bencede biraz tuz koymaliyim tuzu yok gibiydi , birazda elma koyabilirim, dörde bölüp atsam olmazmiki, digerlerinide öyle koymustum
Allah Allah yanlislikm yapildi acaba iyikide okumssun, bende cok okurum ondan sonra ilaci icemem, yan etkilerini görünceDün migrenim için nöroloğa gitmiştim. 3 ilaç verdi. Şimdi almam gerekenin önce pros. nü okuyayım dedim. İlaç epilepside kullanılıyormuş. Eczaneye gidip şunu konuşmam lazım. Sonra görüşürüz şekerler. Öptüm sizi
Dün migrenim için nöroloğa gitmiştim. 3 ilaç verdi. Şimdi almam gerekenin önce pros. nü okuyayım dedim. İlaç epilepside kullanılıyormuş. Eczaneye gidip şunu konuşmam lazım. Sonra görüşürüz şekerler. Öptüm sizi
okeydir ablacigim aynen dedigin gibi yapilacak, seninde tecrübelerinden faydalaniyoruz ne güzel Allah razi olsun hepinizden canim arkadaslarimcanım dörde bölüp koyarsan tekrar baştan başlar,suyunu koyarsan daha çabuk karışır...
Tamam canım bende kahvaltımı hazırlayıp yapayım,sonra görüşürüz,kolay gelsin size...Allah Allah yanlislikm yapildi acaba iyikide okumssun, bende cok okurum ondan sonra ilaci icemem, yan etkilerini görünce:18:
TAMAM CANIM SONRA GÖRÜSÜRÜZ
Bende yavas yavas hazirlanip cikayim, sevgi ablacigim öpüyorum senide sonra görüsürüz
okeydir ablacigim aynen dedigin gibi yapilacak, seninde tecrübelerinden faydalaniyoruz ne güzel Allah razi olsun hepinizden canim arkadaslarim
Sağol canım,bizde aynı şekilde sana güzel bir gün diliyoruz. Canım bence beyaz değilde krem üzerine yaparsan daha güzel olur,aksi takdirde sırıtır. Ayrıca pamuklu cinsi kumaşlardan kullanırsan daha güzel gösterir. Yün tela falanda olabilir. Mesela değişik asimetrik şekillerde yerleştirip şömöntabl yapabilirsin. Masanın üzerinde ve sehpanın üzerinde çok sık durur. Veya dediğin gibi servis takımı da yapabilirsin.Hatta bir çeyiz evinden yardım alıp dantel gelen yerleri alttan oydurursan çok daha estetik durur. Bir gün sizlerle yaptığımişleri paylaşacağım.
Serap ben yine raya yazdım ve silip tekrar yazmaya üşendim.Maus yok alta lamayı beceremiyorum,lütfen aradan buloku.
Bence değerlendir ve kullan,ben geçen sene bir sergide işleme yatak örtülerinden işlemeler dibinden kesilmiş,uygun bir kumaşa aplike usulüyle yerleştirilmiş. Kenarlarına uygun işler yapılmış,boncuklar felan yapılmış ,harikaydı. Bence sandıkta beklemesi yazık bunlar bizim kültürel değerlerimiz.Neden haftasda bir gün mefruşat kursuna gitmiyorsun,senin içinde değişiklik olur.
Bu arada ben de başak burcuyum ve yükselenimde başak.
Allah Allah yanlislikm yapildi acaba iyikide okumssun, bende cok okurum ondan sonra ilaci icemem, yan etkilerini görünce:18:
TAMAM CANIM SONRA GÖRÜSÜRÜZ
Bende yavas yavas hazirlanip cikayim, sevgi ablacigim öpüyorum senide sonra görüsürüz
Geçmiş olsun canım,bir müddet düzenli günde 1-2 kere reyhan çayını bir denesene,bak bana dua edeceksin
okeydir ablacigim aynen dedigin gibi yapilacak, seninde tecrübelerinden faydalaniyoruz ne güzel Allah razi olsun hepinizden canim arkadaslarim
Bence elindekileri değerlendir, ben bugün yulaf kepeği yiyecektim kalmamış.
Evimin aşağısındaki kursa gittim ve yazıldım ,15 gün sonra başlayacak.
