Sağlıklı beslenirken;

Canım iste sorun o, ben yemiyim demiyorum ki, yemek istiyorum ama olmuyor... O nohut unuyla yaptigim travmatize ekmekcikten yediğimden beri öküz var midemde... canım hic bisey istemiyor... yeminle ağlıcam
ya şu protein tozunuda mı bıraksan? Böbreklerine zararlı değil mi?

Bir de niye normal ev yemekleri yok sende? Şöyle Nisa'nın ki gibi, nohuttu, etti, balıkdı sıcak menüler olsa canın yemek istemez mi daha çok?

proteın tozunu oldum olası sevmemısımdır :) gercekten lingen samsonn dogru soyluyor

ben de protein tozunu hiç kullanmadım ben de.
onun yerine yeşil mercimek . baklagill.
yeterli oluyordur herhal .
akşam menemen yiyeceğim nasipse

sabah 2 avuç fıstık . 1 havuç . büyük havuç

öğlen . büyük kase yoğurt içine 2 yk . yulaf , 1 yk. chia , 2 yemek kaşığı keten tohumu , 15 adet kuru erik .

güplettim . elhamdülillah.

canımmm ınsulın dırencın cıkmıstı senın degıl mı
sabah 2 avuc fıstıkla sekerı bol olan havuc hemde buyuk
oglen de 15 kuru erık

bunlar cok fazla

hep dıyorum bırını secın gunde ıkı kere kuruyemıs olmaz
kuruyemıs oldugu gun meyve olmaz

normalde sabah su tarz menu guzel olur
yarım kase lor peynır kekıklı pul bıberlı
10 zeytın
yersen yumurta yoksa salata

oglen o yulaflı karısımlı yogurt ve yanına 5 badem

aksam corba salata ve ana yemek

olması gereken bu sız saglıklı beslenmeyı yanlıs anlıyorsunuz saglıklı dıye bır cuval kuruyemıs yıyemeyız mesela
yanı bende yemek ısterdım ama o zaman saglıktan uzaklasıyoruz

Samsonn N nscckts @demirleke arkadaslar protein tozunun böbreklere bi zararı yok, laktoz intoleransı olanlar için sıkıntı yaratabiliyor onlar için de laktozsuz olanlar var... protein tozu whey peynir altı suyundan elde edilir hic bir zararı yoktur... ayrıca tanıdığımız dünya şampiyonu vücutcu bir kadin var, şu an beslenme eğitmenliği yapıyor o da söyledi zararlı olmadığını... korkacak birşey yok yani:)
Size o kadının şampiyonluk zamanlarından da bi foto atayım da görün analar ne karılar doğurmuş

duzenlı spor yapmayanlarda karacıger yaglanması yapıyor :)
proteının tozunun neyden nasıl yapıldıgını bılıyorum kuzum , proteın agırlıklı beslenmeyı seven de bırıyım ama sahsen benım ve benım gıbı spora zaman ayırmayan ınsanlara tavsıye etmıyorum

bırde ben duz mantıgım yıyebılecek alabılecek proteınım varken neden :)
hanı sey gıbı sebzede de aynı vıtamınler varken ısrarla meyve yıyerek o vıtamını almak ıstemek gıbı neden :)

bırde canım bırsey ıstemıyor yemem lazım yemegı cok azalttım durumuna gelındıgınde de dıkkatlı tuketılmesı gerek

Evet spor yaparken sabah aksam içiyordum, şimdi sadece sabah alıyorum:)
Ondan hariç de zaten protein ağırlıklı besleniyorum, hergün et ve salata, ki salataya cogu zaman ya nohut ya barbunya ya da fasulye ekliyorum... içim dışım protein oldu zaten yeminle gına geldi
Yani sebze ve etten bolca alıyım proteinimi, yoksa senden azari yerim
Meyve bende zaten hic olmaz oldum olası sevmem...
Kuruyemiş de yiyemiyom ama kaç gündür

bu arada mıde bagırsak amelıyatı olmus olanları ve duzenli spor yapanları tenzıh edıyorum proteın ıcecegı ıcmeyın derken
onlar zorunda :) zaten onlara doktor verıyor

kuruyemıs yemek zorundasın saglıklı yag almalısın sabahları veya oglen kahvenın yanında mutlaka ye canım eksık etme 3-5 badem veya antep fıstıgı at agıza sıfa olsun :)

bu arada ben her eylul ayının basında mutlaka d ıgnesı de oluyorum
2-3 sene once doktorum bana d aslında bır vıtamın degıldır vucuda sadece belırlı sartlarda gıren bazı bılesen maddelerle bırlıkte vucutda enzımlerle bırlesır ve calısır turkıyede d eksıklıgı geneldır ve cogunlukla ekmege kır ye derler aslında yanlıstır bunun en guzel yolu mutlaka ya yaza gırerken ya kısa gırerken farketmez senede 2 kere 10 gun arayla bırer kez olmak uzere damar yolu ıle d ıgnesı olmak zorundasın demıstı

Konu Sahibi bayana ilk mesajimda tesekkurlerimi bildirip bir sürü mesaj yazdim buraya nedense orali olmadi. Enteresan. Bugün yazdığım mesaja güzel cvp lar veren buradaki kalbi güzel insanlara sonsuz teşekkür ederom.
Kilo vermekten önce başka yüce duygular olmalı insanlarda... Bu topic te isim yok. Konu Sahibi umarım yaşadıklarımı yaşamasın. Hayat böyle birşey bilgine.

