- 19 Şubat 2019
- 18.256
- 64.369
- 598
Tarif isteriz o zaman
aslında benim bunu ev dışında hiç yapma imkanim olmadi annem yapar ama ondan gördüğüm kadariyla soyle oluyo pancar yani bu genelde sizler kara lahana diyosunuzbılmıyorum kuzum ama tarıf verırsen yapıp yemek ısterım :)
tamamdır nasıl yapıldıgını anladım uc asagı bes yukarı butun yemekler bırbırıyle aynı yapılıyor zaten :)aslında benim bunu ev dışında hiç yapma imkanim olmadi annem yapar ama ondan gördüğüm kadariyla soyle oluyo pancar yani bu genelde sizler kara lahana diyosunuz
icine barbunya,misir,misir unu konuluyo ama nohut fasulye yarma koyan da var annem evde ne olursa koyar barbunya misirsiz olmaz . ölçü icin bisey diyemiyorum onu bende bilmiyorum ama nette mutlaka yazar.
pancari ince ince kesiyoruz. tavaya sogani aliyoruz biraz da salca atip kavuruyoruz pembelesince de at pancari da icine. pul biber de koyariz biz acili çok güzel oluyo
daha sonra pancari az geçene kadar su koyuyoruz tencereye pancar B guzel haslaniyo,haslaninca da içine misiri barbunyyi atiyoruzzz yarim saat falan pisiyo. en son azar azar misir unu katiyoruz katarken de bi yandan karisiyo . valla benim bildiğim bu sekilde annemden tarif isterim ama bambaska bisey :)
pancar corbasi onsuz olmaz :))tamamdır nasıl yapıldıgını anladım uc asagı bes yukarı butun yemekler bırbırıyle aynı yapılıyor zaten :)
yalnız mısır ununa alternatıf bulmam gerek
yapma ya uzuldumpancar corbasi onsuz olmaz :))
onla cikiyo tadi :)yapma ya uzuldum
Pancar diyince kırmızı pancarli bir çorba bekliyordum.aslında benim bunu ev dışında hiç yapma imkanim olmadi annem yapar ama ondan gördüğüm kadariyla soyle oluyo pancar yani bu genelde sizler kara lahana diyosunuz
icine barbunya,misir,misir unu konuluyo ama nohut fasulye yarma koyan da var annem evde ne olursa koyar barbunya misirsiz olmaz . ölçü icin bisey diyemiyorum onu bende bilmiyorum ama nette mutlaka yazar.
pancari ince ince kesiyoruz. tavaya sogani aliyoruz biraz da salca atip kavuruyoruz pembelesince de at pancari da icine. pul biber de koyariz biz acili çok güzel oluyo
daha sonra pancari az geçene kadar su koyuyoruz tencereye pancar B guzel haslaniyo,haslaninca da içine misiri barbunyyi atiyoruzzz yarim saat falan pisiyo. en son azar azar misir unu katiyoruz katarken de bi yandan karisiyo . valla benim bildiğim bu sekilde annemden tarif isterim ama bambaska bisey :)
kız 4 yumurtadan sonra ne has olduda kanatların cıkmadıYa ben de günlerdir yazamıyorum ne yedim ne içtim... ama abartmıyorum hic, zaten aynı şeyleri yiyip duruyorum
Regl oldum onun da şişliği var tartılmıyorum, sabah sadece protein shake içtim yulaf ezmesiyle karıştırıp, oglen izgara tavuk ve salata, akşam 4 haşlanmış yumurta...
Ayağımı sakatladigimdan beri canım yemek de yemek istemiyo
4 haşlanmış yumurta yemiş, yemek istemiyor canım diyor.Ya ben de günlerdir yazamıyorum ne yedim ne içtim... ama abartmıyorum hic, zaten aynı şeyleri yiyip duruyorum
Regl oldum onun da şişliği var tartılmıyorum, sabah sadece protein shake içtim yulaf ezmesiyle karıştırıp, oglen izgara tavuk ve salata, akşam 4 haşlanmış yumurta...
Ayağımı sakatladigimdan beri canım yemek de yemek istemiyo
Ya sorma, gıdaklicam yakindakız 4 yumurtadan sonra ne has olduda kanatların cıkmadı
ben olsam kanatlanıp ucardım
ahhh ayni bende oyle cok severiz biz ordulular valla :))Pancar diyince kırmızı pancarli bir çorba bekliyordum.
Bizim is yerinde de ordulu bi arkadaş var, o da hep mısırlı karalahana çorbası diyip diyor duruyor. Bu olmalı o! Acayip merak ettim valla. Ben yerim bulursam.
Kiz 4 yumurta benim için ne ki4 haşlanmış yumurta yemiş, yemek istemiyor canım diyor.
yaaa4 haşlanmış yumurta yemiş, yemek istemiyor canım diyor.
Limonsuz yenmez ki o zaten:)yaaa
vallalingen bence bu yumurtayı dıkkatlı tuketmek gerek baya cok yemıssın ellerıne saglık canım en azından yarınkı yemegın hazır yersın yaptıgın corbayı mıs gıbı oh :) ben lımonda sıkarım sumakta koyarım ıcıne o corbanın :)
ben ekmege bıber salcası surup arasına haslanmıs yumurtayı dızıp 3-4 tane dograyarakKiz 4 yumurta benim için ne ki
90lardan yeni düştüm, bi oturuşta bi kuzu bitiririm ben normaldebu bana hic bisey
Offf çocukluğumun en güzel tatlarından biri, salçalı soğanlı ekmek... salca tabiki antep salçası olacakben ekmege bıber salcası surup arasına haslanmıs yumurtayı dızıp 3-4 tane dograyarak
ıcıne taze sogan maydonoz tuz ekleyıp yerdım sabah kahvaltıda
cok lezzetlı olur
sımdı ekmeksız marula dürüm yaparak yıyorum
hadı bakalım bende 1ay sonra endokrıne gıdıp yıne tum degerlerıme baktırırım baksın ne var ne yok degerler ne alemdecuma günü genel değerlerime baktirmak icin kan vericem bakalim ne alemdeym :)
Ya inan o da öyle bi anlatıyor ki, sanırsın 4 michelen yıldızlı bi restaurant da yediği bi tabak. Sen de antebin kebabina, kunefesine değişmem dedin, acil benim bunu bulup yemem lazımahhh ayni bende oyle cok severiz biz ordulular valla :))
Kiz 4 yumurta benim için ne ki
90lardan yeni düştüm, bi oturuşta bi kuzu bitiririm ben normaldebu bana hic bisey
ben de ne zamandır aklımdaydı d vit falan hepsine bakılsınhadı bakalım bende 1ay sonra endokrıne gıdıp yıne tum degerlerıme baktırırım baksın ne var ne yok degerler ne alemdesıcaklar basmadan buraları yaza gırmeden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?