Yediklerimi yazayım:
Yürüyüş öncesi:
1 bardak süt
Kahvaltı:
2 dilim tam buğ. ekmeği
1 parça peynir
5 zeytin
1 domates
cin biberi
Öğlen:
4 kaşık zeyt. fasulye
1 dilim ekmek
cin biberi
1 domates
1 sütlü kahve+ pestil
AKŞAMA:
CİGER-TAŞLIK KAVURMASI
2 DİLİM EKMEK
SALATA olacak inş.
Bugün:
Sabah:
200 ml. limonlu su
Kahvaltı:
2 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 tk. labne
Rokalı salata
3 zeytin
Ara:
1 sade Türk Kahvesi
Öğle:
1 Kase buğdaylı salata (Sabahtan kalan rokalı salataya 3 yk. buğday ekledim. Pul biberle)
1 Kase yoğurt
Akşam:
Izgara Tavuk
Salata
Bugün 5 saat kuralını uyguladım. Şimdilik başarılı gidiyor. Umarım akşam yemeğinden sonra tatlı krizim tutmaz
Bu arada Gülfurencim, mesajına cevap vermiştim ancak senin gözünden kaçmış şekercimİzmir' e gelirken haber vereceğim. Evlerimiz yakın mutlaka görüşelim şeker Normalde İstanbul' da yaşıyorum. Ailem orada, ama hala oraya evim diyorum işte, baba ocağı tatlı geliyor demek
menümü yazabilirim
Sabah : avacado ,2 yumurta sogan ve maydonozla salata yaptim üzerine 4-5 ceviz uflaladim, 2 de kuru kayisi yedim
Kahvaltiyi 10 gibi yapinca öglenide 3,5 gibi yedik
Öglen : dana sögüs et, karnabahar haslanmis üzerine sarimsakli yogurtla, ceviz büyüklügündede haslanmis patates
Bu günlük ekmek koymadim ögünlerime, aksam yemegide yemem sadece ev müslisi bir meyveyle ara ögün tarzinda bir sey olacak. tek eksigim cok su icemiyorum, havalar soguduya canim su istemiyor.
Az önce oglumla markete gittik , ya yeni cikmis yada ben yeni gördüm, beyaz cay gördüm üstelik mango ve limonlu simdi onu yudumluyorum, hep merak ediyordum ama almanyada yok saniyordum , muhtesem bir tadi ve kokusu var, yesil cayda cok sifali ama onun tadini bir türlü sevememistim, ama beyaz cay bundan sonra kis günlerinde kurtaricim olacak, faydalarida cabasi
kendime bio müsli, special K , tam bugday ekmegi felanda aldim, bu hafta 90 i görmeliyim o kadarrrr
Bu arada esim yarin tekrardan ise gidecekmis, oh oh ne mutlu oldumonu yolladigim gibi kollari suvayip iyi bir dip köse temizlik yapacagim, evdeyken süpürgeyi actirmiyo tv izliyormus, ne varmiski evde süpürüyormusum, yatagi düzeltemiyorum sabah erken kalkiyor, 1-2 saat sonra tekrar atiyor, uyuyamazsa ögleden sonra tekrar yatiyor felan. o evdeyken fazl sosyal olamiyorum, misafir kabul edemiyorum daha sayayimmi, sigarasinida hic söylemeyim en iyiisimi, cok ictigi icin balkonda ic diyorum ozaman hep balkonda kalmaliymis valla gitsin yoksa ben kafayi yicem
Yürüyüşümü yaptım,geldim dinleniyorum. Dalida bugün inşaatta çalışmaya ara verildi galiba.Bugün adım sayarı takmıştım,10000 adımın üstünde görülüyor ama emin olamadım. Acaba tam sıfırlayamadım mı?Gerçi öyle bile olsa 3 bine yakındı.Yine bayağı bir adım atmışım.Yarın bir daha takayım bakalım kaç adım çıkacak.Dün beni yaklaşık 2,5 aydır görmeyen bir arkadaşım zayıfladın mı süzülmüşsün dedi..
Bugün akraba günümüz var,inşAllah ban göre bir şeyler vardır ve uygun bir şeyler yiyebilirim.
Bu sabah kimsecikler girmemis henüz
Ben dün en son 3,5 gibi ikinci ögünümü yemistim, aksam icin hafif biraraögün düsünmüstüm ama et o kadar tok tuttuki, birde karnabahar da sisiriyo insani hic acikmadim , böylelikle ara ögün felanda yapmadim, yatmadan önce kendi yaptigim sirkeden ictim bir kasik, ama tadi elma suyu gibiydi, keskin bir tadi yoktu, yani bogazimi yakmadi hic galiba daha olmadi, birde suyu bulanik olmustu. genede ictim bir kasik bence biraz daha beklemeli.
