Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Dün halılara baktım ama beyaz kadar hoşuma giden olmadı..Tam beyazda değil ekru gibi..Heralde onu alacağım..

Geçen hafta : 57.8 kg

Bu hafta : 57.4 kg

Fark : - 400 gram

Karatayın kendime göre uyarlaması ile olacak heralde...

Son düzenleme:
Kilo bildirimi:
Geçen hafta:77,2 kg
Bu hafta:76,7 kg
Fark:-500 gr...
Gram gram gidiyor....hem yediklerime dikkat ediyorum,hem haftanın 5 günü 100 dakika tempolu yürüyüş yapıyorum...burda hava kuru ya..hiç terleyemiyorum....

Dün halılara baktım ama beyaz kadar hoşuma giden olmadı..Tam beyazda değil ekru gibi..Heralde onu alacağım..

Geçen hafta : 57.8 kg

Bu hafta : 57.4 kg

Karatayın kendime göre uyarlaması ile olacak heralde...

Tebrik ederim Gülfürenciğim

Kusuruma bakmazsan,ben çıkmak zorundayım eşim uyandı,gidip sofrayı hazırlayacağım...sonra görüşürüz

Seni de kutlarım..İkinci hafta da sonuçlar iyi...Sauna eşofmanı almanı tavsiye ederim..Ben de troitler çalışmıyor diye az terliyorum..Allahım onu giyince nasıl bir ter anlatamam..

Tebrik ederim Gülfürenciğim

Kusuruma bakmazsan,ben çıkmak zorundayım eşim uyandı,gidip sofrayı hazırlayacağım...sonra görüşürüz

Önemli değil canım afiyet olsun..

Son düzenleme:
Günaydın Kızlar, güzel bir gün diliyorum

Vermemişim. Kabızlık var bu ara, muhtemelen sorun bu. Her yer tuzak yahu Bunlarla yaşamak zorundayız. Kendi gerçeğimizi unutmadan...

Bence yorgunluktandır. Sürekli misafirin oluyor haliyle hep ayaktasın. Şu hoş geldin faslı bitinceye kadar baya bir yorulacaksın galiba... Allah kolaylık versin canım

Karatay' ın örnek listelerine bak önce istersen. Ekmeğin içindeki katkı maddelerinden dolayı ekmek yenmesini istemiyor. Katkısız organik ekmek bulabiliyorsan ya da tam buğday unundan yufka ekmek yaptırabiliyorsan bunu tüketebilirsin. Ya da bulgur ve buğdayı kullanabilirsin. Dışarıdan vitamin almak bana çok cazip gelmiyor. Hacettepe ekolü de dışarıdan alınan vitaminin vücuttan direkt atıldığını söyler. Çünkü vitaminler içinde bulundukları besinleri oluşturan bileşenlerle birlikteyken emilimi artar ve vücutta kullanılabilir hale gelir, der. Tabii yine de senin tercihin.. C vitamini çok ulaşılabilir bir vitamin boşuna para verme bence. Maydanozda, taze yeşil biberde ve bildiğin gibi narenciyede bol miktarda var. Sabahları yiyeceğin 1 biber, birkaç dal maydanoz hem ihtiyacının bir kısmını karşılar hem de sabahları yediğin yumurtadaki demirin emilimini artırır Yağ kötü bir şey değil, ekmek yemediğin sürece zeytinyağından korkma diyor Berrin Yiğit. Yağsız vücudumuz çalışamaz bence. A,D,E,K yağda eriyen vitaminler. Yağ almazsak istediğimiz kadar havuç yiyelim A vit. olduğu gibi atılır. Yani Karatay diyor ki, eski mutfak alışkanlıklarınıza dönün. Ekmek katkıdan dolayı sağlıksız, tencere yemeği yiyin. Bol salata tüketin. Sebzeye yer verin...

