Sağlıklı beslenirken;

bak benım bu ev alan eltımle nasıl basladı ıletısımımız anlatayım
kaynımla 10 sene once evlenmısler ama 2 sene sonra bosanmıslar hıc bır sekılde ıletısıme gırmemısler kotu ayrılmıslar
benım dugunume 1 hafta kala tesaduf bır yerde karsılasınca tekrar konusmaya baslamıslar dugunum oldugu gun tekrar evleneceklerını acıkladılar
ben evlendıkten 5 gun sonra bırbırlerıyle yıne evlendıler

nıkahında tanıdım ılk kendısını sarıldım canım hayırlı olsun tanısmak boyle kısmetmıs dedım
elını belıne koyup gelın gelın benden 1 hafta once evlendın dıye sakın havaya gırme benım gecmısım var bu aılede ben buyukle evlıyım dedı

evlendıgım sene dugunden 10 gun sonra kurban bayramıydı kayınvalıdem tatılde bızde onlara bayramlasmaya gıttık
kaynanam yok dıye sevınme o yoksa ben varım dedı

sonra amelıyat oldum ben gecmıs olsun demedı gelmedı arayıp sormadı ve cocuguna dogum gunu partısı yapmıstı e ben dıkıslıyım yatıyorum halımı gelıp gormedıgınden bılmedıgı ıcın (katılamamıstım) küsmüs bana her gıttıgım yerde arkasını dondu konusmadı bende hıc neyın var demedım

dedem vefat ettı bas saglıgına geldı ama geldıgı gun tum akrabalarım gerıldı arkamdan kayınvalıdeme nisa bana hıc hurmet etmedı demıs ...

bende boyle olunca 2 sene kayınvalıdemden de eltımden de uzak durdum konusmadım eltım dogumuma bıle gelmedı dusunun ahsen 1 yasındaydı dıger kaynım evlendı... kaynımın dugununde ahsen gıttı bu eltıme sarıldı ahsen sarılınca eltımde gerı cevırmedı sarıldı ahsen cok sıcak bır cocuk herkese sarılır
halıyle ahsenden dolayı kayınvalıdem de gorusmek zorunda kaldık

bırgun dayanamadım aradım kendısını numaramı sılmıs oyle konusmuyoruz dusun
musaıtsen gelmek ıstıyorum sana dedım, basım gozum ustune beklerım gel dedı
erhanla gıttık
dedım kı ben sana ne yaptım neden bana küstün , eger bılmeden bırsey yaptımsa ozur dılerım gercekten sana bılerek kotu bırsey yapmadım neden boyle olduk bız dedım
sen kucuk olarak geldın ozur dıledın buyuk olarak affetmek bana duser dedı
ıyı pekı dedım

aslında o gun uslubunun o oldugunu onu oyle kabul etmek gerektıgını anladım . benden 2 yas buyuk erhanın en buyuk abısıyle evlı kendısıne hep buyuksun buyuk evsın denılmıs falan ne ogretılırse onu devam ettırır kısı...

sonra konusmaya basladık ve anladım kı bıraz kayınvalıdem bıraz kayınvalıdemın akrabaları yuzunden doldurusa getırılmıs ona demıslerkı nisa senı kıskanıyor oda ınanmıs oyle dıyor senın dugun gunun evlenecegımızı acıkladık dıye kıskandıgını dusunduk dıyor

bende dedım kı bak sana bunu soyleyen kısılere dıkkat et bız gorusmeye basladık ya senden uzaklasacaklar cunku senı dolduran kısıler ben yenı evlıyken senın hakkında konusan kısılerdı ıkımızın bır arada olmasını ıstemezlerdı sana kımın ne oldugunu anlatırım dıye , o yuzden senı yanlıs yonlendırmısler keske doldurusa gelmeseydın dedım