Ben bu sabah kollari suvayip temizlik yaparim diye planlarken dün aksam bir arkadasim aradi, (Haciya gidecek haftasonuda yemek verecek ) onun icin uzaktan gelenlere sarma pogaca felan yapip buzluga koyacagiz, yardima gidecegim, e kahvaltimida orda yapacagim. ama biliyorsunuzki kahvaltida pek kacamak olmuyor, acaba bütün ev gezmelerini, günlerini kahvaltiyami cevirsek, hem ev sahibi icinde yorucu olmaz, peynir, zeytin cikar dolaptan, yumurta hasla tamamdir
Aksama ne pisiririm henüz bilmiyorum dün bir tarif gördüm cok nefis görünüyordu önce tarifin gercegini yazaim sizlere , sonrada ben onu nasil diyet haline getiririm bir bakalim.
PATLICANLI EKMEKLI KEBAB
patlicanlari küp küp dograyip kizartiyoruz
Ekmekleride küp dograyip firinda kurutuyoruz ( bayat ekmek olabilir)
ekmeklerin üzerine kizarttigimiz patlicanari yerlestiriyoruz
siviyagda kiyma, biber, sogan, domatesi soteleyip sarimsakda güzel olur bir bardak kadar suyla bir tasim kaynatip ekmek ve patlicanlarin üzerine döküyoruz sicak sicak. en üstede sarimsakli yogurt ve ince kiyim maydonoz serpistirebilirsin, yada pul biber felannasil ama güzel ve istah acici degilmi
Ama biz ekmekleri firinda kuruturken patlicanlarida yaninda cok az siviyag la karistirirp pisirebiliriz, daha hafif olur bence. mesela kendimiz yiyeceksek, öglen ögününde iki dilim t. bugday ekmegini küp dograyip patlicanlarida ayni tepside firinda pisirip sosunuda yapip yesek tam bir diyet yemegi olailir, icinde hem sebze var, hem et var, yogurt varve ekmek var, dört grupta bulunuyor ne güzel tuttum ben bu tarifi belkide yaparim bugün
Bu arada kahvaltımı yazayım:
Sabah:
300 ml. su
Kahvaltı:
1 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 tk labne
2 dl. domates
Sucuklu yumurta (sucuğu yağsız pişirip çıkan yağını süzüp yumurta kırdım. 4 dl. sucuk+1 yumurta)
2 çb. tarçınlı yeşil çay
Gulfuren ve Zeynep dün hiç girmediniz inş. önemli bir şey yoktur. Gerçi Zeynep'in okul açıldığı için şu aralar öğrencilerle yoğundur. Belgin hala internetindeki problem halledilmedi mi?
Patlıcan Yemeği: (2 kişilik)
2 patlıcan
1 iri kuru soğan
2-3 sivri biber
2 domates
3-5 diş sarımsak
2 yk. zeytinyağı
Patlıcanları közleyip soyup bir kenarda bekletiyoruz. Jülyen kesilmiş soğanları ve biberleri zeytinyağında kavurup domates ve sarımsakları ekliyoruz. Domatesler hafif pişince patlıcanları kabaca doğrayıp ilave ediyoruz. 2 dk. daha pişirip soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun
Senin de listelerin çok güzel..Azmim yok diyorsum ama maşallahın var..
Görmedim kusura bakma canım..Biz güzelbahçeliyiz deyince ben de burada olduğunu düşündüm..Aslında İstanbul trafiğinden bahsettiğini hatırlıyorum..Fibromiyalji var bende unutkanlık yapıyor gerçekten..
Aklınıza gelmem beni mutlu etti..Sağol Sevgi ablacım..Dün acile gittik..Furkan çok hastalandı..Sabah mide bulantısı ile okula götürdüm..Okulda daha da kötüleşti..Eve geldik uyudu..Hiç bir şey yemedi..Uyandığında daha kötüydü..Eşimde Emirhan ile gitmişti..Taksi çağırdım arabaya kadar zor götürdüm..Serum takıldı,tahlil yapıldı..Kan da bu sefer enfeksiyon çıkmadı ishal salgını var dedi doktor ama Furkan ishal de değil..Eve geldik bu sefer ateşlend,başı ağrımaya başladı..Bütün gün onunla uğraştım..Bu günde eşim hasta..Benim de karnım şişti hafif hafif midem bulanıyor..
