merhaba kizlar telefondan girdigim icin alinti isini yapamiyorum.ama yazdiklarinizi okuyorum.gulfuren canim ne guzel bilgilet vermissin cok tesekkur ederiz.
insallah bu cuma gunu guzel kilolar veririz.
benim dun misafirler vardi hic bisey yemedim tatli bile.
ammma bugun tatlidan arta kalmisti yedim .
bana en zor cezayi verin cuma gunu aklim basina gelsin artik yoruldum yahu.birazdan tatlinin caezasi olarak yuruyecem
Canım tarifte bir şey yok. tavuk parçaları ve eşma dilim doğranmış patates,yağ, yoğurt,pulbiber,karabiber,zencefil,biberiyeli yağda katıyorum,kekik,tuz harmanlanıyor.Ne kadar bu sosun içinde kalırsa o kadar lezzetli oluyor.Sonra pizza tavasında orta derecede bir taraf kızarana ve sosu çekene kadar pişiriyorum.Sonra diğer taraf kızarana kadar bırkıyorum.Teflon tenceredede yapılabilir.Tembel yemepş analayacağın ama lezzetli oluyor.Bildiğini zannediyorum,sarımsakta ekleyebilirsin.
Canım bahsedilen bu tarif bu tarif eminim biliyorundur.Gurbette vermiş tarifi bak biber salçasını unutmuştum,sende içine girebilecek başka bir sebze ekleyebilirsin.
Bu tarifte çok güzel.Abla demende bir mahsur yok tabii,aksine beni bu kadar yakın gördüğünüz için seviniyorum.İstediğin gibi hitap edebilirsin,hiç problem değil.Serap sana tavuklu başka bir tarif vereyim.Ben onu saçta yapıyorum. Tavuk parçalarını( bağet veya but) karabiber tuz atıyorum.Yağ ilave etmeden ve su ilave atmadaen iki taraflı kızarnasını sağlıyorum(kısık ateşte).Diğer tarafta patlıcanları dilim dilim kızartıp ,biberleride iri iri kızartıyorum yağını alıyorum.Tavukların üzerine diziyorum.Üzerine 3-4 tane sulu domatesi rendeliyorum,bol doğranmış sarımsak ilave edip,kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişiriyorum.Sabahtan hazırlayıp,yemeğe yatım saat kalada pişirebilirsiniz.Misafirlerede ikram edebileceğiniz,nefis bir yemek oluyor,su ilave edilmediği içinde çok lezzetli oluyor.Sos tamamen domates suyundan oluyor ve karnıyarık gibi biraz sulu oluyor.
tesekkur ederim.insallah bu saatten sonra yemeyecegim.
sabah
1 tane kucuk tost domates cay
ara yok okuldaydim
gelince 2 kucuk dolma 1 dilim ekmek a yagli salta yarim kase yogurt
1 elma
sonra yedigim malum sey.......
bugun 10 bardakta su icecegim ins
Güne erken başlamışsın,afiyet olsun canım.
Listen güzel kolay gelsin.Bence öğleden sonra ki yoğurdu ye.Aksi halde akşam fazla kaçırabilirsin.
Dalida neredesin,alış veriş bitmedi mi hala? Aldıklarını güle güle kullan.....
Gulfuren 1 dilim ekmek 2 tahıl mı ediyor?
Kahvaltımı da yazayım:
2 dilimtam buğday ekmeği
1 parça keçi peyniri
5 zeytin
domates
acı sivri biber
Merhaba Gülfüren,ben çıkıyorum ama bir selem vermek istedim
Sabah:2 dilim ekmek,2 kk peynir,5 zeytin,domates,salata
Ara: 1 ince dilim karpuz
Öğlen:1 kase mercimek çorbası,salata
Bugün yine çarşıya çıkacağım bu yüzden yürüyüşe gitmedim...
Kolay gelsin canım,istediğin halıyı bulursun inşAllah.Çarşıda gezmek insanı çok yoruyor.Menün çok güzel,afiyet olsun
Gulfuren anladım canım ,şekerli çayı da 1 tahıl kabul etmişsin.
Ara:2 elma
Akşam:tavuk eti,1 su bardağı yoğurt,salata
Ara:karpuz
Bugünün menüsünü :)
Ara:
1sütlü kahve
yarım çay bard. kabak çekirdeği
1 tuzlu kurabiye
3 hurma
öğle yemeği:
tavuk,biber ve soğanla sote
2 dilim tam buğday ekmeği
bol yeşillik
akşam:yoğurt
yarım kaşık kepek
yorumlarınızı bekliyorum kızlar
merhaba kizlar telefondan girdigim icin alinti isini yapamiyorum.ama yazdiklarinizi okuyorum.gulfuren canim ne guzel bilgilet vermissin cok tesekkur ederiz.
bana en zor cezayi verin cuma gunu aklim basina gelsin artik yoruldum yahu.birazdan tatlinin caezasi olarak yuruyecem
Akşam az yersem belki daha çabuk kilo veririm diye düşündüm.Hem ara ve öğle öğününde çok kaçırdım gibi geldi.Sizlerin yediğine bakınca ben çok yiyorum galiba....Mrenü güzel..
Sevgi abla ben gelene kadar sen anlamışsın zaten.
Biz böyle gidersek fazlalık kalmayacak..
Akşam neden yoğurt ve kepek ile geçiriyorsun..Benim verdiğim sistemi yapmayı düşünüyor musun?
Önemli değil bersemi..Hepimizin sıkıntısı aynı inşallah burada istediğimiz kilolara gelip sırf sohbet ederiz..
