Sabah pastırmalı yumurta yedimöğlen ne yiyeceksiniz
oh mis .Sabah pastırmalı yumurta yedimgün içinde yiyebileceğim küçük bir ayva, ortaboy muz, az yoğurt var. Kapanışı da 4-5 gibi ton balıklı karabuğdayla yapıcam .
Evet canım, kavrulmuş pişerken kokuyor, ama yerken rahatsız etmiyor, çünkü boş boş asla yenmez, tek başına hiç gideri yokoh mis .
ev insanlarına sabah tam buğday unu makarnası pişirdim . 1 kase sarımsaklı yoğurt koydum içine . 1 kutu da ton balığı . öyle yağıyla attım vallahi bu kez .
çocuklar seviyor bu makarnayı bizde.
sabah bende tadına bakmak için yedim . süperrr.
karabuğday ben de aldım . kavrulmuşunun tadı çok garip . bi kokusu var .
acaba normali bu mu.
çiğ olan karabuğdayda o koku yok .
senin kavrulmuş mu . çiğ mi . böyle bi koku farkettin mi.
evet ıspanakta kavrulmuş olandan kullandım ama bastırdı vallahi ıspanağın kokusunu. kızım da yemedi malesef. ben yedim .Evet canım, kavrulmuş pişerken kokuyor, ama yerken rahatsız etmiyor, çünkü boş boş asla yenmez, tek başına hiç gideri yokKarıştırdığın şeyde koku ve aromayı bastırıyor zaten.
Çiğ olan daha az kokuyordur muhtemelen ama o da bir öz bırakıyor, nişastamsı. Eğer ben dolmaya koyacak ya da makarna gibi salata , ton balığı, yoğurt vs ile karıştıracaksam tane tane olduğu için hep kavrulmuş olanı kullanıyorum.
Ama ıspanağa, yemeğe katmak için tazesi güzel. Kremamsı kıvamıyla.
kavrulmamış olanı hiç pişirmedim biliyor musun .Evet canım, kavrulmuş pişerken kokuyor, ama yerken rahatsız etmiyor, çünkü boş boş asla yenmez, tek başına hiç gideri yokKarıştırdığın şeyde koku ve aromayı bastırıyor zaten.
Çiğ olan daha az kokuyordur muhtemelen ama o da bir öz bırakıyor, nişastamsı. Eğer ben dolmaya koyacak ya da makarna gibi salata , ton balığı, yoğurt vs ile karıştıracaksam tane tane olduğu için hep kavrulmuş olanı kullanıyorum.
Ama ıspanağa, yemeğe katmak için tazesi güzel. Kremamsı kıvamıyla.
Kırk yıl düşünsem bu aklıma gelmezdi. Çiğ hali de baya kıtır kıtır duruyor çünkü. Deneyeceğim mutlaka, işe çok sık karabuğday getiriyorum, acayip kolaylık olur bu.kavrulmamış olanı hiç pişirmedim biliyor musun .
direk yoğurda koydum akşamdan .
sabah da içine meyve doğradım yedim .
yoğurtun içinde şişmişti karabuğday.
çiğ olan aşurelik buğdayı da o şekilde kullanıyorum . direk koyuyorum yoğurda. akşamdan
ertesi gün şişmiş ve yumuşamış oluyor . öyle meyve doğrayıp yiyorum yine.
denemişsindir belki ama denemediysen tavsiye ederim.
Olmazkızlar okuldayim çok yazamadım geçmiş yapıcam ama. bu karabuğday alıp akşamdan haşlayıp sabaha ekmek niyetine yesem nasıl olur?
yok ekmeksiz yapamamaktan değil aramıyorum hiç ekmeği, benimki tamamen karbon ihtiyacını alayım diyeOlmazyani ne bileyim, kuskus, ya da haşlanmış bulgur gibi düşün, ekmek yerine yenir mi?
İlla ekmeksiz olmuyorsa karabuğday ekmeği al, onu arada yersin. Tadı normal çok güzel değil, ama ekmek kızarmada 2 kez kızartınca güzel oluyor.
Çok tüketme ama. Yapılırken bişey oluşuyormuş zararlı, fazla tüketimini önermiyorlar.
Ben ekmeğin müptelasıydım, ama inan alışınca aramıyorsun. 2 yumurtalı omlet yedim kahvaltıda bu sabah. Şu saat oldu hala tokum. Ya da yine 2 yumurta haşlıyorum yanında bol roka zeytin yağlı. O da çok tutuyor.
Peynir yiyeceksen hurma ve çayla efsane gidiyor... yok bişey kıyırmadan olmaz demeye devamsa yulaflı bir çok alternatif yapabilirsin
kız o zaman salata yap işte. Miss. Avakodo ye, hurma ye..leblebi ye, karbonhidrattan kolay ne varyok ekmeksiz yapamamaktan değil aramıyorum hiç ekmeği, benimki tamamen karbon ihtiyacını alayım diye
ekmek yemem mesela.Olmazyani ne bileyim, kuskus, ya da haşlanmış bulgur gibi düşün, ekmek yerine yenir mi?
