- 29 Aralık 2010
- 8.421
- 23.885
- 548
ohhhh oh super sımdıden ellerıne saglık :)Hahaha ben de en kolay salatayı yapıyorum nisam sebzeleri neredeyse tüm tüm koyduğum içinbu haftasonu uzun süredir yapmadığım acılı ekşili kuru patlıcan dolmasını yapmaya niyetliyim var mı bana bir püf noktası tavsiyen :)) haftaya da programımız uyarsa bizim nizipli konya geliniyle görüşeceğiz bakalım kaç puan verecek bana bizimki :)
allah ıyılıgını versın emıYa kızlar bu arada koşturmaktan buraya düzenli girememiştim son zamanlarda o yüzden tüm konuşmaları takip edememiştim, geçenlerde mesaj grubu oluşturulduğunu okuyunca rahat resim paylaşmak için konu müdavimlerinin katılacağı bi grup diye düşünüp ondan beni de unutmayın demiştim ama sonra da zorla kendimi ekletmişim gibi kötü hissettim sonradaneğer sizin eski tanışıklığınız vardı da arkadaş arasında bi grupsa ben katılmayayım yanlış anlamam veya alınmam, özel konuşacaksanız ben çıkayım tribi gibi oldu ama anlatabilmişimdir meramımı inşallah :)) bodoslama dalmış olmayayım yani :)
Ya iki sene olacak ben bu dolmayı yapmıyorum bayıla bayıla yerdim halbuki, birden aklıma düştü şöyle bol acılı sarımsaklı yapayım haftasonu saolasın nisam :))ohhhh oh super sımdıden ellerıne saglık :)
5 yemek kasıgı domates 2 yemek kasıgı bıber salcası 2 kuru sogan 3 diş sarımsak yarım su bardagı zeytınyagı bunları kavuruyorum
sonra 1 su bardagı ıyıce yıkanmıs pırıncı ekleyıp 3 yemek kasıgı nar ekşisi karabıber pul bıber tuz koyuyorum 1su bardagı su ekleyıp suyunu cekene kadar pısırıyorum ben, ıcıne su gırıp pıstıgı ıcın acısı salcası ekşisi azalıyor ya onuda dusunup elımı korkak alıstırmıyorum
baska bır tencerede kuru dolmaları suda kaynatıp bıraz yumusatıyorum hatta bır tasım kaynar o karası cıkmıs suyu doker tekrar temız suyla yıne kaynatırım hem tozu pıslıgı acısı gıder hemde daha lezzetlı oluyor
hafıf yumusamıs dolmalıga ıc harcı koyup tencereye dızıp ustunu gececek kadar su koyup ustune agırlık dolma tası koyup orta goz kısık ateste 10 dk kaynatırım bukadar :)
Aman ne bileyim grup ve mesaj kelimelerini görünce gerisini pek düşünmeden beni sokakta bırakmayın dediydim ama sonradan aklıma geldiydi dalmayaydım keşke diye, yazmaya da anca fırsat bulabildim aradan ikiyüz yıl geçtikten sonraallah ıyılıgını versın emı
ya sen cok yaşa ya ne tatlı bır ınsansın
yok canım yok sıkıntı yok
Nisa hayatımda ilk kez siveydiz yaptım senin tarifinle çok güzel oldu :) antep usulü zeytinyağlı dolma da tamam, sanırım fahri antepli olmam için yeterli bunlar diymi sayın yetkililer :))dolmayı bende severım lımonlu severım ıcıne fıstık veya cevız dograyıp koymayıda cok severım oda ayrı lezzet katıyor bak :)
kesınlıkle yeterlıNisa hayatımda ilk kez siveydiz yaptım senin tarifinle çok güzel oldu :) antep usulü zeytinyağlı dolma da tamam, sanırım fahri antepli olmam için yeterli bunlar diymi sayın yetkililer :))
Ben bunu daha yeni gördümYa kızlar bu arada koşturmaktan buraya düzenli girememiştim son zamanlarda o yüzden tüm konuşmaları takip edememiştim, geçenlerde mesaj grubu oluşturulduğunu okuyunca rahat resim paylaşmak için konu müdavimlerinin katılacağı bi grup diye düşünüp ondan beni de unutmayın demiştim ama sonra da zorla kendimi ekletmişim gibi kötü hissettim sonradaneğer sizin eski tanışıklığınız vardı da arkadaş arasında bi grupsa ben katılmayayım yanlış anlamam veya alınmam, özel konuşacaksanız ben çıkayım tribi gibi oldu ama anlatabilmişimdir meramımı inşallah :)) bodoslama dalmış olmayayım yani :)
Nisaa bu salata da ne sosu var? Çok güzel görünüyor.Eki Görüntüle 2263459
Akşam eşime doğum günü olduğundan pasta yapıyorum 1 dilim yerim oyuzden sabah salata yedim
Akşamda mercimek çorbası içerim okadar
benden 4 ay kucuk kendısıNisaa bu salata da ne sosu var? Çok güzel görünüyor.
Enişte kaç oldu? Nice mutlu, sağlıklıklı yıllarınız olsun hepbirlikte inşallah.
Bu sefer pasta fotosu atacaksın di mi?
Nisaa niye etiketlemiyon yaa, ben de yine bensiz yediler dedim
Pasta dehşet güzel!Ellerine sağlık! Acayip iştah kabartıyor.
Enişte ile de çok yakışıyorsunuz, maşallah size.Böcüğüm zaten pamuk şeker. hep birlikte upuzun musmutlu yıllarınız olsun inşallah
Görüntülerim sızmış nete yetişin komşularBen bunu daha yeni gördümMihoo resim mi paylaşmış, hani nerde?
Görüntülerim sızmış nete yetişin komşular
Pasta tarifi isteriz dicem de öncesinde paylaşıldı da balık hafızam mı unuttu :))
saol canım benım sızlerın mutlulukları daha buyuk olsun ınsallahNisaa ne tatlı bi ailesiniz maşallah hep böyle mutlu huzurlu sağlıklı kalın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?