Sevgi abla-----2,600gr:119:
Gurbetçiçeği------1,000gr:119:
Gülfüren-----0,900gr:119:
Serap----0,800gr:119:
klpkrm-----0,500gr:119:
Dallida----0,300gr:119:
Dalidam eline sağlık ama benim kilomda yanlışlık olmuş.2,600 değil 1,800 gr fark var.Keşke o kadar olsaydı,ayrıca Belgin de kilo bildiriminde bulunmuştu,atlamışsın galiba.
Teşekkür ederim canım,eline emegine sağlık.Sevgi abla -1800 gr
Gurbetçiçeği-1000 gr
Gülfüren-900 gr
Serap-800gr
klpkrm-500 gr
Bersemi-400 gr
Dallida-300 gr
Şimdi olmuştur inşallah
Aşk olsun,yanlışını çıkarmak için yazmadım, sadece hak etmediğim halde fazla vermiş gibi görünmek istemedim.Sen yapmasaydın öyle kalacaktı,emek verip hepsini bir araya toparladın.Ben şahsen yazmayı doğru dürüst beceremiyorum,bunları hiç beceremem.Karatay grubunda liste yapmamız gerekiyordu, o zaman yalvar yakar kızıma yaptırmıştım.Asıl sen kusura bakma niyetim hata bulmak değildi, birde Belgin gözden kaçmış onu bildireyim dedim. Tekrar teşekkürler.......Teşekkür ederim Sevgi abla :)özür dilerim...acele ile yazdım,keşke yazıyı göndermeden önce kontrol etseydim
Canım çok teşekkür ederim,çocuklarla1 YAĞ
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
5 adet kavrulmuş bedem
10 adet çiğ badem
5 adet fıstık
3 adet ceviz
1 silme tatlı kaşığı margarin
1 silme kaşığı mayonez
10 yemek kaşığı ayçekirdeği = 10 yağ
Karışık kızartma = 8 yağ
TAHIL
1 bitter ince çikolata = 1 tahıl
2 küp şeker = 1 tahıl
2 kepçe tarhana çorbası = 2 tahıl
4-5 yemek kaşığı kısır = 3 tahıl
1 kutu hazır meyva suyu = 3 tahıl
1 kutu gazlı içecek = 4 tahıl
2 baklava = 2 tahıl
1 paket hazır bisküvi = 6 tahıl
1 lavaş = 2 tahıl
1 paket şekerli bisküvi =8 tahıl
MEYVE
1 yemek kaşığı bal = 1 meyve
3 kuru hurma = 1 meyve
1 büyük bardak taze meyve suyu = 4 meyve
Meyveler büyük ise 2 meyve diye hesaplanıyor..
ÇEŞİTLİ BESİN GRUPLARINDAN OLUŞAN YİYECEKLER
2 top dondurma = 1 tahıl + 1 süt
sütlaç = 2 süt + 2 tahıl
bir dilim pasta = 4 tahıl + 2 yağ
külah yada çubuk dondurma : 3 tahıl + 2 yağ
hamburger = 2 tahıl + 2 et + 1 yağ
bir dilim pizza = 2 tahıl +2 et + 3 yağ
iskender = 1 tahıl + 3 et + 2 yağ
lahmacun = 2 tahıl + 1 et
kebap = 3 et
mantı 4 yemek kaşığı =2 tahıl + 1 et +1 süt + 2 yağ
sarma 4 adet = 1 tahıl + 1 yağ
çiğ köfte 4 adet = 1 tahıl + 1 et + 1 yağ
poğça küçük = 3 tahıl + 1 yağ
1 dilim kıymalı su böreği = 4 tahıl + 0.5 et
açma = 4 tahıl + 4 yağ
3'ü bir arada kahve = 2 tahıl + 2 yağ
10 tane etli sarma = 2 tahıl + 2 et
1 yemek kaşığı tahin-pekmez = 1 meyve + 2 yağ
1 porsiyon kuru fasulye = 2 tahıl + 2 et
4 tane etli biber dolması = 2 tahıl + 2 yağ
20 tane mercimekli köfte = 5 tahıl + 4 et
Eğer doymazsanız + 1 ekleyebilirsiniz..Doyarsanız 1 olarak yiyebilirsiniz..
Etli sebze yemeklerinde 5-6 yemek kaşığı 1 et olarak sayılıyor..Sucuk et ve yağ olarak sayılıyor..
Kitaptaki bütün listelerdeki oranları çıkardım..Haydi bakalım hepimize kolay gelsin..Listeye bakarak günlük menülerinizi de oluşturabilirsiniz..
Seninde günün ayydin olsun ablacigim, cok iyi gidiyorsun yürüyüslerin felan süpersin aman masallah diyelim, nazarimiz degmesin, bu defa baya azimlisin
Ben dün ögleden sonra pizza yemistim, aksam hic bir sey yemedim, bu sabahda canim birsey istemedi nedense...
Kahvaltida zorla, 1dilim ekmek, 1 yumurta, 1 dilim peynir 1 dilim domates ve salatalik yedim.
ÖGLENDE : yogurt corbasi ve biber dolmasi
Aksama : bilmiyorum henüz, kinada ne verirlerse...