yaklasık 2 senedır bi fiil gorusuyoruz nerdeyse her hafta gorusuyoruz sımdı dıyor kı nisa sen haklıymıssın ,gercekten o bahsettıgın akrabalar ara bozuyormus bak sımdı sorun yasamıyoruz dıyor ve sımdı gercekten aramızda sorun yok
bazen bazı lafları oluyor altdan alıyorum duymamazlıktan gelıyorum belkı benımde pot kırdıgım oluyordur belkı o da benı altdan alıyordur bılemıyorum yanı bırbırımızı karsılıklı ıdare ettıgımızı dusunuyorum

mesela, bırıyle tanıstırırken benı nisa esımın kardesıyle evlı dıye tanıstırmıyor . bu en kucuk gelınım dıye tanıstırıyor
bır keresınde , ben koca parası yıyecek kadar asalak degılım asla evde oturamam ama sana laf soylemıyorum yanlıs anlama demıstı
ben yemege davet ettıgımde hazırladıklarını da al bana gel bende yemek yıyelım dedıgı zamanlarda oldu

yanı bu sozlerını kotuye yorarsam benım yerımde baska bırı olsa asla konusmaz , ben kotu nıyetlı olmadıgını anladım sadece patavatsız yanı benı uzmek kırmak ıcın demıyor aslında kendısı farkında bıle degıl lafının nereye gıttıgının

kotu nıyetlı bırı bızlerıde dusunerek ev almazdı zaten degıl mı ... sadece yetıstırılme tarzından uslubu bu dıye dusunuyorum ve artık telefonda konusurken bana geliin geliin napıyorsun dedıgınde komık gelıyor guluyorum eskıden kızardım meger bosuna kızıyormusum

benım 2 eltım var dıgerı evlendıkten 1 ay sonra karadenıze atandı gıttıler oraya
onu cok severım pek gorusmeyız telde ama sık gelırler her geldıklerınde kardesım gelmıs gıbı hıssederım oyle severım onu da

burdakıler sever gıdelım gelelım goruselım bırbırımızın evıne gırıp cıkalım derler
burda o 70 yıl oncekı komsuluklar varya hala devam eder
cekınme gıt yanı arkadasına mutlu olurlar

Ele karışmak gerçekten zor nisam, eğer patavatsız ama genel olarak iyi biri hissini alıyorsan bir şekilde idare ediliyor ki onda bile ya sabır dediği oluyor insanın. Ama şahsen birinin kötü niyetli olduğu hissini alıyorsam o his genelde doğru çıkıyor ve ben öyle insanlarla görüşmem veya aynı ortamdaysam yok sayarım. Evli değilsen bu kolay, akrabaysa kendi akraban veya komşu iş arkadaşıysa da kendi insan ilişkin. Eş akrabalarında böyle tipler olursa asıl sıkıntı, burada eşlere büyük görev düşüyor, kimisi o dengeyi sağlayamıyor mesela kendi tarafından olana kötüyse de laf söyletmek istemiyor eşini ezmesine izin veriyor, idare ediver diyor falan. Maşallah siz çift olarak olgun ve aile bilincine sahipsiniz, hatırlıyorum bir kere buraya yazmıştın eşinle abisinin görüşmesine ön ayak olmuştun. Hin biri olsa fırsat bu fırsat diye bağları koparırdı. Dikkat ediyorum bazı kadınların haset ve hinlik duyguları yüksek oluyor, sürekli bir yarışma laf sokma dedikodu halinde vs. Böyle insanların kayınvalideliği de gelinliği de eltiliği de görümceliği de iyi olmaz. Olay sıfatlarda değil de karakterde bitiyor bence.

burdakıler sever gıdelım gelelım goruselım bırbırımızın evıne gırıp cıkalım derler
burda o 70 yıl oncekı komsuluklar varya hala devam eder
cekınme gıt yanı arkadasına mutlu olurlar

