Tesekkür ederim ablacigim iyiyim hamdolsun, sende iyisin cok sükür, yürüyüslerini cok güzel oturttun , devam et bence nerde hareket, orda bereketGünaydın Gurbetim,nasılsın?
Afiyet olsun ,Cahide'nin sitesine bende bakarım. Ben de baktım ve hoşuma gitti.Bugün işin yine çok kolay gelsin.Gurbet doğal sirke bulanık ve fazla keskin olmuyor.Hazır sirkeler katkı maddesiyle keskin oluyor ve mideye dokunuyor. Sadece elma kabuğuyla olursa onun rengi güzel oluyor.Benimkinin rengi de bulanık. Bence içebilirsin.Dogal sirke susuz bile içilebiliyor.Ben bir yerde okumuştum,10 gün sonra içilmeye başlansa bile faydası oluyormuş.Buz dolabına bir miktarını koy hemen keskinleşmeye başladığını göreceksin.Bu sabah kimsecikler girmemis henüz
Ben dün en son 3,5 gibi ikinci ögünümü yemistim, aksam icin hafif biraraögün düsünmüstüm ama et o kadar tok tuttuki, birde karnabahar da sisiriyo insani hic acikmadim , böylelikle ara ögün felanda yapmadim, yatmadan önce kendi yaptigim sirkeden ictim bir kasik, ama tadi elma suyu gibiydi, keskin bir tadi yoktu, yani bogazimi yakmadi hic galiba daha olmadi, birde suyu bulanik olmustu. genede ictim bir kasik bence biraz daha beklemeli.
Ben bu sabah kollari suvayip temizlik yaparim diye planlarken dün aksam bir arkadasim aradi, (Haciya gidecek haftasonuda yemek verecek ) onun icin uzaktan gelenlere sarma pogaca felan yapip buzluga koyacagiz, yardima gidecegim, e kahvaltimida orda yapacagim. ama biliyorsunuzki kahvaltida pek kacamak olmuyor, acaba bütün ev gezmelerini, günlerini kahvaltiyami cevirsek, hem ev sahibi icinde yorucu olmaz, peynir, zeytin cikar dolaptan, yumurta hasla tamamdir
Aksama ne pisiririm henüz bilmiyorum dün bir tarif gördüm cok nefis görünüyordu önce tarifin gercegini yazaim sizlere , sonrada ben onu nasil diyet haline getiririm bir bakalim.
PATLICANLI EKMEKLI KEBAB
patlicanlari küp küp dograyip kizartiyoruz
Ekmekleride küp dograyip firinda kurutuyoruz ( bayat ekmek olabilir)
ekmeklerin üzerine kizarttigimiz patlicanari yerlestiriyoruz
siviyagda kiyma, biber, sogan, domatesi soteleyip sarimsakda güzel olur bir bardak kadar suyla bir tasim kaynatip ekmek ve patlicanlarin üzerine döküyoruz sicak sicak. en üstede sarimsakli yogurt ve ince kiyim maydonoz serpistirebilirsin, yada pul biber felannasil ama güzel ve istah acici degilmi
Ama biz ekmekleri firinda kuruturken patlicanlarida yaninda cok az siviyag la karistirirp pisirebiliriz, daha hafif olur bence. mesela kendimiz yiyeceksek, öglen ögününde iki dilim t. bugday ekmegini küp dograyip patlicanlarida ayni tepside firinda pisirip sosunuda yapip yesek tam bir diyet yemegi olailir, icinde hem sebze var, hem et var, yogurt varve ekmek var, dört grupta bulunuyor ne güzel tuttum ben bu tarifi belkide yaparim bugün
Tesekkür ederim ablacigim iyiyim hamdolsun, sende iyisin cok sükür, yürüyüslerini cok güzel oturttun , devam et bence nerde hareket, orda bereket
Sizde günleri kahvaltiya alin o zaman kacamak sansin olmuyor
Saka bir yana mutlaka salata tarzi bir seyler olabilir, yumurtali taze fasulyesi vardir veya kisir onlardan ölcülü yersen aksamida cok hafif atlatirsan sorun olmaz bence.
