Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

yoğun bir gün ancak alıntılara geçebiliyorum

Günaydin kizlar,

Musmutlu haftalar

çiğdommmhafiflettin mi balım işlerini:26::26:

özlüyom ama ben senii
günaydınlarrrr......
diyet yapamıyorum....diyet yapamıyorsun...diyet yapamıyorlarrrrr........(((((((((((

gülnihal ablam bence bi süre diyet lafını pek etme,sen diyet yapmam lazım dedikçe geriliyosun galiba
günaydın kızlar,

yepyeni bir hafta yepyeni diyet girişimleriyle başlasınnnnn

kayısı kurumu tüketmekteyim yarım litreyi de bitirdim

edacımmm nedir bu haftaki diyet proğramın de bakemm

seni dukan sayfasında gördüm,yoğsammm dukanamı karar verdin

özlemcimm harikasın canımmsaf protein her zaman işe yaramıştır zaten
canım çok sevindim kilolarımız aynı el ele verip 69ları görücez inşallah.

ahhh inş.özlemcim,çok çok az kaldı 69 lara

en son ne zaman o kilodaydım inan hatırlamıyorum

meleğimmmmcanım harikasın,sporum mucizeleri işte,tebrik ederim

haftasonuda pozitif enerjiyi depolamışsın,eminim çok çok iyi gelmiştir sana

ayrıca gömleğinede bayıldımm,tam benlik M beden olmasıda şahaneee

çok teşekkür ederim neslim...
evet hafta sonu inanılmaz eğlendim. ve bittiğine de bi o kadar üzüldüm. ta ki baskül -2 yi gösterene kadar. onu görünce yumuşadım :)
ben de beğendim gömleği canım. iki rengini de aldım birisi denim diğeri de bu fotoda ki light denim. çok hoşlar. tiril tiril...
M beden olması da şahane ötesi dediğin gibi

günaydın güzellerr....

yine güzel bir gün başladı... herkessss dayansın suya hadi

evet dukan tariflerini iyice bir özümsemek istedim. kendimi adapte edeyim de başlayayım. protein diyetlerinde tek sorunum kabızlıktı. yulaf kepeği de çözümüymüş dün baya sayfa okudum. birde goji berry diye birşey var... yulaf kepeğimi netten sipariş edecektim ama perş nasılsa dışarı çıkarım migrosa bakıp öyle alacam... sen hangi markayı aldın güzelim tavsiyen nedir ???

Dukan diyeti gibi günümüzde pek çok popüler diyet, kilo kontrolünü sağlamakta zorlanan ve daha kolay yöntemler arayan pek çok kişi için uğramadan geçilmez bir durak halini almıştır. Duyduğun, merak edip okuduğun, belki de uygulamaya bile kalkıştığın dukan diyeti nedir? Ne değildir?

