Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Bugün kitapdakilerden liste çıkarıp yazacağım..

Sağol canım,çok makbule geçer.
Khvaltımı yazayım:
2 dilim t.b. ekmeği
4 zeytin
1 parça keçi peyniri
3 kuru kayısı
1 küçük dilim sucuk( kendime ödüll verdim,çok değildir umarım)
Arkadaşlar bir şeyi paylaşmak istiyorum, bu hafta düzenli olarak ev yapımı biraz elma sirkem vardı,ondan günde 2-3 kere suyla içtim.Acaba sonuçta o da etkili olmuş olabilir mi?

Kesinlikle faydasi olmustur ablacigim, elma sirkesinin neye faydasi yokki... özellikle zayiflamaya cok faydasi varmis, bende ilk defa elma sirkesi yapiyorum insallah olur, eger olursa bende baslayacagim, biliyorsun hazir satilanlar mideye zarar verebiliyormus, bende onun icin internetten ev yapimi elma sirkesi diye buldum ve yaptim, bakalim olursa bende baslayacagim, bence devam et. Ayrica temizlikte karbonatla birlikte mutfak, banyo temizliginde harikalar yaratiyormus, hatta camasir makinasinin yumusatici gözüne koyanlar var, camasirlari yumusacik ve tertemiz yapiyormus, üstelikte hic kokmuyormus, hatta bulasik makinasinin parlatici gözüne koyanlarda varmis . Saclara, cilde fydalarinida unutmayalim, adeta mucize bir iksir, peygamberimiz zamaninda sirkeyi ekmege katik ederlermis, hatta bununla ilgilide bir hadiside olacakti yanilmiyorsam.

Gülfurencim biliyorum cocuklarindan firsat bulamiyorsun ama o listei bizlerle paylasirsan sevinirim, mesela sebze yemeklerinde ette oluyor sebzede, yagda buna göre hangi gruptan sayacagiz gibi bir sürü sorular olusuyor kafamizda :44:
Serapcim sendedde vardi galiba bu kitaptan sendende inciler bekliyoruz canim

Sevgi ablacigim senin kalp gözünmü acildi yoksa kizim biraz önce aradi yoldalarmis, anne pizza yapabilirmisin dedi, ben dururmuyum, benim kusum gelecek , pizza isteyecek, bende yapmayacagim, hamuru yogurdum bile.

Ama söz ögleden sonra sadece iki dilim yeyip , aksamida sadece salata ve yogurtla gecistirmeyi planladim. umarim dengelenir
Hafta sonum gene dolu dolu gececek, yarin kina gecesi var, pazarda yakinlarda kirmes var sevgi abla bilir, türkiyenin festivalleri gibi, lunapark kuruluyor, satis ve tanitim felan oluyor, cocuklar cok istiyor, tabi bende bakalim bu sefer nelere binecegiz,, bana arkadaslarim sasiriyor zaten, kimsenin cesaret edemedigi, bakmaya bile dayanamadigi seylere biniyorum, havada taklalar atarken onlara nanik yapiorum gülüyorlar, ben daha gencim onlarin ici kararmis yaslanmislar demi ama

merhaba kızlar
nasılsınız.hepiiniz kılo vermiş gorunuyor ne güzel.tebrik ediyorum sizleri
bende 400 g vermişim
ben bu hafta pekyazamayacağım
internet olmayacak
kusura bakmayın
inşallah sorun olmaz
bu hafta hedefim
en az 1 kılo olacak görüşürüz kızlar

