Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Günaydın Dalidam nasılsın?

Günaydın Sevgi ablacığımiyiyim ama çok yorgunum....Elazığ'nın havası beni çarpıyoralışmışım İstanbulun havasına.....alışana dek,sürüneceğim herhaldebizden 20-30m ilerde yeni bina yapıyorlar,işçiler sağ olsunlar saat 6:30 da iş başı yapıyorlaruyu uyuyabilirsensen ne yapıyorsun?

Sevgi abla,sen yürümüşsun ne güzelbugün hiç halim yok...ama mecburen yine dışarda çıkacağız...birazdan kahvaltı edip,oğlanı berbere götüreceğiz....sonra akrabamla buluşup halı bakmaya gideceğiz

Oksijen çarpıyordur,alıştık zehirli gazlarla dolu havaya.Ben de köye gittiğimde baş ağrısı çekerim.Ben yürüyüşten geldim,biraz dinlendim,hem seni takip ediyorum hem de kahvaltı yapıyorum.Sabah ki öğünle arasında 3 saat olsun diye bekledim.

Kolay gelsin umarım istediğin gibi bir model ve kalitede bulursun.Afiyet olsun canım.Alında benimde halim yoktu,fakat yürüdüğüm günler uykudan uyandıran bacak ağrılarımın olmadığını görüyorum.Hem Serap'ın vereceği cezadan tırsıyorum,bu defa çok ciddi

Son düzenleme:

Aynen....afiyet olsunbende şimdi çayı demliyorumaslında ben bu saatlere kalmamam lazım,yarından sonra kahvaltımı saat 9 da yapacağım inşallaheşim evde ya...okular da tatil olunca biraz gevşek davranıyorumdün akşam bende 1 dondurma yedim...buralarda vişne dondurması meşhurdur,dayanamadım 1 top yedim

Teşekkür ederim,inşallah:13:aynen öyle...ben de yürüyüş yapmadım zamanlarda bütün vücüdüm acıyor...eeee,biraz disiplin şartbu arada Serap iyidir inşallah,onun da migreni varmış..

Afiyet olsun, bende mayhoş tattaki dondumaları severim,vişne limon gibi.Benim akşam askerdeki yeğenim dağıtıma gelmişti,o vardı.Bayramda yaptığım baklavanın bir kısmını şerbetlememiştim ,ünlü bir marka plastik kutu içinde saklıyordum. Onu şerbetledim,ama ben yemedim.Bazen şerbetli tatlıların üzerine limon sıkar yerim

Son düzenleme:
Menümü da yazayım:
Kahvaltı:1 tatlı kaşığı keten tohumu,1 çay kaşığı tarçın(iştahım açıldığı gibi....tarçın bende her her zaman işe yarar)
*2 dilim kepekli ekmekle tost,5 zeytin,1 yumurta,domates,1 çorba kaşığı kuru yüzüm...
Ara:karpuz
Öğlen:1 kase mercimek çorbası,1 dilim ekmek,salata....

Teşekkür ederim,inşallah:13:aynen öyle...ben de yürüyüş yapmadım zamanlarda bütün vücüdüm acıyor...eeee,biraz disiplin şartbu arada Serap iyidir inşallah,onun da migreni varmış..

Migreni hafta sonu kötüydü galiba.Dün dışarıda işinin olduğunu yazmıştı. Senin de var migrenin değil mi?Fesleğen çayının çok iyi geldiğini duymuştum,dene istersen

Teşekkür ederimyemediğin için seni tebrik ederimher sabah sıcak pide ile imtihan ediliyorum...buralarda pek ekmek tüketilmiyor,pideleri çok meşhur ve oğlum sağ olsun her sabah sıcak pide almaya gidiyor

Migreni hafta sonu kötüydü galiba.Dün dışarıda işinin olduğunu yazmıştı. Senin de var migrenin değil mi?Fesleğen çayının çok iyi geldiğini duymuştum,dene istersen

Evet,dün dışardaydı...yorulmuş olabilirevet,benim de migrenim var..hatta dün reyhanları ayıkladım ya...kokusu yüzünden yavaş yavaş başım ağrımaya başladı

Sevgi ablacığım,benim çayım demlendi..eşimi de uyandırayım,kahvaltı edip çıkacağız...sonra görüşürüz

Menün güzel,ben de yazayım:
yürüyüş öncesi:
150 ml.süt
10 badem
Kahvaltıdan önce:
1 BARDAK SICAK SU+1 TATLI KAŞIĞI ELMA SİRKESİ+YARIM ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL
kahvaltı:
2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
1 haşlanmış yumurta
1 parça keçi peyniri
domates,acı cin biber
tarçınlı çayi

