Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Dün migrenim için nöroloğa gitmiştim. 3 ilaç verdi. Şimdi almam gerekenin önce pros. nü okuyayım dedim. İlaç epilepside kullanılıyormuş. Eczaneye gidip şunu konuşmam lazım. Sonra görüşürüz şekerler. Öptüm sizi

Dallida suan rüyallar alemindedir belkide, kimbilir rüyasinda neler yiyordur neler, kebablar, börekler, pastalar

bende hafif hafif acikmaya basladim aslinda

Allah Allah yanlislikm yapildi acaba iyikide okumssun, bende cok okurum ondan sonra ilaci icemem, yan etkilerini görünce :18:
TAMAM CANIM SONRA GÖRÜSÜRÜZ
Bende yavas yavas hazirlanip cikayim, sevgi ablacigim öpüyorum senide sonra görüsürüz

Geçmiş olsun canım,bir müddet düzenli günde 1-2 kere reyhan çayını bir denesene,bak bana dua edeceksin

Tamam canım bende kahvaltımı hazırlayıp yapayım,sonra görüşürüz,kolay gelsin size...

okeydir ablacigim aynen dedigin gibi yapilacak, seninde tecrübelerinden faydalaniyoruz ne güzel Allah razi olsun hepinizden canim arkadaslarim

Gulfuren ve Zeynep dün hiç girmediniz inş. önemli bir şey yoktur. Gerçi Zeynep'in okul açıldığı için şu aralar öğrencilerle yoğundur. Belgin hala internetindeki problem halledilmedi mi?

Hmmm, doğru diyorsun. Krem rengi daha güzel durabilir. Benim danteller baya koyu bir krem neredeyse kahverengi. Koyu krem pamuk satenle olabilir değil mi? Hem yumuşak hem de akışkan bir kumaş hayal ediyorum. Masa örtüsü de var. Ama kare. Benim masam da 10 kişilik büyükçe bir masa. Kare örtüyü "karo" yapsam, dantel ortada kalıp etrafı kumaş olsa diye düşünüyorum. Aynen dediğin gibi yardım almam gerekli. Ben hayatta beceremem öyle şeyleri. Karşı komşum yazlıktan dönsün de O' nunla bakarız bir de. Ama hayal ettiğim şekil bu. Davetlerde kumaş peçete kullanmayı çok seviyorum. Çok şık duruyor

Buldum, kopyalarken doğru yere yapıştırdım şekerim. Teşekkür ederim önerilerin için. Keşke burada olsan. Bir güzel eşelerdik kumaşları, dantelleri

Ben beceremem canım yaaa. Hiç başarılı olamadım ne dantelde ne de örgüde. Dikiş konusunda fena değildim gerçi ama... Ben fikir üreteyim şimdilik Sen olur mu olmaz mı söylersin di mi?

Aslında astroloji kursuna gitmek istiyorum ama, korkuyorum da. Astroloji günah mı? Yani gelecekten haber vermek ya da veriyormuş gibi yapmak bize yasak. Astroloji de fal grubuna girer mi?? Ne dersiniz kızlar??

Yanlışlık yapılmamış. Epilepsinin dışında baş ağrısına da verirlermiş. Ama eczacı aldı benden. Sen içme, migren ilacı sana yer dedi. Hamile falan kalırsan bu ilaçlar sana sorun çıkarır dedi... Ben de peki dedim. Eczacı Bey komşumuz aynı zamanda, tıbbi bilgisine çok güvenirim. Sağ olsun çok yardımcı olur.

Gurbetçim her ilacın yan etkisi var. İlacın prospektüsünde migren, baş ağrısı tedavisi yazsaydı hiç düşünmezdim. Doktorlar yarar zarar dengesini kurmadan ilacı vermezler. En azından iyi doktorlar... Ama bu epilepsi diyordu sadece.. Yani sen yan etkilerden dolayı içmezlik etme, doktorunun tavsiyesine uy istersen

Geçmiş olsun canım,bir müddet düzenli günde 1-2 kere reyhan çayını bir denesene,bak bana dua edeceksin

Kuru reyhanı bilindik yöntemle demleyecek miyiz? Aktardan alıcaam di mi??

okeydir ablacigim aynen dedigin gibi yapilacak, seninde tecrübelerinden faydalaniyoruz ne güzel Allah razi olsun hepinizden canim arkadaslarim

Allah senden de razı olsun Gurbetçim

Öğle Yemeğim:
5 yk. patlıcan yemeği
1 kase yoğurt
1 dl. ekmek
1/2 elma

Bugün yine aralarda atıştırmadan akşama geçmeyi planlıyorum. 1 saat sonra tarçınlı yeşil çay, akşam saat 17 gibi de sade kahvemi içeceğim madem suyu ile...

