılı olma inşallah fayda eder...

GÜNAYDIN HANIMLARR EDA HEP OKUYORUM BENİ YANLIŞ ANLAMADA İNAN BEN BURDA ÜZÜLDÜM SENİN YERİNE KOYUYORUM KENDİMİ SENİN HAYAT ARKADAŞIN ÖMRÜNÜ GEÇİRCEĞİN EŞİN NASI SENİN ÜZÜLMENE BUKADAR DUYARSIZ KALIR AMALİYAT OLMAZ NEDEMEK HAYIR BU KONU TERCİHE İSTEĞE BAĞLI KEYFE KEDER Bİ KONU DEĞİLKİ ÇOCUK KONU OLANN GÖRÜYORUZ NE EŞLER VAR BİRBİİRNE BÖBREK VERİYOR HAYATINI HİÇE SAYAN İNSAN LAR VARYA EŞİNİ ÇÖZEMEDİN NİYE BÖLE DAVRANIYOR ERKEK PİSKOLOJİSİ ÇOK FARKLI Bİ SEBEBİ OLMALII KOKRUYORMU ACABA SONUCUN TAMAMEN OLUMSUZ ÇIKIPTA HERŞETYİ DENEDİK AMA ARTIK Bİ UMUT YOK BEN BU KADINI KAYBEDERİM FALAN BUNLARMI GEÇİYOR AKLINDAN Kİ UMUTSUZ KALMAKMI ÇEKİNCESİ
YAŞIM 30 HENÜZ BEKARIM AMA BEN BİLE ÇOCUK OLMAMA KORKUSUNA GİRİDM ÇEVREMDE OKADAR ÇOK ÇOCUK AŞKIYLA YANANA ARKADAŞALRIM VARKİİ DR GİDİYOLAR SEBBEP YOK POLİMİ NEYDİ BÖLE SIKIINTILARI VARMII ÇOĞUNUN HATTA SON 3 YILDIR EVLİLKLERİN ÇOĞU BU SIKINTIYI ÇEKJİYOR YA SIKINTIDA DMEK DOĞRU OLMAZ İNNAÇLI İNSANLRIZ BİZ VAKTİ GELDİĞİNDE ALLAH NASİP EDECEK AMA ÇABADA LAZIM
Biz dedik;
- “ Herşey olacağına varır! ”

Allah c.c dedi ki;
- “ İnsan için ancak, çalıştığı vardır! ” ( Necm suresi- 39 )...

Biz dedik ;
- ” Nasipse olur, kısmetse odur.. ”

Allah c.c dedi ki;...
- ” Biz her insanın kaderini, kendi çabasına bağlı kıldık.” (İsra Suresi. 13)

Sonra oturduk, kendi beceriksizliğimize kader deyip ağladık..
Ne güzel buyurmuş Geylani hazretleri;

- ALLAH' ın takdirini O’nun aleyhine delil yapmayın;
Çalışın, çabalayın.

geçmiş olsun canım ,bu kadar kendini üzme daha küçücükler yaş büyüdükçede olgunluga erip ağırlaşıcakdır kızın ,emin ol ,bu doktorlarda hemen ilaç verıyo yahuuu ,bıyakın dostumuzun cocugu hiç uyumuyodu geceleri doktora götürdüler ilaç verdi , bi kaç gün kullandılar çocukta tık yok ,sonra kendı halıne bıraktılar artık pes ettıler ,cocuk kendı kendıne uyur oldu ,
çok üstüne gittikçede daha başka şeyler çıkıyo ortaya oyuzden rahat ol canım sen ,öptüm kızçeleri yanaktan
edacım ilk satırları okurken çok mutlu oldum ama son satırlar moralimi bozdu biraz :18::18:,eğer ameliyat derse ne olucak şimdi zaten zor ikna ettin ,belkı de korktugumuz gıbı olmaz ,doktor amelıyat derse amelıyat olur kimbilir ,ümitsizliğe kapılmıyoruz
cumartesi günü olan biteni yaz olurmu merak ederım ben
internette araştıralım mikroenjeksiyon uygulaması nasıl birşeymiş

günaydın elif ,bu yazında sana çok hak verdim ,doğru bi tespit yapmışsınn canım

sen nasılsın iyimisin kilo vermeye devammı

günaydın kızlar

her zamanki gibi sabah bulantılarıma çıkarmalarıma devam ,ne zaman geçicek bilemıyorumm artıkkkkkkkkkk