Tarifler harika..Ocaktan alırken de yeşil maydonoz ve dereotu ile daha da lezzeti artar eminim..
Serap ben yürüyüş yada spor yapamadığım için mi kilo veremiyorum..Tatlıyı,çikolatayı uzun süredir yemiyorum..Kek,kurabiye zaten yok..Ben nerede hata yapıyorum..Yemeklerde de az yağ kullanıyorum..57-58 arası gidip geliyorum..
Sabah
Mandalina
Öğle
Küçük ekmek dilimleriyle peynirli tost
Salatalık
Çay
Ara
Şefatlili yoğurt
Akşam
Mercimek çorbası
Salata
Akşam acıkırsam süt ve mandalina yerim..
2tahıl,3 süt saymak bile istemiyorum..Gerçekten sıkıldım..
gülfurencim cok cok gecmis olsun canim, Allah sifa versin hepinize, salgin varmis, bu aralar, birde mevsim gecisiya benimkilerde sirayla aatlattilar. kendine ve ailene iyi bakcanim, birde stres yapma yavas yavas kilo verecegiz, hepimizin kacamaklari oluyor , gram gramda olsa verecegiz, ümitsizlige hic kaptirma kendini biliyorsun o zaman vücut nasil olsa veremiyorum deyip daha fazla yeme egilimi gösteriyor, biz olacak diyelim ve olsunKurs hayırlı olsun Sevgi abla..Ben de bilgisayarlı muhasebeye yazıldım..Ekim başı gibi açılacak dediler..Maşallah listelerin çok güzel..Sen de benim gibi tahılı dengeleyemiyorsun..:26: Yürüşlerle de bunu eşitliyorsun zaten..
Senin de listelerin çok güzel..Azmim yok diyorsum ama maşallahın var..
Görmedim kusura bakma canım..Biz güzelbahçeliyiz deyince ben de burada olduğunu düşündüm..Aslında İstanbul trafiğinden bahsettiğini hatırlıyorum..Fibromiyalji var bende unutkanlık yapıyor gerçekten..
Hepiniz harikasınız maşallah..Kendimden utanıyorum.. Rahat rahat 90 ı göreceksin merak etme..
Gözün aydınn..Eşim gündüz evde diye ben de her işimi akşam yapabliyorum..Süpürge açtırmaz..Beraber çay keyfi yaparız..Mutfağı bile elletirmez..Onunla oturmazsam iş yaparsam kızar..Zaten seni görmüyorum der..Ne yapalım idare ediyoruz..
Sevgi abla bravo ben o kadar hareket halindeyim 10000 adımı zor gördüm..Ben çok ayakta olduğum zaman bileklerim ve üzerinde kemiklerim ağrıyor..Sen de de oluyor mu?Acaba kalsiyum eksikliği mi diye düşünüyorum..
Kahvaltı fikri bence de güzel..Tarife de ağzımın suyu aktııı..Fırında denemek mantıklı..Ben de deneyeceğim..
Süpersinnn..
Aklınıza gelmem beni mutlu etti..Sağol Sevgi ablacım..Dün acile gittik..Furkan çok hastalandı..Sabah mide bulantısı ile okula götürdüm..Okulda daha da kötüleşti..Eve geldik uyudu..Hiç bir şey yemedi..Uyandığında daha kötüydü..Eşimde Emirhan ile gitmişti..Taksi çağırdım arabaya kadar zor götürdüm..Serum takıldı,tahlil yapıldı..Kan da bu sefer enfeksiyon çıkmadı ishal salgını var dedi doktor ama Furkan ishal de değil..Eve geldik bu sefer ateşlend,başı ağrımaya başladı..Bütün gün onunla uğraştım..Bu günde eşim hasta..Benim de karnım şişti hafif hafif midem bulanıyor..
Tarifler harika..Ocaktan alırken de yeşil maydonoz ve dereotu ile daha da lezzeti artar eminim..
serapcim gene döktürmüssün masallah, cok mantikli yazdiklarin, tek eksigimiz irade oda olsa tamam olacakta...biz ne zaman adam olursak hep beraber olacagiz insallah hoca hanim..Teşekkür ederim şekerimAmaaan her şeyi hatırla hatırla... Bir yerde de kafa isyan ediyor hani
Maydanoz, dereotu iyi fikir. Akşama ekleyeceğim
Geçmiş olsun Gülfurencim. Çok üzüldüm. Şimdi nasıl?? Gıda zehirlenmesi mi oldunuz acaba? Gerçi o da ateş yapar mı ki?? Dikkat edin canım. Tam mevsim dönümü, hastalıklar başlıyor ne yazık ki...
