Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

esra haklı valla en iyisi az şey hazırlamak iftara sonra aynen dediği gibi yemek var ayyyy bende güldüm onaaaa

bugünde bana 4 geçmedi. beni genel müdür bırakıyor oda oruç odasında yatıyor acaba uyur beni geç mi bırakır yoksa erken erken evime gideyim der erken mi bırakır hesapları yapıyorum ama o erkek evde erkenden ne işi var sanırım ben 6 da çıkıcam

kızzzz süpersin sen yaaaa ayran aşını iyi getirdin aklıma hemen bu gece buğdayımı ıslayacağım. 1 gece ıslanıyor sonra düdüklüde 1 saat pişiriyorum. sonra normal bir yoğurtlu çorba gibi eğer et suyu ile yapacaksam (ki et suyuyla yaparsam sıcak yenir) et nohut pişirip pişen buğdayı atıp bi 15 dk kısık ateşte kaynatıyorum. eğer içinde et yoksa normal su nohut buğday (yanlız buğday iyice yumuşamış ve kabuğunu aşmaya başlamış olmalı) soğuyana kadar bekletip yoğurdunu ekliyorum... üstüne kırmızı biber nane yağsız ohhhhhhhh.... ayrıca buğdayın ilk pişirdiğim haline biz hedik deriz. normalde üstüne şeker atıp yerdim küçükken artık sade yiyorum leblebi misali ara öğün niyetine güzel olabilir...

bu soguk çorba bızım memlekette ayran aşı yada dövme aşı olarak diye geçer ben bayılırım ama özellıkle ayrana katmadan once bugday halıyle yagda kavurup yemek süper süperr:)

evım evım sayfasına bende cok dadanıyorumm
bu aralar volkana da sardım yıne onla ılgılı konu actım falan
hatta suan sinirlerım bozuk gibi sankı ve resmen bana yaptıklarını hatırlayıp gözlerım doluyor falan:)
acaba nıkotın eksıklıgındenmıdır nedır
ama suan burda olsa bıde kavga etcem yanı

bak bak bak ben hiç cevaplamazmıyım mutlucum yaaaa

Ayy kuzumm yaaa ben onu görmemişimmm çok yemedim yaa 2-3 kaşık anca yedim tıkandım ama şimdi diorum keşke 3 kaşık daha yeseymişim hatta aklıma geldikçe bi oh çekiyom acıktım galiba bgn ya

hımm ayran aşı demek ama öle hemen yapılcak bişiy değil anladığım kadarıyla ben hiç yapmadım ama denicem onu yarın akşama yaparım en olmadı hem bol bol dinlenir bugdayda düdüklüm yok normal tenecerede daha uzun sürede olsun gene yaparım merak ediyorum

esra noldu gene sana ya bakıcam şimdi açtıgın konuya sende mi sigara içiyon kız bende başladım gene ya bi ara feci içiodum bırakmıştım bikaç senedir son 2-3 aydır gene başladım tek tük derken heele yanımda bi iki insan olsun off off iftardan sonrada bi güzel gidiyoki melet

valla mutlucum ıftar olsunn corbamı içim sigaramı içicemm ohhh misss:)
gıcık oluyorumyıne volkana bişi yapmadı ama gecmıste yaptıkları yeterlı aklıa gelıp gelıp sınırımı bozuyo maşallah
oruclu ınsanların sınırlı oldugu soylenır ya sanırım ben kendımı cözdüm ben hassas oluyorum
aklıma bişi gelınce acıtasyona baglayıp gözlerım doluyo falan:)
bide dün akşam canımı sıktı bıraz sonra farkettı ozur dıledı affet karıcım bılmem ne böyle dibimde dolnıyo sonrada ıyıce kıl oluyorum
neyse aslında ettıgı lafa cok uyuz olmadım ama hazır pişmanlıgını yaşadıgı bişi yapmışken bende kendımı naza çekeyım bari dedım:9

