Sağlıklı beslenirken;

yokmus canım boyle tepsıyle fırına yemek goturup pısırme lahmacun falan onları unut dedı esım bana orda 5 sene yasadı kendısı
yoksa sıcagına bıle razıydım yeter kı fırın olsaydı

anladım
ben hiç fırına yemek yollamadım pişmesi için .

ben olsam gidersim sanırsam .
deniz yakın mıydı. hele deniz vardıysaaa.

eşime diyorum .
avusturalya ya taşınsak ya.

ne alakaysa.
yokmus canım boyle tepsıyle fırına yemek goturup pısırme lahmacun falan onları unut dedı esım bana orda 5 sene yasadı kendısı
yoksa sıcagına bıle razıydım yeter kı fırın olsaydı

Çok yediğim için annemden sonra mutlu olan tek kişisin
Kuzummm sen buralarda naparsan o zaman
Ben küçücük bir şehirde yaşıyorum, Berlin Köln gibi yerlerde vardır belki bilmiyorum ama burda fırın falan yok, lahmacunumu tepsi kebabını herşeyimi kendim firinda yapıyorum en çok özlediğim şeylerden biri kasaba girip lahmacun siparişi vermek ve sonra da gidip fırından almak
Kasap manav fırın üçlüsü ne güzel hep birarada olurdu Antepte

AY NEGÜZEL HAYALİN CNM
İNŞ KABUL OLUR
KİM İSTEMEZ BÖYLE BİR YERDE YAŞAMAK

BEN KÖYDE YEŞİLİKLER İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUM AMA BENİM Kİ ZORRRRR

BENDE ŞAŞRIDIMM KIBRISTA FIRIN OLMAMASINAA

BEN HİÇ KULLANMADIM
AMA BUGUN YÜRÜŞE ÇARŞIYA İNEN ALAYIM BUNLARIII

anladım
ben hiç fırına yemek yollamadım pişmesi için .

ben olsam gidersim sanırsam .
deniz yakın mıydı. hele deniz vardıysaaa.

eşime diyorum .
avusturalya ya taşınsak ya.

ne alakaysa.
evet denıze yakındı
sen burdakı fırınlarda pısen yemegın ekmegın tadını bılsen ne demek ıstedıgımı anlarsın
soyle soyleyeyım sana ankara da ıstanbulda akrabalarım var benım senede 4 kere antebe gelır burdakı fırınlarda pıdeler lahmacunlar semsekler pısırılır ozel korumalı kutularda mesela maras dondurması kutularını gormussundur asla erımez ıcındekı oyle kopuk kutularda gerı alır goturur buzluga atarlar
sırf bunun ıcın antebe gelırler almanyada kı dayım bıle yazın bunun ıcın geldı geldı yaptırdı goturdu
yok kesınlıkle yapamam evdekı gıbı olmuyor burdakı fırınlarda bılıyorsun sen tadını :)
küncülü, kıkırdaklı,semsek, lahmacun bunlar olmadan nasıl olur patlıcan kebabı patlıcan söğürme sogan kebabı bunlar olmadan nasıl olur olmaz
baklavayı fıstık ezmesını gectım zaten...

kayınpederımın bag evı var eve evden cıkıp oraya varmamız 3 saat suruyor
mersın daha yakın bağa gıdene kadar mersıne gıder cup dıye denıze dalarım dıyorum
sırf gıdelım dıye yazın kapınderım havuzu dolduruyor ama ona da ben utanıyorum

cok uzak yerı yoksa her hafta gıderdık

Günaydın kızlar dün yoğunuktan takip edemedim sizi.
Eşimin doğum günüydü akşamda onun için ufak aile arasında kutladık doğum günü olurda pastasız olmaz tabii.

IF te 2. günüm kahvaltısız yaşayabiliyorum Ama uyanamıyorum o ayrı. Dün akşam yemeğinde pilavı , sonrasında da pastayı yemedim direndim

ıste saglık boyle baslıyor
dıyecekler kı bır catal alsaydın bırsey olmaz
ama sekersız beslenme demek o bır catala bıle burun kıvırmak ugrasma yemem senı deyıp gecmekle baslıyor

supersın :)

ANTEPE GELMEK ŞART OLDU ARTIK

gerçi benım antepli arkadaşım varr bir fiil yapıyorlar yiyorlarrr maşallah

ne güzel yaaa

eşinin doğum günüsü kutlu olsun

İF ne acaba.
kahvaltı yapmadan geçirilen bi şey anladığım kadarıyla.