Aslında matematiğe bakarsak sistem şu:
Alınan kalori harcanandan az ise kilo verilir
Alınan kalori harcanandan çok ise kilo alınır.
Ama bence bu her zaman böyle olmuyor. Senin kilo verebilmen için yemen ya da yememen gerekenler var demek ki. Gerçek diyetisyenler 1-2 hafta denedikten sonra danışanına buna göre diyet yazar.
Bence bugünkü listen çok az. Çok az yediğimizde de bedenimiz elindekini yakmak istemeyebilir. Gerçi Ayça Kaya kitabında yemezsek metabolizma yavaşlar efsanesini unutun diyor ama. Ben ilkel benliğimizin bedenimizi yönettiğine inanıyorum.
Kitaptaki listeleri uygulamak istemememin sebebi de tam olarak bu bahsettiklerim. 4 tahıl benim için çok, 2 protein ise az. Proteini artırıp tahılı azalttığımda spor yapmasam da kilo verebiliyorum. Sporu her gün yapsak yürüyüş ve platesle 200-400 kcal civarı yakarız. (Tabii spining gibi daha ağır bir spor yapıyorsak bu rakam 700 kcal. de olabilir.) Normal her gün 30 dk. yürüsek 200 kcal harcarız. 1 kg. yağ = 7000 kcal. Bunu yakmak için 35 gün çalışmamız lazım. Ama biz haftada 1 kilo verebiliyoruz. Demek ki her şey spora bağlı değil. Spor:
1-Kilo verirken sarkmamızı engeller.
2-Kas kitlemizin artışını sağlar.( ki artan kas kitlesinin metabolizmayı daha hızlı yaptığını biliyoruz.)
3-Akciğer kapasitemizi doğru kullanmamızı sağlar.(Doğru nefesle)
4-Güneşten ve besinlerden aldığımız vitamin ve minerallerin kemiklerde faydalı hale gelmesini sağlar.
5-Daha zinde ve atik olmamızı sağlar.
Tüm bu sebeplerden spor yapmalıyız. Ancak kilo verememe olayını da direkt spora bağlamak eksik kalır diye düşünüyorum. Sen de farklı beslenme metotlarıyla kendin için doğru beslenme sistemini bulabilirsin ya da mümkünse gerçekten iyi bir diyetisyene danışabilirsin.
Bir şey daha var, listene dört dörtlük bağlı kalarak sabırlı olursan yine de sonuç alacağını düşünüyorum. Bu hafta benim gibi senin de kaçamakların oldu. İlle de tatlı olması gerekmiyor. Yememiz gerekenden fazlası sonucu etkiliyor. Yani 4-5 yk. dendiğinde bu tecrübe ile belirlenmiştir. 6 yk. olmamalı. Sabredebilecek misin?? Bu bir haftalık bir iş değil. 4 hafta boyunca katı bir şekilde sisteme bağlı kalıp denemeni tavsiye ederim
Kulağıma bir fısıltı geldi, hoca-talkın-salkımPeki ben ne zaman adam olucaaam yaaaaa
serapcim gene döktürmüssün masallah, cok mantikli yazdiklarin, tek eksigimiz irade oda olsa tamam olacakta...biz ne zaman adam olursak hep beraber olacagiz insallah hoca hanim..