aynen aynenn bende

tatlım dün akşam aranızda ne geçti bilmiyorumda azönce konunu okudum bence bu kadar haksızlık etme kocacına be tamam haklısın biraz sıkılıosun ama nebilim aslında çok güzel şeyler anlattıkların bence tam bi hayat arkadaşısınız
kocanla beraber vakit geçirmek nekadar güzel bişey senin yerinde olmak isteyen milyonlarca insan var tadını çıkart bence beraber görüşseniz arkadaşlarınla eşleri fln hepberaber eşlerini sevmiyo demişsin ama onu tatlı dille ikna edebilirsin bence seni dinleyen, seven bi adam sonuçta yapcaklarınıda yada gezmek istediğinde fln öğle aranda yaparsın

Son düzenleme:

haklısın canım zaten dunkı konudada cok elestrımedım bıraz alıstıgım için
bazen paylaşımlar keyıflı oluyo ama benım ruhum fazlaca özgürdü anca bukadar girdim paylaşım içine
zaten dün akşam gündem değişti tekrar dünki uyuz olmamın sebebı kıskanclık degıldı:)

kızzzzzzz yağda kavurmak ne demek hayır hayırrrrrrrrrr sakın kavurmayın kıymayın o kalorisiz sağlıklı buğdaya :)))))

kızzz siz baya baya uyumlusunuz her dakika kavga etme potansiyeli var hatta oruçken bile :)) biz oruç molası verdik kavgalarımıza :)))

nikotin eksiği olabilir... ben hiç içemiyorum ya hiç anlayamıyorum içeni de o pis kokulu sıcak dumanı bu sıcak günde neden içinize çekersiniz anlamam :))) nereye açtın kız konuyu bende bakayım ???

bende eşimin eve getirdiği çiftlerdeki bayanları sevmiyorum ama benim kocam herkesten farklı erkek arkadaşının tanımadığı eşini getirmiyor hep kız arkadaşlarının tanımadığı kocalarını getiriyor tabi bayanla olan muhabbeti beni fitil ediyor... benden de izin yok evde başbaşa oturalım film felan izleyelim istiyorum...

oyy o daha kötü anacım

buarada ben bu ayran aşını yarın yapcamm sabahtır ayran aşını araştırıyom sizede pzt ballandıra ballandıra anlatcam hepiniz haftasonu içinde gelin yoksa canınızı istetirim ona göre

yok canım ne uyumu allahasenn:)
zaten onun kavgayla bu sefer çok işi olmadı ilginç bi şekılde alttan aldı geldı koltuk altıma falan giriyo yatınca askım benı affedebılcekmısın falann
eyyy dedım mubarekk ramazannn bizim davarı ettın mınıcık kuzu:)
nikotın eksıklıgım var gibi yok gibi emın degılım anlayamadım ama bıkez daha gordumkı ben sigarayı bırakırım:)
ama tek olumsuz yanı bugün biraz hassastım yada geçmişi aklıma getıre getıre kendı kendımı kızdırdım öfkelendım öyle işte..:)

eda volkan eve kız arkadasını getırse ve samımı olsa ben ona dalarım şuanda...
ama şuanda eger bendekı eskı mantık olsa yapmazdım cunku benımde cok sevdıgım erkek arkadaslarım vardı ve onlarla görüşmeye devam etseydım volkanada bu konuda bişi demezdım
ama bizimki zaten komple cevresını temızleyerek bana geldıgı için,gelir gelmez kız erkek dınlemeden cevremı temızledı
ben olayım yanında bu zamaa kadar gezmişin zaten artık ikimizi biz olalım bütün olalım bılmem ne olalım dıye kanıdırdı benı
o donem butun kız artkadaslarda evlenınce bende bu akıma kapıldım işte...
bazen nefret doluyorum ona karşı bazende şefkatt...:)

