Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Sevgi abla -1800 gr

Gurbetçiçeği-1000 gr

Gülfüren-900 gr

Serap-800gr

klpkrm-500 gr

Bersemi-400 gr

Dallida-300 gr

Şimdi olmuştur inşallah

Dalidam eline sağlık ama benim kilomda yanlışlık olmuş.2,600 değil 1,800 gr fark var.Keşke o kadar olsaydı,ayrıca Belgin de kilo bildiriminde bulunmuştu,atlamışsın galiba.

Teşekkür ederim Sevgi abla :)özür dilerim...acele ile yazdım,keşke yazıyı göndermeden önce kontrol etseydim

1 YAĞ

5 adet zeytin

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

5 adet kavrulmuş bedem

10 adet çiğ badem

5 adet fıstık

3 adet ceviz

1 silme tatlı kaşığı margarin

1 silme kaşığı mayonez

10 yemek kaşığı ayçekirdeği = 10 yağ

Karışık kızartma = 8 yağ

TAHIL

1 bitter ince çikolata = 1 tahıl

2 küp şeker = 1 tahıl

2 kepçe tarhana çorbası = 2 tahıl

4-5 yemek kaşığı kısır = 3 tahıl

1 kutu hazır meyva suyu = 3 tahıl

1 kutu gazlı içecek = 4 tahıl

2 baklava = 2 tahıl

1 paket hazır bisküvi = 6 tahıl

1 lavaş = 2 tahıl

1 paket şekerli bisküvi =8 tahıl

MEYVE

1 yemek kaşığı bal = 1 meyve

3 kuru hurma = 1 meyve

1 büyük bardak taze meyve suyu = 4 meyve

Meyveler büyük ise 2 meyve diye hesaplanıyor..

ÇEŞİTLİ BESİN GRUPLARINDAN OLUŞAN YİYECEKLER

2 top dondurma = 1 tahıl + 1 süt

sütlaç = 2 süt + 2 tahıl

bir dilim pasta = 4 tahıl + 2 yağ

külah yada çubuk dondurma : 3 tahıl + 2 yağ

hamburger = 2 tahıl + 2 et + 1 yağ

bir dilim pizza = 2 tahıl +2 et + 3 yağ

iskender = 1 tahıl + 3 et + 2 yağ

lahmacun = 2 tahıl + 1 et

kebap = 3 et

mantı 4 yemek kaşığı =2 tahıl + 1 et +1 süt + 2 yağ

sarma 4 adet = 1 tahıl + 1 yağ

çiğ köfte 4 adet = 1 tahıl + 1 et + 1 yağ

poğça küçük = 3 tahıl + 1 yağ

1 dilim kıymalı su böreği = 4 tahıl + 0.5 et

açma = 4 tahıl + 4 yağ

3'ü bir arada kahve = 2 tahıl + 2 yağ

10 tane etli sarma = 2 tahıl + 2 et

1 yemek kaşığı tahin-pekmez = 1 meyve + 2 yağ
1 porsiyon kuru fasulye = 2 tahıl + 2 et

4 tane etli biber dolması = 2 tahıl + 2 yağ

20 tane mercimekli köfte = 5 tahıl + 4 et

Eğer doymazsanız + 1 ekleyebilirsiniz..Doyarsanız – 1 olarak yiyebilirsiniz..

Etli sebze yemeklerinde 5-6 yemek kaşığı 1 et olarak sayılıyor..Sucuk et ve yağ olarak sayılıyor..

Kitaptaki bütün listelerdeki oranları çıkardım..Haydi bakalım hepimize kolay gelsin..Listeye bakarak günlük menülerinizi de oluşturabilirsiniz..

Sevgi abla -1800 gr

Gurbetçiçeği-1000 gr

Gülfüren-900 gr

Serap-800gr

klpkrm-500 gr

Bersemi-400 gr

Dallida-300 gr

Şimdi olmuştur inşallah
Teşekkür ederim canım,eline emegine sağlık.
Teşekkür ederim Sevgi abla :)özür dilerim...acele ile yazdım,keşke yazıyı göndermeden önce kontrol etseydim
Aşk olsun,yanlışını çıkarmak için yazmadım, sadece hak etmediğim halde fazla vermiş gibi görünmek istemedim.Sen yapmasaydın öyle kalacaktı,emek verip hepsini bir araya toparladın.Ben şahsen yazmayı doğru dürüst beceremiyorum,bunları hiç beceremem.Karatay grubunda liste yapmamız gerekiyordu, o zaman yalvar yakar kızıma yaptırmıştım.Asıl sen kusura bakma niyetim hata bulmak değildi, birde Belgin gözden kaçmış onu bildireyim dedim. Tekrar teşekkürler.......
Canım çok teşekkür ederim,çocuklarla zor oldu, seni yorduk.Eline emeğine sağlık

PERŞEMBE

SABAH

1 Dilim ekmek
Peynir
Yumurta
Domates,salatalık
Çay

ARA

Kahve

AKŞAM

Tavuk,patates
salata
1 dilim ekmek

TOPLAM

6 adet tahıl,3 et,3 yağ

CUMA

SABAH

Süt
yarım elma
badem 10 tane
tarçın,zencefil
yulaf

ÖĞLE

1 Dilim ekmek
Peynir
domates,salatalık,acı biber
çay

ARA

Karpuz
yarım simit

AKŞAM

Menemen
2 dilim ekmek
yoğurt

ARA

3 Ü Bir arada

TOPLAM

8 tahıl,2 süt,2 et,2 meyve,4 yağ

İki gündür listem kötüydü..Bugün düeltmeye çalışıyorum..Tahılları azaltmak çok zor oluyor..Sadece sabah 2 bardak çay içiyorum onuda şekersiz içemiyorum..Mideme dokunuyor..
Vakit bulduğum zaman böyle kaçırdığımız zamanlarda ertesi gün yapacağımız kalsiyum ağırlıklı diyet var onu da yazacağım..

