Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

günaydın kızlar başka başka hamile varmı?esracım ne yaptın kocacına söyledinmi ne tepki verdi

gunaydın ozlemcımmmm hayırlısıyla bekleyen 2 hamılemız daha var:)
bebek sayısı her gecen gun artıyor:)
benım adam tam dumur oldu napcanı sasırdı,sevındı agladı evın ıcınde anlamsızca turluyo gelıyo sarılıp gidiyo sonra gewrı gelıyo öpüyo falan:)
bıde babasını cok erken kaybettıgı ıcın sımdı ben babamı olucam dıyo...
benım artık kendımede ıyı bakmam lazım cocugum babasız buyumesın o cok zor be esra dedı bidaha koptuk agladık:)
bu agama faslı kac ay sürüyo acaba:)

vıtamın uyutuyomuymuş:)
kızım senın bide ikiz,valla birinden birine sankı o vıtamın uygulanacakmıs gibime geldı:)
bırıne cok yidirirsininz rehavetten uyur,
birine daya vitamını vitamınden uyur:)
eee dınlenmek ananında hakkı:)

ayyy yawrum benim nasıl güzel olmuş çok sevinmiş volkan yaaa Allahım hayırlısıyla kucağına almayı da nasip etsin o zaman ağlamada tavan yapacaksınız...

vitamin hem uyutuyormuş hem kilo aldırıyormuş hemde tüylenme aklında bulunsun anacığım kendi ağzıyla söyledi...

birde sineme de dedim çağlayı mümkün olduğunca yemeyin bebiş tüylü oluyormuş. benim ebelik hemşirelik bitiren şu anda da öğretim görevlisi olan kuzenim bu hurafelere inanmayıp yedi sonuç vahimdi artık inanıyoruz...

Selam canlar

Özlemcim tebrik ederim bir günde nasil verdin masallah 1 küsür kiloyu

Bi haftaligina bisiklet kiralamistik cumartesi son günü bende iyice degerlendirmek adina sabah ise bisikletle geldim, tam 30 dakikami aldi. Aksamda 30dakika dönüs olsa bana 1 saatlik spor olcak. Dün aksamda arkadasimla baya bi gezmistik bisikletle yemekten önce ve eve geç gelince bisey yiyesim olmadi 2 havuç kemirdim sadece hemen eksiye düsmüsüm acayip sevindim sabah. Pazartesi 71lerdeyken bu sabah 70.2ydim

Sayin hamileler, kilo almayin demiyorum ama saglikli beslenerek alin lütfen Edacim en güzelini yapmissin abur cubur yerine 1 bardak süt içerek, simdi sizin her zamankinden daha fazla kalsiyuma magnezyuma ihtiyaciniz var yemeklerle yogurt yemeyi, aksamlari süt içmeyi ihmal etmeyin

Ve gelelim dünün bombasina

Esos cok duygulandim be kuzum Volkanla pek bi aglak olmussunuz, Allahim sizi hep mutluluktan aglatsin, kötü gün göstermesin insallah. Hiç birinizede kizlar Allaha emanetsiniz yavrularinizla

Seviyorum sizi

bizde seni seviyorum tatlım benim...

evet bende bir umut akşamki ve 2 günlük kendimi tutmalarımın ödülünü alırım diye teraziye çıktım azda olsa 0.5 ini geri vermişim. ilk 3 ayda max. ayda 1 er kilo öneriyorlar daha 2 ay bile olmadı ben 1,5 kg aldım... aslında spor lazımda riske edemedim geçen muayeneyi alttan yaptı artık alttan yapmamaları lazım düşük riski oluyormuş bende düşük riskim olur diye kıpırdamıyorum yine yarın cuma izinliyim dışarı çıkacağım yumuşak toprakta yürüyüş öneriyor yakında koşu bandıma minder sarıcam

evet 2 günde 1 lt süt içmeyi planlıyorum geçtiğimiz 2 günde başardım 1 er bardak sabah 1 er bardak akşam... annem tlf açtı o yağsız sütlerle zehirleme torunumu normal süt al diye bende yarım yağlı içiyorum nerden kıssam ordan kar hattayarım yağlı sütümün üstünü sıcak suyla dolduruyorum yağsız gibi oluyor

sağlıklı beslenelim

Folik asit, bebek gelişimi için çok önemli olup, vücutta protein sentezi, hücre çoğalması ve kemik iliğinin görevini eksiksiz yerine getirmesi gibi işlevlerde bulunur.

Hamilelik öncesinde kadınlarda az da olsa bazı sebeplerden dolayı folik asit eksikliği olabilir. Gebelikle beraber ihtiyaç artar ve hızla folik asit yetmezliği gelişebilir.

Araştırmalar, gebelik öncesi besin takviyesi ve ilave folik asit ilaçlarıyla folik asit eksikliğinden doğan sorunların aşılabileceğini göstermektedir.