bir derdim var kısmına acmıstım canım konuyu

bide bişey sormak ıstıyorum
eşinizin yada sevgılınızın neyse kılodan nefret ettıgını biliyosunuz,size kılo verdırmeye calısıyor falan..
sonra bi ortamda onun zayıf bayanlarla akraba yada arkadas onemlı degıl boyle sevgı dolu samımı sohbetını görsenız ayar olurmusunuz
ben bazen uyuz oluyorum onun zayıf beden sevdigini bildigim için zayf ınsanlarla bı paylaşımını sevmıyorum
bazende umursamıyorum
ama ozellıkle oncesınde benle kılo konusunda bı didişmeye girmişse ve sonrasında bu tarz bişi görmüşsem ozaman üzülüyorum

merhaba kızlar bişey sormak istiyorum...iftardan 1-2 saat sonra kondüksiyon bisikleti ile yarım saat bisiklete binsem bişey olur mu acaba.gündüz oruc tutmak aksam bisiklet bünyeye zor gelmez demi

merhaba kızlar bişey sormak istiyorum...iftardan 1-2 saat sonra kondüksiyon bisikleti ile yarım saat bisiklete binsem bişey olur mu acaba.gündüz oruc tutmak aksam bisiklet bünyeye zor gelmez demi

güzelim bana göre bunları yaptığında iftarda yediklerini yakarsın eğer sahura kalkıp bir sonraki günün direncine hazırlık yaparsan hiç sorun değil ama bunları yapıp üstüne hafif bir bardak süt içip yattıktan sonra sahura da kalkmazsan sıkıntı çekeceğini düşünüyorum... kanda şeker filan ne varsa spor la sıfırlıyorsun birde fazla yaptığında içerden yakıyorsun. kandaki şeker sıfır olarak oruca başlama sahurda da şekeri destekliyim diye sadece şeker ağırlıklı yeme protein ağırlıklı ye ekmek ye (karbonhidrat sonuçta) 1 tanede meyve yedinmi ohhhhh :)

ayrıca kızlar hurma ile bir yazı yazmıştım uzun süre açlıktan sonra yenilen hurma kan şekerini düzenliyormuş bizzat şahidim 2 hurma yiyorum iftarda başka şekerli birşey yemiyorum (eğer şeker, insülin sıkıntınız varsa) dengem bozulmuyor...

güzeller günaydın diyeyim önce demeden başladım sanırım...

bende eşim nefret etmiyor. hatta dün denizdeydik. bende giydim bikinimi dedim anam giymez olaydım kocam durup durup karnımı sıkıyor seviyor başka sevecek yer kalmadı zaten neyseki tenha bir yerdeydik :)))

ben sevgililerimden çekmedim bu konuda da annemden özellikle abimden çok çektim. abim çok utanırdı benden. çok ağladım onun yüzünden her fırsatta sözlü olarak yüzüme vururdu zaten çekinmezdi. içime işleyen çok şey varda şu an hatırladığım üni. yi bitirdim ben ist. a yanına gittim. ist a iş başvurusu yapıyorum. tabi abi iş bulamazmıyız bana filan diyorum. kendileri gayet başarılı bir mevkideler ya bu halle seni kim işe alır diye geçiştiriyor. her zamanki şakaları dedim. gayet iyi yerlerde tam benim sektörümde tanıdıkları var. yan komşunun kızı geldi iktisat bitirmiş abime biraz uzak bir branş iş arıyorum abi dedi kız sıfır beden sarışın renkli gözlü boy desen uuuuuu tamam dedi gitti kız ohooo dedim abime iş söyle sonra bekle. kızın gittiği 1 sonraki akşam abim görüşmesini ayarlamıştı. ondan 1 sonraki gün kız memleketine gitmiş eşyalarını almaya komşudan duydum kabul edilmiş abime çok teşşekkür ediyorlarmış. daha bana dalga geçer gibi ben birşey yapmadım kim almazki onu işe dedi. buna çok üzülüp ondan sonra ist sayfasını kapattıydım...