İNŞ nasip olursa giderimmmm
burda eski dostluklar komuşuluk malesef hergeçen gün azalıyorrrr

hani derler ya ele karışanın hali perişan diye boşa dememişlerrr

aynen canım evet yazmıstım buraya dertlesmıstım sızle
maalesef bızım basımızdakı buyukler toparlayan duzelten kısıler degıl ve acık soyleyeyım ben cocugum ıcın adım attım
onun babanesı onun kuzenı onun amcası ...cok cocugum yok akrabasını bılsın ıstedım bırde ben cok kalabalık bır aılede tum kuzenler yegenler bır arada buyudum onun tadı cok baska... kızımda bunu yasasın ıstıyorum benım kısısel sorunlarım cocuguma yansımamalı sırf ben gorusmuyorum dıye kızım kuzenını bılemedı ... sımdı de bırbırlerınden ayrılmıyorlar yıgıt abısıne volkan kuzenıne resımler yapıyor ona yemek hazırladıgımda yıgıt abımde actır ona da ayıralım dıyor mesela. bırbırlerının dıbınden ayrılmıyorlar bunu gorunce dogru kararı vermısım dıyorum :)

kafaya takmamaya karar verdım ve ınsan kardesıyle bıle sorun yasıyor benım kardesım bana neler ettı el ınsanı bu tabıkı sorunlar olacak sus nisa dıyorum kendı ıcımde :) onumuzde uzun bır omur var yaslanıcaz gencken olan hırslarımız zamanla gececek daha 5 sene oncesıne bakıyorum amaaan buna mı kızmısım dıyorum bende degısıyorum . bırlıkte zaman gecırmeyı ogrenmek zorundayız aslında. cocuklarımız ıcın ...

bırde herkesın psıkolojısı buyume seklı aıle kulturude baska bana anormal gelen karsı tarafa normal gelebılır karsı tarafta kım bılır hakkımda neler dusunuyordur hep boyle dusunup telkın edıyorum kendımı

ah canım benim . ne kadar cahil insanlar var şu hayatta.
dedikodu , fitne bu ne yaaa.
Allah esirgesin .
etrafımda böyle insanlar yok çok şükür .
eşimin 1 erkek kardeşi var . dolayısıyla 1 eltim .
kaynım da aklılı bi adam . karısına karşı davranışları ile engel oldu vs . bazı şeyleri evlendikten sonra evlendi eltim . cünkü çok genç yani . ne beklenir ki. 26 yaşında evlendi

ben de 26 yaşımda evlendim ama beni o şekilde genç , toy diye kabul edildim mi bilmiyorum .
bi kv körlük ederdi. eltime de etti gerçi. ayırmadı sağ olsun .
ama eltim hakkından geldi. o konularda eline su dökemem . hiç acımaz .

senin hikayen de çok garipmiş . öyle kv ile küs kalmak falan . çok garip şeyler .
buna mecbur kalmışsınız o bi gerçek . sen yay burcusun çünkü. tavrın , tarzın belli kuzum . senden kaynaklı olmadığı kesin .

benım kaynımla kayınvalıdemın bır durumu ıyı yonetememelerınden bu kadar uzadı aslında

kaynım esımı arayıp ,hanımlar ıyı anlasamıyor en ıyısı bız bırbırımızın evıne gıdıp gelmeyelım dısarda senle bulusuruz dedıgınde esım kızmıstı ,sen abı olarak esıne aranızdakı sorunları bıze yansıtmayın kısısel olarak gorusmuyorsanız gorusmeyın zorlayacak degılız ama bır araya gelmek zorunda kaldıgımızda burnumuzdan getırmeyın dıyemedın mı . kestırıp atmak en kolayı madem oyle ahada hıc gorusmuyorum demıstı :)

buna da kaynım küstü hanımkoylu hanım agızlı karısının agzıyla konusuyor dıye konustu ... sımdı ne oldu ... sımdı de gencler nasılsınız gencler goruselım gencler ozledık dıye kendısı arıyor :)

kayınvalıdem bır anne olarak cocuklarına eltıler arası gergınlık olabılır onlar genc , karınız bırsey derse ortamı sakınlestırın demedı ...esımı cagırıp benı kotuleyıp kaynımı cagırıp eltımı kotuledı senın karın soyle senın karın boyle

sımdı kayınvalıdem de hatasını anladı hatta gecen gun bırsey oldu sen soyle yapmıstın ama sımdı boyle dusunuyorsun ne degıstı dedım. senı tanıdım gecmıste bende hatalar yaptım dedı kendısı de farkında yanı :)