Kursada yazilmissin ablacigim ne güzel iyi etmissin, hem kursa gider gelirkende yürüyüs yapmis olursun cok iyi
Stres atmayada birebir butür kurslar burdada öyle elisi üzerine kurslar olsada gitsem, nisanliyken bir sene makina nakisina gitmistim, bende cok zevk alirim elisi yapmaktan, türkiyede kadinlar cok yaparlardi elisi, dantel felan, evislerini bitiren elisini alir otururdu annemde dahil, ama burdaki bayanlar hic yapmiyorlar, onlar bol bol calisiyorlar, parayida bastirip satin aliyorlar
öylemi ablacigim bende acaba elmaya göre suyumu fazla geldi diye düsünmüstüm , dedigin gibi kücük bir siseye birazcik süzüp dolaba koyayim ve onu icmeye baslayayim , ben onu bitirene kadar, digeride daha iyi olur.Afiyet olsun ,Cahide'nin sitesine bende bakarım. Ben de baktım ve hoşuma gitti.Bugün işin yine çok kolay gelsin.Gurbet doğal sirke bulanık ve fazla keskin olmuyor.Hazır sirkeler katkı maddesiyle keskin oluyor ve mideye dokunuyor. Sadece elma kabuğuyla olursa onun rengi güzel oluyor.Benimkinin rengi de bulanık. Bence içebilirsin.Dogal sirke susuz bile içilebiliyor.Ben bir yerde okumuştum,10 gün sonra içilmeye başlansa bile faydası oluyormuş.Buz dolabına bir miktarını koy hemen keskinleşmeye başladığını göreceksin.
Bu arada esim yarin tekrardan ise gidecekmis, oh oh ne mutlu oldumonu yolladigim gibi kollari suvayip iyi bir dip köse temizlik yapacagim, evdeyken süpürgeyi actirmiyo tv izliyormus, ne varmiski evde süpürüyormusum, yatagi düzeltemiyorum sabah erken kalkiyor, 1-2 saat sonra tekrar atiyor, uyuyamazsa ögleden sonra tekrar yatiyor felan. o evdeyken fazl sosyal olamiyorum, misafir kabul edemiyorum daha sayayimmi, sigarasinida hic söylemeyim en iyiisimi, cok ictigi icin balkonda ic diyorum ozaman hep balkonda kalmaliymis valla gitsin yoksa ben kafayi yicem
Menün harika afiyet olsun.
İlahi Allah hayrını versin emi.Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli diyorsun yani.Şakamak ben de tahammül edemiyorum,evde olunca bütün düzen alt üst oluyor.
Yürüyüşümü yaptım,geldim dinleniyorum. Dalida bugün inşaatta çalışmaya ara verildi galiba.Bugün adım sayarı takmıştım,10000 adımın üstünde görülüyor ama emin olamadım. Acaba tam sıfırlayamadım mı?Gerçi öyle bile olsa 3 bine yakındı.Yine bayağı bir adım atmışım.Yarın bir daha takayım bakalım kaç adım çıkacak.Dün beni yaklaşık 2,5 aydır görmeyen bir arkadaşım zayıfladın mı süzülmüşsün dedi..
Bugün akraba günümüz var,inşAllah ban göre bir şeyler vardır ve uygun bir şeyler yiyebilirim.
Bu sabah kimsecikler girmemis henüz
Ben dün en son 3,5 gibi ikinci ögünümü yemistim, aksam icin hafif biraraögün düsünmüstüm ama et o kadar tok tuttuki, birde karnabahar da sisiriyo insani hic acikmadim , böylelikle ara ögün felanda yapmadim, yatmadan önce kendi yaptigim sirkeden ictim bir kasik, ama tadi elma suyu gibiydi, keskin bir tadi yoktu, yani bogazimi yakmadi hic galiba daha olmadi, birde suyu bulanik olmustu. genede ictim bir kasik bence biraz daha beklemeli.
Ben bu sabah kollari suvayip temizlik yaparim diye planlarken dün aksam bir arkadasim aradi, (Haciya gidecek haftasonuda yemek verecek ) onun icin uzaktan gelenlere sarma pogaca felan yapip buzluga koyacagiz, yardima gidecegim, e kahvaltimida orda yapacagim. ama biliyorsunuzki kahvaltida pek kacamak olmuyor, acaba bütün ev gezmelerini, günlerini kahvaltiyami cevirsek, hem ev sahibi icinde yorucu olmaz, peynir, zeytin cikar dolaptan, yumurta hasla tamamdir
Aksama ne pisiririm henüz bilmiyorum dün bir tarif gördüm cok nefis görünüyordu önce tarifin gercegini yazaim sizlere , sonrada ben onu nasil diyet haline getiririm bir bakalim.