10000 adıma tamamlarsan biraz kurtarırsın gibi geliyor.Börek kaç dilimdi?iyi aksamlar kızlar
bugün kızımı okuldan aldım onu ve oğlumu kayınvalideme bırakıp casrıya cıktım
2 gibi bi arkadasa cay icmeye uğradım
e tabi cayın yanında ıspanaklı börek ikram etti
cok actım yedim
aksam eve 6 da geldim
kayınvalidem tavuklu pilav yapmıs onu da yedim ayranla
yani bugün tam bi fiyasko
ama daha bisey yemem
6 ya kadar baya dolastım ama
simdi de biraz hareket edicem
tlf cantadaydı tam saymamıs galiba 3800 adım gösteriyo
bugün onu on bine tamamlıycam
Canım benim tavuk mütavazi bir şekilde benim mutfakta pişiyordu.Onu sen ünlü yaptın şekerim.Patlıcanlıyı ve diğerlerini de denede onlarıda ünlü yap.Koltuklarını güle güle kullan.Sevgi ablaaaa bak tarifin söhret oldu. denemeyen kalmadi, cokta tutulduablacim ögleden sonraki ara biraz fazla olmus gibi, gülfurenin dedigi gibi sana verdigi listeden hesaplayarak hem saglikli beslenirsin , vücudun icin gerekli miktarda karbonhidrat, protein, vitamin vs.. almis olursun , hemde kilo verirsin. Biz aslinda kendi basimiza dengeleyemiyoruz. Gülfurencim benim boyuma ve kiloma görede listen varmi canim daha önce sordum ama galiba gözünden kacti. Belkide bende bu sekilde deneyebilirim.
dallidacim hali begenemedinmi canim , tabi yeni bir sehir tanimiyorsun heryeri, taniyincaya kadarda bol bol yürümüs olursun
Bu leke tutmayan halilar hangisiymiski , varmi öyle birsey varsa bende alayim bari adi , markasi nedir acaba... Bende koltuklari yeni degistirdimya, eski halim pek uymuyor, degistirmeyi düsünüyorum bende
serapcim gelememis hala, isleri bitiremedi galibaseraaappp reglim yaklasiyor ve ben gene nutella krizlerindeyim napcazzz ki ordan bana bir osmanli tokati gönderseneee
cok az yuruyebildim sonrada oglumun atst kalan yarim simitini yrdim ya.bakiyorum sende aksam yemissin sevgi abla.
Yürüyerek tatlıyı erittin zaten:13:merhaba kizlar telefondan girdigim icin alinti isini yapamiyorum.ama yazdiklarinizi okuyorum.gulfuren canim ne guzel bilgilet vermissin cok tesekkur ederiz.
Bence deTatlın birde sütlü tatlıysa pek problem olmaz diye düşünüyorum,kendi adıma.Diğer arkadaşlar ne diyecekler bakalım.
Sorun değilMerhaba canım..Benim küçük oğlumdan rahat rahat bakamıyorum..Gördüm seni ama çıkmam gerekti..Aleyküm selam...
Hangi marka halı alacaksın..Ben leke tutmayan istiyorum..Malum çocuklar küçük..
Bi dene Sevgi abla :)Akşam az yersem belki daha çabuk kilo veririm diye düşündüm.Hem ara ve öğle öğününde çok kaçırdım gibi geldi.Sizlerin yediğine bakınca ben çok yiyorum galiba....
Merhaba,sıkma canınıiyi aksamlar kızlar
bugün kızımı okuldan aldım onu ve oğlumu kayınvalideme bırakıp casrıya cıktım
2 gibi bi arkadasa cay icmeye uğradım
e tabi cayın yanında ıspanaklı börek ikram etti
cok actım yedim
aksam eve 6 da geldim
kayınvalidem tavuklu pilav yapmıs onu da yedim ayranla
yani bugün tam bi fiyasko
ama daha bisey yemem
6 ya kadar baya dolastım ama
simdi de biraz hareket edicem
tlf cantadaydı tam saymamıs galiba 3800 adım gösteriyo
bugün onu on bine tamamlıycam
Aynen öyle Gurbet...genelde zor beğenen bir insanım....hatta eşim bana takılıyor*beni nasıl beğendin ben şaşırdım*diyorSevgi ablaaaa bak tarifin söhret oldu. denemeyen kalmadi, cokta tutulduablacim ögleden sonraki ara biraz fazla olmus gibi, gülfurenin dedigi gibi sana verdigi listeden hesaplayarak hem saglikli beslenirsin , vücudun icin gerekli miktarda karbonhidrat, protein, vitamin vs.. almis olursun , hemde kilo verirsin. Biz aslinda kendi basimiza dengeleyemiyoruz. Gülfurencim benim boyuma ve kiloma görede listen varmi canim daha önce sordum ama galiba gözünden kacti. Belkide bende bu sekilde deneyebilirim.
dallidacim hali begenemedinmi canim , tabi yeni bir sehir tanimiyorsun heryeri, taniyincaya kadarda bol bol yürümüs olursun
Bu leke tutmayan halilar hangisiymiski , varmi öyle birsey varsa bende alayim bari adi , markasi nedir acaba... Bende koltuklari yeni degistirdimya, eski halim pek uymuyor, degistirmeyi düsünüyorum bende
serapcim gelememis hala, isleri bitiremedi galibaseraaappp reglim yaklasiyor ve ben gene nutella krizlerindeyim napcazzz ki ordan bana bir osmanli tokati gönderseneee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?