Folik asit açısından zengin gıdalar tüketerek folik asit eksikliğinin önüne geçilebilir. Sizin için gerekli olan günlük folik asit miktarı ve ilaç takviyesi ile ilgili olarak doktorunuza danışmanızda fayda vardır.

1-Mercimek çeşitleri…
Yeşil ve kırmızı mercimek folik asit açısından oldukça zengin besinlerdir. Mercimek yiyerek hamilelik diyetinizde hem kilonuzu kontrollü tutabilirsiniz hem de gerekli folik asiti alabilirsiniz. Salataların üzerine yeşil mercimek eklemek sağlıklı ve besleyici beslenme için tercih edilebilir.

2-Yeşil yapraklı sebzeler…
Yeşil yapraklı sebzeler arasında ıspanak en yüksek derecede folik asit içeren sebzedir. Ispanağı kıvırcık, kara lahana gibi yeşil sebzeler takip etmektedir.

3-Narenciyeler…
Portakal, mandalina gibi narenciyeler güçlü birer folik asit deposudur. Tek başına yemek için son derece leziz olan bu meyvalarla öğünlerinizi de renklendirebilirsiniz. Örneğin ıspanak salatasına dilimlenmiş portakal katmak çok hoş bir lezzet olabilir.

4-Kuşkonmaz…
Kuşkonmazı öğünlerinizin temel besin maddesi yapabilir ya da soslar eşliğinde yemeklerinizin yanına ekleyebilirsiniz. Bu sayede lezzetli bir folik asit kaynağı olarak sofranızda bulundurabilirsiniz.

5-Fasulye…
Pek çok farklı yemekte kullanma imkanı olan fasulyede en çok folik asitin bulunduğu besinler arasında yer almaktadır.

6-Brokoli…
Son yılların yükselen trendi brokoli haşlanarak salata şeklinde ya da çorbası yapılarak tüketilebilmektedir. 1 porsiyon brokoli ile günlük folik asit ihtiyacınızın dörtte birini karşılama imkanına sahip olabilirsiniz. Brokoli yalnızca folik asit açısından değil, içerdiği yüksek c vitamini, kalsiyum ve demir sayesinde çok besleyici bir besindir.

7- Ayçekirdeği…
Yemesinin verdiği keyfin yanı sıra ayçekirdeği folik asit, demir ve kalsiyum açısından zengin bir yiyecektir. Bir avuç bile yeseniz günlük diyetinize eklemeniz folik asit açısından faydalı olacaktır. Ayçekirdeğini salatalarınıza, evde pişireceğiniz ekmeğinize, kurabiyelerinize de ekleyebilirsiniz.

8- Avokado…
Söz konusu hamilelik diyeti olduğu zaman avokado çok yararlı bir besindir. Bebeğin beyin gelişimi için gerekli olan omega 3 açısından da zengin olan avokadonun sadece bir diliminde 90 mcg bulunmaktadır.

9-Domates suyu…
Domates suyu diğer meyve sularının aksine daha az şeker oranına sahip olduğu için sabah kahvaltıları için iyi bir alternatif olabilir. Domates suyunu içeriğinde sahip olduğu C vitamini, folik asit ve demir nedeniyle tercih edebilirsiniz.

10-Zenginleştirilmiş besinler…
Zenginleştirilmiş buğdaydan yapılmış ekmek, makarna gibi besinler folik asit açısından yararlı birer kaynak olabilir. Sandviçinize ıspanak yaprakları ekleyerek ya da makarnanıza ıspanak sosu yaparak bolca folik asit içeren bir öğün hazırlamanız mümkün olacaktır.

Aman Allah korusun canim daha spora baslama sen 3/4 ay bi geçsinde öyle :26: kosu bandinda en yavas sekilde baslarsin su riskli dönemlerin geçsinde

1lt süt masallah miden aliyosa afiyet olsun yarasin kuzucuklara
hahah anacigininda masallahi var zamaninda vitamin haplarini dayamis simdide yagli yagli süt iç diyor garezi var anaciginin sana

Günde 2 litre su içmeye devam ediyo musunuz? hamilelikte daha önemliymis su içmek

aman ne güzel cümle kurmuşum ben öyle bizde seni seviyorum birkaç gündür iş yeri fena yoğun genel müdür almanyaya gidiyor kendi işlerim onun bana şutladıkları birde muhasebeci değişti üstüste yanlış gelen faturalara beraber baktık üretim başladı git içerdekileri fırçala pehhh iyiki 3 gün geliyorum yaaa bugün biteydi... bu arada yeni bir ürün yaptım çok güzel oldu hani yollarda satılan buzlu karlı içecek varya offff ne güzel birşeydir o 2 gündür uzak durmaya çalışıyorum içine şekeri bastık çünkü bugünde biteydi ben yine yemeden

hehehe anneme dedim zaten bu sefer yapmayacağım dersimi aldım filan diyorsun da intikamım kötü olacak dedim ben tekmişim sen genç ev hanımı dayanamamışsın şimdi çift sen yaşlı nasıl dayanacaksan artık harbi intikam gibi oldu