hazır denemişken bırak bari şu sigarayı sağlıklı yaşam sayfasındayız ne işi var sigaranın hayatında

eşimde çevresini temizlediğini ileri sürüyor ama onun çevresi hep sevgili çevresi olmuş adam dostluktan anlamıyor. benim dost olmamı da kabullenemiyor bende onun yüzünden sildim. zaten ben silmesem bile face deki arkadaş sayım her geçen gün azalıyordu sayı çok yüksek olduğundan farketmiyordum ama evlendin değiştin neden sildinki gibi konuşmalar oldu. çok kıskanç sanırım kocası yazık önemli değil silebilirsin filan denince hayli bozuldum. bu gibi durumlarda ben şevkat değil bizzat nefret duydum

bu arada cmrt pazar ne yaptım ne yaptım. eşimin yeğeni geldi diyet sağlık falan filan uçuştu tek yediğim sağlıklı şey acıkınca haşlanmış mısırdı :) çok acıktıysam hemen yedim ki yemekte kendimi kaybetmiyim. cmrt olağan temizlik günü ilan ettim oruç tutamadım bari evi temizleyeyim dedim. yerleri sildim tabi halıları bile topladım sonra perdeleri yıkadım camları sildim. yetmedi seramik mutfak ve banyo duvarlarını sildim. hızımı alamadım zannımca sonra mutfak halısını yıkadım. yemek yaptım falan filan 10 da başladım 4 te ayaklarımı uzatmış tv izliyordum içime spidy gonzales kaçmıştı sanırsam :))) 4 lt kadar su içtim. ne yedimmm

sabah: domates-salatalık, avuç içi ramazan pidesi, 1 kk peynir, 1 tam ceviz, bıçak ucu tereyağ, üstüne bal :)

ara: suuuuuuuuuuuu

öğle: domatesli pirinç çorba, avuç içi ramazan pidesi, 1 bardak gazoz (biliyorum kızlar çok zararlı ama ne bileyim dayanamadım)

ara: yok (onca temizlik ara öğün yapsam biter mi???? )

akşam 19:00: 1 kase aynı çorba, 2 dilim kepek ekmek, 4 kaşık zyt. bamya, bol salata

ara 20 2 top meyveli dondurma

ara 11:00: közde mısır

buraya kadar hepsi güzel yanlız eşimin yeğeni bunca işten sonra gecenin 1 ine kadar dolaştırınca acıkıp dışarda yedik

gece 1.30: yarım izmir ( )

pazarın menüsünü yazmak istemiyorum. ama denize gittik 3 saat denizde kaldım yine kolumu kaldıracak halim kalmadı nedeni yüzmek değil zaten bilmiyorum yanlız deniz bir dalgalıydı

1 haşlanmış mısır yedim ama kesmedi dışarda yine yedik en azından günde 2 öğün tükettim. akşam bol bol su içtim eşim çayla pasta börek götürürkene...

bugün niyetliyim inşallah 4 ü geçiririm :)) sahurda abartmadım

sahur menüm 2 kk peynir (tulum ) 1 tam ceviz, 2 avuç içi ramazan pidesi, domates-salatalık, 2 bıçak ucu tereyağ, üstüne bal, 1 bardak yağsız süt, 1.5 lt su

ayrıca yeni bir yöntem üzerinde çalışıyorum baş ağrım girdiğinde yadi beni üzecek anılar aklıma geldiğinde yada yada kötü birşeyler gelince aklıma içimde (bağıra bağıra ) mutluyum mutluyum diyorum. ve gözümü kapatıp 2 dk kendimi yağmur altında yemyeşil çiçeklerle dolu bir yerde hayal ediyorum bu sıcakta üstüne yağmur yağmasını düşlemek bilem güzel :))) 2 günü böyle bitirdim baş ağrısız işe yarıyor gibime geliyor modum gülümsemem değişmiyor ama kesinlikle aklıma kötü birşeyleri getirmiyorum izin vermiyorum kendime sizde deneyin be kendimizi motive edelim biraz...

Oruç tutmanın sağlıklı insanların metabolik dengesinde çok önemli değişiklikler oluşturmadığı ancak bazı hastalıklarda (şeker hastalığı, karaciğer yetmezliği vb.) veya özel durumlarda (hamilelik ve emziklilik) olumsuz sonuçlar doğurabileceği unutulmamalıdır. Kronik hastalığı olan kişiler, oruç tutmadan önce ilgili uzman hekime danışmalıdırlar.

