Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Merhaba Serap,afiyet olsungez dolaş,boş ver...nasıl olsa yediklerini yakıyorsunyüzmeye fırsatın oldu mu?

Merhaba Zeynep,sıkma canını...zaman zaman hepimiz kaçamaklar yapıyoruzhiç kaçamak yapmasaydık çoktan zayıflamış olurduk

Ben saat 5 ten beri ayaktayım..
Saat 6 da yürüyüşe çıkıyorum,8 e doğru geliyorum,kahvaltıyı hazırla,sofrayı topla,oğlanı okula götür,orda 3 saat bekle,eve gel,pazara git,eve gel sofrayı kur,topla,yemek yap...yazarken bile yoruldumsaat 5 te hazırlanacağım,gidip oğlanı okuldan alacağım:44::44:

Menümü yazayım:)
Kahvaltı:2 dilim ekmek,2 kk peynir,5 zeytin,1 domates
Ara:1 elma
Öğlen:6 yemek kaşığı z.yağlı yeşil fasulye,1 su bardağı yoğurt,salata
Ara:yok
Akşam:1 kase mercimek çorbası,salata

Kaçamak:20 dut kurusu,2 diyet bisküvi....

Gurbetim yine çok yoğun bir hafta sonu geçirmişsin.Amin Allah hayırlı günlerde hayırlı misafirlerle yemeyi nasip etsin.Erkekleri evde nedense hiç istemiyoruz,zavallılar
Neden kocalarımız evde görmek istemiyoruz,benimki çalışıyor çok şükür. Düzen bozuluyor ve iş bitmiyor da ondan.
Aldın mı turşuluk?bende turşuları çok seviyorum ama yiyemiyorum...yedim anda şişiyorum
Canım tuzdan dır, o gün normal günden fazla su içersen problem olmaz galiba.
Canım sen zaten sporun alasını yapıyorsun,akşama kadar çocukların peşinde....63kg- dan 56 ya trombolinle mi indin?
Senin işin çok zor ama eşinin işi daha da zor.Gece çalışmak zor,diğer insanlardan başka bir zaman diliminde yaşamak kolay değil.Allah yardımcısı olsun.Yediğimiz kaçamagı o 70 e bölme yöntemi güzel,böylece ayarlayabiliriz.

Allah kolaylık versin Gülfürencimişin zor...bu aralar ne hikmetse bende diyetime tam konsantre olamıyorum:44::44:aç mıyım,değil...ama nedense canım hep bir şeyler istiyor

Evet Sevgi abla,aynendüzen bozuluyor...şimdi okular da açıldı,ister istemez daha disiplinli olmak zorundayım,ama eşim çook rahat.Şikayet ettiğimde -sana ne zararım var?diyor

Hafta sonun Maşallah çok güzel geçmiş.Kolay gelsin canım
Afiyet olsun,keyifli zaman geçirirsin İNŞALLAH.
Sagol canım,sen de güzelbir hafta sonu geçirmişsin.Allah hayallerinizi gerçekleştirmeyi nasip etsin.Menün güzel afiyet olsun.
İzinciler döndü gezme başladı.Ama sen artık MAŞALLAH dikkatli oluyorsun.Sağol canım,emek olmadan yemek olmuyor.Turşu festivalinden oldukça ucuza alabilirdim,ama kendim yapınca keyf alıyorum ve içime siniyor.
Yok aslında birbirimizden farkımız,onun için çekinme

Bugün oğlumu okula götürdüm...iyi bir okul,ama sıraları çok eski....zamanla daha fazla gözlem yapacağım :)keşke devletimiz eğitime daha çok önem verse...İstanbul'da da devlet okuluna gidiyordu ama imkanları çoktu...aynen özel okul gibiydi...Allah'tan hayırlısı....30 kişilik sınıflarda okuyor,en son şübe P' imişiki bina var,birisinde 5.sınıfları var,ötekinde 6.sınıfları....

Sevgi ablacığım,ben çıkmak zorundayım...yarın dan sonra eski düzenime dönerim inşallah:)şimdi oğlumu okula götürüp getireceğim ya...her gün 1 saat daha fazla yürüyeceğim

Sevgiler,kendinize iyi bakın arkadaşlarbugün giremiyebilirim

Merhaba Sevgi abla,nasılsın?maşallah,hiç yürüyüşünü aksatmiyorsun
Sagol canım ,biraz yorgunum.Evet aksatmamaya çalışıyorum.Bırakırsam bir daha başlamam.
Canım oğlunu okula götürünce neden 3 saat bekledin,sınıfının belirlenmesi için mi.?Okul uzak mı,yakınsa bir müddet sonra kendi de gelir.Yürüyüşe aynı saatte gidiyoruz.Okuldan gelince biraz dinlen bari.Ya da bu günden sonra okula bırakıp geldikten sonra biraz uyu.Kolay gelsin.
Menün güzel,kaçamağın ara öğün gibi...