ANTEPE GELMEK ŞART OLDU ARTIK

gerçi benım antepli arkadaşım varr bir fiil yapıyorlar yiyorlarrr maşallah

ne güzel yaaa
onlarda yıyorlar hep dımı
ya ben emın oluyorum boyle bızde sıkıntı olup olmadıgına gordugum tum anteplının agzının ıcınde yemek var

eşinin doğum günüsü kutlu olsun

İF ne acaba.
kahvaltı yapmadan geçirilen bi şey anladığım kadarıyla.
gunde ıkı ogun beslenme
ıster kahvaltı aksam
ıster oglen aksam yersın kendını kendıne gore ayarlarsın aralıklı beslenme

Antep,Mardin mutfağını çok severim.Antep i , karadenizde çalıştım bir süre ordan Antepli bir arkadaş sayesinde tanıdım. Salçamızı bulgurumuzu kurumuş biber patlıcanı alıyorduk karadeniz de kurutmak ne mümkün.
Mardini bilmezdim iş arkadaşım sayesinde öğrendim. Bir kere sizin oraların bulguru, kurutulan her türlü sebzesi süper, sumak bambaşka bir lezzet veriyor ben teferruatlı bilmiyorum yemeklerinizi ama genel olarak çok cezbedici.

onlarda yıyorlar hep dımı
ya ben emın oluyorum boyle bızde sıkıntı olup olmadıgına gordugum tum anteplının agzının ıcınde yemek var

evet hep yerler maşallah
haftasonları genelde oğlan benı alırlarrrr mangala götürürlerrrr
iki dakka uğrayam birşey yedirmeden kaldırmazlarrr

bende biber salcası aldım yemeklere bile ayrı lezet katıyorrrrr
bizim burdakiler gibi değil salçaları çok lezetliii

N nscckts adanayıda bılıyorsundur direk sorayım bilen arkadaşlarda varsa cevap verirse sevinirim
şimdi ben adanaya gelicem
sabah kahvaltı nerde yapam (netten baktım ciğer yenir diyor sabah sabah ne ciğeri)
ve nereler gidelim 3-4 saat orda olucam sonrasında urfaya gecemm

gunde ıkı ogun beslenme
ıster kahvaltı aksam
ıster oglen aksam yersın kendını kendıne gore ayarlarsın aralıklı beslenme

Öğlen akşam daha uygun canım sabah erken saatte uyanınca kahvaltı etmem sınırlı ama öğle yemeğinde hava soğuk olduğu için bir kase çorba bile iyi gliyor.

mardinlilerınde yemegı gercekten cok guzel oluyor mardınlı arkadasım var dolmaları fırın yemeklerı sahane

evet hep yerler maşallah
haftasonları genelde oğlan benı alırlarrrr mangala götürürlerrrr
iki dakka uğrayam birşey yedirmeden kaldırmazlarrr
yoook mumkunatı yok yedırmeden bırakmazlar , carsıya cıkarsın pul bıber almaya ordakı aktar bıle buyur tadına bak dıye tatlı uzatır cerez uzatır yedırır mısafırlıkte dersın kı sımdı sofradan kalktım geldım tokum dersın yemek ıstemezsın
ölümü gor ye corba salata ye en azından onlar bırsey yapmaz der
zaten burda her pazar kutsal et gunu kedılerı bıle kebapcı buranın
bır rıvayete bır yerın devlet baskanı antebe zıyarete gelmıs gezdırırlerken gokyuzune dogru yogun bır duman gormus yangın mı var nedır demıs
yanındakı de yok baskanım burda her pazar mangal olur ondan o demıs

Önyargılı olma canım ilk önce insanlar kahvaltıda ciğer yenir mi diye düşünüyor yiyenler çok beğeniyor. Arkadşaım eşi gitmiş o da kahvatıda denemiş süperdi diyor buradakilere benzemiyormuş.

adanayı hıc bılmem bızler bırbırımıze yakınız ama bırbırımızden cok farklıyız antep urfa adana mersın bırbırımızın arasında 2 ser saat var lahmacunlarımız salcalarımızın tadı bıle farklı
orda nerde kahvaltı yapılır hıc bılmem ama nerde kebap yenır onu bılırım sen bana yemek sor et sor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…