Oruç tuttuğumuzda vücudumuzda neler olmaktadır kısaca bakalım.
Sağlıklı bir birey oruç tuttuğu zaman

· Metabolizması yavaşlar
· Kan şekeri düşer
· Dikkat dağınıklığı oluşur
· Verimi düşer
· Kan basıncı düşer veya yükselir
· Halsizlik oluşur

Tüm bunların dışında besin alımı günün sadece belli bir saat diliminde olur. Bu durum metabolizmanın yavaşlamasına sebep olur. Günlük enerji gereksiniminin altında besin tüketsen bile kilo artışı ile karşı karşıya kalabilirsin. Ramazan ayı boyunca kimileri kilo kontrolünü sağlayabilirken kimileri sağlayamaz. Bunun sebebi iftar ile başlayıp güneş vaktine kadar olan süreçteki besin alımının dengesizliğidir. Unutulmamalıdır ki beyinde tokluk hissi ilk besin alındıktan ancak 20 dakika sonra oluşur. Uzun süren açlık sonrası hızlı ve yüksek porsiyonda tüketilen yemekler tokluk hissi oluşmadan normalde alacağın besinden çok daha fazlasını tüketmene sebep olabilir.

Günün Tüyosu;

İftar öğününü ikiye bölerek besin alımını kısıtlayabilir ve doygunluk hissinin oluşmasına zaman tanıyabilirsin. Orucunun açtıktan yani 1. İftarını yaptıktan sonra 10 dakika mola vererek 2. İftarına devam edebilirsin. Böylelikle bir seferde tüketeceğin besin miktarını kısıtlamış olursun.

İftar-1 İftar-2
1 adet hurma 1 porsiyon etli sebze yemeği
1 kase çorba Bol salata
1 kase yoğurt 2 dilim ekmek
1 dilim ekmek

bir ben beceremedim iftar olunca hurra dalıyorum hiç 2 ye bölemiyorum

Selamlarr kızlarr günaydınlar

Hayırlı günler, hayırlı haftalarr olsun hepimizee inşallah

off olmam mı yaa şu gözünü sevdiğimin izmirinde sutun gibi bacaklı kızlar 1 karış şortla geziyolar ben temmuz ayında kotu çıkartamadım bacaklarım çok kalın sallanıyor resmen yürürken bide güneş lekelerim var üstüne tuz biber
hiç kıskançlık huyum yoktur ama yolda bi damla şortuyla sutun gibi bacaklarıyla gezen kız görünce ilk sevgilime bakıom bakıomu die
bide bazen kendince şaka yapar göbegime vayy yavrum be die ondada sinir oluom bide ben bu hafta farkettim ki balıketliliğimin yanında iri kemikliyim

selam tatlım,

Abine çok kızdım şuan

abime de kızıyorum da daha çok kendime kızıyorum ona her sinirlendiğimde oturup masada ne var ne yoksa silen süpüren bende hata insan biraz hırslanır yemez ama ben sırf hırsımdan neler yediydim. hatta abime yengemi istemeye gittiğimizde bana elbise almadılar ben kendim diktiydim açık pembe pantolon ve çeket diktim kendime içine de toz pembe tşort giydim. neyse abim saf istemeye giderken aldığımız 3 tepsi baklavayı evde unutup istdan zonguldağa girerken hatırladı :)))) istedik dönerken kıyafetim elbise almamasının kilom yüzünden olduğu gibi uyuz espriler yapınca eve döndüğümde 1 gecede onlar uyurken 1 tepsi baklava yedim sonra sabah işe gidince 2. tepsiyi yediydim. abim yolda tlf açıp size baklava getireceğim dediği herkese yenisini aldı ben salak öç aldım sandım ama olan bana oldu o zaman orta sondaydım nasıl yedim 1 tepsiyi anlam veremiyorum şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…