Merhaba Arkadaşlarım;
Malesef uzun süre ara vermek zorunda kaldım.Sahalara dönmek istiyorum artık,hakem ceza yazmaz İNŞALLAH.Kendimi değil ama bazı şeyleri yoluna koyduk gibi.Belki istemediğimiz şekilde hayatımıza yeni bir düzen getirdik ama yapacak bir şey yoktu.Mevlam neyler neylerse güzel eyler diyelim.Geçen dönem içinde duygusal açlıkla ve onun ataklarıyla boğuştum.Şu andan itibaren düzene girmek istiyorum.
kahvaltım:
1 haşlanmış yumurta
peynir
10 yeşil zeytin(küçük Hatay zeytini)
2 minik domates
5 cin biberi
2 ceviz
4 gün kurusu
Serap'cığım hoş geldin canım.
Gulfuren ve Dalida geçmiş olsun.Allah şifalar versin.Gurbet görünmüyorsun,hayırdır?Oğlun nasıl oldu.Belgin bakıcıyla anlaşmışsınız,gözün aydın.Zeynep nerelerdesin ,işleri yoluna koyabildin mi?Hepinize bol selamlar......
Kusura bakma canım çıktın dite bende çıktım.Çıkmadım tatlım. Sen ortalıktan kaybolunca başka şeyler okumaya başlamıştım. Buradayım.
Gurbetim o köpek olan evde namaz kılınmaz değilde, melek giremez şeklinde biliyorum.Bizim evde de sayısız muhabbet kuşu(hiç birisini konuşturmayı beceremedik),su kaplumbağası, balık besledik. Hala da 1 tane muhabbet kuşu var. Büyük oğlum gitti diye şu aralar bize tirip atıyor ve çağırmamıza rağmen gelmiyor.Çocuklar evin arkasında bir sokak köpeğine de baktılar,sonra komşular şikayet etti ve hayvan barınağına gönderdik.Buradayim canlarim, tipik gurbet iste
Dün bir arkadasa manti bükmeye yardima gittim sabah 8 de gitmistim, öglen 2 de ancak gelebildim, acele ev isi yemek derken hic firsatim olmadi, aksamda esimle ilgilenmeliyimya internete pek gecemiyorum., zaten bu aralar, bitmeyen adetimden dolayi, beyefendi dertli,e ben neyapayim degilmi benim sucum yokki
Bugünde sabah gene ciktim, carsida ve bankada islerim vardi, onlari hallettim, yemek yapacagim, evdede islerim var , ama bu sefer dedim ilk önce bakayim arkadaslarim neler yapmislar , sonra yemek yapacagim. bugün okullar tatil oluyor iki hafta, yarin coluk cocuk hep evde olacak, isim hic bitmeyecek
SERAPCIM; TARIFLERIN BIRBIRINDEN GÜZEL VE COK FARKLI; NERDEN BULUYORSUN BU TARIFLERI sastim valla
Sevgi ablacim sahalara dönmene sevindim, ben bu aralar yogunluktan kendime zaman ayiramiyorum, diyet yapamiyorum, kosturmaktan bir düzene girmeliyim artik,
Gülfurencim, köpek konusunda kesinlikle evde tavsiye etmem, cocuklar bir müddet tutturuyorlar alincada iki gün sonra bikiyorlar. ben sahsen eve köpek almadim ama akcaryum istemislerdi, aldim, temizlerken parmagimdaki kesikten bakteri kapmisim, 1 seneye yakin antibiyotik tedavisi gördüm, hemde kontrollerim, icin sürekli baska bir sehire gitmem gerekiyordu, canim cok yandi, bana haplarin verdigi zararda cabasiydi. sonra oglum kus istedi, cok isteyince dayanamayip aldim, onuda iki günde bikti, hic ilgilenmedi,pisligide bana kaldi, valla bende biktim, sürekli tüy döküyor, temizligi bitmiyor, e birde stresli, tempolu bir hayat valla yetisemiyorum ev islerine birde evde hayvan
Bence oglun kücük hem hijyen acisindan iyi olmaz, hemde ona ayiracagin zamani cocuklarina ayir, birde hayvan olan evde namazda kilinmaz diye biliyorum, genede sen bilirsin, ama bana soracak olursan eve sinek bile sokma
Hoş bulduk.....Merhaba Sevgi ablahoş geldin
Dua,dua,dua....