Dukan diyeti dört aşamadan oluşan basamaklı bir diyet planını önerir. Bu aşamalar şu şekildedir;
Faz 1 Atak Aşaması : Bu ilk aşama, kısa sürede hızlı bir şekilde hedefe ulaşmak üzere kurulmuştur. Bu aşamada diyet hızlı kilo kaybını sağladığına inanılan 72 yüksek proteinli besinden oluşmaktadır. Faz 1’in süresi ise ne kadar kilo kaybetmek istenildiğine bağlı olarak 1 ile 10 gün arası değişmektedir. Hazırlık döneminde herhangi bir kalori kısıtlaması yoktur ancak, beslenme sadece yağsız proteinlerden oluşmaktadır.
Peki Dukan diyetinin Faz 1 aşaması ne kadar doğru?
Kilo kontrolünde her zaman söylediğimiz gibi sağlıklı ve dengeli bir şekilde kilo kaybı sağlanmalıdır. Sadece bir besin grubuna yönelik olan ya da temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan fakir ve kısa sürede hızlı bir şekilde kilo kaybını sağlayan bu tarz diyet planları besin öğesi dağılımı yönünden dengesiz olması sebebiyle sağlıksız diyet planlarıdır.
Faz 2 Hedef Aşaması : Bu aşamaya saf protein aşaması da denilmektedir. Dönüşümlü olarak saf protein tüketilir. Bu aşamada 28 çeşit sebze de diyete ilave edilir. Diyete iki günde bir nişasta barındırmayan sebze eklenmektedir. Bu aşama hedeflenen kiloya ulaşılıncaya kadar devam eder.
Peki Dukan diyetinin Faz 2 aşaması ne kadar doğru?
Sadece protein ağırlıklı olan bu aşamada da günlük alınan kalorinin besin öğelerindeki dengesiz dağılımı dengesiz bir şekilde kilo kaybına sebep olur. Sağlıklı bir kilo kontrol yöntemi değildir.
Faz 3 Destek Aşaması : Üçüncü aşamada diyete karbonhidrat eklenmeye başlanmaktadır. Bu aşamada 10 günde 1 kilo kaybı ile dengeli diyete dönüş sağlanır. Haftada iki kere gerçekleşen ‘kutlama öğünü’nde istenilen tüm besinler tüketilebilir. Haftada bir gün, sadece yağsız protein tüketilmektedir.
Peki Dukan diyetinin Faz 3 aşaması ne kadar doğru?
Diğer aşamalardan sonra diyet planına karbonhidrat eklenmesi daha dengeli bir besin dağılımını sağlamıştır. Hızlı kilo kaybından sonra daha doğru olan kilo kontrol yöntemine geçilen bu aşama sağlıklı diyet planının bir parçası olabilir. Ancak belli dönemlerde kişinin istediği her şeyi yiyebilmesi kavramı sağlıklı beslenme ilkelerine uygun değildir.
Koruma ve Sabitleme Aşaması : Bu son aşama diyetin son bulduğu aşamadır. Haftada sadece bir gün (her hafta aynı gün) ilk aşamada yapılan saf protein diyetinin uygulanması istenir. Her gün 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketilmelidir.
Sağlıklı beslenme programları, bireyi fizyolojik, psikolojik, ekonomik ve sosyal açıdan olumsuz etkilemeyerek bireyde davranış değişikliği oluşturmalıdır.
Bunun için birey uygulayacağı beslenme programlarının fizyolojik durumuna, sosyoekonomik yeterliliğine uygunluğunu ölçüp hızlı sonuçlar vaat eden yorucu programlardan ziyade bireye özgü beslenme programlarını takip ederek bunu bir yaşam şekli haline getirmelidir. Çünkü yeterli ve dengeli beslenme ile sağlıklı yaşam uzun dönemde davranış değişikliği tedavisi ile mümkündür.

günaydın güzellerr....

yine güzel bir gün başladı... herkessss dayansın suya hadi

günaydın edacımmm

bencede canım iyice kafana yattıktan sonra başla,kabızlık bu sefer bende yok çok şükür,sanırım dukanın dediklerini harfiyen yaptığım için sorun olmadı,bi kere bol su içiceksin,sonra yeşil çay,birde en can alıcı nokta yulaf kepeğini sabah tüketeceksin,ben genelde ekmek krep şeklinde kahvaltıda tüketiyorum,goji beryy de dukanda güçlendirmeye kadar serbest olan tek meyve,diğer adı mutluluk meyvesi

kepek olarakta kesinlikle doğalsan markayı tavsiye ederim,birde edacım dukan testini çöz mutlaka,sana hangi evreyi kaç gün yapacağını çıkaracak,ve kitapta yazılanlar dışına çıkmadan,kaçamaksız tamamlarsan ideal kilona ulşamaman için hiçbir sebep yok