Dallidaaaa iscileri dövmekten yorgun düstün galibaa hala uyuyormusun yoksa
Sevgi abla sende yoksun ne isin var gene bakalim, beni hic sormayin arkadastaydim sabah eve geldim kapidan girer girmez telefon caldi, actim oglum aglayarak anne beni okuldan alirmisin deyince hemen okula gittim ayagi burkulmus, gene tenefüste futbol oynamis (akillanmayacak bu cocuk) korktum kirildimi diye tekrar hastaneye götürdüm, hic üstüne basamiyordu , tekerlekli sandalyeye oturtup arabadan hastaneye kadar bu sekilde getirdim , röntgen cekildi felan derken iki saat kadar hastanede kaldik, am cok sükürki kirik degilmis, burkulmus sadece, koltuk deynekleriyle eve döndük. halini görmelisiniz cok komik. kolu alcili ayagi sarili, koltuk deynekleri elindefutbolu tamamen yasaklamali bu cocuga :44:
Menüme gelince bu aralar iki ögün üzerinden gidiyorum bakalim bugünde belki öyle olur
Sabah : yumurta salatasi, domates, salatalik, 1dilim ekmek, bir catal recel, cok az peynir
Ara : 1 kivi
Öglen : hastaneden gelince cok acikmistik, ne bulduysak onu yedik, biraz karisik oldu ama yemek yapmayi bekleyemedik
Mantari tavada biraz cevirdim üzerine yogurt döktüm, dünkü haslanmis patatesden kücük bir tane yedim, doymayincada bir dilim ekmege krem peynir sürdüm üzümle birlkte yedim
karmakarisik oldu bugün evden cok disrda oldugum icin düzen karisiyor, 3 sefer arabaya bindim ve indim giyin cikar tekrar giyin aaaa aslina bakarsaniz bu ikinci haftamiz ama bende hala düzenimi tam oturtamadim, düzenli listeler cikaramadim sadece az yedim ama bu cuma ümitliyim gramda olsa verdim gibi geliyor, bugünü ve yarini siki tutalim kizlar cumaya ne kaldi sunun surasinda
Teşekkür ederim şekerimAmaaan her şeyi hatırla hatırla... Bir yerde de kafa isyan ediyor hani
Maydanoz, dereotu iyi fikir. Akşama ekleyeceğim
Geçmiş olsun Gülfurencim. Çok üzüldüm. Şimdi nasıl?? Gıda zehirlenmesi mi oldunuz acaba? Gerçi o da ateş yapar mı ki?? Dikkat edin canım. Tam mevsim dönümü, hastalıklar başlıyor ne yazık ki...
Biz de ateş yok ama Furkan ateşlendi..Eşim ile ben bugün çok kötüydük..Halsizlik ve mide bulantısı vardı..Furkandan bize mi bulaştı bilmiyorum..Furkan bugün iyi şkür doktor iki günlük rapor vermiş..Dinlensin demiş..Bünyesi çok zayıf..Çok yemek seçiyor ve hastalıkları ağır geçiriyor..Bu sefer ders oldu heralde yemekte salata yedi şükür ..
Gurbetçiçeğinin ve senin tarifi deneyeceğim..Afiyet olsun canım..
Aslında matematiğe bakarsak sistem şu:
Alınan kalori harcanandan az ise kilo verilir
Alınan kalori harcanandan çok ise kilo alınır.
Ama bence bu her zaman böyle olmuyor. Senin kilo verebilmen için yemen ya da yememen gerekenler var demek ki. Gerçek diyetisyenler 1-2 hafta denedikten sonra danışanına buna göre diyet yazar.
Bence bugünkü listen çok az. Çok az yediğimizde de bedenimiz elindekini yakmak istemeyebilir. Gerçi Ayça Kaya kitabında yemezsek metabolizma yavaşlar efsanesini unutun diyor ama. Ben ilkel benliğimizin bedenimizi yönettiğine inanıyorum.
Kitaptaki listeleri uygulamak istemememin sebebi de tam olarak bu bahsettiklerim. 4 tahıl benim için çok, 2 protein ise az. Proteini artırıp tahılı azalttığımda spor yapmasam da kilo verebiliyorum. Sporu her gün yapsak yürüyüş ve platesle 200-400 kcal civarı yakarız. (Tabii spining gibi daha ağır bir spor yapıyorsak bu rakam 700 kcal. de olabilir.) Normal her gün 30 dk. yürüsek 200 kcal harcarız. 1 kg. yağ = 7000 kcal. Bunu yakmak için 35 gün çalışmamız lazım. Ama biz haftada 1 kilo verebiliyoruz. Demek ki her şey spora bağlı değil. Spor:
1-Kilo verirken sarkmamızı engeller.
2-Kas kitlemizin artışını sağlar.( ki artan kas kitlesinin metabolizmayı daha hızlı yaptığını biliyoruz.)
3-Akciğer kapasitemizi doğru kullanmamızı sağlar.(Doğru nefesle)
4-Güneşten ve besinlerden aldığımız vitamin ve minerallerin kemiklerde faydalı hale gelmesini sağlar.
5-Daha zinde ve atik olmamızı sağlar.
