Sağlıklı beslenirken;

Teyze hayatını dolu dolu yaşıyor

Bu aralar buna dadandım Nisaa. Sadece yulaf kepeği ve tarçın var içinde. Boş çay, kahve içmek istemezsen yanında kurabiye görevi görüyor Ya da kahvaltıda peynirin yanında ekmek gibi

Teyze hayatını dolu dolu yaşıyor

daha bu sabah annem bunu masaya cıkardı herseye hayır dıyorsun al bunu ye barı dedı
ya kilerını gormen lazım envayı cesıt saglıklı saglıksız aklına ne gelırse hersey kılerıyle bır butık pastane acarım ama alakalı alakasız seyler
sonuna kadar zararlı halley petıbor tarzı marketde satılanlar
yarı zararlı saglıklı bar adı altında satılanlar
saglıklı gluten free urunler makarnasından tut bulguruna
herseyı almıs sıra sıra dızmıs
en son gozdede hazıne tum baklava fıstık cevız badem urunlerı

anne dedım evde bıle degılsın yogun calısıyorsun ne ara yemeye fırsat buluyorsun dedım
ıste yıyemıyorum kı elıme gecmıyor oyuzden bırıktı barı sen ye dıyor

bırde dıyor kı bende dıyete baslıcam saglıklı beslenıcem bu kez cok kararlıyım su kılerdekıler bıtsın de dıyor
hayır bıtecegıde yokkı

dun benı kk da gordu
ben artık gırmıyorum hıc sevemedım takılırken cok cerez yedırıyor dedı

bırde dıyor kı bende dıyete baslıcam saglıklı beslenıcem bu kez cok kararlıyım su kılerdekıler bıtsın de dıyor
hayır bıtecegıde yokkı
Sevdim teyzeyiii tam benim tarz yaa benim de en büyük zevkim market dolaşmak, yeni çıkan herşeyi denerdim eskiden. Aynen alıyordum ama yemeğe bile fırsat olmuyordu. Annem geldi dolabımı temizlemiş, 2 kavanoz yoğurt çıktı meydana, evde yoğurt bitti diye 1 kutu market yoğurdu almıştım oysa

Sağlıklı beslenicem dediğim de hep ilk yaptığım stok tüm abur cuburu üst üste sadece bitsin diye yemek olurdu. Sanki yemeden dursa, ya da kuşa böceğe versem olmayacak

babamda dun epey soylendı
200 cesıt recel var dedı
yok hurma bılmemnesınden yok sekersız bılmemnesınden sekersız recel mı olur alma sunu alma dedı
abartmıyorum gercekten sanırım 30 ustu recel cesıtı var sekersız mıs dogal mıs dıyor anne dedım sekersız dogal neyse ne recel receldır onu yıcegıne meyvenın kendısını ye nıye kendı kendıne de olsa sekerlenmesını beklıyorsun yanı ne maksat yanında ekmek yıyorsun dıyorrum

ama gluten free dıyor

aslında boyle cok kısı var gluten free yıyorum nasılsa yıyebılırım mantıgı

gobus almıs basını gıdıyor farkında degıl

sıkıntı yemenin kendisini, yeni şeyler deneme rituelini çok seviyoruz biz

Hakkaten, o gluten free mantığı da sakat, çünkü bu ürünler patates + pirinçden hep, hem kimyasal işlem görmüş, hem şeker bombası şeyler.

aynen oyle
valla bu eve geldıgımden berı kesın kılo aldım almamak mumkun degıl cunku havası bıle gluten kokuyor
en basıtı babam dıyorkı bırsey lazım mı
annem meyve yok dıyor
halbukı 3 cesıt meyve var ama torunu dıgerlerınden de yemelıymıs

ya ben normalde okadar meyve yedırmıyorum cocuk bırgun elma yerse ertesı gun muz yesın bır oturusta tum meyveden nasıl yesın nıye karıstırsın

kesın kılo aldım kesın

hele o kahvenın yanına cıkardıgı lokumlar of of

keske evde kalsaydım ılk kez erhandan ayrılıyorum dıye tuhaf hıssettım evde tek kalmayayım dedım pısmanım kocam geleydı ıyıydı
gece konusuyoruz erhanla
napıyorsun dedı
şişman şişman oturuyorum dedım
aman ha emeklerın bosa gıtmesın dıkkat et dedı
bır an once gelsen ıyı olur dedım

Resmen tehlikeli alan Allah'dan senin iraden var canım ya, benim böyle bir yerde 3-5 gün kalmam büyük risk.

Sen kendin yaptığın kusursuz sofralara bile kayıtsız kalabiliyorsun.

bırde seye cok gulduk
babamda ben geldım dıye mı yoksa hep mı dırdırcıydı bılemıyorum
su buzlugu bosaltın kapagı bıle zor kapanıyor pızza mızza dondurma hersey var almayın sunları dedı
babam kılosuna cok dıkkat eden ve asla şişman sevmeyen bırı 32 senelık babamı bır kere sısman gormedım dusun
tamam dedı annem
1 saat mutfaktan ses geldı
sonra sofra hazır dedı bır gıttık
buzluktakı herseyı pısırmıs sofraya koymus bak dıyor buzlugu bosalttım

hem bosaltma mantıgıyla bıze yedırıyor hem bosaltmıs halı yarısından fazlası yıne dolu

babamla aynı anda bosalmıs halı bu mu dedık
neyse herseyı yıyen cocugum var ogutucu gorevı gordu gıttı geldı sofradan yedı

Çok hoş ya annen çok matrak

Babacığın zavallı içini dökecek birini bekliyormuş demek

Görevin büyüğü de Ahsen yavruya düşmüş. Yalnız üzerinde bir sürü seçenek olan bir sofra hayallerimi süslemedi değil. Party forever

ınan karnımın sırtıma yapısma hıssını ozledım
boyle mutsuzum her sofrayı gordugumde of yıne mı dıyorum
bırde babam susamlu ekmek yaptırıyor ozel onun bır kokusu var offff

Hiç seninle empati yapamıcam şu an Nisaa Ağlamak istiyoruuum, ekmeeeek çok enfes
malesef
ıcıne peynır ve dılım domates cok az hafıf acı yesıl bıber koyup dürüm yapınca enfes oluyor

o acı bıber dıl ucunu hafıf yakar ustune de cay ıcersın agzını daglar onun bıle tadı baska

aksama tavuklu mantar sote yapayım da annemın yemeklerınden kurtulayım en ıyısı boyle olmayacak

He yeterince ağzın sulanmadı, arttırayım diyorsun

eskıden olsa
o daglanan agzıma bırazda susamlı ekmekten cılek- vısne recelınden banar yerdım kusursuz olurdu

ama artık yapmıyoruz
nıye ?
cunku saglıklı beslenıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…