Sağlıklı beslenirken;

Aynen canım hergün mak. çalıştırıyorum çamaşır as katlamakla geçiyor. Akşamda sızıyorum. Korkum evdekilere götürmek , annem babam 60 yaş ve üstü .
Benimkiler de öyle, babam tansiyon hastası annem yakın zamanda önemli bir ameliyat geçirdi. Allah bilir tabi hangimize ne olacağını ama ben virüs kapsam da atlatırım diye düşünüyorum asıl korkum çevremde kaldıramayacak kişilere bulaştırmak. Yanı başım da karantina bölgesi zaten :))

Ohoo sirke kesiyorsa seni iyi samsonum beni çamaşır suyundan aşağısı kurtarmıyor :))
Ya ölürüm ben her yere çamaşır suyu sıksam, hık hık diye giderim. Korononın yapamadığını klorin yaptı derler arkamdan

Alerjik, astıma yatkın bir bünyem var malesef. Sen de çok aşırı kullanma canım bence, bağışıklığa zarar verdiğini de söylüyorlar

Son düzenleme:
Amman o zaman samsonum arkamızdan klorinle öldü dedirtmek bize yakışmaz ölürsek de fiyakalı ölelim
Yok zaten aşırı kullanmıyorum ama klozet lavabo evin girişini falan daha sık siliyorum, normalde de çeşit çeşit temizleyici almıyorum ben, fısfıslı şişelere suyla seyrelttiğim çamaşır suyu doldurup evin farklı yerlerine koyarım. Mutfak tezgahını da onla silerim lavaboyu da duşakabini de klozeti de, sonuçta temizleyici mi evet :))

valla bence sırke daha ıyı
bırde camasır suyunun arkasından tekrar arındırmak gerekıyor
onemlı olan mıkrobun ölmesı sırke cok etkılı ve temız
ben klozetın ıcıne lavabo ıcıne camasır suyu zaten dokuyorum
onun dısında herseyı sırkelıyorum
bos fıs fıs sısem var heryerınkı ayrı mutfaga ayrı banyoya ayrı tuvalete ayrı once lavabo ve klozet ıcıne camasır suyu dokuyorum 5 dk bekleyıp kapalı kapakla sıfonu cekıyorum lavaboyu sudan gecırıyorum
sonra heryere sırke dolu fıs fısla sıkıyorum heryere ama fayanslar tezgah musluk klozetın heryerı mutfaktada oyle ev ıcıde oyle kapılar pencerelere bıle heryere
sonra sılıyorum tuvaletler ıcın rossmanda dezenfektanlı kullan at havlu bezler var cok ucuz 50 tanesı 7 tane mesela
onlardan kullanıyorum yerını de sırkelı suyla yıkıyorum

camasırda yumusatıcı gozune de sırke koyuyorum bulasık makınasında da
hatta esım dısardan gelıyor ya mesela , ya da dısarı cıktıgımızda ... cantamızı telefonumuzu mısafırlıkte gıydıgım ev ıcı terlıgını falan da hep sırkeyle ıslattıgım bezle sılıp dırek makınaya :) dısardan geldıgımde de tum kıyafetlerımı dırek makınaya atıyorum

ben bunu 4 senedır yapıyordum korona vakkası cıkınca bana hastasın sen dıyenlerı gordum meger dogrusunu sen yapıyormussun dedıler

o fıs fıs sıselerı harıka bırsey ya cok pratık oluyor
mesela bır kova su yapıp bezı onun ıcınde yıkayıp sılıyorlar aynı su pıs su oluyor sonucta baska yere nasıl surulur o bez
benım bol bezım var 50 tane falan bıyerı sıldım dırek makınaya alıyorum baska bez ... aynı kovanın ıcınde yıkayıp sılemem
vıledayı da o yuzden sevmem o temızlemek olmuyor cunku
temız bez ve sırke yada camasır suyuyla su karısımı olan pıs pıs en guzel temızlık seklı ve pratık

Resmen steril ortam sizin ev ya oy maşallah, her detay düşünülmüş ve hiç üşenme yok.

Sirke bulamazsam stoklar kimde bir fikrim oldu kapı, tezgah vs için sulandırıp mı fısfısla kullanıyorsun Nisa?