Tüm bu sebeplerden spor yapmalıyız. Ancak kilo verememe olayını da direkt spora bağlamak eksik kalır diye düşünüyorum. Sen de farklı beslenme metotlarıyla kendin için doğru beslenme sistemini bulabilirsin ya da mümkünse gerçekten iyi bir diyetisyene danışabilirsin.
Bir şey daha var, listene dört dörtlük bağlı kalarak sabırlı olursan yine de sonuç alacağını düşünüyorum. Bu hafta benim gibi senin de kaçamakların oldu. İlle de tatlı olması gerekmiyor. Yememiz gerekenden fazlası sonucu etkiliyor. Yani 4-5 yk. dendiğinde bu tecrübe ile belirlenmiştir. 6 yk. olmamalı. Sabredebilecek misin?? Bu bir haftalık bir iş değil. 4 hafta boyunca katı bir şekilde sisteme bağlı kalıp denemeni tavsiye ederim
Kulağıma bir fısıltı geldi, hoca-talkın-salkımPeki ben ne zaman adam olucaaam yaaaaa
gülfurencim cok cok gecmis olsun canim, Allah sifa versin hepinize, salgin varmis, bu aralar, birde mevsim gecisiya benimkilerde sirayla aatlattilar. kendine ve ailene iyi bakcanim, birde stres yapma yavas yavas kilo verecegiz, hepimizin kacamaklari oluyor , gram gramda olsa verecegiz, ümitsizlige hic kaptirma kendini biliyorsun o zaman vücut nasil olsa veremiyorum deyip daha fazla yeme egilimi gösteriyor, biz olacak diyelim ve olsun
Dallidaaaa iscileri dövmekten yorgun düstün galibaa hala uyuyormusun yoksa
Sevgi abla sende yoksun ne isin var gene bakalim, beni hic sormayin arkadastaydim sabah eve geldim kapidan girer girmez telefon caldi, actim oglum aglayarak anne beni okuldan alirmisin deyince hemen okula gittim ayagi burkulmus, gene tenefüste futbol oynamis (akillanmayacak bu cocuk) korktum kirildimi diye tekrar hastaneye götürdüm, hic üstüne basamiyordu , tekerlekli sandalyeye oturtup arabadan hastaneye kadar bu sekilde getirdim , röntgen cekildi felan derken iki saat kadar hastanede kaldik, am cok sükürki kirik degilmis, burkulmus sadece, koltuk deynekleriyle eve döndük. halini görmelisiniz cok komik. kolu alcili ayagi sarili, koltuk deynekleri elindefutbolu tamamen yasaklamali bu cocuga :44:
Menüme gelince bu aralar iki ögün üzerinden gidiyorum bakalim bugünde belki öyle olur
Sabah : yumurta salatasi, domates, salatalik, 1dilim ekmek, bir catal recel, cok az peynir
Ara : 1 kivi
Öglen : hastaneden gelince cok acikmistik, ne bulduysak onu yedik, biraz karisik oldu ama yemek yapmayi bekleyemedik
Mantari tavada biraz cevirdim üzerine yogurt döktüm, dünkü haslanmis patatesden kücük bir tane yedim, doymayincada bir dilim ekmege krem peynir sürdüm üzümle birlkte yedim
karmakarisik oldu bugün evden cok disrda oldugum icin düzen karisiyor, 3 sefer arabaya bindim ve indim giyin cikar tekrar giyin aaaa aslina bakarsaniz bu ikinci haftamiz ama bende hala düzenimi tam oturtamadim, düzenli listeler cikaramadim sadece az yedim ama bu cuma ümitliyim gramda olsa verdim gibi geliyor, bugünü ve yarini siki tutalim kizlar cumaya ne kaldi sunun surasinda
Sabah:
300 ml. su
Kahvaltı:
1 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 tk labne
2 dl. domates
Sucuklu yumurta (sucuğu yağsız pişirip çıkan yağını süzüp yumurta kırdım. 4 dl. sucuk+1 yumurta)
2 çb. tarçınlı yeşil çay
Öğle Yemeğim:
5 yk. patlıcan yemeği
1 kase yoğurt
1 dl. ekmek
1/2 elma
Ara:
2 çb. tarçınlı yeşil çay
Akşam:
4 yk. ciğer
1yk. bamya
1 dl. ekmek
1/2 domates
Eşimi bekliyorum. Geldiğinde yürüyüşe gideceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?