Günaydın canım
Haberler harika gebe kalmanda hiç bi sorun yok ozaman :)ilaçlarla rahim duvarın kalınlaşıcak ozaman sonrada transfer :) olumlu güEl bi haber oldu :)
İnşallah gersey yolund gider miniğine kavusursun canım ,bu duyguyu herkese yaşatsın rabbim a
Benın oğluş iyi teyzesi 30 agustosta randevum var bakalım akmı karamı belli olucak inşallah artık doğsun istyorum çok ağırlaştım cunkuu :) dile kolay 19 kg aldım :)
Hızlı bir kilo artışın olmuş ama sen 2 can taşıyosun sanırım normal 17 kg alman ,ağırlaştıkca kendimden nefret ediyorum doğurim hemen spor yapıcam ,yıllarca bu ağırlıkla nasıl yaşamışım diye düşünüyorum Zayıflık gibisi yokbende şimdiden 17 kg aldım. şu son 3 kilodan beri kendimi zor kaldırıyorum ve önümde müthiş bir göbek var herkeste elini karnıma koyup hissetme dürtüsü var beni görünce o kadar büyüdü yani...
yarın ilk doktorumun randevu günü 3 haftada karar veremedim yeni gittiğime mi devam edeyim eskisine geri mi döneyim ne kararsızım kıvranıyorum resmen. doktorla tatsızlık yaşamasak yine problem yoktu devam ederdim.
yeni doktorum bebişlerin arasında 10 gün fark olduğunu birbiri arasında 200 g olduğunu ve doğumun kasım gibi olacağını söyledi benide ayrıntılı ultrason için bir uzmana gönderdi. gönderdiği adamı araştırdım ve ayrıntılı ultrasonda da gördüm ki müthiş biri ama muayene sonucunda ilk doktorumla birebir bilgileri örtüştü yenisinin söylediği gibi arada 200 g değil 2-5 g arası fark ve 1 gün ara olduğunu söyledi doğumumu da ekim beklediğini yani ilk doktorla birebir... kafamda deli sorular ben rahatlığımı 1000-2000 tl masrafımı azaltayım diye yenisi bebişlerim ne durumda acaba göremeyecek mi ultrasonu mu kötü acaba kendi mi kestiremiyor birşeyler çokta memnun olan var acaba kadına adamın verilerini gösterdiğimde (sonuçta kendi gönderdi) onun sonucuna göre kendi genellemelerini yapabilir mi???
birde sinemcim benimkileri erken bekliyoruz mesela organlarının gelişip gelişmediği ile ilgili 30. haftada yada daha sonra bakıyorlar mı? yoksa rutin doktor kontrolünde gördükleri kadar mı? acaba gitsem yenisine anlatsam aklımdakileri belki mantıklı birşeyler söyler ikan eder yok terslerse ağzımın payını alıp eskisine öyle dönerim...
Günaydın canım
Haberler harika gebe kalmanda hiç bi sorun yok ozaman :)ilaçlarla rahim duvarın kalınlaşıcak ozaman sonrada transfer :) olumlu güEl bi haber oldu :)
İnşallah gersey yolund gider miniğine kavusursun canım ,bu duyguyu herkese yaşatsın rabbim a
Benın oğluş iyi teyzesi 30 agustosta randevum var bakalım akmı karamı belli olucak inşallah artık doğsun istyorum çok ağırlaştım cunkuu :) dile kolay 19 kg aldım :)
ayyy süper haber onlar en iyi zamanını bilir inşallah çok güzel kalitede yumurtaların olur canım yaa ilaca başladın demek hayırlısı olur inşallah dozları ne verdiler hafif mi gidiyor? iğneleri kendin mi yapıyorsun?
İkiz gebelikte olabilecek bir artış bu çok kafaya takma bunu umarım tez zamanda da zayflarsın.
Edam kendim yapıyorum iğnelerimi şimdilik gonal-f 150'lik yapıyorum bide hatırlamıyorum ama Me.. Diye başlayan bi ilaç var onuda 2 toz 1 su karıştırıp yapıyorum. Folik asit ve 2 tane almalık antibiyotik verdiler.. Cuma kontrole gidicem ne olduğu belli olcak bakalım..
Kızlar bildirimden başka yazdıklarınızı okuyamadım umarim sizler iyisinizdir.. Öpüyorum sizleri görüşürüz yine
Edam ne yaptın senbende kullandım onları me ile başlayanı bende hatırlayamadım ama kullandım. inşallah şifa olur hepsi de sana... bende cuma yani yarın şeker yüklememi yaptıracağım hakkımıza hayırlısı... misafirlerin varlığı ve extra gazıyla bu sabah 92 yi gördüm yani aldığım kilo 20 oldu kendime çeki düzen veremeden şeker yüklemeye gidicem yarın diyetisyen yolları göründü bana...
dün akşam başka bir yerde misafirlikteydik orda ki teyze artık biraz durdur kendini dedi gerçi eşim kuzenim kuzenin eşi yinede ağzıma teptiler herşeyi beni kımıldatmadılar ama biraz kötü hissettim kendimi ne yalan diyim.