Dünü çok iyi atlatmışsın.bravo....Akşamda dikkatli giderse çok iyi.Büyük ihtimal et yada tavuk bulunur.Canım bu zaten Almanya'nın genel havası,yağmurlu havalarda bende çok melankolik olurum Sana iyi eğlenceler.Bence sen de haftaya rekor kıracaksın.

Olsun Sevgi abla ne demek yeterki işinize yarasın.. Benim için de iyi oldu listeyi çıkarıp dolabın üzerine asacağım.. Yazılanlara şu sıra düzenli cevap veremiyorum..Sirke tarifi için teşekkür ediyorum..Ama pazara gidip doğal,hormonsuz elma bulmam lazım..

Kilo veren arkadaşlarımızın hepsini teker teker kutluyorum..Güzel bir başlangıç yaptık inşallah böyle devam ederiz..

Bitki çayı içsen onada mı şeker koyuyorsun.Tamam canım musait zamanında kalsiyum diyetini ve kilo verenlerin listelerinden de yazmaya çalış.Çok teşekkür ederim.
Belgin giremeyeceğini söylemişti.Serap'cığım ve Zeynep sizler neredesiniz,arkadaşlar,kaçamakmı yapılıyor yoksa.

İnşAllah canım.Rıca ederim umarım işine yaramıştır.Bizde seni kutluyoruz.

Rica ederim Sevgi abla Estağfurullahben kendime kızdım,daha dikkatli olmalıydımsorun değil :) önemli olan güzel kilo vermemiz

Kaçamaklarım:2 orta boy elma,10 leblebi

Çok şükür ev işlerimi bitirdim.Bugün bina da temizlik günüdür(neden cumartesi gününü seçtiklerini bilmiyorum).Ben de temizlik yaptım,camlarımı sildim,ütü yaptım....yoruldum

Sevgi abla,ışığın yanıyor,ama galiba burada değilsinbugün Elazığ çok sıcak :)Ankara'da hava nasıl?

Merhaba Gülfürenİzmir de akrabalarımız var(hatta geçen sene oradaydık),bir daha gitmeye nasip olursa,görüşürüz inşAllah

Kaçamaklarında ölçülü ,böyle kaçamağa can kurban.Oh ne güzel mis gibi olmuştur her yer.Birazda bana gele o gayretten.Benim camlarda istiyor,ütüde yığıldı,gençler her gün tişört,kıyafet değiştiriyor.
Sevgi abla,ışığın yanıyor,ama galiba burada değilsinbugün Elazığ çok sıcak :)Ankara'da hava nasıl?

Canım giriyorum,oğlum geliyor elimden alıyor,aslında kapatıyorum ama,bilmiyorum....:26::26::26::26:
Serap'tan haber var mı?
Ankara'da hava güzel,ama sıkıcı değil.

Son düzenleme:
LİSTEM:
yürüyüş öncesi:
1 bardak süt
Yürüyüşten sonra:
3 kuru kayısı
kahvaltı:
2 dilim tam buğ.ekmeği
1 parça keçi peyniri
5 zeytin
köz biber
ARA:
1 DİLİM EKMEK
DOMATES
10 ÇUKULATA KAPLI FINDIK( DALİDA KAÇMAĞI GÖRÜYORMUSUN)Eksik olan değerlerin yerine sayıyorum)
aKŞAM
1 parça tavuk
2 dilim ekmek
domates
yoğurt
üzüm:
Çok dengesiz oldu biliyorum ama bugün böyle.

Yavaş yavaş yaparsın Sevgi abla...ben bu aralar daha çok dışarıda olduğum için evimi biraz ihmal etmiştim..Serap'tan haberim yok :)hafta sonları Serap galiba biraz yoğun oluyor

Gördüm,ama eksik olan değerlerin yerine saydığın için kaçamağın tehlikeli değil herhaldeya,nedense bende dengesizlik vardı bugün...ben genelde saat 10:30-11 arasında yatıyorum...dün gece bahçeye gittik,malum geç geldik,yatana kadar saat 1 oldu ..uykusuz kaldım mı,ertesi gün benim iştahım çok açılıyor...sizlerde böyle bir şey var mı?

Akşam:z.yağlı yeşil fasulye,salata,1 dilim ekmek,1 bardak yoğurt...

Kaçamak:1 bardak tarçınlı süt....blender'da köpürttüm sütü,nefis oldu(oğlum diyor ki zaten kaçamaklar hep tatlıdır)
(leslie de gitti...)
Ara:2 elma(dün daldan kopardım)

Hayırlı akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…