Bu arada, maden suyundaki bikarbonat iyonu alkali olmamıza yardımcı olduğu için kahve gibi asidik içeceğin yanında tercih ediyorum. Çok geniş kapsamlı olmamakla birlikte bir araştırma yaptım ve 3-5 marka içinde en yüksek bikarbonat iyonu konsantrasyonunun Kızılay Maden Suyu' nda olduğunu gördüm.

Okulun ilk günleri olduğu için sanırım Dallida ve Gülfuren meşguller. Zeynep' in zaten işi vardır, diye düşünüyorum... Hadi kızlar özletmeyin fazla

Patlıcan Yemeği: (2 kişilik)
2 patlıcan
1 iri kuru soğan
2-3 sivri biber
2 domates
3-5 diş sarımsak
2 yk. zeytinyağı

Patlıcanları közleyip soyup bir kenarda bekletiyoruz. Jülyen kesilmiş soğanları ve biberleri zeytinyağında kavurup domates ve sarımsakları ekliyoruz. Domatesler hafif pişince patlıcanları kabaca doğrayıp ilave ediyoruz. 2 dk. daha pişirip soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun

Kurs hayırlı olsun Sevgi abla..Ben de bilgisayarlı muhasebeye yazıldım..Ekim başı gibi açılacak dediler..Maşallah listelerin çok güzel..Sen de benim gibi tahılı dengeleyemiyorsun..:26: Yürüşlerle de bunu eşitliyorsun zaten..

Senin de listelerin çok güzel..Azmim yok diyorsum ama maşallahın var..

Görmedim kusura bakma canım..Biz güzelbahçeliyiz deyince ben de burada olduğunu düşündüm..Aslında İstanbul trafiğinden bahsettiğini hatırlıyorum..Fibromiyalji var bende unutkanlık yapıyor gerçekten..

Hepiniz harikasınız maşallah.. Kendimden utanıyorum.. Rahat rahat 90 ı göreceksin merak etme..

Gözün aydınn.. Eşim gündüz evde diye ben de her işimi akşam yapabliyorum..Süpürge açtırmaz..Beraber çay keyfi yaparız..Mutfağı bile elletirmez..Onunla oturmazsam iş yaparsam kızar..Zaten seni görmüyorum der..Ne yapalım idare ediyoruz..

Sevgi abla bravo ben o kadar hareket halindeyim 10000 adımı zor gördüm..Ben çok ayakta olduğum zaman bileklerim ve üzerinde kemiklerim ağrıyor..Sen de de oluyor mu?Acaba kalsiyum eksikliği mi diye düşünüyorum..

Kahvaltı fikri bence de güzel..Tarife de ağzımın suyu aktııı.. Fırında denemek mantıklı..Ben de deneyeceğim..

Süpersinnn..

Gulfuren ve Zeynep dün hiç girmediniz inş. önemli bir şey yoktur. Gerçi Zeynep'in okul açıldığı için şu aralar öğrencilerle yoğundur. Belgin hala internetindeki problem halledilmedi mi?

Aklınıza gelmem beni mutlu etti..Sağol Sevgi ablacım..Dün acile gittik..Furkan çok hastalandı..Sabah mide bulantısı ile okula götürdüm..Okulda daha da kötüleşti..Eve geldik uyudu..Hiç bir şey yemedi..Uyandığında daha kötüydü..Eşimde Emirhan ile gitmişti..Taksi çağırdım arabaya kadar zor götürdüm..Serum takıldı,tahlil yapıldı..Kan da bu sefer enfeksiyon çıkmadı ishal salgını var dedi doktor ama Furkan ishal de değil..Eve geldik bu sefer ateşlend,başı ağrımaya başladı..Bütün gün onunla uğraştım..Bu günde eşim hasta..Benim de karnım şişti hafif hafif midem bulanıyor..

Tarifler harika.. Ocaktan alırken de yeşil maydonoz ve dereotu ile daha da lezzeti artar eminim..

Serap ben yürüyüş yada spor yapamadığım için mi kilo veremiyorum..Tatlıyı,çikolatayı uzun süredir yemiyorum..Kek,kurabiye zaten yok..Ben nerede hata yapıyorum..Yemeklerde de az yağ kullanıyorum..57-58 arası gidip geliyorum..

Sabah
Mandalina

Öğle

Küçük ekmek dilimleriyle peynirli tost
Salatalık
Çay

Ara

Şefatlili yoğurt

Akşam

Mercimek çorbası
Salata

Akşam acıkırsam süt ve mandalina yerim..

2tahıl,3 süt saymak bile istemiyorum..Gerçekten sıkıldım..