Tamam canım,ben aşağıda ismini görmedim,çıkmışsın diye düşündüm.Canım küçük yerlerde öğretmenler daha idealist olurlar ve daha iyi eğitim verirler.Fiziki şartlarda düzelir İNŞALLAH.

Hadi gözün aydın,yürüyüşü zaten seversin.Desene birinci hep sen olacaksın

Turşularınızı afiyetle yiyin Sevgicim
Vallahi helal olsun sana Yürüyüşlerin çok iyi.. Menün de gayet güzel olmuş, afiyet olsun.

Çocuklarla yapılacak en güzel şeyi yapıyorsunuz Zeynepcim Eşim çok yoğun çalışıyor. Pazar günlerini ya bütün gün yatıp şekerleme yaparak geçirmek ister ya da aktiviteyle; bizde ortası yok
Allah gönlünüze göre versin canım
Afiyet olsun. Bence dikkat edersen 1 kiloyu çok rahat verirsin

Oh ne güzel.. Kahvaltı olması daha iyi oluyor sanki... Nasıl oldu oğlun? İlerleme kaydetmiştir mutlaka.
Sağ ol arkadaşım, gel de birlikte tadını çıkaralım Doğum günü pastasıydı, yedim valla

Zaman içinde düzene girecektir. Bu bir süreç. Alışkanlıklardan vazgeçmek biraz zaman alıyor. Önemli olan kararlı davranmak. Mutlaka kendin için özenli olmalısın. Gerekiyorsa hafta sonundan bir iki çeşit az yağlı yemeğini hazırlarsın, salata malzemelerini yıkayıp korunaklı bir şekilde buzdolabında saklarsın. Dolabında mutlaka yumurta, peynir vardır. Salatanı bunlarla ve arada ton balığı ile karıştırırsın. Üzerine meyveni yersin. O zaman kaçamak olasılığı azalabilir. 38 beden etekleri, elbiseleri, pantolonları düşün

Teşekkür ederim arkadaşım Evet, geceyi de teknede geçirdik. Akşam, sabah yüzdük. Çok iyi geldi

Çok doğru bir tespit

Kıyamam ben sanaaaaa... Düzene girer yakında. Okul uzak mı?

Afiyet olsun Dallidacım. Yahu kaçamak diye yazma şunları, Sevgi' nin dediği gibi kaçamak öyle olmaz. Ya Sevgi gibi çikolata kaplı fındıkları yersin ya da benim gibi pastayı

Allah kolaylık versin Gülfürencimişin zor...bu aralar ne hikmetse bende diyetime tam konsantre olamıyorum:44::44:aç mıyım,değil...ama nedense canım hep bir şeyler istiyor

Benim de iştahım açıldı. Çok enteresan bir tespitim var. Akşam ezanı okununcaya kadar tırtıklamak için kıvranıp duruyorum. Açlıkla alakası yok, atıştırma isteğim var. Akşam olunca pat diye kesiliyor. Sende de benzeri durum var mı?

Evet Sevgi abla,aynendüzen bozuluyor...şimdi okular da açıldı,ister istemez daha disiplinli olmak zorundayım,ama eşim çook rahat.Şikayet ettiğimde -sana ne zararım var?diyor

Alemsin Dallidacım yaaa Adam haklı ne zararı var Benimkini evde göremiyoruz diye, evde durmaları iyi bi şeymiş gibi geliyor ama. Davulun sesi durumumu acaba

Teşekkür ederim Sevgicim
Ellerine sağlık. Sen kendine iş üretmeden duramıyorsun, ne güzel bir şey. Bu sene kursa gidecek misin?

Bugün:
Sabah:
su

Kahvaltı:
1 dl. ekmek
1 dl. peynir
5 zeytin
maydanoz

Öğle:
1,5 kase çorba
1 kase yoğurt
1 parça tavuk
1 salkım üzüm

Ara:
1 dl. pasta

Akşam:
1 kase lebeni çorbası

Bol su, 1 şişe maden suyu, bol hareket

Ohhh ohhh sefanız olsun..Hafta sonunuz çok güzel geçiyormuş..Listeler de güzel maşallah ..