hani herkes sağlıksız falan diyoya,başlayınca sende göreceksin kesinlikle değil,protein,sebze,karbanhidrat,kalsiyum hepsinden alıyosun zaten,üstelik harika tatlılar,börekler bile yapabilirsin,ben sana elimden geldiğince yardımcı olurum canım

yağmurlu çorum sabahından hepinize kocamann günaydınnn

valla kış geldi sanki:18::18:bu sabah pıt pıt yağmur sesine uyandım,yataktan hiç çıkmak istemedim,hatta biraz miskinlik bile yaptım

eee sizlerde ne var ne yok,esrammm nerelerdesin,sinemde uğramaz oldu

dukan testimi yapalı çok oldu da kendimi motive etmeye uğraşıyordum. eh denemediğim bir bu kaldı bunu da yapmadım dedirtmem :))) en iyisi alışverişi beklemeden netten sipariş vereyim... karatay ile ekmeksiz yaşama da alıştım nasılsa.

sağlıksız kısmına çok basit bir yorumum var zaten sağlıksız beslenerek aldım bu kiloyu

buraya da sabah 6 da bir yağmur yağdı dehşetti. tabi 8 de günlük güneşlik olmuştu ortalık... şimdi de yine sıcak klima açık oturuyoruz

bende dün yulaf kepeği siparişi verdim,gurmenet ten verebilirsin edacım,hatta aroma,tatlandırıcı,süttozu dukanla ilgili ne ararsan var

evet kesinlikle fazla kilonun verdiği zarardan daha fazla ne zarar verebilirki vücudumuza,ben şu anda kendimi çokdaha iyi hissediyorum ve bunuda hiçbirşeye değişmem

Son düzenleme:

teşekkür ederim güzelim bende sipariş verdim bakalım ne zaman gelecek mutluluk meyvemi de aldım :)) ikisi bir arada iyi oldu. aroma tatlandırıcı gibi şeyler elimin altında fazlasıyla var :)) hatta bana numune yolluyorlardı minik laboratuvarda denemem için çok iyi karamel aromam var ımmmmmmmmmmmmm

Selam kizlar,

Neslim yogunlugum devam ediyor,
birde arada vakit buldukca hic gelipte yazasim olmuyor valla, inan sizle burayla alakali degil, bide kiloda almiyorum gizli gizli köselerde tikinip hani desemki onun için gelesim yok

heralde tatil bitisi depresyonu geçiriyorum, kendimi izole edesim var

yoksa bende hepinizide özledim

Son düzenleme:
selamm hanımlarrr
edacımm hayırlı olsun dukanın,inşallah uyum saglarsın
neslıcım son durumlar nedır gördünmü 6ları bakımm:)
çidemcimmmde cok ugramıyo sanırımmm
gulnıhal abla kesın kaçamak yapıyodur:)
benı zaten sormayın ,yaptıgım tek iyi şey sporuma dönüş oldu:)
sinemcikte yeni süprizlerle ugrar yakında:)hatunun gidişat iyi:)

ooo süpersin edacımmhadi bakalım inş.güzel sonuçlar alıcaksın

off tatil sonrası depresyon deme çok iyi bilirim,bende 1 ay kendime gelememiştim,

inş.sen en kısa sürede toparlanırsın ve daha sık yazarsınbu arada mutludan heber varmı,görüşüyomusun canım,anneciği nasıl oldu acaba:26:

hoşgeldin kuzucuk

valla esram bu sabah 71,9 düm,daha 60 ları görmeme koskoca 2 kg var,ama çok uzak değil biliyorum,çevreden çok güzel yorumlar alıyorum bu ara,motivasyon tavanlarda yani

sporun güzel ama diyetler birlikte olursa süper ötesi olur canım bunu sende biliyosun

sinoşuda dört gözle bekliyoruz

evet hayırlı olsun dukanım 7 gün atak sürecim var. önümüz kurban bayramı eh en azından protein yoğunluğu olan bir bayram... inşallah son diyet denemem olur :)))

sen o kıloyu dukan amcaya sırtını yaslayıp en fazla 7-8 hadı bılemedın 10 günde atarsınn kuzum:)
ben ıkınızın uyumunu cok sevıyorum
evet bugun tekrar dondum dıyetıme ve aksamda sporum var yıne bırakmıycam yapıcam
bu ara okadar cok yogun bı hayatım varkı,
ayaklarımı uzatıpta kafamda bi plan yapmadan nezaman tv ızlıycem ben
geldimmi hersey üst üste gelır durumundayımm

