Sağlıklı beslenirken;

Öyle bibi, bi kere şeker iyi bir şey değil bunda hepimiz hemfikiriz, sağlıklı tatlı diye de birşey yok fakat sıfır şeker en azından kendi adıma yapabileceğim bir şey değil. Abartmamak önemli olan, yani günde üç yaprak yeşillik yiyip ben sağlıklı besleniyorum diyemeyeceğimiz gibi her önümüze geleni de gömemeyiz dediğin gibi :)) Ben bedenimizin bize emanet olduğuna inanıyorum, o yüzden hastalık, hormonal, hamilelik vs durumlar dışında kiloyu kontrol etmek hareket etmek lazım. Ama hayatımızın genelinde bunlara dikkat ediyorsak arada kaçamak da olabilir zararı yok.

samsonnn . naber . nabıyon.

gelemediydim . ve geldim .

ne zamandır yoktun . nerelerdeydin ki.

şekeri tamamen hayattan çıkarabilenler var elbette. hatta tuz da kullanmayan birilerini duydum nette. tuz ve şeker hayatından çıkarmış .
ee fit olmuş . sağlıklı da olmuş .
yapmak istediği mağara diyeti. yani zamanında tuz da yoktu şeker de.
o zaman bunları yememek doğal olan , diyerek çıkmış yola. başarmak yürek ister . o yürek bende yok .

rafine şekeri kullanmıyorum ben de
ama kuru erik yiyorum bu ara. kuru üzüm . abartmadan . tadımlık (çoğu kişiye göre)
ve meyve yemiyorum bu kuru şeyleri yersem . ihtiyaç olmuyor . bunları yemezsem meyve yiyebiliyorum ancak . ikisini midem kaldırmıyor .

tuz ve şekeri , paket gıdayı hayatından çıkarıp vegan ve alkali beslenmeye başlamış .

veganları takip ediyorum 2 yıldır . ben de et sevmediğimden . midemi bozduğundan damak tadıma uymadığından uzaklaştım . vegan falan değilim ama veganların beslenmesi bana uyuyor . sebze ve bakliyat yemeklerini çok çeşitlendirdiklerinden onları takipteyim . et ise zorla 1 köfte yemeye çalışırım . fazlasını midem kaldırmıyor. yeni bi şey değil . çocukluktan gelen bi şey . sevmediğim bi lezzet .

ya o kadar anlattım da berrak tüzünataç olduğunu yazmadım sanırsam . onun beslenmesinden bahsetmek istemiştim . gayet hoş . beğendim . bana da uyuyor bu beslenme şekli.

bugün yediklerim .

sabah 1 avuç çiğ fıstık .

işe gelince saat 10.30 gibi 4 kuru erik . 1 avuç fıstık .

kahve

öğlen 1 demet brokoli ile koyu bir çorba yaptım . sütlü. onu içtim . baya çoktu. üzerine marul salatası.
kuru üzüm , kuru erik , fıstık . az az hepsinden

akşam ne yerim . bilemedim . evde ıspanak var yıkanmış . hazır . onu yapabilirim kendim için . dün hazırlamıştım . pişiremedim . beklemesin daha fazla.
ev haklına ise yeşil mercimek haşladım bu sabah . onunla bacak çorbası yapabilirim .
ya da yoğurtlu olan yemeğinden yapabilirim . ikisi de seviliyor .
ertesi gün işe getiririm mercimekten . hazır olur . her gün ne pişirsem . pof...

Vegan diye bahsettiğin mi?

Sen şimdi iskender, lahmacun da mı sevmiyorsun? Çok değişik geliyor bana
canımcım vegan değilim .
köfteyi ve haşlama eti zorla yerim . ve 1 köfte kadardan fazlasını yiyemem . yani işkembe , karaciğer ya da ne bileyim bi sakatat için de aynı şey geçerli.

iskender yerim . ama etini daha az diğer kısımlarını yerim . ekmeği salçalı sosu yoğurdu vs .
etten az alırım . gerisini eşime ya da çocuklara veririm .

lahmacunda et oranı çok az . 1 köfte kadardır . soğan domates biber etin kokusunu iyice bastırır . 1 lahmacun yiyebilirim . bol limon sıkarım içine. bol salata malzemesi . öyle yerim onu da.

bırı hıc karbonhıdrat ve seker almıyorum dıyorsa o kısı buyuk ıhtımal ölüdür zira sadece ölmüş kısılerin boyle bır sorunu olmaz
tum sebzeler aynı zamanda karbonhıdrattır tum meyveler aynı zamanda sekerdır bazı sebzelerde de seker vardır

yanı sekerı ve karbonhıdratı kımse ıstesede tamamen kesemez
bızım dedıgımız karbonhıdrat ıle seker senın sandıgın sey degıl
1 dılım ekmek yıyecegıme ıcınde tum sebzelerın oldugu bol salcalı etlı yemekten 2 tabak yerım seklınde yerıne koyma metodumuz var bızım, 1 dılım ekmegın hıc faydası yok ama ıcınde karbonhıdratda olan tum sebzelerın faydası var ve 2 -3 tabak yeme hakkımız var neden yemeyelım :)

1 dılım baklava yıcem dıye 1 saat spor yapamam sahsen onun yerıne 2 tabak salata 1 tabak da yemek yerım ama sen tabıkı ıstersen yersın sonucta bunu sen secıyorsun
bızım mevzumuz aslında sporla da alakalı degıl vucuda faydası olmayan seylerı yemeyelım dıyoruz yoksa hergun baklava yıyerek de kılo verır ınsan her gun 3 dılım baklava yıyerek kılo verırım bunda bırsey yok kı :) onemlı olan hıc bır ıse yaramayan sunı sekerı hıc yememek :)

zaten karbonhıdratı tamamen ıstesekde cıkaramayız kabak havuc tum sebzeler aynı zamanda karbonhıdrat :) hava yolu ıle beslenmemız lazım :)
hah aynen
o sunı seker ve aslında ekmek olmayan ekmeklerın zararından bahsedıyorum bende

kesınlıkle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…