Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

10.09.2013 (Dün) Menüm:

Sabah:
2 sigara böreği
1 yumurta
1 dl. peynir
1/2 domat
1/2 salatalık

Öğle:
1 büyük kase ezogelin çorbası
1 kavala kurabiyesi

Akşam:
Izgara balık
büyük salata

Bugün:

Sabah:
400 ml. limonlu su

Kahvaltı:
2 dl. çavdar ekmeği
1 dl. peynir
Salata (1/2 domat, bir tutam maydanoz, 8-10 dal roka, 1tk. z.yağı, 1 çk. pul biber, 1 dal fesleğen)
3 bardak karanfilli çay (boğazım kuruyup ağrıyor, karanfil antiseptik olduğu için kullandım)

Canım çok teşekkür ederim,yavaş yavaş anlayacağız galiba.
Buna göre sabahtan beri.:
süt:1 grup
10 badem:1 yağ
1 parça peynir:1et
1 yumurta:1 et
2 dilim ekmek:2 tahıl
Buna göre 1 süt,2 tahıl,2 et,1 yağ grubundan tüketmişim.
Geriye 3 tahıl,2 süt,,1 et,2 yağ gurubu ve 3 meyve grubundan yiyebilirim.
Gulfuren kilo azaldıkça yediğimiz miktar değişiyor mu?

Merhaba Sevgicim, nasılsın?

Merhaba canım,iyiyim teşekkür ederim.Sen nasılsın?.Menülerin çok güzel,kavala kurabiyesini ben de çok severim.Geçmiş olsun,adaçayıyla gargara yap,boğaz ağrısına iyi gelir.Dün yorulduğundan olmuştur,kış geliyor hastalıklar başladı.

Teşekkür ederim ben de iyiyim. Bizimkiler yapıyorlar. Tam kavala değil ama, gayet güzel :) Dün bütün gün ya arabada ya da eşimin odasında klima altında kaldım. Klima beni hasta ediyor. Yarına geçer. Teşekkür ederim tavsiyen için....

geçen hafta arabama kamyon çarptı. Arka kapıda hasar oluştu. Servise gönderdik haliyle. Dün de kardeşimin okulundan bir belge almam gerekiyordu. Eşimin arabasını kullanmak istemedim, O da bana şoförlük yaptı Karşılığında da bütün gün ofisinde kalmam gerekti. Dur şimdi seni eve bırakıcaam, yok bırakamıcaam şoför gelsin o bıraksın, az daha otur erken çıkarız diye diye akşama kadar tuttu beni... 1 kavala kurabiyesi ile kurtardığıma şükrediyorum

Geçmiş olsun canım canına bir şey olmamış çok şükür.Gerçi malda canın yongasıdır derler atalar ama.Çıkacak kan damarda durmuyor,o maddi hasar olacakmış demek ki.Klima ve cereyan beni de hasta eder.Adamcağız iş görüşmelerinden yüzünü göremiyor.Seni yanından ayırmak istememiş bence.Evet bence de ucuz atlatmışsın.Ben seneler önce kavaladan geleni yemiştim,buradan da alıyorum ama o lezzette değil.
Ne dersin yavaş yavaş toparlamaya başladım mı?

Canım şimdi de bir ara öğün yapacağım,acıktım.Sence ben az mı yiyorum,sizinkilerin yanında yazmaya utanıyorum.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim Aman artık alıştık İstanbul' da çiziksiz araba yok Aynen dediğin gibi, bugün de Ankara' ya geçti. Bizimkilerin yaptığı un kurabiyesine daha yakın, kavala' dan az daha yumuşak. Bol bademli. Şimdilik deneme, biraz kilo verince denersin

İyi gidiyorsun, daha iyi olacaksın eminim. Gülfuren' in verdiği sisteme uygun beslenirsen çok güzel sonuç alacaksın bence. Senin sorunun tahıl, ekmek... Kontrol altına ancak bu listeyle alırsın gibi geliyor bana.. Sen ne dersin?