Evet o hadisi biliyorum,onun hikayesi de çokgüzel.Sahabeden bir zat peygamberimizi yenek yemek için eve davet ediyor.Eve vardıklarında hanımına yiyecek birşeyler hazırla diyor.Hanımı evde ekmek ve sirkeden başkabir şey yok diyor.Ezilebüzüle peygamberimizin yanına geliyor ve evde sirke ve ekmekten başkabitr şey olmadığını ezile büzüle söylüyor.O güzeller güzeli o kadar mütevazi ki Getir sirke ne güzel katıktır diyor.Bizim gibi doyumsuz ve bolluğun içinde hala yiyecek bir şey yok diyen , bu doyumsuzluklarla kilolardan ve hastalıklardan kurtulmaya çalışan nesiller için anlaşılır değil.Tabii o insanlığın yaratılış gayesi gayet normal.Onda ki incelik ve zarafet kimde var.
Yazın bende az biraz daha kurmuştum,daha tam olmamış,aktarlarda doğal sirke satılıyormuş diye duydum.
Fakir kim,kalp gözü açılacak.Sadece tahmin,hepimizin yaptığı şey.Sen yinede dilimleri küçük tut.
pizza:2 tahıl,2et,3yağ
diye yazmıştı Gulfuren . Bir dilim mi yoksa küçük boy bir pizza mı bilmiyorum.Gulfuren'e sor.
Dikkat et o kermeslerde yağda kızartılan şeyler satılır,sakın yeme cısssssss.ende korkarım o lunaparktaki şeylerden .Hayatımda 2 defa ısrar üzerine bindim ve tövbe ettim.Sen yine de havada nanik yapma bir yerlere tutun.
Bugün Serap'da girmiyor,yoğun galiba....
Belgin neredesin niye girmiyorsun,yoksa kilo veremedin de gazabımızdan mı korkuyorsun

Tebrikler canım ben yazarken sen yazıp çıkmışsın.En yakın zamanda bekliyoruz,bizi merakta bırakma....İNŞALLAH haftaya hedefine ulaşırsın.

1 YAĞ

5 adet zeytin

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

5 adet kavrulmuş bedem

10 adet çiğ badem

5 adet fıstık

3 adet ceviz

1 silme tatlı kaşığı margarin

1 silme kaşığı mayonez

TAHIL

1 bitter ince çikolata = 1 tahıl

2 küp şeker = 1 tahıl

2 kepçe tarhana çorbası = 2 tahıl

4-5 yemek kaşığı kısır = 3 tahıl

MEYVE

1 yemek kaşığı bal = 1 meyve

3 kuru hurma = 1 meyve

Meyveler büyük ise 2 meyve diye hesaplanıyor..

ÇEŞİTLİ BESİN GRUPLARINDAN OLUŞAN YİYECEKLER

2 top dondurma = 1 tahıl + 1 süt

sütlaç = 2 süt + 2 tahıl

bir dilim pasta = 4 tahıl + 2 yağ

külah yada çubuk dondurma : 3 tahıl + 2 yağ

hamburger = 2 tahıl + 2 et + 1 yağ

bir dilim pizza = 2 tahıl +2 et + 3 yağ

iskender = 1 tahıl + 3 et + 2 yağ

lahmacun = 2 tahıl + 1 et

kebap = 3 et

mantı 4 yemek kaşığı =2 tahıl + 1 et +1 süt + 2 yağ

sarma 4 adet = 1 tahıl + 1 yağ

çiğ köfte 4 adet = 1 tahıl + 1 et + 1 yağ

poğça küçük = 3 tahıl + 1 yağ

1 dilim kıymalı su böreği = 4 tahıl + 0.5 et

Son düzenleme:
Şimdilik bu listeleri çıkardım..Fırsat buldukça kitapta örnek verdiği kişilerin yediklerindeki oranları size yazacağım..Benim için de iyi oldu..

Sevgi abla 79 olduğunda inşallah yeni listeye geçeceksin..Gurbetçiçeği sende mi bu formülü uygulayacaksın..Geçmişi okuyamadım daha sonra tekrar geleceğim..Elma sirkesi ben de yapmak istiyorum..Sevgi abla onunda yararını görmüşündür eminim..

Sirkeyi nasıl yaptın tarif eder misin Sevgi abla?

