canım kendıne cok yuklenme dıkkat et yavas yavas yap gerekırse hepsı bırden aradan cıksın dıye dusunup ekstra kendını yorarsan hasta olursun allah korusunİnşallah Nisacımgeçsin gitsin kendi evime gideyim ben de..gerçekten inanılmaz yoruluyorum:/ normalde 3-5 hareketle kaslarımı çalıştırmayı ihmal etmemeye çalışıyorum ama heryerim kütük gibi olmuş, öyle kalacak diye korkuyorum:/
Vicdansızlar en sevdiğim meyveleri de listeye koymuşlarKızlar şöyle bir paylaşıma denk geldim.Nisa çok kereviz tükettiğin için özellikle sen aklıma geldin.
Eki Görüntüle 2636275
Canım pratik de zor ya, organik market/pazar çok az. Burada bi tane var mesela, gidiyorsun taze sebze meyve çok az kalmış, çeşit olmuyor.Vicdansızlar en sevdiğim meyveleri de listeye koymuşlarnisa kereviz akımı başlattı ben de onun salata tarifiyle epey severek yemeye başladıydım :)) organik beslenme hk ne düşünüyosun samsonum
Ben de aynen öyle düşünüyorum samsonum, gönül ister ki yediğimiz her meyve sebze organik olsun ama bu çok zor. Biz köyde bahçe de ekeriz yazın sebzemizi bahçeden alırız çoğunlukla ama kendi toprağımızda yetiştirdiğimiz sebzelerimizin bile organik olması imkansız. Bi kere ekip diken herkes tarım ilacı kullanmak zorunda gibi bişey (kuzenim ziraat mühendisi bizim bahçeye de bakar sağolsun), çünkü bitkiye bir hastalık girdi mi (ki her sene muhakkak bi hastalık olur) o yılın hasatı çöp oluyor. Biz kendimiz için ekiyoruz ama bu işten gelir elde eden ürününü riske atamaz ilaçlamak zorunda. Bi de pek bilgim yok ama yasal mevzuatı sıkıymış organik yetiştiriciliğin sanırım, bu işlerle ilgilenen biri demişti egzoz gelmesin diye tarlanın belli uzaklığından araç geçmemesi lazımmış vs. Şartlar ağır ve risk fazla olunca organik beslenmede alternatifin az ve pahalı olması çok doğal ama insanların hassasiyetini kullanan bir endüstri de yok değil haniCanım pratik de zor ya, organik market/pazar çok az. Burada bi tane var mesela, gidiyorsun taze sebze meyve çok az kalmış, çeşit olmuyor.
Bilmiyorum, belki çocuğum olsaydı onun için online sipariş falan uğraşırdim, kendim için yapmıyorum. Yolum düşerse kuru şeyleri organik alıyorum bir tek. Herşeyi bir tek mevsiminde tüketmek, bir de böyle en kötüsü detaylarına dikkat etmek hiç yoktan iyi sanırım.
bu lıstede tek yedıgım kerevızKızlar şöyle bir paylaşıma denk geldim.Nisa çok kereviz tükettiğin için özellikle sen aklıma geldin.
Eki Görüntüle 2636275
Ben de aynen öyle düşünüyorum samsonum, gönül ister ki yediğimiz her meyve sebze organik olsun ama bu çok zor. Biz köyde bahçe de ekeriz yazın sebzemizi bahçeden alırız çoğunlukla ama kendi toprağımızda yetiştirdiğimiz sebzelerimizin bile organik olması imkansız. Bi kere ekip diken herkes tarım ilacı kullanmak zorunda gibi bişey (kuzenim ziraat mühendisi bizim bahçeye de bakar sağolsun), çünkü bitkiye bir hastalık girdi mi (ki her sene muhakkak bi hastalık olur) o yılın hasatı çöp oluyor. Biz kendimiz için ekiyoruz ama bu işten gelir elde eden ürününü riske atamaz ilaçlamak zorunda. Bi de pek bilgim yok ama yasal mevzuatı sıkıymış organik yetiştiriciliğin sanırım, bu işlerle ilgilenen biri demişti egzoz gelmesin diye tarlanın belli uzaklığından araç geçmemesi lazımmış vs. Şartlar ağır ve risk fazla olunca organik beslenmede alternatifin az ve pahalı olması çok doğal ama insanların hassasiyetini kullanan bir endüstri de yok değil hanielbette insanın bahçesinde ektiğinin tadı farklı oluyor ama ben açıkçası gdoyu da öcü gibi görmüyorum yoksa dünya nüfusunu besleyemeyiz
Biz bu başlıkta takılanlar olarak şanslıyız zaten bence, belli hassasiyetlerimiz var evimizde ev yemeği pişiyor. Nispeten temiz yiyoruz ki ayşegül çoruhlu teyzemiz de bunlar yeterli fazla abartmayın diyor
Aynen öyle kızlar. Tamamen katılıyorum ikinize de.bu lıstede tek yedıgım kerevızoda senenın sadece mevsımı zamanı olan 2 - 3 ay
o yuzden genele vurursak normal market veya konserve gıdalardan yıne daha az zarar
aslında organık besın dıye bırsey yok cunku tum tohumlar yurt dısı tum gubreler besınler toprak vıtamınlerı hepsı katkılı organık besın dıye bırsey yok evde balkonumuzda kendı yetıstırdıgımız domates bıle tam olarak organık sayılmaz cunku topragı bıle gercek toprak degıl
benım organıkten ve gercek topraktan anladıgım 100 yıl oncesıgecmısler olsun
suan dusundugum tek sey en az zararı almak cunku yedıgımız ıctıgımız hatta aldıgımız havanın bıle aynı zamanda zararı var en faydalı olan herseyın bıle bır yandan zararı var
adem havva zamanında yasasaydık maksımum faydayı gorurduk ama dunyanın son halı yasadıgımız kuresel durum sebebıyle zaten aldıgımız tum faydaların aynı zamanda zararı oldugunu da dusunerek barı en az zararı alayım da bıldıgım olsun dıyerek benım gıbı secıcı beslenın dıyorum ıste
o yuzden dıyorum mesela 1 dılım ekmek yıyecegıne cevız ye kabak ye cunku 938923238783 tane madde var ekmekte ıcınde berı cevız ye de 9398 madde al dıyekar zarar oran hesabını her zaman sevmısımdır
Bu arada sabah namazını bekliyodum sana yazarken sızıp kalmışım samsonum ben uykuya hiç dayanamıyorum ya
Nisaa çiçekli böcekli pembiş evden nereye doğru gidiyorsun, at başları falan?Eki Görüntüle 2636616 ben bu abajuru cok sevdım ya
salonuma koseye kose sehpamın ustune dusundum
atları cok severımde
ıyıce evın tarzının degıstırdım battı balık yan gıder ya gırıstım ıseeksık kalmasın
Günaydın Yasemingünaydın kızlarrrrrrrrr
nasılsınızzzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?