Teşekkür ederim şekerim Amaaan her şeyi hatırla hatırla... Bir yerde de kafa isyan ediyor hani
Maydanoz, dereotu iyi fikir. Akşama ekleyeceğim

Geçmiş olsun Gülfurencim. Çok üzüldüm. Şimdi nasıl?? Gıda zehirlenmesi mi oldunuz acaba? Gerçi o da ateş yapar mı ki?? Dikkat edin canım. Tam mevsim dönümü, hastalıklar başlıyor ne yazık ki...

Aslında matematiğe bakarsak sistem şu:
Alınan kalori harcanandan az ise kilo verilir
Alınan kalori harcanandan çok ise kilo alınır.

Ama bence bu her zaman böyle olmuyor. Senin kilo verebilmen için yemen ya da yememen gerekenler var demek ki. Gerçek diyetisyenler 1-2 hafta denedikten sonra danışanına buna göre diyet yazar.

Bence bugünkü listen çok az. Çok az yediğimizde de bedenimiz elindekini yakmak istemeyebilir. Gerçi Ayça Kaya kitabında yemezsek metabolizma yavaşlar efsanesini unutun diyor ama. Ben ilkel benliğimizin bedenimizi yönettiğine inanıyorum.

Kitaptaki listeleri uygulamak istemememin sebebi de tam olarak bu bahsettiklerim. 4 tahıl benim için çok, 2 protein ise az. Proteini artırıp tahılı azalttığımda spor yapmasam da kilo verebiliyorum. Sporu her gün yapsak yürüyüş ve platesle 200-400 kcal civarı yakarız. (Tabii spining gibi daha ağır bir spor yapıyorsak bu rakam 700 kcal. de olabilir.) Normal her gün 30 dk. yürüsek 200 kcal harcarız. 1 kg. yağ = 7000 kcal. Bunu yakmak için 35 gün çalışmamız lazım. Ama biz haftada 1 kilo verebiliyoruz. Demek ki her şey spora bağlı değil. Spor:
1-Kilo verirken sarkmamızı engeller.
2-Kas kitlemizin artışını sağlar.( ki artan kas kitlesinin metabolizmayı daha hızlı yaptığını biliyoruz.)
3-Akciğer kapasitemizi doğru kullanmamızı sağlar.(Doğru nefesle)
4-Güneşten ve besinlerden aldığımız vitamin ve minerallerin kemiklerde faydalı hale gelmesini sağlar.
5-Daha zinde ve atik olmamızı sağlar.

Tüm bu sebeplerden spor yapmalıyız. Ancak kilo verememe olayını da direkt spora bağlamak eksik kalır diye düşünüyorum. Sen de farklı beslenme metotlarıyla kendin için doğru beslenme sistemini bulabilirsin ya da mümkünse gerçekten iyi bir diyetisyene danışabilirsin.

Bir şey daha var, listene dört dörtlük bağlı kalarak sabırlı olursan yine de sonuç alacağını düşünüyorum. Bu hafta benim gibi senin de kaçamakların oldu. İlle de tatlı olması gerekmiyor. Yememiz gerekenden fazlası sonucu etkiliyor. Yani 4-5 yk. dendiğinde bu tecrübe ile belirlenmiştir. 6 yk. olmamalı. Sabredebilecek misin?? Bu bir haftalık bir iş değil. 4 hafta boyunca katı bir şekilde sisteme bağlı kalıp denemeni tavsiye ederim

Kulağıma bir fısıltı geldi, hoca-talkın-salkım Peki ben ne zaman adam olucaaam yaaaaa

gülfurencim cok cok gecmis olsun canim, Allah sifa versin hepinize, salgin varmis, bu aralar, birde mevsim gecisiya benimkilerde sirayla aatlattilar. kendine ve ailene iyi bakcanim, birde stres yapma yavas yavas kilo verecegiz, hepimizin kacamaklari oluyor , gram gramda olsa verecegiz, ümitsizlige hic kaptirma kendini biliyorsun o zaman vücut nasil olsa veremiyorum deyip daha fazla yeme egilimi gösteriyor, biz olacak diyelim ve olsun

serapcim gene döktürmüssün masallah, cok mantikli yazdiklarin, tek eksigimiz irade oda olsa tamam olacakta...biz ne zaman adam olursak hep beraber olacagiz insallah hoca hanim..

