Sağlıklı beslenirken;

sorma nisam ya evden kendimi psikolojik cökmüs hissediyorum bunalimdayim sanki
su dönem bir gecse söyle türkiyeye gelsem deniz havasi alsam öyle iyi gelecek ki

Bayram sonu belki uçuşlar başlar gidişat iyi olacak gibi ama belli de olmaz inşallah rehavete kapılıp koyverip gitmeyiz millet olarak. Haftalardır hep aynı şeyi diyorlar ya önümüzdeki iki hafta çok önemli diye, bakalım bu seferki önümüzdeki iki haftada neler olacak Az önce haber okudum yeni zelanda başbakanı virüsü yendik demiş darısı başımıza. İnşallah hayırlısıyla bu günler geçer de sizler de gelebilirsiniz türkiyeye. Tam tersi durumda olan da çok kuzenim almanyada yaşıyor cenaze için gelmişti sonra virüs çıkınca dönemedi, kendisi burada çoluk çocuk orada zor yani.

Evde kendime hedefler koyuyorum minik minik, 20 sayfa kitap oku, şununla ilgili yarım saat çalış vs gibi. Spor yemek yapma gibi taraklarda pek bezim yok ama :)) iyi geliyor böyle küçük şeyler insanın modunu düzeltiyor, vardır sana da iyi gelen şeyler muhakkak evde yapmak için. Böyle böyle geçireceğiz bu süreçleri de mecburen.

sorma nisam ya evden kendimi psikolojik cökmüs hissediyorum bunalimdayim sanki
su dönem bir gecse söyle türkiyeye gelsem deniz havasi alsam öyle iyi gelecek ki
ay ınsallah gelebılırsın canım
bana sankı bayramdan bır kac hafta sonra hersey normale donecek gıbı gelıyor
regl geldi diye oruç tutamıyorum diye üzülüyorum ya
bende 2 gune bıter benım regl ınsallah

burdada öyle canim iyi olacak diyorlar ama hala evdeyiz, haftada iki gün isyerine gidiyorum diger günler evden calisiyorum ama inan evden calismak bile artik iskence gibi geliyor. niye öyle hissettigimi bilmiyorum... belkide buranin havasindan... kücücük bir balkon var evler kücük ... ayni odadayiz kac kisi... annemlere tasinali kendimi kenara cekebilecegim bir odam yok. cikip arkadaslarla kahve iciyordum ee bunuda yapamiyorum coronadan dolayi suan zaten ramazan ayindayiz o ayri.
neyse icim tuhaf yani. bir de cikip demiyorlar mi 2 yil sürer 2022 sonu anca gecer diye, herkesi tedirgin ediyorlar.
insallah acilir artik heryer, böyle iste.
farkli farkli seyler yapmaya calisiorum La casa de Papel seyrediyorum, Netflix yoktu annemlerde kardesim bize sifresini verdi ordan film seyrediyorum gibi gibi ama bunlarda bir süre sonra bayiyor zaten ben saat 16:30 e kadar bilgisayarin basindayim. allah tez zamanda kurtarsin hepimizi.

Hayırlı günler kızlar

regl geldi diye oruç tutamıyorum diye üzülüyorum ya

Bu kadar mı senkronize oluruz grupça? Nisa ve Desdomana yı okuduktan sonra ben de iftara son 45 dk içinde oruçu yaktım

Evet üzücüü, ama son hafta olunca çok dahaa ücüzü oluyor...düşünsene Ramazandan geriye son 5 gün sayıyorsun ama oruç tutman imkansız.

Suzy medyayı takip etme, seni en kötü etkileyen bu. Felaket telallcılığını habercilik sayan, ya da negatiflikden beslenen çok insan var.

Bir de nacizane tavsiyem, günün 1 saatini de olsa Ramazanın ruhuna daha uygun aktivitler yapınca, o insana bütün gün pozitif bir enerji veriyor. Bazen 4-5 sayfa Kuran okuyorum, bazen meal, ya da güzel, ruhu doyuran kitaplar.

Muhammad Asad meali çok güzel mesela. İngilizce orjinali özellikle. Okumadıysan Martin Lings'in Peygamber hayatı müthiş.

Ben de arada film/ dizi vs bakıyorum, ama hergün hergün değil. Kafa dağıtamak ihtiyaç tabi, ama hergün 3-5 saat ciddi vakit öldürsem, beni eğlendirmekten çok aşağı çeker. Seyrederken anlamıyorsun, ama gün bitince, bana bugünden ne kaldı hissi genel huzurum için büyük etken.

haklisin samsonum yaa
kadir gecesini kaçırmayacagiz insallah

Nisacim yapbozdan tablo falan yapiyorlar cok guzel oluyor hem de bir ugras
onu sevemıyorum canım ya baya kendım boyamalıyım :)
haklisin samsonum yaa
kadir gecesini kaçırmayacagiz insallah

istisnasız her kadır gecesı ben hep regl dım
:)
1 kere regl degıldım onda da amelıyatlıydım

Muhammed esed mealini ben de okumuştum samsonum, maalesef hepsini değil tabi bir dönem ilgilenmiştim sadece, bizim alıştığımızdan farklı bir meal. Belki de sonradan müslüman olmasının etkisi. Müslüman doğup büyüyenler ne de olsa içinde oldukları kültürün etkisinde illa ki kalıyorlar ki bu millete göre bile değişebiliyor türk arap vs, bu da meallere sirayet ediyor sanki. Mekkeye giden yol kitabı da güzeldi.

Meal tefsir değil ama ben erdem uygan’ı da takip ederim, araştırmalarını analizlerini okurum. Hala cenk-erdemci biri olarak erdemin böyle bir yönünün olduğunu bilmiyordum :))

Mümkün mertebe farklı kaynakları okumak lazım sahiden de, insanın muhakeme yeteneğini de geliştiriyor. Uzun zamandır pek yapamıyorum malesef.

Kendi kendine kalabilmek çok büyük bir ihtiyaç canım, bu yüzden bunalıyoruz biraz da seni çok iyi anlıyorum. 2021leri bulacağını sanmıyorum buna hiçbir ekonomi dayanamaz ki virüs yine olur ama bu kadar sarsıcı olmaz beni tahminim, yavaş yavaş normale döneriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…