Canım şimdi de bir ara öğün yapacağım,acıktım.Sence ben az mı yiyorum,sizinkilerin yanında yazmaya utanıyorum.

Ara öğün?? Öğle yemeği zamanın değil mi? Sen ne yediysen onu yaz bence, az mı çok mu konuşur düzeltiriz. Sanki biz mükemmel miyiz Allah aşkına?? Sen çok şekersin yaaa

Yok zaten akşam baklavayı da yemedim,baklava konusunda iddialıyımdır.
evet tahıla bir düşkünlüğüm var malesef.İnşAllah bu listeyle olacak ,yer değiştirilebiliyor, bu yüzden öğle sonu karnımı iyice doyurup akşamı hafif atlatmayı düşünüyorum.Yürüyüşe de başladım,bugün 10000 adıma tamamlamaya çalışacağım.Benim kilo almamın diğer bir nedeni de akşam yemeğini akşam geç yiyoruz .Akşamı hafif atlatırsam belki kilo verebilirim.

Ara öğün?? Öğle yemeği zamanın değil mi? Sen ne yediysen onu yaz bence, az mı çok mu konuşur düzeltiriz. Sanki biz mükemmel miyiz Allah aşkına?? Sen çok şekersin yaaa

Canım zaten sabahtan beri yediklerimi yazdım .Şimdi de;
1sütlü Türk kahvesi
3 hurma ve
4 küçük erik yedim.
1 süt gurubu ve 2 meyve hakkıım da gitti.Öğleni bilerek geciktiriyorum,3-4 arası yiyeceğim.

Ellerine sağlık Biraz ara vereceğiz işte, sonra senin bu listede 1 dl. baklava da yer bulacaktır eminim. Gülfuren açıklamasını yapar. Yürüyüş yapman çok iyi oluyor. Gün geçtikçe kendini daha iyi hissetmene sevindim

Afiyet olsun

Bence öğünlerini düzenli yapsan daha iyi olacaktır. Akşam yemeğinden korkma. Evdekileri beklememe durumun olabilir mi? ben beklemiyorum şahsen. Onları beklersem 21 de ancak sofraya oturuyoruz. Senin şu 53333 ' ü güne dağıtmak lazım. Gülfuren örnek liste vermişti ya... Onun gibi mesela.

Ayça Kaya' nın kitabını almıştım, ama okumaya zamanım olmamıştı. Şimdi elime aldım da, Sevgicim sen bu kitabı al istersen. Çok işine yarayacak. Bak mesela ne diyor:

"Yemeğinizi saate göre yemeyin. Saate göre yemek yediğinizde aklınız hep yiyeceklerde kalır. İkide bir saate bakarsınız ve hep, şimdi bunu yersem 3 saat sonra ne yiyebilirim diye düşünürsünüz. Bu şekilde hep daha fazla yiyebilirsiniz ve bir süre sonra yemek için yaşamaya başlarsınız. Ama yemeği vücut saatinize göre ayarladığınızda yaşamak için yersiniz. Yemek için acıkma duygunuzu bekleyin ve yemeği acıktığınızda yiyin!"
"ALINTIDIR"

Son düzenleme:

Canım aslında öğünler arasında 3 saat kadar ara veriyorum.Verilen miktarı sadece 2 ana öğün 3 ara öğün olarak alıyorum.Yoksa kalori olarak yeteri kadar alıyorum.Bakalım bu şekilde sonuç ne olacak .Değişiklik olmazsa tekrar konuşuruz şeker.

Anladım canım vucut saatimizi dinleyeceğiz yani.Kitabın ismi ne ,zayıflama kitaplarına onu da ekleyeyim,belki bu işe yarar.:26:

Son düzenleme:

Peki canım sen bilirsin. Ben çıkıyorum Sevgicim. Bu hafta eşimin doğum günü, hediye seçmem lazım. Hazır yokken rahat rahat bakayım.

Görüşmek üzere, öptüüüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…