ben bu konuda gercekten sansısımBedenin tatil vermiş sana nisam ameliyatta bari yakasından düşeyim bu kızın demiş
Tefsir konusunda pek bilgili değilim canım ama -yanlış anlaşılmak da istemem- naçizane önerim tarikat cemaat yayınlarına pek rağbet etmemen olur. Fazla derin konular bunlar burası da yeri değil çok girmek istemiyorum ama ne yazık ki içlerinde gayri islami hurafeler çokça olabiliyor.kızlar tefsir oneriniz varmı
uzun sayfali olursa cok daha güzel olur
ben de o yüzden guzel bir tefsir ariyorum biraz araştırdım ama bir yere varamadim belki bilen vardır diye yazim dedim :) bu topikten baska bi yere gitmiyom su sira evim oldu burasi :)Tefsir konusunda pek bilgili değilim canım ama -yanlış anlaşılmak da istemem- naçizane önerim tarikat cemaat yayınlarına pek rağbet etmemen olur. Fazla derin konular bunlar burası da yeri değil çok girmek istemiyorum ama ne yazık ki içlerinde gayri islami hurafeler çokça olabiliyor.
Evet canım, farklı gerçekten. Soru işareti bırakan noktalarda var, ama sonuçta Kuran herkes kendi kapasitesi kadar konuşuyor, o yüzden farklı açılım getirmesi, bir çok Türkçe meal gibi ayetleri çok basite indirgeyen yaklaşımlardan uzak olması güzel. Bahsettiğin kitabı da lise yıllarında okumuştum. Güzeldi gerçekten. Okumadıysan Gai Eaton tavsiye ederim bir de. SeyyidHüseyyin Nasr vs. Hepsi güzel bir ekolden nadide şahsiyetler.Muhammed esed mealini ben de okumuştum samsonum, maalesef hepsini değil tabi bir dönem ilgilenmiştim sadece, bizim alıştığımızdan farklı bir meal. Belki de sonradan müslüman olmasının etkisi. Müslüman doğup büyüyenler ne de olsa içinde oldukları kültürün etkisinde illa ki kalıyorlar ki bu millete göre bile değişebiliyor türk arap vs, bu da meallere sirayet ediyor sanki. Mekkeye giden yol kitabı da güzeldi.
Meal tefsir değil ama ben erdem uygan’ı da takip ederim, araştırmalarını analizlerini okurum. Hala cenk-erdemci biri olarak erdemin böyle bir yönünün olduğunu bilmiyordum :))
Mümkün mertebe farklı kaynakları okumak lazım sahiden de, insanın muhakeme yeteneğini de geliştiriyor. Uzun zamandır pek yapamıyorum malesef.
Canım, Esad'ın mailinde çok fazla dipnot var. O yüzden tefsirimsi ayrıca.kızlar tefsir oneriniz varmı
Kız son 10 günde arayın diyorlar ya, mutlaka birinden birini yakalamışsındır bence. Diyanetin 27 si dediğine bakmaonu sevemıyorum canım ya baya kendım boyamalıyım :)
istisnasız her kadır gecesı ben hep regl dım
:)
1 kere regl degıldım onda da amelıyatlıydım
risale i nur muEvet canım, farklı gerçekten. Soru işareti bırakan noktalarda var, ama sonuçta Kuran herkes kendi kapasitesi kadar konuşuyor, o yüzden farklı açılım getirmesi, bir çok Türkçe meal gibi ayetleri çok basite indirgeyen yaklaşımlardan uzak olması güzel. Bahsettiğin kitabı da lise yıllarında okumuştum. Güzeldi gerçekten. Okumadıysan Gai Eaton tavsiye ederim bir de. SeyyidHüseyyin Nasr vs. Hepsi güzel bir ekolden nadide şahsiyetler.
Erdem Uyganı hiç duymadım. Bakıcam mutlakaa
Canım, Esad'ın mailinde çok fazla dipnot var. O yüzden tefsirimsi ayrıca.
Okuyabilirsen Nursi- Risaleler tavsiye ederim. Bence kesinlikle bizim yüzyılın alimi. Gazalinin bir dönemin, Mevlanın başka bir dönemin alimi olduğu gibi.