Estağfirullah Gülfurencim, karşılıklı... Ben de sizlerle olduğuma çok memnunum

Eşinin diyabet tanısı varsa mutlaka yürüyüş yapmak zorunda. İlaçları kullanmaya başlayıp yemeye ve spor yapmamaya devam ederse ilaçlara bağımlı bir hayat O'nu bekler ne yazık ki... Babam da diyabet hastası. Dokuz eylül ünv. hastanesindeki diyabet okuluna gitti. Onların öğrettiği sistemle besleniyor, yürüyüş yapıyor. 12 yıldır ağzına tek kapsül ilaç almadı Allah' a şükür.

Aslında eşimin oğlu. Ünv. öğrencisi. Hukuk ingilizcesi öğrenmek için İngiltere' ye gitti. Bir kaç aydır oradaydı, cts. dönecek inşaallah Evet yaa, özlemişim oğluşumu. Türlü şımarıklık yapar şimdi, ne istese onu yapacağım tabii

Afiyet olsun canım. Yürüyüş çok iyi olmuş

Arkadaşlar kilo mu bildirip hemen çıkacağım.Bir kaç gün giremeyebilirim.
Geçen hafta:86,2 kg
bu hafta:85,7kg
FARK:
500GR
Allah'a emanet olun,hepinize sevgiler.......

Sevgicim tebrik ederim
Sen de Allah' a emanet ol,öpüyorum seni şekercim

Tebrikler Gülfurencim

Ben de Dallida' ya katılıyorum. Açık rengi tercih ederim, ancak koruması zor. Benim de halılarım krem rengi. 2 ayda bir yıkamaya gönderiyorum. Ama yeni teknoloji iyiymiş. Şimdiden güle güle kullan canım

Tebrik ederim Dallidacım
Bence kilo kaybı terlemeye bağlı değil. Hareket ettiğin için yağları enerjiye çevirip kullanıyorsun. Kafana takma bunu. Yürürken nabzını kontrol ettin mi hiç??

Son düzenleme:
Kızlarcım, önce bahanelerimi sıralayayım Dün akşam misfirlikteydik, kaçamaklarım oldu. Ayrıca karnım bir davul, kabızlık da diyemem ama, anormal bir şey var anlayamadım..

Geçen hafta: 64.4 kg
Bu hafta: 54.8 kg.
Fark: + 400 gr.

Cezamı bekliyorum :18:

Sanırım ben de Karatay' a geçeceğim. Sabahları da ekmeği kesmem lazım. Ben ekmek yediğim zaman kilo veremiyorum, bu kadar basit. Yediğim ekmek günde 3 dl. en fazla 4 dl. o da tartıyorum. 22-25 gr. arası dilimlerim. Demek ki şu kan grubu diyeti tespiti doğru. 0Rh(+) buğday yok diyor. Ben de ısrar etmeyip keseceğim sanırım. Pazar günleri simit hakkımı korumak şartıyla

Bu sabah biraz geç uyandım. Ancak kendime geldim ve kahvaltımı yaptım.

Kahvaltı:
2 yumurta
maydanoz
dereotu
1 dl. peynir
1 tk. dilimli yeşil zeytin
1 küçük çb. ceviz

Yumurtaları maydanoz, dereotu, pul biber, sumak ve 1 tk. zeytinyağı ile salata yaptım. Akşam düğüne davetliyiz. Ana yemek ve salata dışında menüdeki hiç bir şeyi tüketmeyeceğime söz veriyorum

