Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Unuttum yazmayı eşimde Canan Karatayı izlemiş söyledikleri hoşuna gitmiş..Bugün karatay yapalım diyor..Sizden yapan oldu mu?

Günaydın arkadaşlar
Dün giremedim çünkü sabah misafirlerim geldi(habersiz)ve saat 5:30 da gittiler....bugün da öğlenden sonra gireceğim çünkü oğlanı dişçiye götürmek lazım(dişi çok sallanıyor,çektirmek lazım)...geçmişi okumadım,herkes iyidir inşallahSerapciğim,ilgine çok teşekkür ederim
Öpüldünüz

Günaydın kızlar Herkese güzel bir gün diliyorum

Şekercim, tek yönlü beslenmeye karşıyım. Yapmışsın daha önce, sonra kendi beslenme düzenine dönünce geri alırsın verdiğin o kiloyu. Maksat yağ yakmak olmalı. Bedenimiz bizden çok daha akıllı. Allah öyle bir sistem yaratmış ki, bizim yaptığımız her şeye karşılık bir hamlesi oluyor. O 1 kilo kendini savunmak için attığı su ve kısa sürede enerji elde edebileceği karbonhidrat zinciri olmadığı için yakmaya karar verdiği azotlu karbon zinciri yani protein daha açık haliyle kas hücresidir. Tenis çok iyi bir fikir :79:

Unuttum yazmayı eşimde Canan Karatayı izlemiş söyledikleri hoşuna gitmiş..Bugün karatay yapalım diyor..Sizden yapan oldu mu?

Karatay Hoca' nın sistemi çok mantıklı. Ama meyve ve B vit. ni garantilemek şartıyla. Ekmek yemediğimiz zaman bir şekilde ekmekten gelen B vit. ni tamamlamak gerekecek. Onun için de Hoca' nın önerdiği buğday ve bulgur kullanımını denetimli, abartmadan ayarlamak gerekecektir. Ben şahsen bu ayarlama işini beceremedim, meyve yemedim, tarçınlı çayımı da düzenli içmedim. Sonunda tatlı krizi olarak döndü

Günaydın şeker
Habersiz ve sabahtan gelmeleri durumu daha da eğlenceli hale getiriyor olmalı Geçmiş olsun canım.
Rica ederim şekerim, ne demek

Sabah:
400 ml. su

Kahvaltı:
1,5 dl. ekmek
1,5 dl. peynir
1 tk. labne
1 domates
1/2 tk. bal
3 bardak tarçınlı yeşil çay

Ben hiç kilo vermiş gibi değilim kızlar. Göbeğim gayet yerinde, sapasağlam duruyor

Oğlum cumartesi günü dönecek. Bugün dolabını tamamen boşaltıp içini sileceğim. Yarın da temizlik var, odasını cts. gecesine hazırlamak istiyorum. Yatağını özlemiştir kuzum Dün gece konuştuk. En çok hangi yemeği özledin, ne yapayım sana dedim. Yemeği boşver burada kahvaltı yok, kahvaltıda omlet yap bana dedi. Pazar sabahı güzel bir kahvaltı hazırlarım artık. Eee korkarım kaçamak şimdiden belli oldu

canim bencede cok mantikli söyledikleri, bende denedim ama uzun süreli denemeler olmadi, karatay kahvaltisini yapinca insan gercekten 4-5 saat acikmiyor ve araögün ihtiyaci hissetmiyor, aslinda yapilabilir bir diyet bulgurada izin verdigi icin misafirlikte bile yiyecek bir seyler bulabiliyorsun, cesiti bol, her ortamda ac kalmadan karatayi uygulayabiliyorsun. aslen bende sabah kahvaltisinda ekmek yemesem karatay oluyor benimkide , bu aralar araögün yapmiyorum, iki ögün yemeye calisiyorum, meyvede kisitli yiyorum tek yanlisim sabah ekmek yemem oluyor anlayacagin ben birde biraz özgürlükcü oldugumdan tam diyet listelerine uyamiyorum, birde cok sosyal birisiyim, günlük programlarim oluyor e birazda gezmeyi ve misafiri sevdigimden listelere uyamiyorum , yapilabilecek en rahat diyet karatay diyorum bu yüzden

Sabah mi ? , habersizmi, saat 5,30 kadar mi masallah ne güzel misafirlikmis, bende iscileri dövdün sanmistim
Canim ogluna gecmis olsun, benimde kizimin randevusu var bugün ama ögleden sonra , bende öptüm tatlim görüsmek üzere