Teşekkürler
Her şeyin yolunda olmasına sewvindim.hosgeldin sevgi abla sahalara dondun
herseyi yolun a soktun insallah sende iyisindir
bakicimiz iyi sagolsun komsum zaten
bugun gec geldim oglum uyumus bakici gitti
bende makinayi bosltacaktim bi baktim makina bosalmis etraf toplanmis cok sukur yardimima kosuyor
Düğün mevsimi ne zaman bitecek...iyi aksamlar arkadaslar
Yarin sünnet dügünü var gene, bu aralar, dügünler, kinalar , sünnetler masallah hic bitmiyoriyimi desem , kötümü desem bilemedim
Dallidacim sanada merhaba canim bizimkide ötüyor ama konusamiyor, birde yemini cok döküyor, bazen kiziyorum, batirdin burayi diye, böm böm bakiyor bana
Belgincim oh negüzel oluyor degilmi, bazen benim kizimda öyle sürprizler yapiyor, alisverise felan gittigimde evde bir sürü is var daha diye eve geliyorum, birde bakiyorum ki ortalik süpürülmüs, toplanmis, makina bosaltilmis, bir hosuma gidiyorki sormaama bazen yapiyor, cani istemezse yapmiyor
iyi aksamlar arkadaslar
Yarin sünnet dügünü var gene, bu aralar, dügünler, kinalar , sünnetler masallah hic bitmiyoriyimi desem , kötümü desem bilemedim
Dallidacim sanada merhaba canim bizimkide ötüyor ama konusamiyor, birde yemini cok döküyor, bazen kiziyorum, batirdin burayi diye, böm böm bakiyor bana
Belgincim oh negüzel oluyor degilmi, bazen benim kizimda öyle sürprizler yapiyor, alisverise felan gittigimde evde bir sürü is var daha diye eve geliyorum, birde bakiyorum ki ortalik süpürülmüs, toplanmis, makina bosaltilmis, bir hosuma gidiyorki sormaama bazen yapiyor, cani istemezse yapmiyor
Teşekkür ederim Gülfurencim
Tekrar geçmiş olsun..
Ah bilmez miyim, İzmir zaten bana göre huzur dolu bir şehir. Narlıdere' den itibaren tamamen doğa ile iç içesin
Teşekkür ederim canım, tam olarak ihtiyacım makarnaymış demek ki
Amin, şifa olsun
Dün öğle yemeğinde yememişsin zaten. Bence menüde sorun yok. Bence her şeyi abartmadan yiyerek kilo vermek çok daha iyi. Kiloyu verip de cıss lar hayatımıza girince hooop kilolar geriye geliyor.
Karatay kahvaltın güzel olmuş, afiyet olsun. Evde neyin var söylersen yardımcı olmaya çalışalım.
Evde yürüme bandın varsa bir de onu alarak israf yapmış olabilirsin bence. Yürüme bandının eğim özelliği varsa ne ala, sana eliptik kadar kalori yakmanı sağlayacak interval yöntemini tavsiye edebilirim.
Ben 9 yıl evinde köpekle yaşamış biri olarak şunu söyleyebilirim: hakkını vererek yaparsanız çok güzel, ama yorucu da.