Canım çok teşekkür ederim,çok faydalı oldu.Gurbette bunu uyguluyor bildiğim kadarıyla.Tamam canım 79 olduğımda oranı öğrenirim.Fırsat bulursan et grubunu da yazarsan sevinirim.
Canım en iyi berrak sirke kabuktan olurmuş.Bir pişirilerek yapılan bir pişirilip yapılan birde doğranıp yapılan var.Pişirilerek yapılan 10 gün sonra içilmeye başlanırmış.
her ikisini de yazayım.
Koyduğun elmanın iki katı su koyuyorsun. Yani kaç kilo elmaysa onun iki katı su konuyor.
Birincisinde 1 saat kısık suda kaynatıyorsun.Sonra biraz nohut,ekmek dışı yada bulgur ilave ediyorsun.1 çay kaşığı tuz,1 yemek kaşığı bal ilave ediyorsun.1kaşıkta sirke ilave ediyorsun.Ağzını kapatmıyorsun,bir tülbent bağlıyorsun ve arada sallıyorsun.Hava alması gerekiyor.
Elmaları da doğal ,küçük, hata çürüklü köy elmalarından ve tatlı olanlarını seç.Cam kavanozda yap.Diğer bir ayrıntıda bıcak değdirme,tahtayla hafif vur parçala.
Diğer türlüde aynı oranda elma ve suyu koy,içme suyu yada kaynatılmış ılık su koy.Diğer maddeleri ekle ve ağzına tülbent ekle.1 ay sonra süz ve oluşmasını bekle.Bunu da 1 ay sonra kullanmaya başlayabilirsin.Direkt katı meyve sıkacağında suyunu sıkıp,diğer maddeleri ve iki katı su ilave edipte ,bırakabilirsin .Bunu da 1 ay sonra kullanmaya başlayabilirmişsin,oda sıcaklığında olacak.Arada tahta kaşıkla yada sallayarak karıştır.
Hiçbir şey ilave etmeden sadece su ve elmayla yapabilirsin ama olgunlaşması en az 6 ay yada daha fazla sürer.Diğer maddeler çabuklaştırıyor.Ben köyden gelen pekmezin dibi çöker biliyorsun. onunla da sirke yapıyorum.Onu sulandırıyorum,1-2 tane limon tuzu,ekmek kabuğu,nohut,biraz sirke az tuz ilave ediyorum.Yine ağzını kapatmıyorum.Ama o sirkenin tadı muhteşem oluyor,salataya sanki sirke ve nar ekşisinin tadını veriyor.
Umarım işine yarar....

ARA:
1 kupa sütlü kahve - 1 süt
6 hurma (2 meyve)

ÖĞLEN:
2 dilim ekmek
yeşillik
Tavuk haşlama

AKŞAM :
Yoğurt
1 kaşık kepek

Merhaba Kızlar. Fazla zamanım yok menümü yazıp çıkacağım. Yarın görüşmek üzere

Sabah:
su

Kahvaltı:
3 dl. eti form etimek
1 dl. peynir
1 yumurta
salata

Ara:
1 sade Türk kahvesi
1 maden suyu

Öğle:
Izgara tavuk ve mantar
salata
1 dl. eti form etimek

Ara:
3 erik
3 ceviz

Akşam:
Tavuklu salata
1 dl karpuz

Son düzenleme:
Tesekkür ederim gülfurencim, sen firsat buldukca kitaptan degerli bilgileri yaz, bende uygulamaya calisiyorum, gerci bugünlerde ufak defek kacamaklarim oldu (nutella kasiklamak gibi ) mesela bugün pizza vardi ama pazartesiden itibaren daha düzgün uygulayacagim, dünkü biber dolmalarini sormustum, zannedersem hem tahil, hem et , hemde yag sayilacak.

Sevgi ablacigim tarifler icin tesekkürler, meyve sikacaginda yapilan cok ilginc geldi, hic duymamistim, o pisirilerek yapilanda cok farkli, ben bahcede elmalar vardi yere dökülen ezilmis, cürüklü olanlari toplayip malesef plastik siseye koydum, bir kasik bal ilave ettim, cok az tuz ekledim ve yaklasik iki haftadir üzerine temiz bir bez örtüp, karanlik bir yerde beklettim, bugünde icine bir kac tane nohut ve bir kücük dilim ekmek koydum. elmalar yukariya cikmis, suyuda bulanik görünüyordu, kokusu sirkeye benzemisti ama daha beklemesi lazim zannedersem, elmalari ne zaman süzmeliyim acaba ?