Bence kesin verdin, cünkü bu menülerle vermemis olamazsin, reglin yakinsa göbegin ondan sistir yada kabizlik durumun varsa oda olabilir. Allah kavustursun ogluna canim, bende kizim berlinden gelirken yapmistim, insan özlüyor, en sevdigi yemekleri yapiyor, benimki pizza istemisti, seninki daha kolaymis, yumurtanin kacamaginada can kurban valla yap bacim ondan bir sey olmaz, haftasonlari benimde kacamaklarim oluyor, onun icin en azindan haftaici dikkatli olmaya calistim bu hafta, yarin sabah tartilacagim iyiki cünkü yarin aksam kina , cumartesi haciya gidecek olan arkadasimin yemek daveti var , aksamada dügün var anlayacagin gene dolu dolu haftasonu beni bekliyor, söz veriyorum kacamaklarida en aza indirgeyecegim,

sabah : iki dilim ekmekle menemen , bir dilim peynir, 6 zeytin az sekerli cay
Öglen : kabakli tavuk sote , yogurt
Aksam : öglenin aynisi

bugün fazla kacirmayimki yrin tarti günümüz yüzümüz gülsün demi ama benim hala reglim bitmedi, bitecek gibide görünmüyor, sabah yataktan bel ve kasik agrisiyla uyandim, sanki ilk günüm gibiydi, bu kadar uzun hic sürmemisti, kesinlikle haptan kaynaklaniyor bence , doktorda demisti zaten ilk iki ay düzensizlik olabilir diye, umarim tartida sorun cikmaz yoksa moral sifir olur bende

sevgi ablacogom bu sabah hic girmemissin, gözlerim seni aradi ama yoksun, ögleden sonra görüsürüz canim , öpüyorum hepinizi, camasirim birikmis gene onlari halledeyim bugün, birazda ütü yapmaliyim, aslinda camlarida silsem iyi olacak ama bakalim, yagmurdan firsat yokki....

Ah Sevgi abla,keşke öyle olsa...ama trafik ışıkları tuhaf bir şekilde çalışmaya başladılar
Bencede Dallida iscileri ya sikayet etti, yada gidip dövdü hepsini simdide uyuyordur rahat rahat

Çok geçmişolsun Serapciğiminşallah şifa bulursun :)
Dallida suan rüyallar alemindedir belkide, kimbilir rüyasinda neler yiyordur neler, kebablar, börekler, pastalar

bende hafif hafif acikmaya basladim aslinda
Dün da saat 5 te kalktım..önce ibadetimi yaptım,sonra yürüyüşe çıktım..eve 8 e doğru geldim ve peşimde misafirlerim geldi..Sürpriz yapmışlardı:44::44::44:
Hımmm,kahve ve madem suyu...güzel bir ikili
Çok geçmiş olsun Gurbetim
Misafir ağırlamaya çok severim :)ama keşke haber verseydiler...hiç olmazsa yürüyüşe çıkmazdım :)dün çok yoruldum,çok
Hadi bakkalım,şimdiden gözün aydınbende kilo verdiğimi sanmıyorum...buralarda hava çokkuru,terleyemiyorum,ne yapacağımı bilmiyorumhem yürüyüşe gidiyorum,hem dikkat ediyorum...şaşırdım kaldım:44::44::44:ama ne yürüyüşdan vazgeçerim ne diyet yapmaktan
Teşekkür ederim canım,size de geçmiş olsun

Kolay gelsin GurbetimSevgi abla erkenden girerdi...ben de merak ettim...

Serapciğim,ilaç kullanmaya başladın mı?kendini nasıl hissediyorsun?

Gülfürenciğim,oğlun nasıl oldu?

Gurbetim,peki senin oğlun?

Sevgi ablacığım,iyisin inşallah,bir yaramazlık yoktur....

Biz doktora gittik,ama dişini çektiremedik...randevumuz ana binadaymış,bizim gittiğimiz yer ek binaymış:44::44::44:kaldı haftaya....
Sabah:2 dilim ekmek,2 kk peynir,5 zeytin,1 kk helva,1 domates,1 salata
Ara:üzüm
Öğlen:tavuk,salata,yoğurt...
Bugün da 100 dakika yürüdüm...

Benim de bacaklarım çok ağrıyor..haftaya bir doktora gitsem iyi olacak...acaba yorgunluktan mı?bu aralar hep ayaktayım..
Gidiyim eşime ve oğluma yemek yapayımgörüşürüz

NE tesadüf dallidacim, bizimkide haftaya persembeyeymis ben bugün sanmistim. menün güzel canim, yarin tarti günüya, cocuklara aptigim makarna gözüme gözüme batiyor, seytan diyor git ye, melekde diyor, yeme yarin tarti günü :44: bugün öglen az yedim galiba bilmiyorum ama, yemegin arkasindan ttli istegim oldu ama hic bir sey agzima sürmedim, simdide aciktim gibi ufak bir araögün yapsammi acaba:44: aksamda öglenki gibi tavuklu kabak yiyecektim, ama kalan yarisini kizim yeyince aksama baska bir sey yemem gerekiyor, belki simdi 1 elmayla 10 badem aksamada yogurtlu karabugday olabilir ne dersiniz arkadaslar gerci bugün buralar sessiz, nerdesiniz kizlaaaarr sevgi ablaaaaa , seraaaaaap, gülfureeen, dallidaaaa kimse yokmu huuuuu:84:

Ohhh baya yorulmuşsundur..Furkanı da iki kere diş doktoruna götürdüm ama doktor çekmedi..Bir de diş dururken diğer diş üsten gelip dışarı çıkmıştı..Dediği gibi altaki diş sallanmaya başladı ve düştü..Zaten dişler yamuk tel takılcak..Önce düşenler bitsin daha sonra damaklık kullanıp tel takılacak..Geçmiş olsun canım..