çdemcım canımbenım tatıl sonrası olayı kötü bişey ama olsun biliyoruzkı yenı tatil kapıda:)ne kaldıkı surda bi sonrakı yaza:)
ben senın yerınde olsam sıkıldıgımda hmmm seneye yaz tatılınde nereye gıtsem derım motıve edıcı
evet hayırlı olsun dukanım 7 gün atak sürecim var. önümüz kurban bayramı eh en azından protein yoğunluğu olan bir bayram... inşallah son diyet denemem olur :)))

ınsallah canım
hepımız kurtulalım bunlardan artıkk
proteın sevıyosan bayıla bayıla yapılabılecek bı dıyet bence
ama benım gıbı bı karbonhıdrat canavarysan ve etle metle işin yoksa zor
ben en fazla 2-3 gn falan denedım sanırım kendımı
ı ıhhh bana göre degıl:)

Günaydın kalın bellii hanımlarr bi tanışma yapalım dedim tabi beni sallarsanız :)
evet bahanelerim bittii
kendimide kandıramıyorum artık
nişanlımda başladı hadi hadi demelere
annem düzenliolarak itinayla laf sokmalar hoş geldin dombili diyerek kapıyı açmayla güne başlayıp sen utanmıyomuusn böle gezmeye diyerek bana iygeceler demesiyle günü bitiriyoruz son 2 aydır böle geçiriyorum günleri
şuan 96 kg yummu almışta olabilirim hiç emin değilim neyse zaten düzenli olarak hersene 8 kg ekledim kilolalarıma
ve artık yürüyemediğmi fark ettim belim feci ağrımaya başlıyor resmen bacaklrımı hele göbeğimi taşıyamıyorum
genelde ben nası kilo almışım bukadar hiç fark etmedim derdimm bu sfer öle bi fark etiimki af diyorum allahım aff
ben eski milli sporcuyum geçmişimin büyük bölümü spor salonlarında geçmişti hiç aklıma gelmezdiki ben yürüyemiyorumyaa dicem rahat rahat yazıyorumm çünkü eminim hepinizde vardır bu sorun tenimin koktuğunu hisetmeye başladımya ben eskiden koktuğumu hatırlamam duştan çıkıyorum yok am kokuyomm tenim kokuyoo bunu daha önce salona gelen hanımalr için çok derdim hepsi kokuyo diyee ve evet buda kilodan seneye bu ayalra nasipse düğünüm olucak inşallah ve benim 40 kg fazlam var ya diet sitelerine girip duruyorum 1 haftadır neyi bekliyosam hep bi bekleyiş var 100 olmayın sanırım bekliyordum dün gece dedim artık bi anda kara ver bu seferde bekleme bişeylerin seni atağa geçirmesini ama dur unutum asıl benitetikleyen feste liseden okulun en güzel kzı diye hatırladığım bi arkadaşımın resimlerini görmemdii o kız ne hale gelmiş öleyaa 100 kg civarıı ben giib yanii yuh dedim kıza ne hale gelmiş neyse işte burdayım başladımm artıkk bende