Fıs fıs, pıs pıs, pis piss

sılınebılır tum yuzeye fısfısla sıkıp sılıyorum canım
oncelerı sadece sırkelı bezle sılıp gecıyordum onda koca kova sırkelı su yapmam gerekıyordu hergun 2 lıtre sırke tuketıyordum
fısfıs olunca sırke tuketımım azaldı ve evın daha cok yerıne sırke degıyor oldu daha kullanıslı oldu farkettım kı
bırde ben tuvaletlerde sungerı ıkıye boluyorum kucuk yapıyorum eldıvenle lavabo ıcını mesela sungerleyıp atıyorum . o pıs yer sungerle ovulduktan sonra kaldırıp koseye konulmaz sonucta daha cok bakterı tasır
rossmanda dezenfektanlı kullan at havlular cok uygun ve pratık tuvaletlerde ondan yardım alıyorum
kapı kulpları kapılar dolap kapakları dolap ıclerı buzdolabı ıcının temızlıgınde mısafırlerden sonra koltukları sılerken sehpaları sılerken gunluk toz alımda aklına ne gelırse fıs fıs hem esıt puskurtuyor hem cok alana dagılıyor hemde pratık oluyor . mutfakta 1 tane , kılerde 1 tane banyolarda ayrı ayrı tuvaletde 2 tane ıcı dolu duruyor . kullandıgım an dırek doldurur koyarım yerıne ...

bırde tuvaletlerde hem sıvı sabun hem el dezenfektanı hemde katı sabunum var
havlu olarakta kagıt havlu bulunduruyorum
dıspanserı havluları kece gıbı sert olanlar 1 kucuk yetıyor tum elı kurulamaya
havlularda bakterı yuvası

bu arada koronayla bırlıkte doktorlar katı sabun onerıyor ben hep dıyordum kımse dınlemıyordu benı
sıvı sabunların hıc bır hıjyen saglama durumu yok kayı sabun hıjyen saglar klozete dussse bıle katın sabun mıkrop tutmaz kendı kendını temızleyen bırseydır
katı sabun kullanın kızlar doktorlarda oyle onerdı cunku

Müthiş tüyolar, thank you canım

bırde sunu da soylemeden gecemeyecegım
o klozetlerde bır kapak var
o kapak bosuna konulmamıs bır ıslevı var
sıfona basmadan once kapak kapatılır sonra sıfona basılır
mıllet kapatmadan sıfona basıyor ıcındekı partıkuller 2 metreye kadar sıcrayabılır

lutfen kapakları kapatın
o ortamda bulunan hersey sızın tuvalet kalıntılarınız oluyor kapak kapatmadan sıfona bastıgınız ıcın eger ıcımızde varsa bılmeyen cok kısı var cunku

Rossmanın o mendilleri çok iyi ama, önceden evde de kullanıyordum şimdi işe de götürdüm temizlikçi arkadaşı iyice tembihledim amman bunlarla sil elini korkak alıştırma diye :)) sirkeyi ben suyun içinde ve salatada seviyorum nisam sadece denedim ev temizlemeyi ama ne bileyim alışamadım nimeti sağa sola döker gibi hissediyorum :)) çamaşır suyu ve tuz ruhçuyum onları da aşırı tüketmem sulandırarak kullandığım için. Vileda ben de hiç kullanmadım hayatımda ya buharlı mop ya da adam akıllı elle silme. Pek öyle temizlik gurusu da sayılmam malesef, evi baştan aşağı en son geçen sene kendim temizlemişimdir vakit yok çünkü evde durduğum nadir oluyor armuttan çağırıyordum farklı kişileri ama birkaç aydır bir arkadaş var sağolsun temiz de yapıyor onunla devam ediyoruz. Çok titiz olmamama rağmen dediğin gibi bezler, temizlik suyu bi de terlikler konusunda hassasım çünkü kiri tozu bunlar taşıyor evde.

aynen oyle
ya tıtız olmak demek hergun ev temızlemek degıl aslında
asıl tıtız olmak demek boyle ayrıntıya dıkkat etmek
hergun ev temızleyen bır kısı gordum yerı sıldıgı bezle mutfak tezgahını da sılıyor
once lavabonun ıcını ovalayıp sonra muslugu ovalıyor ama sorsan ben tıtızım dıyor

Off şu anda kendi evim dezenfekte edilmiş gibi rahatladım

Bağışıklık için sağlıklı beslenmeye de dikkat ediyoruz elbette. 2 gündür kahvaltım şu şekilde.
Eki Görüntüle 2606613
Yumurta turp roka (ıspanak mı ya da) en sevdiğim şeyler :)) turpu elma gibi ısıra ısıra yiyebilirim, arkadaşlarla yemeğe çıktığımızda önden gelen turpları mihail bitirmeden bir iki alalım bari diyolar :))

roka canım, cherry domates de var. Yağlayıp, biberleyince çok nefis oluyor

Sen evine mi döndün Miho, ailenle değil misin artık?

roka canım, cherry domates de var. Yağlayıp, biberleyince çok nefis oluyor

Sen evine mi döndün Miho, ailenle değil misin artık?
Samsonum şimdi evdeyim ama haftaya bizimkilerin yanında olurum daha çok. Benim ev işyerine yakın bizimkiler köydeler, köy de işe ve eve yakın bizim o yüzden bazen orada bazen buradayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…