Dallidaaaa iscileri dövmekten yorgun düstün galibaa hala uyuyormusun yoksa
Sevgi abla sende yoksun ne isin var gene bakalim, beni hic sormayin arkadastaydim sabah eve geldim kapidan girer girmez telefon caldi, actim oglum aglayarak anne beni okuldan alirmisin deyince hemen okula gittim ayagi burkulmus, gene tenefüste futbol oynamis (akillanmayacak bu cocuk) korktum kirildimi diye tekrar hastaneye götürdüm, hic üstüne basamiyordu , tekerlekli sandalyeye oturtup arabadan hastaneye kadar bu sekilde getirdim , röntgen cekildi felan derken iki saat kadar hastanede kaldik, am cok sükürki kirik degilmis, burkulmus sadece, koltuk deynekleriyle eve döndük. halini görmelisiniz cok komik. kolu alcili ayagi sarili, koltuk deynekleri elinde futbolu tamamen yasaklamali bu cocuga :44:
Menüme gelince bu aralar iki ögün üzerinden gidiyorum bakalim bugünde belki öyle olur
Sabah : yumurta salatasi, domates, salatalik, 1dilim ekmek, bir catal recel, cok az peynir
Ara : 1 kivi
Öglen : hastaneden gelince cok acikmistik, ne bulduysak onu yedik, biraz karisik oldu ama yemek yapmayi bekleyemedik
Mantari tavada biraz cevirdim üzerine yogurt döktüm, dünkü haslanmis patatesden kücük bir tane yedim, doymayincada bir dilim ekmege krem peynir sürdüm üzümle birlkte yedim

karmakarisik oldu bugün evden cok disrda oldugum icin düzen karisiyor, 3 sefer arabaya bindim ve indim giyin cikar tekrar giyin aaaa aslina bakarsaniz bu ikinci haftamiz ama bende hala düzenimi tam oturtamadim, düzenli listeler cikaramadim sadece az yedim ama bu cuma ümitliyim gramda olsa verdim gibi geliyor, bugünü ve yarini siki tutalim kizlar cumaya ne kaldi sunun surasinda

Sabah:
300 ml. su

Kahvaltı:
1 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 tk labne
2 dl. domates
Sucuklu yumurta (sucuğu yağsız pişirip çıkan yağını süzüp yumurta kırdım. 4 dl. sucuk+1 yumurta)
2 çb. tarçınlı yeşil çay

Öğle Yemeğim:
5 yk. patlıcan yemeği
1 kase yoğurt
1 dl. ekmek
1/2 elma

Ara:
2 çb. tarçınlı yeşil çay

Akşam:
4 yk. ciğer
1yk. bamya
1 dl. ekmek
1/2 domates

Eşimi bekliyorum. Geldiğinde yürüyüşe gideceğiz

serapcim gene döktürmüssün masallah, cok mantikli yazdiklarin, tek eksigimiz irade oda olsa tamam olacakta...biz ne zaman adam olursak hep beraber olacagiz insallah hoca hanim..

Teşekkür ederim canım İnşaallah o günleri de göreceğiz di mi? Dur kardeş daha hoca olmaya 40 fırın ekmek var

Oğlun için tek kelime var söylenecek: AFACAN Çocuk işte böyle olabileceğini düşünse çocuk olmazdı En azından bir süre yasaklamak gerekecek gibi görünüyor. Şimdilik zaten doğal yasak çerçevesinde; o koltuk değnekleriyle...

Bence öğle yemeğinde yediklerin çok değil. Sadece düzensiz. 1 dl. ekmeğe ne kadar peynir sürmüş olabilirsin ki. Bu arada eşim söylemişti, krem peynirleri yağsız peynirden yapıyorlarmış. Yine de kutunun üzerini okumakta fayda var tabii

Bence sabah kalkıp kahvaltını yapar yapmaz öğle ve akşam yemeğini yaparsan gün boyu rahat edersin. Ben yemekleri sabahtan yapıyorum genelde. Aniden dışarı çıkmam gerekse bile akşama yemeğim hazır oluyor

Yarın güzel bir liste bekliyoruz senden şeker

Canım ya sağol üşenmemişsin uzun uzun yazmışsın..Çok teşekkür ediyorum..Efsax diye bir arkadaş domates diyeti diye bir diyet eklemişti..Saat başı yiyorsun onda 3 günde 1 kilo verdim..Acaba onu mu yapsam..Söylediğin de doğru ben tahılda 1,2 fazla gidiyorum..Tramboline de tekrar başlayayım..Sen süpersin listelerin çok güzel..

Şu an diyetisyene gitmek istemiyorum..Biraz daha dikkat edeyim bakalım ne olacak?Aslında oğlum ile beraber tenis kursuna yazılmak istiyoruz..Okul düzene girsin benim kursumda belli olsun..Tenise başlayacağım..

Sağol canım..Ara ara moraller bozuluyor..Abartı yemiyorum ama serabında dediği gibi demek ki tam uymak lazım..

Kıyamam tam bir gazi oldu desene..Bence de futboldan bir süreliğine uzak dursun..Çocuk işte koşacak,oynayacak.Onları tutmak mümkün değil..Benim de küçük çok hareketli maşallah..

Sen maşallah çok iyi gidiyorsun..Cuma günü birinci kim olacak bakalım?

Yürüyüşe de çıktın mı tamamdır..Liste de güzel..Gitsin kilolar..

Dallida bugün hiç girmedi değil mi?Hayır olsun bakalım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…