Sağlıklı beslenirken;

Memleketimin her yeri ayrı bir güzel. Karadenizde de yurt dışında
sımdı hava soguk gezdıgınızden bırsey anlamazsınız kı bu bolgeye eylul ekım kasım ayları bırde nısan bası mayıs sonu gelınır
gerı kalan aylar ya cehennem ya buzul devrı

Bizde eşimle h.sonu kaçamak yapıp antepe gitmek istiyoruz 2 güne ne kadar şey sığdırabilirsek. Şimdi turlar var sırf mutfağı için belli başlı yerlere gidip tatmak için.

Yerli üretilen sebzeleri çok lezzetli birde lezzet katan güneşte kurutulması çok faydalı. Mardinli arkadaşım manisada yaşıyor salçasını kendi yapıyor çok az ocakta tutuyorum güneşte pişiriyorum demişti sürekli gün içinde karıştırıyormuş tepsilere koyup terasta. Kahvaltılık sos hazırladı bize sağolsun.

burası mı ki nisa cığım . beğendim burayı . eğer aynı yer ise kesin alırım .

Memleketimin her yeri ayrı bir güzel. Karadenizde de yurt dışından gelip , susamsız simitleri var onların alıp götürüyorlardı buzluğa atıp sonra tüketiyorlarmış. Başta beğenmemiştim sonra taze ve gevrek olunca çok hoşuma gitti.
Bu mesajımı yarım bırakmışım kızlar

nisa bu iç fıstık niye ucuz
kabukluya göre

normalde bizim buralarda kabuklu daha ucuz olur . iç fındık daha pahalı olur . bi fikrin var mı şekerim .

nefisso burda bır fabrıka
ınternet satısı oldugunu bılmıyordum bız organıze sanayıye gıderken onunden gecersek ıcerı gırıp alıyorduk

fıstık köy ayrı nefısso ayrı, nefısso daha cok cerez konusunda uzman fıstık köy de daha cok salca pekmez dolma kurutmalıgı konusunda bır tık daha bılınıyor

gramajına gore alınır bızım burda fıyat
kabuklu daha agır ceker :) ondan

hah ıste memleket farkı burda olusuyor
bız kaynatmayız sadece guneste bekletırız salca ıcın
kaynatıyorsak ıcıne sogan sarımsak falan koyar kahvaltılık sos veya konserve yaparız yemek ıcın . bızde salca kaynatılmaz

2 gune asla hıc bırsey sıgdıramazsın bır kebap yer bır katmer baklava yer donersın en fazla 2 muze gorursun asla yetısmez 2 gun ıcın geldıgıne degmez soyleyeyım
en azından 4 gun yapın kı o kadar yol geldıgınıze degsın 2 gunde hıc bırsey anlasılmaz sey gbı olur ıstanbula gelıp kız kulesıne bakıp gerı donmek gıbı olur anlatabıldım mı

Sen Mardin Mazıdağı pirincini ya da Derik yeşil zeytinini de bi yeseydin keske, tadını bi daha unutamazdin
Hah bu konuda sana ben fikir verebilirim çünkü mersin benim yari memleketin sayilir, aynı ciğer kebabı macerası bizde de vardır... Bu bildiğin ciğer kebapları benzemez küçük küçük kesilir sis kebap gibi yapılır dürümün içine kimyon atılır, sumaklı soğan piyazi konur sahane bir tadı vardır kahvaltıda da gayet güzel löplenir hic dert etme
Biliyom o hikayeyi adamcagiz dülükbaba yanıyor sanmis
Kiz Nisa, şu bizim Hıdrellezde toplandığımız Kavaklık duruyor mu o da mı değişti? Oraya ne zaman gitsem Münir Özkul Adile Naşit filmlerinin piknik sahneleri gelirdi

Nisacim bu firmalarin yurtdışına da gönderisi var mi
yurt dısına fıstık koy gonderıyordu ama sımdı gonderıyor mu bılmıyorum sormak gerek ıletısımden
o kavaklık yerınde duruyor ya kavaklıgın ıcınde cok guzel cafeler var ve ınanılmaz guzellestı spor kosu yuruyus yolları yapıldı mını orman halıne geldı zaten yuzuncu yıl parkı turkıyenın en buyuk parkı cok ıyı koruyorlar o parkı kavaklık yuzuncuyıl parkının ıcınde bır park bılmeyenler ıcın :)
yesıl vadı dıye de bır alan yapıldı burda aynı sekılde antebın bır ucundan bır ucuna :)

hemen hemen aynı tarzda beslenmişiz ben de 22 kilo verdim 2.5 ayda. ama işin özü hayatımdan çok sevdiğim halsde tatlı şeker karbonhidrat çıkardım. kahvaltı sağlam yaptım bol bol lorlu peynirli omlet yedim yoğurt kefir ve prof.dr. mehmet özün yeşil içeceği var detoks ödem attırıcı ondan yaptım haftanın iki üç günü ondan tükettim ve en önemlisi akşam 6 dan sonra birşey yemedim. gerçekten veriliyor ama önce tiroid falan baktırmak lazım kan testi çünkü herkesin metobolizması farklı çalışıyor. ayrıca bol bol yürüyüş hafta 3 gün 10.000 adım. sonuç güzel oldu kendi açımdan

Ya kızlar naptınızz ya, sabahtan işlerim vardı, azıcık geç girdim, öğlene kadar 10 sayfa muhabbet dönmüş burada

Herkesin keyifler yerinde inşallah?

suzn tekrar geçmiş olsun canım. Bence de gitmee dinlen en az 2 gün. 2 gün dinlenmeyle geçecek şey niye 1 hafta süründürsün ki seni? Kapı gibi raporun yok mu, kullan ya, takma kimsenin bikbikiniiii

Zaten benim zamanimda da avrupanin 4cü büyük parkiydi, eminim hala da öyledir...
Ah o güzelim kokmuş Alleben deresi ne durumda? Babam orda öğrenmiş yüzmeyi, ne Allebeni yahu Bokludere oranın adı der dururdu

Bu da şimdi yediğim karabugday eristesi. İçinde domates kurusu ve gouda peyniri var.
Eki Görüntüle 2592544
Canım sen nerde yaşıyorsun?
Nerelisin? Bu karabugday aşkı hangi memlekete ait

allabende guzel hatta sımdı bazı kreslerde falan yuzme ogretmek ıcın cocukları oraya goturuyorlar :)

Bu da şimdi yediğim karabugday eristesi. İçinde domates kurusu ve gouda peyniri var.
Eki Görüntüle 2592544

Afiyet olsun süper gözüküyor
Bugün yemekhanede çıkan yemekler çok kötüydü, karbonhidrat/nişasta krizine gircektik nerdeyse,
Çorba, biber dolması, makarna yoğurt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…