Erdem Uygan aslında Cenk Durmazel ile birlikte eski radyoculardan, absürt mizahın türkiyedeki temsilcilerinden denebilir hatta :))) şimdi youtube'da devam ediyorlar seviyorum kanallarını. Cenk durmazel de müzisyen görmüşsündür muhakkak. Yani bu iki arkadaş birbirinden 180 derece farklı yaşam tarzlarına sahip, erdem uyganı da mizahi yönüyle bilenler pek amiyane tabirle beğenmiyorlar ama ben dini bilgisine güvenirim. Elbette %100 doğru diyemeyiz ki herkes için geçerli bu, farklı kaynakları okuyup kendimiz sentez yapacaz işte :)Erdem Uyganı hiç duymadım. Bakıcam mutlakaa
Zor ve sıkıcı maalesef, ama bu kazandığım değil bırakacağım okulun dersleri... o yüzden önemsemiyorum
Evet canım, sözler başlamak için güzel bence. Türkçeleştirilmişleri de var, ama en güzeli sayfa altında sözlüğü olanlar.risale i nur mu
suan okuyorum iman ve kufur muvazeneleri ilkine basladim ama dili ağır geliyor
Şimdi baktım netten Mihocan, simalar aşina, çok merak ettim. Dinliyeceğim bi kuple mutlakaErdem Uygan aslında Cenk Durmazel ile birlikte eski radyoculardan, absürt mizahın türkiyedeki temsilcilerinden denebilir hatta :))) şimdi youtube'da devam ediyorlar seviyorum kanallarını. Cenk durmazel de müzisyen görmüşsündür muhakkak. Yani bu iki arkadaş birbirinden 180 derece farklı yaşam tarzlarına sahip, erdem uyganı da mizahi yönüyle bilenler pek amiyane tabirle beğenmiyorlar ama ben dini bilgisine güvenirim. Elbette %100 doğru diyemeyiz ki herkes için geçerli bu, farklı kaynakları okuyup kendimiz sentez yapacaz işte :)
Aaa, ne uğraşıyon canım o zaman yaa, ararsın bak bu karantinalı evde yatış fırsatlarını sonra...yeni ciks okulun başladı sandım ben deZor ve sıkıcı maalesef, ama bu kazandığım değil bırakacağım okulun dersleri... o yüzden önemsemiyorum
Ben hep oyle olurum, ilk 5 gunu ve son 5 gunuHayırlı günler kızlar
Bu kadar mı senkronize oluruz grupça? Nisa ve Desdomana yı okuduktan sonra ben de iftara son 45 dk içinde oruçu yaktım
Evet üzücüü, ama son hafta olunca çok dahaa ücüzü oluyor...düşünsene Ramazandan geriye son 5 gün sayıyorsun ama oruç tutman imkansız.
Daha once de bahsedilmis, benin kutuphanemde de M. Esed var. Bati’da dogup buyudugum icin daha iyi uyuyor banakızlar tefsir oneriniz varmı
aaa, hadi yaa.Ben hep oyle olurum, ilk 5 gunu ve son 5 gunuhic hos olmuyor, veda edememek..
Artik kaderde ne varsa o, yapacak birsey yok. Ama inan yemegin hic tadi tuzu yok oruc tutmadigim gunlerde. Canim helva cekti, o da ayri bi olay. Hic sevmem normalde. Hamile de degilim. Enteresan:)aaa, hadi yaa.
Ben de anlamıyorum, normalde 26-28 günlük bir döngü oluyor, aynı ayda hiç 2 kere başlamazdı benim de. Zıbıttı bu sıralar.
Hadi inşallah bu sene farklı olur senin içinde canım. Kaçırmazsın umarım sonunu.
Öylee adii hormoncuklar, bence de karşılar.Artik kaderde ne varsa o, yapacak birsey yok. Ama inan yemegin hic tadi tuzu yok oruc tutmadigim gunlerde. Canim helva cekti, o da ayri bi olay. Hic sevmem normalde. Hamile de degilim. Enteresan:)
Bence bu hormonlar bize karsi. Ozellikle 30’dan sonra
Aynen katiliyorumÖylee adii hormoncuklar, bence de karşılar.30 değil de menapoz sonrası fenaa gibi.
Erkekler daha şanslı, ama biz hayatı daha kaliteli, daha üst level da yaşıyoruz bence. Zeka seviyesi eşit olan iki bireyde, kadının algısı kesinlikle daha yüksek. Erkekler tek düze varlıklar
Aynen katiliyorumama ote yandan daha sakin, daha rahatlar sanki. Kilo da almiyorlar. En azindan benim evdeki versiyon oyle:))
Belki hergun et yessm olacak kas ama gic etci degilim. Eskiden cok spor yaprdim ama 1 gram kas olmazdi. Vucud incirdi, yumos yumos:) teknigini bilenler varsa yazsin:))Kesinliklee kafalar daha rahat ve evettt, kas kütleleri daha fazlaa. Ne muhteşem şeydir kas dediğin, yaşamak için enerji yakıyor onlar, durduğun yerde kalori harcıyorsun kasın varsaa... Allah'ım ben de istiyorum, keşke yatarak da kas olsaydı
Yok kız, etle yumurta ile olacak şey değil maalesef. Sporun üzerine ciddi protein alırsan onun faydası olur.Belki hergun et yessm olacak kas ama gic etci degilim. Eskiden cok spor yaprdim ama 1 gram kas olmazdi. Vucud incirdi, yumos yumos:) teknigini bilenler varsa yazsin:))
Okurken yoruldunYok kız, etle yumurta ile olacak şey değil maalesef. Sporun üzerine ciddi protein alırsan onun faydası olur.
Kas oluşumu dediğin var olan kas bağları kopuyor, yenileri daha kısa oluşuyor. O da anca sporla oluyor, ama öyle cardio ile olacak şey değil. Ağırlık çalışması yapman lazım, he bu kendi vücudunun ağırlığını taşıyarak da olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?