Canım 1 ay olunca süz, şimdi içine biraz iyi bir sirkeden 2-3 kaşık ilave edersen daha çabuk oluşur.Onuda ilave et,15 gün sonra bir taraftan içebilirsin.Daha fazla beklerse daha iyi olur.Bahçede elma varsa elmanın suyuyla olanı yaparsan ,tekrar süzmene gerek kalmaz. Yada mutfakta bir temiz kavanozun olsun ,soyduğun elma kabuklarını içine at.Günlük elma yeniyorsa,yedikçe kaynatıp attığın o ssuyun içine at.Diğer maddeleride ilave et,o olmaya devam eder.Sirkenin üstünde jele benzeyen beyaz bir tabaka oluşmuşsa o sirke anasıdır,diğer sirkeyi kurarken içine ilave edin,o gerçek mayadır.
dOĞAL ÜRÜN SATAN MAĞAZALARDAN İSTEDİĞİN GİBİ SİRKE ŞİMDİ KULLANMAK İÇİN BULABİLİRSİN..

Hayırlı sabahlar,gününüz aydın olsun Arkadaşlarım;
Yürüyüşten geldim suyla 3 kuru kayısımı yerken size bir selam vermek istedim.Bugün 1 tur daha fazla yaptım,yaklaşık 6000 adım cepte.Daha 10000 'e hiç tamamlayamadım.İnşAllah bugün tamamlarım.Sonra görüşmek üzere.....

Teşekkür ederimevet,evime yakın sayılır
13.09.2013 Kilo bildirimim:
Başlangıç: 65.2
Bu hafta : 64.4
Fark: 0.8

O son çikolata ve üzümü yemeseydim iyiydi
Tebrikler
Tebrikler
Hayırlı cumalar ve günaydın arkadaşlar
Kilo bildirimimi yapayım.
Geçen hafta:88kg
Bu hafta:86,2kg
Kilo veren bütün arkadaşlarımı kutluyorum.
Maşallah

Günaydın değerli arkadaşlarım
Dün internete giremedim,malum seçimler yaklaşıyor yaher tarafta kazıyorlarve bu kazılar yüzünden arıza oluşmuş...herkes çok güzel kilo vermiş,tebrik ederim

Kahvaltım:2 dilim kepekli ekmek,2 kk peynirü5 zeytin,1 domates
Ara:1 elma

Bugün yürüyüşe çıkamadım,dün gece amcamıza gittik,bahçeye..öyle olunca da eve çok geç geldik.Sabah uyandığımda da başım çok ağrıyordu.Ama leslie ile 5 mil yaparım inşallahsonra görüşürüz

Sevgi abla-----2,600gr:119:

Gurbetçiçeği------1,000gr:119:

Gülfüren-----0,900gr
:119:

Serap----0,800gr

klpkrm-----0,500gr

Dallida----0,300gr

Sevgi abla-----2,600gr:119:

Gurbetçiçeği------1,000gr:119:

Gülfüren-----0,900gr

Serap----0,800gr

klpkrm-----0,500gr

Dallida----0,300gr
Dalidam eline sağlık ama benim kilomda yanlışlık olmuş.2,600 değil 1,800 gr fark var.Keşke o kadar olsaydı,ayrıca Belgin de kilo bildiriminde bulunmuştu,atlamışsın galiba.

Seninde günün ayydin olsun ablacigim, cok iyi gidiyorsun yürüyüslerin felan süpersin aman masallah diyelim, nazarimiz degmesin, bu defa baya azimlisin

Ben dün ögleden sonra pizza yemistim, aksam hic bir sey yemedim, bu sabahda canim birsey istemedi nedense...
Kahvaltida zorla, 1dilim ekmek, 1 yumurta, 1 dilim peynir 1 dilim domates ve salatalik yedim.
ÖGLENDE : yogurt corbasi ve biber dolmasi
Aksama : bilmiyorum henüz, kinada ne verirlerse...

Havalar bir haftadir, cok bulanik, sabah aksam yagmur yagiyor, karanlik ve sikici , o yüzdennde canim hic birsey istemiyor, böyle havalar insani depresyona sokar valla... sizleri cok cok öpüyorum, iyi haftasonlari gecirmeniz dilegiyle arkadaslarim kendinize iyi bakin, ögleden sonra firsat bulabilirsem girmeye calisirim, bulamazsamda yarin görüsürüz sekerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…