Çok geçmiş olsun,oğlun rahatsızmış...şimdi nasıl oldu?

Bugün iyi şükür..İki gün çok yoruldu kıyamam..Bağışıklığı çok zayıf..Yemek seçiyor..Her kış böyleyiz..Ama bu sefer enfeksiyon değilmiş..İshal salgını varmış..Eşimin ve benim de midem bulanıyordu geçti şükür..

O zaman sabah bir dilim tahıllı ekmek yesem,meyva da yine iki tane yesem..Diğerleri Karatay gibi yapsam olur mu?Bir de destek olarak b vitamini kullansam mı?Omega zaten kullanıyorum..Bir de c vitamini mi eklesem..Sen süpersin iyiki kadınlar kulübü seni
karşımıza çıkardı..Doktora gerek yok..Seni kocaman öpüyorum canım...

Bir de kafama şu takılıyor..Karatay da yağ serbest,kaymak ve yoğurt ve süt yağlı kullanın diyor..Hep yağı azaltın diyorlardı bunun için ne dersin?

Ben senin oğlun olduğunu bilmiyordum..Gözün aydın..Sağlıklı olsun..Nereden geliyor?Ben sizden uzak kaldığım zaman çok şey kaçırmışım..Nasıl da mutlusundur şimdi..Omletten ne olacak annesi şimdi neler neler hazırlar oğluşuna..

Ben de tam hiç birini uygulayamam zaten ..Sabahları sadece bir dilim tahıllı ekmek yesem olmaz mı?Serabın dediği gibi herşey herkeze tam olmuyor..Ben de bunu deneyeyim dedim..Eşim bu sabah yine vaz geçti..Yasaklara gelemem dedi..Benim aklıma soktu kendi vaz geçti..Şeker başladı doktor ilaç verdi..Tarçın ile dengelemeye çalıştık ama olmuyor..Eğer her gün tempolu yürürse şekeri düşüyor..Gece çalıştığı için düzeni yok..Karaciğer yağlanması da var yani kilo vermesi lazım..5 kilo verdi o da kaldı..Akşamları meyveli yoğurt ile geçirmek istiyor..Kısaca ikimiz ayrı yöntemler deniyoruz..

Gerçekten uzun sürdü değil mi?Çamaşırı hiç söyleme..Makinamı her gün açıyorum ama kirlilik hala dolu..Ütüyü zaten sevmem maşallah hiç bitmiyor..

Sen de çok iyi gidiyorsun..Listelerin çok iyi..Haftaya dişi çektirirsin inşallah tekrar geçmiş olsun..Bu bacak ağrısı bende de var..Dayanamıyorum ağrıya.. Kemiklerim ağrıyor..Dizimde aşağısı ve bileklerim..Ben de doktora gitmek istiyorum..

Sevgi abla ben de merak ettim neredesin?Kurs daha başlamadı diye biliyorum..İnşallah sorun yoktur..

Sayenizde pes etmedim yola devam.Teşekkürler kızlar iyiki varsınız..

Bugün halı baktık atlas da bir halı beğendim..Nano teknolojiymiş..Sıvıyı geçirmiyor ve leke tutmuyor..Bir de Saray hercaiyi beğendim ama kararsız kaldım..Fiyat olarak da nerdeyse iki katı..Benim oturma odam ile salonum aynı oda..Siyah beyaz ünite aldım..Koltuklar da siyah beyaz..Beğendiğim halıları ekleyeyim..Siz tercihniz nasıl olacak bakalım?

Açık renk olan Atlas nano halı 690 6 m
Siyah,beyaz,gri olan Saray 490 6 m

Sabah

Bir yumurta
bir dilim tahıllı ekmek
peynir
domates
salatalık
çay

Ara

Zencefilli,tarçınlı süt

Akşam

meyvalı,cevizli yoğurt

acur

Ara

Süt

2.-2.5 litre su.3 bardak bitki çayı..Sauna eşofmanı ile 1 mil leslie toplam 8.000 adım..

Arkadaşlar kilo mu bildirip hemen çıkacağım.Bir kaç gün giremeyebilirim.
Geçen hafta:86,2 kg
bu hafta:85,7kg
FARK:
500GR
Allah'a emanet olun,hepinize sevgiler.......

Çok geçmiş olsun canımburda da ishal salgını var...oğlumu hep uyarıyorum,temizliğine her zamankinden daha çok dikkat etsin,ama sonuçta çocuktur...beni ne kadar dikkate alır bilmem...
Eğer o beyaz halı gerçekten o özeliklere sahip ise,o alınabilir...ama o da bir gerçek ki siyah kire daha dayanıklıdırben açık renkleri çok seviyorum,yani benim tercihim beyazdan yana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…