PATLICANLI EKMEKLI KEBAB
patlicanlari küp küp dograyip kizartiyoruz
Ekmekleride küp dograyip firinda kurutuyoruz ( bayat ekmek olabilir)
ekmeklerin üzerine kizarttigimiz patlicanari yerlestiriyoruz
siviyagda kiyma, biber, sogan, domatesi soteleyip sarimsakda güzel olur bir bardak kadar suyla bir tasim kaynatip ekmek ve patlicanlarin üzerine döküyoruz sicak sicak. en üstede sarimsakli yogurt ve ince kiyim maydonoz serpistirebilirsin, yada pul biber felannasil ama güzel ve istah acici degilmi
Ama biz ekmekleri firinda kuruturken patlicanlarida yaninda cok az siviyag la karistirirp pisirebiliriz, daha hafif olur bence. mesela kendimiz yiyeceksek, öglen ögününde iki dilim t. bugday ekmegini küp dograyip patlicanlarida ayni tepside firinda pisirip sosunuda yapip yesek tam bir diyet yemegi olailir, icinde hem sebze var, hem et var, yogurt varve ekmek var, dört grupta bulunuyor ne güzel tuttum ben bu tarifi belkide yaparim bugün
Tesekkür ederim ablacigim iyiyim hamdolsun, sende iyisin cok sükür, yürüyüslerini cok güzel oturttun , devam et bence nerde hareket, orda bereket
Sizde günleri kahvaltiya alin o zaman kacamak sansin olmuyor
Saka bir yana mutlaka salata tarzi bir seyler olabilir, yumurtali taze fasulyesi vardir veya kisir onlardan ölcülü yersen aksamida cok hafif atlatirsan sorun olmaz bence.
Kursada yazilmissin ablacigim ne güzel iyi etmissin, hem kursa gider gelirkende yürüyüs yapmis olursun cok iyi
Stres atmayada birebir butür kurslar burdada öyle elisi üzerine kurslar olsada gitsem, nisanliyken bir sene makina nakisina gitmistim, bende cok zevk alirim elisi yapmaktan, türkiyede kadinlar cok yaparlardi elisi, dantel felan, evislerini bitiren elisini alir otururdu annemde dahil, ama burdaki bayanlar hic yapmiyorlar, onlar bol bol calisiyorlar, parayida bastirip satin aliyorlar
Canım insanın kendisinin yapması terapi oluyor. Hele bir de yapmaktan zevk alıyorsa onun değeri paha biçilmez oluyor.Ben şahsen çok para da verseler satamam,çünkü yaparken her bir emeğinle yaşanmışlıkların ve hatıralarında oluyor.Aslında bazen sevincini yansıtıyorsun bazen göz yaşlarını yaparken üstüne damlatıyorsun ve vaz geçilmezin oluyor.
Günaydın Serap'cığım nasılsın?.Dalida kalkamadı galiba....
Bencede Dallida iscileri ya sikayet etti, yada gidip dövdü hepsinisimdide uyuyordur rahat rahat
serapciiiimmm günaydin canim, bir görünüp, bir kayboldun, yoksa gene hayaletcilikmi oynuyoruzsaka saka belki burdasin ama altta ismin gene görükmüyor, hep sende oluyor böyle..
iyi diyorsunda serapcim adam tembelse ne yapalim, yayiliyor koltuga bir daha kalkmiyor, sonra getir götür, dolandiriyor biziGünaydın Kızlar, güzel bir gün diliyorum
Alemsiniz kızlar yaaaBence evde oldukları zaman onlara iş vermek en güzeli. Şahsen eşim evde durduğunda tek başıma yapamadığım işleri birlikte yapıyoruz. Gerçi başak burcu ile evli olduğum için bu hiç de zor olmuyor, adam zaten titiz ve düzen hastası
Ooooh, mis gibiBence de fark etmiştir. Zaman içinde kıyafetlerinden fark edeceksin Sabahtan 7000 adım bile olsa çok yi, gün boyu zaten hiç bir şey yapmasan evin içinde 2-3000 adım olur.
Gerçek sirkenin bulanık olması gerektiğini okumuştum. Yani sorun yok bence. Afiyet olsun. Tarif çok güzel. Aynen dediğin gibi yapmak daha az kalori olur bence de... Becerikli arkadaşım benim, her işi de uygun tarza dönüştürüyor
Gurbetçim benim annem de çok yapardı. O dantellerin hepsi dolapta şimdi :26: Gerçi ben biraz değişiklik yapıp kullanmayı planlıyorum. Sevgicim sen daha iyi bilirsin, eskiden çeyizlere vitrin için de peçete şeklinde örtü örülürdü. Benimkiler koyu krem rengi. Onları beyaz pamuk satene geçirip peçete ya da tabak altına servis örtüsü olarak kullanayım diyorum. Ne dersin?
