mardinlilerınde yemegı gercekten cok guzel oluyor mardınlı arkadasım var dolmaları fırın yemeklerı sahane
yoook mumkunatı yok yedırmeden bırakmazlar , carsıya cıkarsın pul bıber almaya ordakı aktar bıle buyur tadına bak dıye tatlı uzatır cerez uzatır yedırırmısafırlıkte dersın kı sımdı sofradan kalktım geldım tokum dersın yemek ıstemezsın
ölümü gor ye corba salata ye en azından onlar bırsey yapmaz der
zaten burda her pazar kutsal et gunu kedılerı bıle kebapcı buranın
bır rıvayete bır yerın devlet baskanı antebe zıyarete gelmıs gezdırırlerken gokyuzune dogru yogun bır duman gormus yangın mı var nedır demıs
yanındakı de yok baskanım burda her pazar mangal olur ondan o demıs
sımdı hava soguk gezdıgınızden bırsey anlamazsınız kı bu bolgeye eylul ekım kasım ayları bırde nısan bası mayıs sonu gelınır
gerı kalan aylar ya cehennem ya buzul devrı
aslında salca yapmak cok cok cok basıt
alıyorsun bıberı bız tatlı ıle acı bıberı karıstırırız bırbırıne hepsını komple acı yapmayız acısı zehır gıbı olur buranın bıberının cunku
bıberı et kıyma ceken makına varya onda cekerız ıyıce su gıbı olur kaya tuzu koyar karıstırırız
tepsılerde gunes altında kuruturuz yanmasın dıye 2 saatde bır karıstırırız suyunu ceker oyle macun gıbı olur hepsı bu
lezzetlı olmasının tek sebebı bıberının burda yetısmesı yoksa yapımı cok basıt
salca yaparken cıkan bıberın arta kalan seylerıyle de pul bıber yaparız yıne tuzlar yaglar gunes altında kurutur sonra onu dove dove toz hale getırırız
nefisso burda bır fabrıkaNefisso Antep Usulü - nefisso.com.tr
Nefisso Kuruyemiş ve Nefisso Antep Usulü Yöresel Lezzetler - Nefisso'nun uzun yıllardır zevkle tüketilen tatları, güvenli alışveriş sitemizle artık hızlıca kapınızdawww.nefisso.com.tr
burası mı ki nisa cığım . beğendim burayı . eğer aynı yer ise kesin alırım .
gramajına gore alınır bızım burda fıyatKuru Kırmızı Kabuklu Antep Fıstığı
Nizip ve Barak yöresinin ağaç altı diye tabir ettiğimiz Antep fıstığıdır.www.nefisso.com.tr
nisa bu iç fıstık niye ucuz
kabukluya göre
normalde bizim buralarda kabuklu daha ucuz olur . iç fındık daha pahalı olur . bi fikrin var mı şekerim .
hah ıste memleket farkı burda olusuyorYerli üretilen sebzeleri çok lezzetli birde lezzet katan güneşte kurutulması çok faydalı. Mardinli arkadaşım manisada yaşıyor salçasını kendi yapıyor çok az ocakta tutuyorum güneşte pişiriyorum demişti sürekli gün içinde karıştırıyormuş tepsilere koyup terasta. Kahvaltılık sos hazırladı bize sağolsun.
2 gune asla hıc bırsey sıgdıramazsın bır kebap yer bır katmer baklava yer donersın en fazla 2 muze gorursun asla yetısmez 2 gun ıcın geldıgıne degmez soyleyeyımMemleketimin her yeri ayrı bir güzel. Karadenizde de yurt dışında
Bizde eşimle h.sonu kaçamak yapıp antepe gitmek istiyoruz 2 güne ne kadar şey sığdırabilirsek. Şimdi turlar var sırf mutfağı için belli başlı yerlere gidip tatmak için.
GAZİANTEP CUMBA KURUYEMİŞ buldumcumba deyince bi sürü bi şeyler çıktı nisa. duruma bi el at.
Sen Mardin Mazıdağı pirincini ya da Derik yeşil zeytinini de bi yeseydin keske, tadını bi daha unutamazdinAntep,Mardin mutfağını çok severim.Antep i , karadenizde çalıştım bir süre ordan Antepli bir arkadaş sayesinde tanıdım. Salçamızı bulgurumuzu kurumuş biber patlıcanı alıyorduk karadeniz de kurutmak ne mümkün.