canım gunaydın hoşgeldınnn
zamanında bı ara ne güzel vermıstın,o ara hepımız vermıstık ama kılo nankör,arsız yüzsüz..gelıyo yapışıyo yıne...
tahmınımce nişandan sonra bıraktın kendını yıne,senın nişanlında yemeyi içmeyi seven biriydi hatırladıgım kadaryla yedınız içtiniz ohh gelsın kılolar:)
daha dügüne baya bı zamanın var,sistemlı gidersen varya afeti devran olursun dügününde..
verılmeyecek kılo yokk canımm
bak burda melek arkadasımız vare resımlerını görsen şok olursun mukemmel kılo verdı hemde saglıklı
hep anlatıyorum benm cok kılolu ve boyu kısa bi arkadasım yaklasık 8-9 ayda 60 kılo falan verdı
yanı veren veriyo
bizim hatamız bıraz sok diyet sonrası sanırım..
çünkü bu elma dıyetı sonrasıda falan coştukça coşuyoruz

GÜNAYDIN ESRA seni zateb artık tanıyor gibiyim samimi içten olman zaten seni fark etmmei sağlamıştı hemen hemen tüm konularını okudum senin düğün nişan evrelerinde kilo yüüznden sıkıntılı günlerinide hatırlıyorum ama sen hala hiç pes etmeden 1 ileri 2 geride olsa bu yolda devam ediyorsun arkadaşım
ben pes etiim çok kezz ya dedim kafam takıyorumda böle oluyor bıraktım 10 kg aldım
şok diyet ban yaramıyor sağlıklı besleneyim dedim ben sağlıklı beslenmem demek 1 ekmeği yarıya düşürmem oluyor yine geldi 5 kg
bide şunu fark ediyorum her diete başlıycam dediğimde bend ebir iştah artmalrı vedalaşam yapıyorumya ekmekle cipsle kızartamlarla bıkana kadar yemeler ben normal değilim benim piskolojim bozuk teşhiis koymalar diyorumyaa kendim kendimden sıkıldımyaaa
yaşım 30 oldu bildim bileli hep aynıı teraneedeyim
seninde dediğin gibi başlangıçlarım yanlış oldu hep devamınıda getiremedim yasaklr tatlı geldii bana
ayça kaya tarzıı fazla katı olmayan eşidi olan bi diete başaldım bugün duykan falan beni bıktırıcak anladım okuduğum yorumlardan
dediğin gibi tek motivem daha zaman var aceleye gerk yok tek yapmam gerekn az yemek kzım diyorum ölçü

saol cnım tesekkur ederım uzun bi süre konusamadık koptuk ama yınede bende denk gelıyodum senın dıyet forumlarını dolaşmana,yazılarına..
bızım bana gore en buyuk hatamız bir anda kılo verelım sonra hemen eskısı gibi yiyelım içelim mantıgı..mutlaka sendede oluyodur mesela dıyetteyken gözünün kaldıgı bı cıps bı tatlı için bı zayıflıyımm pakedın dıbını görücem mantıgı:)
ben bı ara bu meshur elma dıyetımızı cok güzel sisteme oturtmuştum,ama taşınma faslı yaşadım sonra o ara koptu gitti..
haftaiçi ne olursa olsun asla bozmadan 5 gun elma diyeti yapıp,haftasonu 2 gün çatlarcasına yiyodum..degişik bi sistem oluyodu ama gercekten işe yaramıştı
mesela atıyorum ctesi sabahı tartılıyodum 85 haftasonu yıoyodum bol bol ptesi bi çıkıyodum 87:)ama haftaiçi yine bozmadıgım için ertesi hafta ctesi iniyodum 83e yada 84e falan her hafta eksıde oluyodum yanı..
diyet biraz kişisel bişey herkesın sistemı bunyesı farklı,bu benım dıyetım ve ben yıne bu yoldayım..acelem yokk yavas yavas kılo vereyım demedıkce hep bi şok diyet mantıgı olacak bende
yapabılıyosan dukan yap,yapamıyosan elma yap..
ama eger bu aralar cok yedıysen 5-6 gunluk bı elma diyetyle emınım 1 haftada 3-4 atarsın oda motıvasyon olur sana canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…