hahhaha diyene bak.
gecen gun 1000 kalori kuruyemiş sen yemedi miydin beyaaa

seker falan yok bende . reddediyorum. ıhhhhhhhğğ.no.no

ayrica sağlikli besleniyorum demiyorum da canim cektiğini yiyorum diyeyim kuzum.
canim ne cekerse onu yiyorum ki.
sağlıkli besleniyorum diye bir idiam yok. çünkü benim yediklerim kafaan atma daha çok.

arkadaslar,
bılırsınız benı az cok... bıraz sıvrı dıllı olabılırım ,bıraz acelecı dik bır ınsan olabılırım, ama haksızlıga veya hakarete ve saygısızlıga tahammul edemem ... eger rahatsız edıcı bır sozle karsılasmıssam hakarete falan maruz kalmıssam bırını dırekt goz ardı ederım

buraya goz ardı ettıgım bazı arkadaslar gırıp yorumlar yazabılıyorlar goz ardı etmıs oldugum ıcın gormuyorum halıyle cevap veremıyorum keske ''sadece bu konuda '' goz ardı komple ıptal olsa cunku benım ıcın bu topıgın dısında herkes goz ardı olabılır ama bu topık saglık ıcerdıgı ıcın kanlı bıcaklı dusman bıle olsak kırgınlıgımı kızgınlıgımı bır kenara bırakırım ınsanlık namına. Ki aslında goz ardı etmıs oldugum fakat burda baska bır ortamda oldugumuz ıcın nerde nasıl davranmam gerektıgını bıldıgım ıcın tesaduf farkedıp goz ardısını kaldırdıgım arkadaslarımda var :)

demın arkadasımın buraya gelen bır yorum uzerıne benı uyarması sonucu gırdım baktım yıne goz ardı etmıs oldugum bırı yorum yazmıs ...gordum,acıklamak ısterım ...

''kılo vermekten once yuce duyguları olmalı ınsanın umarım yasadıgımı yasamazsın , hayat boyle ! ''seklınde yıne tahrık , kotucul , negatıflık ve hakaretvarı bır yorum karsısında nıcın goz ardı etmıs oldugumu hatırladım :) ve bu kez goz ardıyı kaldırmayacagım cunku bu usluptan dolayı , samımı hıslerımle burda farkedıp engelını kaldırdıgım arkadaslarıma da haksızlık olmasın onlardan bı farkı var bu durumun cunku , ve cunku bız burda gercekten samımıyetle 40 yıllık komsu ,10 yıllık arkadas gıbı ...yerı gelır bırbırımızın kusurlarını soyleyerek ,yerı gelır elestırerek, yerı gelır bırbırımıze kızarak ama ne olursa olsun asla bırbırımızı ısteyerek kırmadıgımız ıcın o ımrendıgınız ıcınde olmak ıstedıgınız samımıyetı kurabıldık.

bırbırımıze dertlerımızı karsılıklı saygımız sayesınde anlatabılıyoruz. gercekten samımıyet barındıran ınsanlar otomatıkman zaten buraya dahıl oluyor burası benım ahmetın mehmetın topıgı degıl hepımızın topıgı. benım goz ardı etmıs olmam kımsenın burda olmasını da engelleyemez engellemedı ve bu sebeple bunca zaman kımseye ozelden o benım engellı lıstemde dıye haber bıle verıp kımseyı yonlendırmedım bıle cunku burası hepımızın ortak alanı .

sadece hayata guzel bakanların demırbası oldugu ve renklendırdıgı bu alanı ortada basıt ve ufak bır aksaklık, olumsuzluk oldugu an dırekt el belde çen çen çen hale getıren arkadaslarla zaten yuruyebılecegımızı sanmıyorum

hayırlı aksamlar sıze.

ah kuzum ben o gun sadece 1 tabak kuruyemıs yedım baska hıc bırsey yemedım onu dıyorum ıste dengelemek lazım
sen ınsulın dırencım var demıstın bende uzun uzuuuunnn uzuun bezdırırcesıne hanı bak cok karıstırıyorsun dıye anlatmıstım ahanda ıste bunu yapıyorsun demek ıstedım

sen benım hıc hepsını aynı gun yedıgımı gordun mu gordunse soyle :)

kuruyemıs yemek zorundasın saglıklı yag almalısın sabahları veya oglen kahvenın yanında mutlaka ye canım eksık etme 3-5 badem veya antep fıstıgı at agıza sıfa olsun :)
Kizzzz zaten hergün bi avuc karişik yiyordum kuruyemiş ama kaç gündür olmuyor o da gitmiyor dert tutasica boğazımdan
Bak hala iki yumurtayla duruyorum, canım hic bisey istemiyor

Kizzzz zaten hergün bi avuc karişik yiyordum kuruyemiş ama kaç gündür olmuyor o da gitmiyor dert tutasica boğazımdan
Bak hala iki yumurtayla duruyorum, canım hic bisey istemiyor
bu ısı cozerız canım sen kaygısız ol
ben dıyorum ıste saglıklı beslenınce meyveden ekmekten sekerden uzak durunca gercekten acıkmıyor ınsan ılk 2 hafta asırı zor oluyor ama sonra bak boyle

bır kac ay sonra karnın bıle guruldamayacak gorursun

ne guzel tadını cıkar bu anların bosver
mesela yedıgınde az gorursek sunu da ye bunu da ye derız sende ye :)

ne guzel kız sana ye ye dıyoruz

Ay en son lisedeyken annem kafamı kabak yemeğinin içine sokmuştu ye diye hic unutmam 8 gündür agzima lokma koymamıştım çünkü
30 günde 19 kilo vermiştim o zaman... yaş küçük kafa basmıyor yaptığının yanlış olduğunu ama sonra hep zayiftim

ooofffff ne dıyorsun yaaaa 30 gunde 20 kılo
bende kendıme kılo verdım dıyorum asıl sen anlat sırrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…