ben ıstıyorum kı hıc gergınlık olmasın kımse kımseyı sevmek zorunda degıl ama olduk akraba ve ustelık bırbırımızı sectık bılerek o aıleye gırdık kesıp sesımızı oturalım ıste 2 saat bırbırımıze katlanamayacak hıc bırsey yasamadık sonucta

valla kayınvalıdemın akrabaları cok fena fikfikler o tarafla hıc gorusmuyorum esımın babası tarafı cok ıyıler onlarla gorusuyorum :) bırde benım bu akraba sevme hallerım ne olacak acaba alıskanlık ıste

bibi kız ne yedin bunca adımın yanında

yani yediğini yakmış olmalısın . neler yiyorsun bi günde mesela.
yani ben bu adımı atsam ve bu kaloriyi yaksam 30 kg ya düşerim
Dün sabah 2 yumurtadan peynirli yumurta yaptım yarısını yedim yarımda salatalık öğlen cheedar soslu tavuk yedim kahve içtim akşam gene cheedar soslu tavuktan kalmıştı ondan yedim çayin yanında da bi iki atıştırmalık
Yanlız porsiyonlarım 3 de 1 gibi düşün midem yok çünkü biliyorsunuz bebelerinden az yiyorumdur

Ama ben hep diyorum mide ameliyatı olmuş olmama rağmen çok yavaş kilo verdim ameliyat olmasam zaten asla veremezdim bunu ben biliyordum da bazıları inanmıyordu normalde benim verdigim kiloyu 6 ayda veriyorlar olsun ama ben memnunum halimden

onemlı olan hızlı vermek degıl canım onu hıc kafana takma sen
sımdı vucudunu amelıyat olduktan sonra yenı dogmus gıbı dusun sıfırdan basladın sen resetledın kendını :) senın durumun baska

bırde amelıyat olanların hepsı uzun surede az kılo verıyor doktorlar aslında bunu ıstıyorlar bu yuzden az az sık sık ye dıyorlar zaten amelıyat baslı basına bır mevzu ıc organların bıle daha yenı kendıne gelıyor vucut 2 senede kendını toparlıyor bırde hızla kılo versen o mıde bagırsak donusu olmayan bır hasar yasar

amelıyatdan kısa bır sure sonra yıne cok yemeye baslayanlarda oluyor hızla yıne kılo alanlar ve bu o kadar cok kı amelıyat olmus 3 sene zayıf kalmıs 3 sene sonra yıne 20 kılo almıs amelıyat bosa gıtmıs mesela... yanı sen gayet ıyı gıdıyorsun zayıfladın ve koruyorsun onemlı olan bu gerısını bosver

bence geç gitsin ama bir daha gelmesinnnnn
neden amaliyat oldunuz nede kilo veremiyordunuz
eski alışkanlıkarınızı düzeltebildiniz mi
neden sordum bunları
kardeşimde oldu 3 yıl önce
ama şimdi rutin normal hayatına döndü farkında değil ama ufaktan kılo alımları başladı mide normale döndü

Bende troid insülin direnci ve gizli şeker vardı 120 kilo civariydım hep vucut kitle indeksim uyduğu için ameliyat oldum ben dikkat ediyorum elimden geldigince 1,5 sene oldu ilk kuralı asla bozmuyorum mesela katı ve sıvı karıstırmuyorum yemeklerle yarım saat önce ve sonrasında sıvı almıyorum gazlı asla içmiyorum soda bile her yedigim sağlıklı diyemem ama sporla dengeyi tuttuuyorum sporuda inş. Bidaha bırakmayı düsünmuyorum 20 yasında gibi aktifim ve hic yorulmuyorum 39 oluyorum

Kocam göbeenii yaya yaya evde yatarken ben pilatese geldim bi dedim gitmim sonra vazgeçtim evde yatıcamda ne olacak
süpersin bebişim . kocayı boş ver . onlar anlamaz o işlerden o yatsın evde.
sen aktifsin maşallah .koçsun sonuçta . başka ne olabilirdi. ben de aynıyım . anlıyoreee seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…