şu sırlar ekşiden geçtim tatlıya sardım , içinde susam olan akide şekerleri tek tek yutuyorumm

günaydın elif ,bu yazında sana çok hak verdim ,doğru bi tespit yapmışsınn canım

sen nasılsın iyimisin kilo vermeye devammı

günaydın sinem nediiyim fırçan işe yardıki başladım 99 dum 92 oldum devam ediyorum kalorii hesabıytla diet yapıyorum ekmek yüüzndne ara ara hep bzodum dietlerii bend eyemin ettim ekmek yemiycem düğüne kadar diye işte herşey şartlanmamaıdır ne ekmeğe göz ucuyla bakamayı geç aklıma bile gelmiyoo ki ben ekmeği hayal edip dururdum salonada başaldım şimdi iyi çok şükürr hala şişko olsamda bi çabam olduğu için mutsuz değilim en azındann :)bi 30 kilo verdiğimde teşekkür ederim san henüz 7 azzz :)

bebbebeğin sağlıklı hayırlı bi evalt olur inşallah sana buralarda okudum daha geçen bulantılara çok iiy geliyo yapın hemen kestii diye neydi unutum yaa kk da araştır bi bend ebakım bulursam yazarım yine sana tarçınlı ıhlamurmu neydi böel benzer bilindk çaya hemne kesti demiştii hayırlaymadım ama

Son düzenleme:

ne fırçası yaw boşuna alınganlık yapıyosun
maşallah başlamak bitirmenin yarısıdır biliyosun ,e sen ver kılolarını bana :) bende bu gidişle 9 ay sonra 90 olurum rahat
ozaman sen gelir fırça atarsın bana azimlenirim

bence sabahları çavdar ekmeği tüket 2 adet diğer öğünlerde ekmek krizini önler diye düşünüyorum ,benım ekmek değil ama abur cubura çok buyuk zaafım oldugu için kılo alıyorum hep,gerçi şimdi hiç bişey yiyemıyorum orası ayrı ama genel itibariyle cips ,pastane ürünlerii ımm bayılırım
güzel dileklerin için saol tatlım ,darısı başına inş. bulantılarım çok ama ne yapsamda geçmiyo ,minnak kendini hissettiriyo beni unutma hee burdayım diyo sanırım ,umarım uzun sürmez ,

Son düzenleme:
sağlıklı olsunda bebeğin sendne önemli şuan kilolar misafir gelir gider inşallah ekmeğe karşı benim aşkım fazla öle 2 tahıllı ekmekle kandıramam kendimi tanıyorum bildiğin ekmeği ben boğa börek kkemiş gibi yavan bile yerim halkekmeğin ekmekelri varya bi tatlı bi güzel geliyo bana 1 kase çorbayla 2 ekmek yerim düşün yanii doyammamda doymak için yemiyorum ekmeği sevdiğim için yiyorum
ekmeği hayatımsna çıkardım onun yuerine canan karatayın dediği gibi ceviz falan idare edicem artık şimdilik
menüm genellikle benzer
sabah 1 bardak süt
ara 2 ara altınbaşak yıulaflıı yada 1 ader bardak çorba
öğle yoğurt sebze
akşam meyve yada sebze yemeği

günlük 900 -1100 arası değişiyor aldığım kilo

anladım gerçekten ekmekle aranızda büyük bir aşk var :)
elifcim bende çok az besleniyorsun vede besin çeşitliliğini arttır,bu diyetten bıkmaman için iyi olur ,kahvaltı çok önemlıne ısterse canın ye kısıtlama yapma ,sonrakı öğünlerde yine sağlıklı ama porsiyonlar daha az olarak tüket ,mesel aöğlen sebze yemeği yogurt ve 3-4 kasık makarna yada pilav yada bulgur pilavı yiyebılırsın ,çorba ve ekmek yemeden ,

çok doğru diyorsun güzelim bende çözemedim benimkini... geçen gün bende dedim tutamıyorum ki çenemi kaderimizde herşey belli sonuçta ne yapacağımız sonucunda cennete cehenneme gideceğimiz neden hala namaz oruç diye çabalıyoruz demekki bizim fıtratımız bu olmalı... hiç dinliyor cevap yok... valla şu an hiç birşey yapasım yok cmrt randevu aldım gelirse gelir artık uzatmaz gelmezse de artık çok daha farklı yollara yöneleceğim...