öncelikle gülfurencim, koltuklarin koyu renkmiydi, eger koyuysa haliyi acik renk al derim ben,ben daha fazla esyalarin birbiriyle uyumundan yanayim, mesela haliyla perdelerimin rengi , kirlentlerimin rengi ayni olmali, oturma odasinda iki renk tercih ederim, ama bir renklede patlatirim, mesela ben koltuklarimi, kursuni renginde aldim , kirlentlerimi fusya pembe gibi, eger gercekten leke tutmuyorsa acik rengi tercih edebilirsin,yalniz 3 yaramaz oglun var ve gelen giden cocuklarida unutma, egerki misafir odasiysa sorun yok da günlük odaysa biraz sorun olabilir, ne kadar leke tutmuyor deselerde iyi düsün derim ben
Diyete gelincede karatay mantikli bir diyet, ama bende su var, yasaklar olunca strese girip geriliyorum,meyve ve ekmek kisitliya o bile cazip geliyor, mesela normaldede bu hafta dogru düzgün meyyve yemedim, ama yasak olunca yiyesi geliyo insanin. Bana göre, hic bir yasak koyma, strese sokma kendini, sabahlari 1 veya 2 dilim ekmeginle güzelce kahvaltini yap, ara ögün ben yapmiyorum, bazen cok midam ezilirse yapiyorum, öglenide karataya uygun, evde ne pisirdiysen ye, yogurtla veyada salatayla, ama ekmek, pilav yok, karnini doyur, aksami ben hafif tutuyorum su siralar, ve isede yariyor, nacizane, bir söz vardirya, sabahi krallar gibi, ögleni prensler gibi, aksamida fakirler gibi diye, aynen öyle canim, günes battiktan sonrada hic bir sey yeme bak nasil gidiyor kilolar, yalniz aksami cok gec yeme...

Arkadaslar hepiniz kilo verdiniz, tebrik ediyorum, serapcim seninki belkide kabizliktandir,yada dedigin gibi ekmekde yaramiyor olabilir, istersen dene bir hafta karatayi bakalim sonuc ne olacak... Sevgi ablacigim hayirdir, bir sorun yoktur insallah, bir kac gün giremeyecegini yazmissin, senide tebrik ederim . bana gelince gecen hafta kendime bir hedef koymustum , bu hafta 90 i görmeliyim demistim , ama malesef göremedim 90 i :84:
cünkü siki durun 89,3 ü gördüüüüümmmm
aksamlari hafif yemem ise yaradi arkadaslar cok mutluyum, 1,700 gr, vermisim, toplamdada 4 kilo vermisim

Teşekkürlerbende sana güzel bir gün dilerim :)yürürken nabzımı kontrol etmeye hiç aklıma gelmedi...yarın kontrol edeceğim inşallah:44:
Bence cezalık bir durumun yok arkadaşımhepimiz bu duraksamaları yaşıyoruz...sen fazla kaçamak da yapmıyorsun,her şeyi gram gram yiyorsun..içini ferah tut,sana ceza yok
Kararın hayırlı olsunbir dene bakkalım
Afiyet olsunakşam fırsatın olursa bol bol dans et

Süpersin

LİSTEMİZ

GURBETÇİÇEĞİ - 1700 GR

SEVGİ ABLA - 500 GR

DALLİDA - 500 GR

GÜLFÜREN - 400 GR

SERAP +400 GR

ZEYNEP -BİLDİRİM YAPMADI-
BELGİN-BİLDİRİM YAPMADI-

Son düzenleme:

Benim de hoşuma açık renkli gitti..Onu alacağım..Bugün koltuklarım geliyor şükür..Antreye halı aldım..Sarayın nilüfer marka halısın aldım..Salona da atlası alacağım inşallah..Evimin eksiği bitti sayılır..Ocağımı da aldım mı tamamdır..Allah sağlıkla oturmayı nasip etsin..

Doğru söylüyorsun birebir ben de yapıyorum..Kendimi sıkmadan yapacağım..Verdiğin bilgiler için sağ ol..Dallida bana mesaj atmasaydı tekrar aranızda olamayacaktım..Sizler ile olduğum için çok mutluyum..

Ne yaptın sen böyle maşallahhhh.. Senin adına çok sevindim..Sende olayı çözdün..

LİSTEMİZ

GURBETÇİÇEĞİ - 1700 GR

SEVGİ ABLA - 500 GR

DALLİDA - 500 GR

GÜLFÜREN - 400 GR

SERAP +400 GR

ZEYNEP -BİLDİRİM YAPMADI-
BELGİN-BİLDİRİM YAPMADI-

Ellerine sağlık.. Diğer arkadaşlar buraya uğramaz oldu..

