Sağlıklı beslenirken;

nisa cuğum , bibi ameliyattan taze çıkmış sayılır. ikinci hayatı ve bilinçli gidiyor baya . eski yeme alışkanlıklarına göre. neler yediğinden bahsettiydi bi ara. sporunu da yapıyor . mutlaka doktoru ile kontrollu gidiyordur . zamanla yeme alışkanlığını oturtur . sıkma canını.
3 dilim baklava ne yaahu .
midem altüst oldu şu an . düşününce bile.

Enteresan harektler bunlar. İskenderimin etini vericem, sucuğa burun kıvırıcam hiç benlik değil Off

Di mi ama Bibi , Bursa da bir iskenderci var her gidişimde kahvaltı niyetine güne orada başlıyorum
vegan ve alkali beslenmeye kayan ve hayatından tuz ve şekeri çıkaran samsoon cum . evet berrak tuzunataç.
Ya benim bir arkadaşım var, o da Paleo yapıyor. Mağra adamının yemediği şeyi yemiyor. Düşün nohutu bile haram etmişler kendine...yine diyicem, çok değişik hareketler bunlar hep

yok devenin nalı.

ilk duydum paleo .
enteresan şeyler çıkmış ben görmeyeli. takip edemiyorum artıkın.

yok yok ben bibinin yedıklerınde zaten sakınca gormuyorum bence normal yıyor zaten fazla yedıgını de dusunmuyorum

sadece bızım tamamen cıkarttıgımızı dusunuyor ya da kılo vermek ıcın yemedıgımızı dusunuyor hayır cıkarmadık yerıne koyduk daha oncekı yedıklerımıze saydık unuttuk ... vallahı ekmegı unuttum gercekten hıc aklıma gelmıyor

yıyınce ne oldugunu da bılıyorum yemeyınce ne oldugunu da
gercekten cıldımdekı gozenekler bıle azaldı kuculdu sac dokulme azaldı cıldım parladı tırnaklarım cıt cıt kırılırdı zayıf saclarım vardı hepsı gectı
alerjık bunyem vardı oda gıttı
dıs etı ve dıs sorunlarım vardı gıttı
sık sık grıp olurdum oda gıttı
sekerı ve ekmegı kesınce oldu bu zaten ben bırtek yapay seker unlu mamul ve kızartmayı kestım o kadar
hatta porsıyon olarak burda hepınızden en cok yıyen benım

mevzu kılo vermek ıcın kesmek degıl onu demeye calısıyorum yoksa hergun cıkolata muz baklava yıyerek kılo verırım almam gereken kalorı bellı yakmam gereken bellı cok basıt 1 dılım baklava kılo yapmaz zaten bızım ıcın onemlı olan o sunı sekerı almamak

hadı etsız yasamı anlarım saygı duyarım da
nohutsuz olur mu ya
o nohut nasıl yenmez ya

etten tiksinmem şöyle oldu.
çok çocuk yaşta köfte yerken ağzıma sinir denen şeyden geldi. çiğnenmeyen sert , kıkırdak gibi bi şey .
öyle feci tiksindim ki. sanırsın yemeğiğmden 3-5 tane karasinek çıktı. öyle bi his . ya da çorbamdan kıl , pilavımdan taş .

örnekler çok tiksinç ama neyse. öyle bi his işte.

sucuk sosis vs de yerken aynı şey oldu.
defalarca bu kez çıkmaz dedim . ama ağzıma hep geldi körün taşı.

ve vazgeçtim . midem almıyor artık .

eşim veteriner olduğundan daha önce et firmaları ile çalıştığından biliyor .
market sucuğu , sosis ve salamına kemik konuyor .
öğütülmüş kemik .
et fırması ile çalışırken çıkan kemikleri büyük sucuk firmaları sosis firmaları kapışıyormuş . kilo ile satıyorlar bunlara. ama kamyonlarla.
eee napıyorlar bunları , dedim

öğütüp un haline getirip . ekliyorlar . gramaj ağır basıyor . daha ucuz sucuk üretiyor vs vs .

ay dedim ondan mı o şeyler ağza geliyor .

olsun dedi, normal . kemik de bi protein . insanlara zararı yok . katkı maddesi sayılmıyor .
ben şok . tövbe ağzıma koymam .
kasap sucuğu alıyoruz . bildiğimiz yerden . çocuklar çok seviyor . ben de tadımlı , çok korkarak yiyorum . yağ , sinir , kıkırdak bana gelir mi diye. piyango misali. ya çıkarsaaa.....

evet canım anladım . katılıyorum .
anladım şimdik.

genelde evlilik yıldönümü ya da birilerinin önemli gününe denk gelmişse akılda kalıyor demi. senin için de öyle bi gündü mü ,
e sen onemlısın ondan aklımda ? :)
sanırım gecen ay sohbetı olmustu ordan aklımda :)

aynen boyle yapılıyor gercekten

bızde bıldıgımız bır kasap var ordan kendı sucugumuzu kendımız yaptırıyoruz hıc market sucugu yıyemem sırf kemık cunku

ya bırde ete soyle yaklasıyorum sımdı bazı ınsanlara kızıyorum her hayvanı yıyorlar höş dıyesım gelıyor tamam dunyada yenılebılecek cok sey var abartmamak gerek
mesela kaza ordege ceylana tavsana falan ne gerek var gunah o kadarı da artık dıyorum
tavuk koyun dana balık var ıste e yeter etse et bunla yetın dıyorum
kusları yıyorlar ya onun etı ne kı mınıcık hayvan 1 cay kasıgı et ıcın ölduruluyor

yok devenin nalı.

ilk duydum paleo .
enteresan şeyler çıkmış ben görmeyeli. takip edemiyorum artıkın.
Çok da yeni değil aslında. Amerikan oynu hep bunlar.

Bak Amerika dedin aklıma geldi, 250 milyon insan varken 50 mil da büyükbaş vardı orada. 5 kişiye 1 Öküz yiyen onlar

balık severim ben de . tavuk da yerim ama onu da çok midem almıyor . ama deniz ürünlerini midem alıyor maşallah . onları çok yerim , ahtapot her yıl çıkarır eşim . kışın 2 kez pişiririz .vs . bi de balık vurur onları da buzluğa koyarız . kışın yeriz .
kuş vs avlayıp yiyorlar evet . onların da zevki oymuş . nasıl bi zevkse.

belli yaştan sonra et tüketimini iyice azaltmak gerekiyor . .
bu da bi gerçek . gelişme çağında önemli bi besin ama sonrasında 30 lu yaşlardan sonra iyice azaltılıp . 40 lı yaşlarda ise artık minacık yemek lazım . dokthhtur öyle diyor .
benim de işime geliyor .

Çok da yeni değil aslında. Amerikan oynu hep bunlar.

Bak Amerika dedin aklıma geldi, 250 milyon insan varken 50 mil da büyükbaş vardı orada. 5 kişiye 1 Öküz yiyen onlar
ya onlar çok yiyor samsoon onlara bakma sen .
afedersin 1 öküzü oturup sosis salam bonfile çıkarıp 1 öğünde yerler . çok korkunç yeme şeyleri var. hayatları yemek üzerine kurulmuş sanki bi çoğunun . hepsi değil . sanıyorum artık onlar da bu obezite üzerine yoğunlaşmışlardır artık . çünkü iş çığrından çıkıyor . çok bozuldu insan ırkı orada . farklı bi tür ortaya çıkacak yakında hafazanallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…