İlla ekmeksiz olmuyorsa karabuğday ekmeği al, onu arada yersin. Tadı normal çok güzel değil, ama ekmek kızarmada 2 kez kızartınca güzel oluyor.
Çok tüketme ama. Yapılırken bişey oluşuyormuş zararlı, fazla tüketimini önermiyorlar.
Ben ekmeğin müptelasıydım, ama inan alışınca aramıyorsun. 2 yumurtalı omlet yedim kahvaltıda bu sabah. Şu saat oldu hala tokum. Ya da yine 2 yumurta haşlıyorum yanında bol roka zeytin yağlı. O da çok tutuyor.
Peynir yiyeceksen hurma ve çayla efsane gidiyor... yok bişey kıyırmadan olmaz demeye devamsa yulaflı bir çok alternatif yapabilirsin
dene canım . akşamdan koy içine.Kırk yıl düşünsem bu aklıma gelmezdi. Çiğ hali de baya kıtır kıtır duruyor çünkü. Deneyeceğim mutlaka, işe çok sık karabuğday getiriyorum, acayip kolaylık olur bu.
Bak ıspanak veya pırasa da çiğ olanı dene. Seveceksiniz eminin :)
evet de sabah sabah peynir yumurta ile gitmez yawekmek yemem mesela.
hic aramam
aslında karabuğday karbonhidrat . nohut kurufasülye vs de öyle.
bulgur , kuskus karbohidrat olduğu için ekmek yerine geçer .
Unu ile ne yaptın?dene canım . akşamdan koy içine.
iş yerinde öğlen yemeği olarak yiyorum .
baya bi zaman geçmiş oluyor . illa şişiyor hiç merak etme. çok kez yaptım yedim .
karabuğday unu da aldım . çiğ olandan çekilmiş .
onu da sevdim .
bi de soya fasülyesi aldım .
onu da denedim bi kez . ama çok sevmedim .
bi kaç kez daha deneyeceğim . tüketmem lazım bunları tabi.
organik aldım . konya dan geldi. soya fasülyesini çok fazla tüketiyor asya , çin kore japonya . her güne bi ürününü yiyorlar . ama bilmiyorum troid bezlerine sıkıntı yaratıyor mu onlara.Unu ile ne yaptın?
Soya fasülyesi eve sokulacak şey değil canım ya. Mısır gibi GDO gurabası o! Organik bulsan bile soya tüketimi iyi değil diyorlar. Tiroid bezleriyle bir reaksiyona giriyormuş, ve işlevini bozuyormuş.
sabah sabah değil kuzum . öğlen akşam öğününde tabi ki.evet de sabah sabah peynir yumurta ile gitmez yaw
Kapıya biber,soğan patlıcan nohut tavukla yemek yapıyorum yeterlidir herhaldekız o zaman salata yap işte. Miss. Avakodo ye, hurma ye..leblebi ye, karbonhidrattan kolay ne var
Bende yeni yeni kestim, karbon dengesini sağlamak istiyorum kas kaybetmemek için. Şimdi yemeğim pişiyor akşama hazır olsun diye, 2 küçük patlıcan 1 soğan 1 kapya biber ,2 servis kaşığı nohut ve avuç içi kadar tavuk koydum. Yanina havuç turp rendeler yoğurtla yerim :) sabahta 3 ceviz 3 hindi füme 1 bardak yeşilçay 1 dilim peynir 1 haşlanmış yumurta ve 1 avuç beyaz leblebi yedimsabah sabah değil kuzum . öğlen akşam öğününde tabi ki.
yumurtayla kurufasülye yenir mi
yiyen varsa da afiyet olsun . ne diyim .
ben yumurta yanında ceviz , badem , zeytin vs yerim . ekmek aramam . ama galeta , kıtır grisini vs varsa yerim belki. onu da yemediğim olur .
yani ekmeği hiç yemem diyebilirim . nadirdir .
çorbayı da ekmeksiz içerim . bardağıma koyup .
yıllardır aramadığım bi şey ekmek .
yeterince karbonhidrat alıyorsun anladığım kadarıyla.Bende yeni yeni kestim, karbon dengesini sağlamak istiyorum kas kaybetmemek için. Şimdi yemeğim pişiyor akşama hazır olsun diye, 2 küçük patlıcan 1 soğan 1 kapya biber ,2 servis kaşığı nohut ve avuç içi kadar tavuk koydum. Yanina havuç turp rendeler yoğurtla yerim :) sabahta 3 ceviz 3 hindi füme 1 bardak yeşilçay 1 dilim peynir 1 haşlanmış yumurta ve 1 avuç beyaz leblebi yedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?