Edam ne yaptın sen20 kg cok faZla almışsın ,ben 18 kg aldım ,kilo vermişim bu hafta ben bende değilim
3gundur kalça agrım var topallayarak yürüyorum ,otururken kalkamıyorumağrılarım cok bi daha böyle kilo alırsam sinem değilim böyle acı yok diZlerimi bükemiyorum artık
Bence proteın ağırlıklı beslen canım cpk dikkat et inan zorlasıyor son aylar
Selam kızlar
Bugun doktor kontrolum vardı
Oğluşum 3230 gr 50 cm maşallahı var
Haftaya perşembe kontrolum var ,doktor doğurmassan eğer muayene günü görüşürüz dedi :)
Ve gelelim çatı muayenesine inanın 30 sanıye sürüyor ,açık yaZıcam biraz ama doktor eldivene jeli sürüyor 2 parmağını sokup içeri doğru itiyo ve çekiyo ,ağrı sızı olmuyor,sadece kendınızı rahat hissedin gevşek bırakınca ister istemez açılıyor o bölgeniz,göZünüzde korkutmanızın bir anlamı yok ,doktor ister bu hafta ister diğer hafta bakalım dedi yok dedim ben bı hafta kendımı haZırladım geldim şimdi bakalım dedım ,tamam dedi,aman sinem korkucak bişi yok bide haZırladınmı kendısnı dedi güldü ,oda rahatlattı beni baya ve gerçekten acı v.s yok.ittirdiği an ne oluyo falan derken muayene bitti bile
Açılmam yok şimdilik ama artık bekliyoruz hazırlıklı ol dedi
Eda aslında şeker ölçümün cok değilki sonucun uçurum gibi değilki ısrarla niye bidaha istiyolar anlamadım ,cok zararlı bebek için cunku,evet 20 çok fazla misafirler gitti sonunda bende dün normal yeme düzenime döndüm 1 kg fire verdim inşallah yürüyüşlerimi de eklerim de bundan sonra almam... doktora gittik cuma günü 50 g şeker yüklemem yapıldı en fazla 140 olmalıydı 144 çıktı dr da 100 g şeker yüklemesi yapalım yine yüksek çıkarsa müdahele edelim dedi. benimde bileklerimde ağrı vardı ve güçsüzlük birde aynen kalça ağrım yürürken zorlanıyorum dedim hemen kalsiyumu günde 2 tablete çıkaralım sütü yoğurdu artır dedi. kalsiyum magnezyum eksikliğinden olur diyor dün gece kalçam çok ağrımadı yataktan kalkıp rahat yürüdüm...
bana extra diyet getirmedi 1 ayda 3 kg almışım ona gittiğimde... normal dedi ekmek tam buğday harici yasak makarna bulgur kepekli olursa serbest proteinin de dibine vur dedi :)))
inşallah 32. haftaya geliriz dedi. artık 2 haftada bir kontrol. 32. haftada sezeryan mı dedim yok ne kadar dayanırlarsa kalacaklar dedi.
Sezeryanda çatı muayenesi yok canım içini ferah tut ama korkulucakta bişi yok :) benim rahat geçti çok şükürmaşallah kuzuya bizim kızlar daha 900 g ı devirdianam sayılı günlerin var Rabbim hayırlısıyla versin ve bir avazda kurtarsın... ayyy birde çatı muayenesi var dimi sezeryan olana da çatı muayenesi var mı acaba sağol tatlım valla ayrıntılı anlatman çok iyi olmuş neyle karşılaşacağız bilmek iyidir... doktora bir sürü soru sordum biraz sakin ol biraz güven dedi... buna rağmen yinede anlattı sağolsun bakalım benim kuzular ne zaman gelecek
Hoşgeldin kuzum bol bol dinlenmişsindirgünaydın kızlarr
tatil bitti döndüm kürkçü dükkanına şöye bi geçmişe baktım
cigdemcım gelmış ist.a hoşgelmiş inşallah yakında güzel haberlerını alacagız canım
edacım seker yuklemesı yaptırmıssın hersey yolunda sanırım deger cok yuksek degıl bence
sınemcım senın az kaldı yewrumm can bey artık eli kulağında:)
bende durumlar normal gebelıkle ilgili..
ctesi düğün vardı kuzenımın,orda baya bi coştuk oynadık falan dün biraz agrım oldu oyuzden bugunde işe gelmenın dengesız ruh halini yaşıyorum:)
dayanabılrsem 37,haftaya kadar kalayım dıyorum ama eger dayanamazsam belkı cıkarım bende 32,haftada..
bide boyle 35,haftada falan ayrılamıyomuyuz acaba izne
Ayaklarını vura vura hemde :) ay korkmadınmı yaw :)hele bi kilo almaya başlasın şişen göbeğine hayret edicekaindınlendım geldım kuzummm gelmek cok zor oldu ama napalım el mahkum:)
valla sonuna kadar durayım diyodum ama belkı bende 32de pes edebılırım bakalım..yada dedıgın gibi 37ye kadar izin alıp sonralarda raporla devam edebılrım
bu ay içinde 3-5 gün rapor alıcam zaten hem bebişin hazırlıklarını yapmam lazım hemde haftasonudan zıyade haftaiçi yapayımkı cok kalabalıklarda dolaşmıyım..
dügünde mıllet dedı coşma bukadar ayagını vura vura halay cekmene gerek yok kıbar ol kızına:)
hala hamıle degılmısım gibi hissediyorum bazen allaha şükür çokta zorlamıyo benı minik,gerçi şişen ayaklarımı saymıyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?