Mardini bilmezdim iş arkadaşım sayesinde öğrendim. Bir kere sizin oraların bulguru, kurutulan her türlü sebzesi süper, sumak bambaşka bir lezzet veriyor ben teferruatlı bilmiyorum yemeklerinizi ama genel olarak çok cezbedici.
Hah bu konuda sana ben fikir verebilirim çünkü mersin benim yari memleketin sayilir, aynı ciğer kebabı macerası bizde de vardır... Bu bildiğin ciğer kebapları benzemez küçük küçük kesilir sis kebap gibi yapılır dürümün içine kimyon atılır, sumaklı soğan piyazi konur sahane bir tadı vardır kahvaltıda da gayet güzel löplenir hic dert etme
Biliyom o hikayeyi adamcagiz dülükbaba yanıyor sanmismardinlilerınde yemegı gercekten cok guzel oluyor mardınlı arkadasım var dolmaları fırın yemeklerı sahane
yoook mumkunatı yok yedırmeden bırakmazlar , carsıya cıkarsın pul bıber almaya ordakı aktar bıle buyur tadına bak dıye tatlı uzatır cerez uzatır yedırırmısafırlıkte dersın kı sımdı sofradan kalktım geldım tokum dersın yemek ıstemezsın
ölümü gor ye corba salata ye en azından onlar bırsey yapmaz der
zaten burda her pazar kutsal et gunu kedılerı bıle kebapcı buranın
bır rıvayete bır yerın devlet baskanı antebe zıyarete gelmıs gezdırırlerken gokyuzune dogru yogun bır duman gormus yangın mı var nedır demıs
yanındakı de yok baskanım burda her pazar mangal olur ondan o demıs
Nisacim bu firmalarin yurtdışına da gönderisi var mi
Sen Mardin Mazıdağı pirincini ya da Derik yeşil zeytinini de bi yeseydin keske, tadını bi daha unutamazdin
Hah bu konuda sana ben fikir verebilirim çünkü mersin benim yari memleketin sayilir, aynı ciğer kebabı macerası bizde de vardır... Bu bildiğin ciğer kebapları benzemez küçük küçük kesilir sis kebap gibi yapılır dürümün içine kimyon atılır, sumaklı soğan piyazi konur sahane bir tadı vardır kahvaltıda da gayet güzel löplenir hic dert etme
Biliyom o hikayeyi adamcagiz dülükbaba yanıyor sanmis
Kiz Nisa, şu bizim Hıdrellezde toplandığımız Kavaklık duruyor mu o da mı değişti? Oraya ne zaman gitsem Münir Özkul Adile Naşit filmlerinin piknik sahneleri gelirdi
yurt dısına fıstık koy gonderıyordu ama sımdı gonderıyor mu bılmıyorum sormak gerek ıletısımdenNisacim bu firmalarin yurtdışına da gönderisi var mi
Zaten benim zamanimda da avrupanin 4cü büyük parkiydi, eminim hala da öyledir...yurt dısına fıstık koy gonderıyordu ama sımdı gonderıyor mu bılmıyorum sormak gerek ıletısımden
o kavaklık yerınde duruyor yakavaklıgın ıcınde cok guzel cafeler var ve ınanılmaz guzellestı spor kosu yuruyus yolları yapıldı mını orman halıne geldı zaten yuzuncu yıl parkı turkıyenın en buyuk parkı cok ıyı koruyorlar o parkı kavaklık yuzuncuyıl parkının ıcınde bır park bılmeyenler ıcın :)
yesıl vadı dıye de bır alan yapıldı burda aynı sekılde antebın bır ucundan bır ucuna :)
Canım sen nerde yaşıyorsun?Bu da şimdi yediğim karabugday eristesi. İçinde domates kurusu ve gouda peyniri var.
Eki Görüntüle 2592544
allabende guzel hatta sımdı bazı kreslerde falan yuzme ogretmek ıcın cocukları oraya goturuyorlar :)
Zaten benim zamanimda da avrupanin 4cü büyük parkiydi, eminim hala da öyledir...
Ah o güzelim kokmuş Alleben deresi ne durumda? Babam orda öğrenmiş yüzmeyi, ne Allebeni yahu Bokludere oranın adı der dururdu
Canım sen nerde yaşıyorsun?
Nerelisin? Bu karabugday aşkı hangi memlekete ait
Bu da şimdi yediğim karabugday eristesi. İçinde domates kurusu ve gouda peyniri var.
Eki Görüntüle 2592544
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?