Her sabah ve her akşam en az 1 er saat yürüyüş yapmak gerekiyor. Üstelik kışın soğuğu ya da yazın sıcağı demeden. Tabi bu aslında iyi bir şey ama kesin yapabilecekseniz, hem size hem köpeğe bu yürüyüşler iyi gelir. Köpek sahipleri genelde ince olurlar
Eve uygun bir cins olması ve saldırgan bir ırka mensup olmaması komşularınızla ilişkileriniz için önemli. Evde temizlikle ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Özellikle tüy dökmesi sorun olabilir. Her gün tarayıp evi de her gün süpürürsen elbiselerinizden tüy ayıklamanız gerekmeyebilir. Ama yine de tüylerle iç içe bir yaşama hazırlıklı olmanız gerecektir
Evet, önce kan tahlili yapılıyor. Ondan sonra 2 günlük detoks ile vücut hazırlanıyormuş. Sonra 14 günlük yağsız dönem başlıyor. İstediğiniz kiloya ulaşamazsanız 14 daha devam ediliyor. (istenilen kiloya düşünceye kadar anladığım kadarıyla) Alkol, tatlı yok. 5 saatte bir yemek yeniyor. 5 saati geçebiliyor ancak az olamıyor. Her öğünde kişiye uygun miktarlarda olmak koşuluyla ekmek, protein, sebze ve meyve bulunuyor. Salataya limon sıkılırsa meyve hakkı elden gidiyor. Salataya elma sirkesi serbest.
Merhaba Arkadaşlarım;
Malesef uzun süre ara vermek zorunda kaldım.Sahalara dönmek istiyorum artık,hakem ceza yazmaz İNŞALLAH.Kendimi değil ama bazı şeyleri yoluna koyduk gibi.Belki istemediğimiz şekilde hayatımıza yeni bir düzen getirdik ama yapacak bir şey yoktu.Mevlam neyler neylerse güzel eyler diyelim.Geçen dönem içinde duygusal açlıkla ve onun ataklarıyla boğuştum.Şu andan itibaren düzene girmek istiyorum.
kahvaltım:
1 haşlanmış yumurta
peynir
10 yeşil zeytin(küçük Hatay zeytini)
2 minik domates
5 cin biberi
2 ceviz
4 gün kurusu
Serap'cığım hoş geldin canım.
Gulfuren ve Dalida geçmiş olsun.Allah şifalar versin.Gurbet görünmüyorsun,hayırdır?Oğlun nasıl oldu.Belgin bakıcıyla anlaşmışsınız,gözün aydın.Zeynep nerelerdesin ,işleri yoluna koyabildin mi?Hepinize bol selamlar......
Öğle yemeğim:
1 büyükçe kase alaca çorba
3 yk. zeytinyağlı bamya (nohutlu)
Alaca Çorba:
1 sb. mercimek
1 sb. dövme ya da yarma buğday
1 sb. nohut
1-2 ad. kuru soğan
3 yk. zeytinyağı
Pul biber, nane
Buğdayı suyunu çektirerek, nohutu klasik yöntemle haşlayıp kenarda bekletiyoruz. Diğer tarafta tencereye (düdüklü tercih ediyorum) yeşil mercimek ve yemeklik doğranmış kuru soğanları su ile birlikte koyup haşlıyoruz. Mercimek ve soğan piştikten sonra haşlanmış nohut ve buğdayı da ilave ediyoruz.Çok sulu olmayacak şekilde kaynar su ilave ediyoruz (gerekiyorsa). Bir süre daha tüm malzemenin birleşmesini sağlayacak kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Tavaya zeytinyağını alıp ısıtıyoruz, pul biber (acı seviyorsanız bolca kullanmanızı tavsiye ederim) ve naneyi ekleyip çorbaya karıştırıyoruz. Büyük bir tencere çorbanız olacaktır. İsterseniz haşladığınız malzemeyi daha küçük oranlarda karıştırıp geri kalan malzemenizi bir sonraki kullanıma kadar derin dondurucuya atabilirsiniz.
Çorbayı kaseme aldıktan sonra 1 çk. zerdeçal ilave ettim. Bence yakıştı. Tavsiye ederim.