oooo suyu güzel içiyorum 15 dk da bir wc deyim patronda beni tıkır tıkır gidince üretimi kontrol ediyo zannediyor halbuki sadece wc ye gidip geliyorum üretim girişi ve wc aynı yerde

esracım artık sebepli sebepsiz herşeye bol bol ağlayacaksı hamileyken insan çok duygusal oluyo.ben de çok ağlardım eşim dalga geçerdi sen 9 ay ağlayacakmısın diye;
dün çok az yedim ve bol su içtim sabah bende şaşırdım bakalım daha yol uzun yaz yakın verilecek çokkilo var

ben ilk doğumda çok sakındım aman bişey olşmasın diye acemilik tabi.ama ikinci çocukta hiç sakınmadı o zaman çalışıyordum karnım burnumda koşuyordum kimse hamile olduğuma inanmıyordu karnım dümdüzdü 7. ada karnım çıkmaya başladı

anaaaam 7. ayda hala belli değildi haa mükemmel yaa darısı başımıza... pek ihtimal vermiyorum ama umut işte :)))

günaydın dünyanın en güzel anne adyları nasıl bebişler iyi değilmi

diyetin 2.gününü kazasız atlattım ve bugün 700 gr gitmiş çok şükür hazirana kadar 10 kilo hedef koydum kendime hiç hedef tutturamadım ama bakaılm hayırlısı.

günaydın özlemcimm
oh maşallah 2. gundede 1 kg atsan ettımı sana 2.300kg harıka olur,
bence bu sefer basarıcaksın sen
nazlıda bıraktı tekrar basladı derken sımdı yaklasık 11kg verdi,bi çırpıda kurtuldu ,sende basarıcaksın bu sefer,yaz gelıyo ,ıncecık penyede bıngıl bıngıl göbek hiç hoş değil,her yaz o sıkıntıyı çektım ben :) sen çekme canım bu sefer ,
allahtan hamıleyımde bahanesıyle göbegımı cekmeme gerek kalmıcak

anaaaam 7. ayda hala belli değildi haa mükemmel yaa darısı başımıza... pek ihtimal vermiyorum ama umut işte :)))

eda ya nıye öyl edıyosun ,çıksın göbişin gerine gerine dolaş,bence bundan keyıflı bişi olamaz

günaydın kızlarr
hayırlı cumalar hepinize , bugun bol bol dua edelım,bebişlerimiz iÇİNDE 1 YASİN SURESİ OKUYALIM ,SAĞLIK SIHHATLERI DAHADA İYİ OLSUN İNŞ.

Hayirli cumalar canlar, Rabbim dualarinizi kabul etsin saglikli hamilelikler nasip etsin hepinizede

kızlar hepiniz süpersiniiiizzzz :) Bu ara bende instagramda bir hesap var belirtmemde sakınca var mı bilmiyorum ama ticari bir şey değil. adı yasam_kocum
ordaki bayan çok güzel bilgiler paylaşıyor ve sağlıklı beslenerek nasıl inceldiğini gösteriyor.... paylaşım yapsada bişey öğrensem diye bakıyorum :)))))

günaydın güzeller iyi bir hafta olsun hepimiz için.
bebişler nasıl iyiler demi?
benim diyet gayet iyi gidiyor hafta sonu fene değildi pikniğe gittim ama dikkat ettim hiç ekmek yemedim.ve hafta sonunu kilo almadan atlattım.haftada 1 gün 1 öğün serbest gün yapıcam ne yemek istiyorsam yiyecem .belki böylr sıkılmam mesela buhafta biskrem yada tutku yiyecem çok seviyorum
hazirana kadar 10 kilo hedef koydum ve 2.500gr giitti kaldı 7.500 gr,

günaydın canım ,iyi haftalarr hepimizee
bu defa kırdın zincirleri devamı gelıcegıne ınanaıyorum :)
1 gün 1 öğün ne yemek ıstersen ye canım ,doğrmu bi mantık ,ben diyetisyene gıttıgım dönemde ,15 gunde 1 buna ızın verıyordu ,
bol su yeşil çay yürüyüş tamamdır bu iş zaten abur cubur seylerı kesıp normal besınlerden yesek kılo almayızkii,ama benda yanamıyorum abur cubur cips

slm kızlarrrrr

musmutlu,güzel haberler alacağımız bi hafta olsun hepimiz için

nasılsınız bakalım,güzel anne adaylarımız iyilermi

benim haftasonum bol yemeli geçti,pişmanmıyım aslaaaayine olsa yine yaparımmbugün hiçbişey olmamış gibi devam,bol su yeşil çay,akşamına spor ohhh mis

bu arada özlemde gelmiş,inş.yine yeniden eski kilona dönersin canım,hatta eminim dönersin,dert etme

çiğdoşuummmmm öperimmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…