iyi diyorsunda serapcim adam tembelse ne yapalim, yayiliyor koltuga bir daha kalkmiyor, sonra getir götür, dolandiriyor bizi
Benim annemde o kadar cok yaptiki ceyizimde yok yoktu, ama aynen canim bohcalarla duruyor, kullanilmiyor, bazen aciyorum, o kadar emek verdi annem diye ama simdide gencler hele hic kullanmiyor. evet bir zamanlar krem iplikler kullanilirmis, benimkiler beyaz hepsi , eger seviyorsan o sekilde kullanabilirsin, ama tabak ve bardak altinada yazik beeee
Dediğin gibi biraz cam şişeye koy ve dolaba koy,bence içmeye başla.Suyunun çok olduğuna inanıyorsan,bahçedeki elmalardan biraz katı meyve sıkacağında sık,bidona ilave et.Sen dolaba ayırdığını içerken o diğerleriyle mayalanır.Unutma su meyvenin iki katı olacak sirke yaparken.Çok az tuz ilave etmezsen,alkole dönüyor.Hafta sonunda Çubukta organik üzüm sirkesi satıyorlardı. Kadın biz yapıyoruz dedi. Koklamamı istedi ama sirke alkol kokuyordu.öylemi ablacigim bende acaba elmaya göre suyumu fazla geldi diye düsünmüstüm , dedigin gibi kücük bir siseye birazcik süzüp dolaba koyayim ve onu icmeye baslayayim , ben onu bitirene kadar, digeride daha iyi olur.
Ayrica ablacigim sen inmisin, cinmisin, kalp gözün acik senin heeeee yahu o kadar site varki milyonlarca bir tarif verdim hemen tak buldun masallah ,gercektende bende seviyorum, hergün yeni bir tarif veriyor, her tarifin altinad hadis yada ayet koyuyor cok güzel, birde ordan ne denediysem hepside basarili oldu, hatta tursuluklarimida onun tarifleriyle yaptim
Serap ben yine raya yazdım ve silip tekrar yazmaya üşendim.Maus yok alta lamayı beceremiyorum,lütfen aradan bulGünaydın Kızlar, güzel bir gün diliyorum
Sağol canım,bizde aynı şekilde sana güzel bir gün diliyoruz. Canım bence beyaz değilde krem üzerine yaparsan daha güzel olur,aksi takdirde sırıtır. Ayrıca pamuklu cinsi kumaşlardan kullanırsan daha güzel gösterir. Yün tela falanda olabilir. Mesela değişik asimetrik şekillerde yerleştirip şömöntabl yapabilirsin. Masanın üzerinde ve sehpanın üzerinde çok sık durur. Veya dediğin gibi servis takımı da yapabilirsin.Hatta bir çeyiz evinden yardım alıp dantel gelen yerleri alttan oydurursan çok daha estetik durur. Bir gün sizlerle yaptığımişleri paylaşacağım.
Alemsiniz kızlar yaaaBence evde oldukları zaman onlara iş vermek en güzeli. Şahsen eşim evde durduğunda tek başıma yapamadığım işleri birlikte yapıyoruz. Gerçi başak burcu ile evli olduğum için bu hiç de zor olmuyor, adam zaten titiz ve düzen hastası
Ooooh, mis gibiBence de fark etmiştir. Zaman içinde kıyafetlerinden fark edeceksin Sabahtan 7000 adım bile olsa çok yi, gün boyu zaten hiç bir şey yapmasan evin içinde 2-3000 adım olur.
Gerçek sirkenin bulanık olması gerektiğini okumuştum. Yani sorun yok bence. Afiyet olsun. Tarif çok güzel. Aynen dediğin gibi yapmak daha az kalori olur bence de... Becerikli arkadaşım benim, her işi de uygun tarza dönüştürüyor
Gurbetçim benim annem de çok yapardı. O dantellerin hepsi dolapta şimdi :26: Gerçi ben biraz değişiklik yapıp kullanmayı planlıyorum. Sevgicim sen daha iyi bilirsin, eskiden çeyizlere vitrin için de peçete şeklinde örtü örülürdü. Benimkiler koyu krem rengi. Onları beyaz pamuk satene geçirip peçete ya da tabak altına servis örtüsü olarak kullanayım diyorum. Ne dersin?
aman aman istemem bana iyiik yapmasinTembel demeyelim, sana iyilik olsun diye daha fazla hareket etmene izin veriyor diyelim
İyi de öyle durup duruyorlar. E benim de eve vitrin alıp içine dantel örtme niyetim hiç yokPeçete olsa şık olmaz mı bir davet masasında?? Çok zarif durur gibi geliyor. Hatta masa örtüm kare onu da pamuk satenle büyütüp masama uyarlayabilirim.. Çok mu yazık olur?? Saklasam ne yapıcaam sonra??
Tembel demeyelim, sana iyilik olsun diye daha fazla hareket etmene izin veriyor diyelim
İyi de öyle durup duruyorlar. E benim de eve vitrin alıp içine dantel örtme niyetim hiç yokPeçete olsa şık olmaz mı bir davet masasında?? Çok zarif durur gibi geliyor. Hatta masa örtüm kare onu da pamuk satenle büyütüp masama uyarlayabilirim.. Çok mu yazık olur?? Saklasam ne yapıcaam sonra??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?