Yazdım sana görmedin heralde bir gün ayarlayalım bir yerde buluşalım,tanışalım..Nisan annelerinden iki arkadaşım oldu İzmir de..

Böyle giderse rahat rahat kilo verirsin canım..

Ayyyy ayyyy ben de bir anlasam..:26::26:

Ben de okul olayını merak ediyordum..Furkan ilk ders morali bozuldu sonra alıştı şükür..İki tane 6.sınıf var.Şimdilik iyi bakalım..

Sağol canım,beraber yiyelim inşAllah..Teşekkür ederim
Afiyet olsun canım.
Alışmışım,yapmayınca eksiklık hissediyorum ve aç kalacakmışız gibi geliyor
Bu sene hocamız gitmiş ve el nakışı bölümü iptal edilmiş. Arkadaşlarla merkeze gidip konuşacağız.Bize talep olduğu müddetçe kursu açarız diyorlardı.Tekrar açtıramazsak yakında başka bir yer var oraya açtırmaya çalışacağız .Evde durduğum zaman depresyona giriyorum.
Dalida daha kaçamak kelimesinin gerçek anlamını hiç yaşamamış,keşke bizde de öyle olsa.Bu konuda hayranım ona ve iradesine.
Canım akşam güzel oranlamışsın bence.
Ben de bugün durum çok vahim.
Sabah gayet güzeldi,öğleden sonra önce az pestil,sütlü kahve ile başlangıç yaptım.
Sonra 2 dilim ekmek ve yemek yaparken kavrulan soğandan içine konup yendi.
Akşam toparlayım dedim;
Turşudan kalan beyaz lahana,ekşi elma ,1 köz kırmızı biber,biraz peynir karıştırılıp,1 kaşık mayonezle tatlandırıldı ve yendi.
Sonra eşime kızdım ve iştahım açıldı,
Çekirdek,dut kurusu,az pestil yendi.
Cezaları bekliyorum
,yarın toparlarım inşAllah.
Gurbet oğlunun kontrolünde ne dediler?
Gulfuren kalsiyum diyetini lütfen yazabilirsen,yarın uygulayayım bari

Son düzenleme:
Günaydın Dalidam,nasılsın?Yürüyüş yaptın mı, bende hafif çiseleyen yağmur altında yürüyüşümü
yaptım geldim.

Son düzenleme:
Kadınlar için "günlük" 800 ml. süt, yoğurt veya ayran hakkı var. 4 Tahıl, 3 meyve ve 3 yağ da tükerebilirsiniz.

Sabah:
1 bardak süt
2-3 yemek kaşığı müsli
1 armut veya 1 pors. meyve

Öğle:
1 dl. ekmek
4-5 yk. etsiz sebze yemeği
1 kase yoğurt
1 tk. zeytinyağlı salata

İkindi:
1 fincan sütlü kahve
2 grisini ya da 1/2 paket diyet bisküvi
3 kuru kayısı
8-10 badem

Akşam:
1 dl. ekmek
4-5 yk. etsiz sebze yemeği
1 kase cacık veya yoğurt
1 tk. zeytinyağlı salata

Beklemek zorunda kaldım çünkü hiç kimse çocukların yanına gelmedi...öğretmenlerden yani....oğlum kimseyi tanımadığı için çok tedirgin oldu.Anne yüreği işte...okul evime yakın :)yürüyerek 15 dakika da gidilir :)
İnşallah:)hedefim haftalık kilo kaybı
En güzel spor yüzme :)okul yakın çok şükür,inşallah düzelir :)aynenakşam ezanından sonra benim de iştahım kesiliyor:44:ama o zaman akadar...:44:eşimin bana bir zararı yokne biliyimbiraz da düzen bozuluyor ya...ona bozuluyorum işte
Ben de okul olayını merak ediyordum..Furkan ilk ders morali bozuldu sonra alıştı şükür..İki tane 6.sınıf var.Şimdilik iyi bakalım..
Kıyamam onaolur canım,daha yaşları küçük...bizimkiler saat 12:10 dersbaşı yapıyorlar,saat 17:50 de çıkıyorlar...beslenme tenefüsleri de yok....günde 7 ders görecekler:44::44:
Dalida daha kaçamak kelimesinin gerçek anlamını hiç yaşamamış,keşke bizde de öyle olsa.Bu konuda hayranım ona ve iradesine.

Gurbet oğlunun kontrolünde ne dediler?

:44::44::44oğru diyorsun Sevgi ablateşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…