Dallidacim ellerine saglik canim liste güzel olmus, bende 1. oldum ya dahada güzel oldu sanirim yada bana güzel görüktü.
Gülfurencim bencede canim iyiki geldin, bende seni Allah icin cok seviyorum, esyalarini güle güle kullan canim, Allah yuvani ve mutlulugunu bozmasin benimde koltuklarim yeni geldi, simdi perde ve hali bende almaliyim, diger halim ve perdem daha cok yeni ama yeni koltuklarimla hic uymuyor , o yüzden degisiklik gerekiyor. türkiyedeki secenekler burda cok yok ama bakicaz artik birseyler, yada olmazsa perdeyi memlekete gelince alirim, bakalim.bir yandanda ev baktigim icin, acele etmekde istemiyorum acikcasi.
Menüm söyle
Sabah : yumurtali sandvic, 7 zeytin, az sekerli cay, arkasindan beyaz cay ( bu arada iki gündür elma sirkesi icmeyede basladim )
öglen : gecenki tarifim bu güne kismet oldu, patlicanli, ekmekli kebab, yogurtlu
Aksama :kinada olucaz bakalim, ne verilirse az birseyler yerim, birazda kuruyemis olabilir
Simdilik bu kadar arkadaslar, sonra görüsmek üzere , kendinize iyi bakin öpüyorum

Şimdiden hayırlı olsun Gülfürencim,güle güle kullanAllah(c.c)sağlıkta,mutlulukta oturmaya nasip etsin!!seninle olduğum için bende çok mutluyumbana göstermiş olduğun ilgi için asıl ben teşekkür ediyorum
Ellerine sağlık.. Diğer arkadaşlar buraya uğramaz oldu..
Teşekkür ederim canımmm
Teşekkür ederim canımyeni eşyalarını güle güle kullan

Serapcim,herhalde düğün için hazırlıklarını yapıyorsuneminim ki çok güzel oldun
Ben patlıcanlarla boğuştum bütün günü...ellerim çok kötü oldu ya...pazar günü da nişana davetliyiz bu ellerle nasıl gideceğim?:18::18:

Gülfurenciğim,seni nette gördüm ama ben listeyi düzeltene kadar çıktın...hem Gurbet hem Sevgi abla maşallah çok güzel kilo veriyorlarbiz ne yapacağız?ben 1000 kalorilik bir liste buldum,14 gün boyunca onu yapacağım.Dahiliyeye gitsem,fazla kilom yok diye ve tahlilerim normal çıkıyor diye beni metabolizma hastalıkları bölümüne de göndermezlerdiyetlerle ilgili kafamda o kadar bilgi kirliliği var ki...of...neyse,içinizi karartmıyım ,gram gram da olsa bu kilolar gidecekşimdi gidip oğlumu okuldan alayımyarım saat yürüyüş cepte

Liste güzel oldu yakıştı darısı Dallida,Serap ve benim başıma inşallah .

Emirhandan zaman bulursam girebiliyorum..Onun haricinde hiç bir şey ile ilgilenmemi istemiyor..Bilgisayara bakarken bile yanına oturmamı istiyor..Aralarda bakıyorum..Bazen okuyorum cevap bile yazamıyorum..İşe başlarsam heralde iyi olacak.

Senin dediğin gibi kendimizi yavaş yavaş tanıyoruz..Sen bütün bilgileri sentezliyorsun..Kan grubu diyetine de bakayım..

Senin gibi anneye maşallah..Ne güzel çocuğu benimsemişsin..Ben 16 yaşında annemi kaybettim babamın eşinin de küçük kızı vardı.Sabah kızına kahvaltı hazırlardı,mis gibi ekmek kokusuna uyanırdım..Ben kalktığımda sofrayı toplardı.Abim evliydi daha çok onlarda kalırdım..Yazdıklarını okuyunca çok duygulandım..Seni bir kez daha takdir ediyorum canım..

Düğünde iyi eğlenceler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…