Sağlıklı beslenirken;

canım kendıne cok yuklenme dıkkat et yavas yavas yap gerekırse hepsı bırden aradan cıksın dıye dusunup ekstra kendını yorarsan hasta olursun allah korusun
vucuduna ızın ver hala yenı dogum yaptın sayılır ıkı cocuk ortam degısıklıgı koy zaten yorar ınsanı aman dıyeyım

Kızlar şöyle bir paylaşıma denk geldim. Nisa çok kereviz tükettiğin için özellikle sen aklıma geldin.
Eki Görüntüle 2636275
Vicdansızlar en sevdiğim meyveleri de listeye koymuşlar nisa kereviz akımı başlattı ben de onun salata tarifiyle epey severek yemeye başladıydım :)) organik beslenme hk ne düşünüyosun samsonum

Vicdansızlar en sevdiğim meyveleri de listeye koymuşlar nisa kereviz akımı başlattı ben de onun salata tarifiyle epey severek yemeye başladıydım :)) organik beslenme hk ne düşünüyosun samsonum
Canım pratik de zor ya, organik market/pazar çok az. Burada bi tane var mesela, gidiyorsun taze sebze meyve çok az kalmış, çeşit olmuyor.
Bilmiyorum, belki çocuğum olsaydı onun için online sipariş falan uğraşırdim, kendim için yapmıyorum. Yolum düşerse kuru şeyleri organik alıyorum bir tek. Herşeyi bir tek mevsiminde tüketmek, bir de böyle en kötüsü detaylarına dikkat etmek hiç yoktan iyi sanırım.

Ben de aynen öyle düşünüyorum samsonum, gönül ister ki yediğimiz her meyve sebze organik olsun ama bu çok zor. Biz köyde bahçe de ekeriz yazın sebzemizi bahçeden alırız çoğunlukla ama kendi toprağımızda yetiştirdiğimiz sebzelerimizin bile organik olması imkansız. Bi kere ekip diken herkes tarım ilacı kullanmak zorunda gibi bişey (kuzenim ziraat mühendisi bizim bahçeye de bakar sağolsun), çünkü bitkiye bir hastalık girdi mi (ki her sene muhakkak bi hastalık olur) o yılın hasatı çöp oluyor. Biz kendimiz için ekiyoruz ama bu işten gelir elde eden ürününü riske atamaz ilaçlamak zorunda. Bi de pek bilgim yok ama yasal mevzuatı sıkıymış organik yetiştiriciliğin sanırım, bu işlerle ilgilenen biri demişti egzoz gelmesin diye tarlanın belli uzaklığından araç geçmemesi lazımmış vs. Şartlar ağır ve risk fazla olunca organik beslenmede alternatifin az ve pahalı olması çok doğal ama insanların hassasiyetini kullanan bir endüstri de yok değil hani elbette insanın bahçesinde ektiğinin tadı farklı oluyor ama ben açıkçası gdoyu da öcü gibi görmüyorum yoksa dünya nüfusunu besleyemeyiz

Biz bu başlıkta takılanlar olarak şanslıyız zaten bence, belli hassasiyetlerimiz var evimizde ev yemeği pişiyor. Nispeten temiz yiyoruz ki ayşegül çoruhlu teyzemiz de bunlar yeterli fazla abartmayın diyor

Kızlar şöyle bir paylaşıma denk geldim. Nisa çok kereviz tükettiğin için özellikle sen aklıma geldin.
Eki Görüntüle 2636275
bu lıstede tek yedıgım kerevız oda senenın sadece mevsımı zamanı olan 2 - 3 ay
o yuzden genele vurursak normal market veya konserve gıdalardan yıne daha az zarar

aslında organık besın dıye bırsey yok cunku tum tohumlar yurt dısı tum gubreler besınler toprak vıtamınlerı hepsı katkılı organık besın dıye bırsey yok evde balkonumuzda kendı yetıstırdıgımız domates bıle tam olarak organık sayılmaz cunku topragı bıle gercek toprak degıl

benım organıkten ve gercek topraktan anladıgım 100 yıl oncesı gecmısler olsun

suan dusundugum tek sey en az zararı almak cunku yedıgımız ıctıgımız hatta aldıgımız havanın bıle aynı zamanda zararı var en faydalı olan herseyın bıle bır yandan zararı var
adem havva zamanında yasasaydık maksımum faydayı gorurduk ama dunyanın son halı yasadıgımız kuresel durum sebebıyle zaten aldıgımız tum faydaların aynı zamanda zararı oldugunu da dusunerek barı en az zararı alayım da bıldıgım olsun dıyerek benım gıbı secıcı beslenın dıyorum ıste
o yuzden dıyorum mesela 1 dılım ekmek yıyecegıne cevız ye kabak ye cunku 938923238783 tane madde var ekmekte ıcınde berı cevız ye de 9398 madde al dıye kar zarar oran hesabını her zaman sevmısımdır

Son düzenleme:
Aynen öyle kızlar. Tamamen katılıyorum ikinize de.

Bir de yıllar önce acayip ilginç bir belgesel izlemiştim, onlarca yıldır insanların uzun yaşamak için neler denediklerini anlatıyordu. Çok tuhaf şeyler vardı..hayvan, insan kanı enjecte edenlerden daha güncel pratik olan alınan kaloriyi minimumda tutmaya kadar. En son hangi toplumlarda yaş ortalaması yüksek, insan hayatı uzun diye inceleyip, stresten mümkün olduğu kadar uzak kalıp, mutlu olmanın sağlıklı yaşam için en önemli etken olduğuna bağlamıştı.

Bu arada sabah namazını bekliyodum sana yazarken sızıp kalmışım samsonum ben uykuya hiç dayanamıyorum ya

Ben de yatakdaydım canım, şu sıralar havalar acayip güzel, pencere açık yatmanın keyfi de bi başka oluyor
Nisaa çiçekli böcekli pembiş evden nereye doğru gidiyorsun, at başları falan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…