Teşekkür ederim,senin menün de güzel Sevgi ablakahvaltıda değil ama yemeklerim yanında ben de acı biber yemeye başladımşimdi gerçekten gidiyorumsevgiler

Tamam canım ,afiyet olsun,sana kolay gelsin.
Sevgi abla,Blackseea den haber var mı?günlüğüne de girmiyor...merak ettim:44::44:
Bildiğim kadarıyla hastaneye gitmesi lazım.Daha önce randevu almıştı.Önemli bir şey yoktur inşAlllah.
Bir ziyaretçimiz vardı...uzun süre bizi takip etti..şimdi gitti...kimdir acaba?

Biri bizi gözetliyor

Son düzenleme:
Sevgi abla dün yediklerin aşağı yukarı yazıyorum :

6 TAHIL.4 ET.2 SÜT.1 MEYVE.1 YAĞ

Yani tahıl olarak 1 fazla,et 1 fazla,süt 1 eksik,meyve 2 eksik yağı saymıyorum..Bence verdiğim formüle uygun belenmen daha iyi olacak..

Senin formülün 5 tahıl,3 et,3 süt,3 meyve,3 yağ ablacımm.

Gurbetçiçeği senin formül sevgi abla ile aynı canım..Kusura bakma şu an bile zor bakıyorum oğlum hiç rahat bırakmıyor..

Son düzenleme:

Kolay gelsin..Ben de koyunlunun desenlerine bakayım..Gece uykum kaçtı..Ben koltukları tay tüyü kumaş istedim sonra yastıklar desenli olsun istedim..Koltukları yapan da akraba..Getirdiği kumaşlar tay tüyü değil leke tutmaz dedi ama içim içimi yedi..Sabah iyi ki aradım kumaşçı tay tüyü gibi değil leke tutar demiş..Bugün yine kumaş bakmaya gideceğim..Sipariş vereli 2 ay olacak koltuklar hala gelmedi..İhtiyaçları var o yüzden onlara yaptırdım ama bekle bekle insanın sinirleri bozuluyor..

Dayanamaya dayanamaya bu hale geldik Dallida..

Menü güzel..

Sevgi abla güne çok iyi başlamışsın.. İnşallah devamı da böyle gelir..Bu arada kalsiyum eksikliği migreni tetikliyormuş..

Ben listeme dün tam uydum.Bu gün daha listemi yapmadım..

Merhaba Kızlar

Dün resmen eşimle birlikte mesai yaptım, akşam da O' nunla birlikte eve girince size yazma imkanım olmadı... Bu sabah 4 gibi uyanıp eşimi seyahate gönderdim. Uykum kaçtı 7 ye kadar oturdum, sonra da uyuyunca haliyle geç uyandım.

Bersemicim, misafirin ardından evde kalan kalorili yiyecekleri komşulara dağıtıyoruz ki biz yemeyelim şeker

Sevgicim, tuzlu kurabiyeyi sevmedim, zaten mantıyı da yemişsin Sabahla öğle arasında ara öğün yapmasan nasıl olur?? Bu arada Sevgicim az yeyip verdiğimiz kilolar yemeye başlayınca fazlasıyla geri dönüyor yakın zamanda deneyimlemiştin, hatırlatayım Ama yaptığın kepekli yoğurt bir gün önce çok kaçırdıysan telafi için o güne mahsus yapılabilir bence.

Dallidacım, fazla bir şey yediğini sanmıyorum. O 1 kilo bugün gitmiş olmalı. Bir gece önce yediğimiz tuzlu, ya da tatlı bir şey ertesi güne bu şekilde yansıyabilir.

Gülfurencim, listeler için teşekkür ederim Çok iyi gidiyorsun. İstediğin kiloya geleceğine inanıyorum tatlım Hangi semtte oturuyorsun Allah aşkına?? İzmir' de de komşuluk bittiyse hiç bir yerde kalmamış olması gerek artık... Bizim evlerimizin kapısı kapanmaz özellikle yazları. Herkes birbirinin evinde çat kapı.

Klpkrmcim, yürüyüş iyi gelir... Börek ve pilav üst üste pek iyi olmamış tabii, ama bunları unutup kaldığımız yerden devam ederiz

Gurbetçim severim seni şekercim Tokat yok, toz tarçın var sabahları suyun içinde 1 çay kaşığı. Sende çok işe yaramıştı, hatırlatayım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…