Çorbada hem nohut hem mercimek, bamyada da nohut olduğu için yoğurt yemedim. Çorbanın buğdayını da ekmeğe saydım. Meyve yiyecek yerim kalmadıÖğleden sonra yerim belki...
Afiyet olsun,çorbanı muhakkak deneyeceğim,eşimde crohn var yiyemiyor ama ona da başka bir çorba yaparım.Salça ilavesi yapılmıyor anladığım kadarıyla...
Buradayim canlarim, tipik gurbet iste
Dün bir arkadasa manti bükmeye yardima gittim sabah 8 de gitmistim, öglen 2 de ancak gelebildim, acele ev isi yemek derken hic firsatim olmadi, aksamda esimle ilgilenmeliyimya internete pek gecemiyorum., zaten bu aralar, bitmeyen adetimden dolayi, beyefendi dertli,e ben neyapayim degilmi benim sucum yokki
Bugünde sabah gene ciktim, carsida ve bankada islerim vardi, onlari hallettim, yemek yapacagim, evdede islerim var , ama bu sefer dedim ilk önce bakayim arkadaslarim neler yapmislar , sonra yemek yapacagim. bugün okullar tatil oluyor iki hafta, yarin coluk cocuk hep evde olacak, isim hic bitmeyecek
SERAPCIM; TARIFLERIN BIRBIRINDEN GÜZEL VE COK FARKLI; NERDEN BULUYORSUN BU TARIFLERI sastim valla
Sevgi ablacim sahalara dönmene sevindim, ben bu aralar yogunluktan kendime zaman ayiramiyorum, diyet yapamiyorum, kosturmaktan bir düzene girmeliyim artik,
Gülfurencim, köpek konusunda kesinlikle evde tavsiye etmem, cocuklar bir müddet tutturuyorlar alincada iki gün sonra bikiyorlar. ben sahsen eve köpek almadim ama akcaryum istemislerdi, aldim, temizlerken parmagimdaki kesikten bakteri kapmisim, 1 seneye yakin antibiyotik tedavisi gördüm, hemde kontrollerim, icin sürekli baska bir sehire gitmem gerekiyordu, canim cok yandi, bana haplarin verdigi zararda cabasiydi. sonra oglum kus istedi, cok isteyince dayanamayip aldim, onuda iki günde bikti, hic ilgilenmedi,pisligide bana kaldi, valla bende biktim, sürekli tüy döküyor, temizligi bitmiyor, e birde stresli, tempolu bir hayat valla yetisemiyorum ev islerine birde evde hayvan
Bence oglun kücük hem hijyen acisindan iyi olmaz, hemde ona ayiracagin zamani cocuklarina ayir, birde hayvan olan evde namazda kilinmaz diye biliyorum, genede sen bilirsin, ama bana soracak olursan eve sinek bile sokma
Merhaba,geç kalmış da olsam ben de güzel bir gün dilerim sana
Tamam,yarın yağmur yağmazsa çarşıda olacağım,araştıracağım.Ev yapımı tereyağa buldum,çok lezetlidirGüzel sözler için teşekkürler senin hem için hem dışın güzel
Ben alabalık aldım:))sazanlar çamur kokuyorlarmış:44::44:gerçekten de dev sazanlar var,biz de gördük
Bal ve polen...hımmm,iyi fikir...
Afiyet olsun canımbahçeli evde köpek beslemek güzel olur,ama evde bakımı çok zor...hep tüy,hep tüy...(biz de besledik,başta keyifliydi,sonra....)
Serap'a katılıyorum
Oğlumun muhabbet kuşu var....çok ötüyor...bir sus diyorum...ne yapacaksın?diyor
Merhaba arkadaşlar,bugün oğlum tutturdu''türkçe öğretmenimin kitabından aynısını isterim ''diye,iki saate yakın kırtasiyelerde kitap aradıkneyse,çok şükür bulduk inat ya...