Havalar bir haftadir, cok bulanik, sabah aksam yagmur yagiyor, karanlik ve sikici , o yüzdennde canim hic birsey istemiyor, böyle havalar insani depresyona sokar valla...sizleri cok cok öpüyorum, iyi haftasonlari gecirmeniz dilegiyle arkadaslarim kendinize iyi bakin, ögleden sonra firsat bulabilirsem girmeye calisirim, bulamazsamda yarin görüsürüz sekerler
Teşekkür ederim canım,eline emegine sağlık.
Aşk olsun,yanlışını çıkarmak için yazmadım, sadece hak etmediğim halde fazla vermiş gibi görünmek istemedim.Sen yapmasaydın öyle kalacaktı,emek verip hepsini bir araya toparladın.Ben şahsen yazmayı doğru dürüst beceremiyorum,bunları hiç beceremem.Karatay grubunda liste yapmamız gerekiyordu, o zaman yalvar yakar kızıma yaptırmıştım.Asıl sen kusura bakma niyetim hata bulmak değildi, birde Belgin gözden kaçmış onu bildireyim dedim. Tekrar teşekkürler.......
Canım çok teşekkür ederim,çocuklarlazor oldu, seni yorduk.Eline emeğine sağlık
CUMA
SABAH
Süt
yarım elma
badem 10 tane
tarçın,zencefil
yulaf
ÖĞLE
1 Dilim ekmek
Peynir
domates,salatalık,acı biber
çay
ARA
Karpuz
yarım simit
AKŞAM
Menemen
2 dilim ekmek
yoğurt
ARA
3 Ü Bir arada
TOPLAM
8 tahıl,2 süt,2 et,2 meyve,4 yağ
İki gündür listem kötüydü..Bugün düeltmeye çalışıyorum..Tahılları azaltmak çok zor oluyor..Sadece sabah 2 bardak çay içiyorum onuda şekersiz içemiyorum..Mideme dokunuyor..
Vakit bulduğum zaman böyle kaçırdığımız zamanlarda ertesi gün yapacağımız kalsiyum ağırlıklı diyet var onu da yazacağım..
Olsun Sevgi abla ne demek yeterki işinize yarasın..Benim için de iyi oldu listeyi çıkarıp dolabın üzerine asacağım.. Yazılanlara şu sıra düzenli cevap veremiyorum..Sirke tarifi için teşekkür ediyorum..Ama pazara gidip doğal,hormonsuz elma bulmam lazım..
Kilo veren arkadaşlarımızın hepsini teker teker kutluyorum..Güzel bir başlangıç yaptık inşallah böyle devam ederiz..
Teşekkür ederim canım,eline emegine sağlık.
Aşk olsun,yanlışını çıkarmak için yazmadım, sadece hak etmediğim halde fazla vermiş gibi görünmek istemedim.Sen yapmasaydın öyle kalacaktı,emek verip hepsini bir araya toparladın.Ben şahsen yazmayı doğru dürüst beceremiyorum,bunları hiç beceremem.Karatay grubunda liste yapmamız gerekiyordu, o zaman yalvar yakar kızıma yaptırmıştım.Asıl sen kusura bakma niyetim hata bulmak değildi, birde Belgin gözden kaçmış onu bildireyim dedim. Tekrar teşekkürler.......
Kaçamaklarında ölçülü ,böyle kaçamağa can kurban.Kaçamaklarım:2 orta boy elma,10 leblebi
Çok şükür ev işlerimi bitirdim.Bugün bina da temizlik günüdür(neden cumartesi gününü seçtiklerini bilmiyorum).Ben de temizlik yaptım,camlarımı sildim,ütü yaptım....yoruldum
Sevgi abla,ışığın yanıyor,ama galiba burada değilsinbugün Elazığ çok sıcak :)Ankara'da hava nasıl?
Yavaş yavaş yaparsın Sevgi abla...ben bu aralar daha çok dışarıda olduğum için evimi biraz ihmal etmiştim..Serap'tan haberim yok :)hafta sonları Serap galiba biraz yoğun oluyorKaçamaklarında ölçülü ,böyle kaçamağa can kurban.Oh ne güzel mis gibi olmuştur her yer.Birazda bana gele o gayretten.Benim camlarda istiyor,ütüde yığıldı,gençler her gün tişört,kıyafet değiştiriyor.
Canım giriyorum,oğlum geliyor elimden alıyor,aslında kapatıyorum ama,bilmiyorum....:26::26::26::26:
Serap'tan haber var mı?
Ankara'da hava güzel,ama sıkıcı değil.
LİSTEM:
yürüyüş öncesi:
1 bardak süt
Yürüyüşten sonra:
3 kuru kayısı
kahvaltı:
2 dilim tam buğ.ekmeği
1 parça keçi peyniri
5 zeytin
köz biber
ARA:
1 DİLİM EKMEK
DOMATES
10 ÇUKULATA KAPLI FINDIK( DALİDA KAÇMAĞI GÖRÜYORMUSUN)Eksik olan değerlerin yerine sayıyorum)
aKŞAM
1 parça tavuk
2 dilim ekmek
domates
yoğurt
üzüm:
Çok dengesiz oldu biliyorum ama bugün böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?