edacım kocanı en iyi sen tanıyosun ama bana göre bugüne kadar sabrederek zaten iyi yolu denemişsin senin nekadr üzüldüğünü biz burdan hisediyosak bu adam senin her anını görüyooo çoktan yola gelmesi lazımdı eğer ters tepmiyceni düşünürsen blöf yap ya gelip elindne geleni yapıcaksın doktor tamam artık gerisi allahın taksidiri elimizdene geleni yaptık diyene kadar yada benim üzülmeme yıpranmama razı oılan adamla ömür geçiremem dee korkuyu verr
Allah yardımcın olsun şunu biliyorumkii bekara koca boşamak kolay gelir biz nedesekte seniin yaşadıkalrını yaşamadan anlayamayız hatta biz söz var çok hoşuma gitmişti duyduğumda bu habire milleti kınayan çok bilmişler denmelik
KİMSE SINANMADIĞI GÜNAHIN MASUMU DEĞİLDİR
şu k.k kulubünün bana fark etirdiği şey gerçekten herkesin bi sıkıntısı var kimisi eşten kimisi k valdeden kimisi ailesiindne işindne sağlıktan sıkıntısız kul yok çok şükür buda bi lütuf bence
dün gaztede hani hatıralrsınız baya bi zman önce iki kzı kardeş annesini önce elektirk şokuyla bayıltıp sonra 24 yerindne bıçaklayark öldürmüştü o gün duyduğumda inanamamıştım am dün kızların ifadesi alındığında kızlara karşı olan bakış açım değişti cinayetin hiç birzman geçerli bi sebbei olamaz ama herkes yaşadığını bilir iştee

ümitsizliğe kapılmak istemiyorum valla çok fazla duayla manevi olarak çok rahatladım galiba o gazla gidiyorum... yoksa şimdiye salya sümük yorganın arasına gömülü olurdum... herşeyin hayırlısı ne diyelim adamı sıkıştırmayayım diye bu seferde ne yapacağını merakla bekler moddayım. gece de geç geldi hala randevuyu da söylemedim doktor onu aradımı onu da bilmiyorum pehhh...

aslında doktor anlatıyordu ama tepkisiz kalınca sanırım uzatmadı yanına çağırdı. yormayalım mikro enjeksiyonla sonuca ulaşacağımı düşünüyorum dedi bende araştırdım biraz meşakkatli bir dönem ama başa gelen çekilir bizimki ikna olursa yine onun extra bir eforu olmayacak...

pekı bu mıkro enjeksıyonda ona düşen görev ne,
ne yapması lazım spermmı verecek,yoksa ona uygulanacak bı tedavı surecımı olacak,amelıyat durumumu var?
bence gelecek ctesi günü,sen randevuyu aldıgını soyle bu aksamdan ctesiye aldım gitmemız lazım doktor mutlaka beklıyo de,
kem küm dan dun edersede hiç oralı olma
ctesi giderken ee hadi dersin ..

selam kızlar bu arada elifcan hoşgeldinn

araştırdığım kadarıyla tam yumurtamı alıp laboratuvarda uygun hale getirdikleri hazır deyip çağırdıklarında sperm örneği vermesi bu kadarcık.... sonra onların içinden de en iyisi seçilip yumurtayla birleştirip mikro enjeksiyonla rahime yerleştiriyorlarmış... benim iş durumum müsait Allahtan ne zaman deseler ben hazırım... valla msjla söyledim doktor aradı filan sonuçlar iyi yüzyüze konuşalım dedi dedim... e neymiş dedi ayrıntıları karşılıklı konuşalım dedi tam anlamadım dedim. işim çıkmazsa gideriz diyor... az kaldı tutamıcam çenemi spermlerin bu kadar nazlı olmasın dışarda dolusu var dicem o olacak

nette araştırdığım kadarıyla ameliyatta olabilir ama doktor ben bu işi ameliyat etmeden ilaç kullandırmadan çözerim dediydi eşime dur bakalım nasıl bir orta yol bulacaklar... adam sonra bana döndü sizin istemediğiniz birşey var mı dedi yok benim için problem değil ameliyat ilaç kullanmak gün aşırı buraya gelmek ben müsaitim dediydim iyi bari dedi adam bir nefes aldıydı...

benimde korkum arttı yanlız ikiz üçüz muhabbeti ettim ettim çoğul gebelik riskim birden arttı tüp bebekle ordan gördüklerim hep ikiz anam yetişebilirmiyim 2 yada 3 bebeğe acaba tırsar gibi olmadım desem yalan olur sanki oldu da şimdi mevcutla ilgili sorunlarım başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…