Eve gelince,temizlik,yemek derken,bu saat oldu...eşim da evde bugün
Yediklerimi yazayım:
Kahvaltı:2 haşlanmış yumurta,1 kk peynir,2 dilim sucuk,1/2 domates,3 kuru kayısı,15 fındık
Ara:2 kuru kayısı,10 fındık
İkindi:2 haşlanmış yumurta,2 yk patlıcan salatası,1 köfte
Akşam:1 bardak tarçınlı süt....
hosgeldin sevgi abla sahalara dondun
herseyi yolun a soktun insallah sende iyisindir
bakicimiz iyi sagolsun komsum zaten
bugun gec geldim oglum uyumus bakici gitti
bende makinayi bosltacaktim bi baktim makina bosalmis etraf toplanmis cok sukur yardimima kosuyor
Gerçekten Gurbet,her yerde nasıl yetişiyorsun?!iyi aksamlar sanada evet cok guzeldi makineyi bos gorunce cok mutlu oldum kizin yapinca dahada guzel tabiii
ya sende ne guzel hem gezip tozuyorsun hemde herseye yetisiyorsun nerde yasiyorsun pek bilmiyorum
Hayvanları ben de seviyorum..Kaniş gibi küçük bir köpek düşünüyorlar ama ben biliyorum her şeyi bana kalacak..Eşim Furkan sorumluluk alsın diyor ama sorumluluk yine benim olacak..Onları kırmamak adına olabilir dedim ama yazdıklarınızdan sonra bende istemiyorum..Yeterince yüküm var..Kedi almıştık cins kedi özel mama,özel kum alıyorduk..Allahım tüylerinden bıkmıştım..Elimde rulo devamlı koltuk üzerini alıyordum..Mart ayında evden kaçtı Furkan çok üzüldü.. Balık,kuşda baktık..Emirhanı sevsinler başka bir şeyle uğraşacak hiç zamanım yok..
Çocuklar çok inat insan belli bir yerden sonra yoruluyor..Furkanım hiç inat değil ama Emirhanım felaket inat..İnşallah büyüdükçe düzelir..Furkana bir şey derim mesela şunu yap annem hayırı yotur tamam der ama istediği zaman yapar..
.
Merhaba Dallida bugün karşılaşabildik..Nasılsın? Kapıcı var çöp atmaktan bile kurtuldu..Ama evde bana yardım eder..Bulaşık makinasını boşaltır..Ders yoksa yardıma ihtiyacım varsa yapar..Ara sıra evi de mi süpürtsem..
Günaydın arkadaşlar
Buralarda hava çok sıkıntılı...çok boğucu...bir açıyor,bir kapanıyor...insanın hiç keyfi kalmıyor
Kanalturk'ta Karatay hoca varmış ama burda çekmiyor...netten de denedim,çekmiyor...az önce eşim haber verdi...o da bir tuhaf:44::44:dün akşam -senin diyetlerinden bıktım-diyordubugün arıyor Karatay hoca tv de diyor yürüyüşe de başlayamadım...yarın giderim inşallah:44:
Menümü da yazayım:
Sabah:2 haşlanmış yumurta,1 kk peynir,7 zeytin,yarım domates,5 kuru kayısı,14 fındık,5 ceviz...
(bugün yediklerim fazla geldi ya..resmen şiştim )
Az önce biraz yüzüm
İkindiatlıcan salata,1-2 dilim sucuk,1 yumurta...(evde kendime göre yemek yok...bugün tembeliği bırakıp,biraz et alıp,yarına kendime göre bir şeyler yapmam lazım )
Şimdi oğlanı okul için hazırlayayım....herkese kolay gelsinöpüldünüz
Merhaba Gülfüren,iyiyim ben,sen nasılsın?
Furkan zaten yaşına göre yeterince sorumluluk sahibi (bence)...yatağını da topluyorsa,daha ne olsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?