Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Merhaba arkadaşlar,bugün oğlum tutturdu''türkçe öğretmenimin kitabından aynısını isterim ''diye,iki saate yakın kırtasiyelerde kitap aradıkneyse,çok şükür buldukinat ya...
Eve gelince,temizlik,yemek derken,bu saat oldu...eşim da evde bugün

Yediklerimi yazayım:
Kahvaltı:2 haşlanmış yumurta,1 kk peynir,2 dilim sucuk,1/2 domates,3 kuru kayısı,15 fındık

Ara:2 kuru kayısı,10 fındık

İkindi:2 haşlanmış yumurta,2 yk patlıcan salatası,1 köfte

Akşam:1 bardak tarçınlı süt....

Merhaba arkadaşlar,bugün oğlum tutturdu''türkçe öğretmenimin kitabından aynısını isterim ''diye,iki saate yakın kırtasiyelerde kitap aradıkneyse,çok şükür buldukinat ya...
Eve gelince,temizlik,yemek derken,bu saat oldu...eşim da evde bugün

Yediklerimi yazayım:
Kahvaltı:2 haşlanmış yumurta,1 kk peynir,2 dilim sucuk,1/2 domates,3 kuru kayısı,15 fındık

Ara:2 kuru kayısı,10 fındık

İkindi:2 haşlanmış yumurta,2 yk patlıcan salatası,1 köfte

Akşam:1 bardak tarçınlı süt....

hosgeldin sevgi abla sahalara dondun
herseyi yolun a soktun insallah sende iyisindir
bakicimiz iyi sagolsun komsum zaten
bugun gec geldim oglum uyumus bakici gitti
bende makinayi bosltacaktim bi baktim makina bosalmis etraf toplanmis cok sukur yardimima kosuyor

iyi aksamlar arkadaslar
Yarin sünnet dügünü var gene, bu aralar, dügünler, kinalar , sünnetler masallah hic bitmiyor iyimi desem , kötümü desem bilemedim
Dallidacim sanada merhaba canim bizimkide ötüyor ama konusamiyor, birde yemini cok döküyor, bazen kiziyorum, batirdin burayi diye, böm böm bakiyor bana
Belgincim oh negüzel oluyor degilmi, bazen benim kizimda öyle sürprizler yapiyor, alisverise felan gittigimde evde bir sürü is var daha diye eve geliyorum, birde bakiyorum ki ortalik süpürülmüs, toplanmis, makina bosaltilmis, bir hosuma gidiyorki sorma ama bazen yapiyor, cani istemezse yapmiyor

Çıkmadım tatlım. Sen ortalıktan kaybolunca başka şeyler okumaya başlamıştım. Buradayım.
Kusura bakma canım çıktın dite bende çıktım.
Gurbetim o köpek olan evde namaz kılınmaz değilde, melek giremez şeklinde biliyorum.Bizim evde de sayısız muhabbet kuşu(hiç birisini konuşturmayı beceremedik),su kaplumbağası, balık besledik. Hala da 1 tane muhabbet kuşu var. Büyük oğlum gitti diye şu aralar bize tirip atıyor ve çağırmamıza rağmen gelmiyor.Çocuklar evin arkasında bir sokak köpeğine de baktılar,sonra komşular şikayet etti ve hayvan barınağına gönderdik.

Merhaba Sevgi ablahoş geldin
Dua,dua,dua....
Teşekkürler
Hoş bulduk.....
Her şeyin yolunda olmasına sewvindim.
Düğün mevsimi ne zaman bitecek...

iyi aksamlar sanada evet cok guzeldi makineyi bos gorunce cok mutlu oldum kizin yapinca dahada guzel tabiii
ya sende ne guzel hem gezip tozuyorsun hemde herseye yetisiyorsun nerde yasiyorsun pek bilmiyorum

Serap sana hayranım geldiğin nasıl da belli oluyor.. interval hızlanıp tekrar yavaşlıyorsun değil mi?İnternetten tablosunu indirmiştim..Koşu bandının motoru tamirde yapılsın onunla devam edeceğim..Doğru söylüyorsun alıp alıp duruyoruz sonra da kullanmaya zaman bulamıyoruz..

Metabolic balans bana göre değilmiş..Ben böyle istikrarlı olsaydım çoktan kalan 5-6 kilomu vermiştim..

Hayvanları ben de seviyorum..Kaniş gibi küçük bir köpek düşünüyorlar ama ben biliyorum her şeyi bana kalacak..Eşim Furkan sorumluluk alsın diyor ama sorumluluk yine benim olacak..Onları kırmamak adına olabilir dedim ama yazdıklarınızdan sonra bende istemiyorum..Yeterince yüküm var..Kedi almıştık cins kedi özel mama,özel kum alıyorduk..Allahım tüylerinden bıkmıştım..Elimde rulo devamlı koltuk üzerini alıyordum..Mart ayında evden kaçtı Furkan çok üzüldü.. Balık,kuşda baktık..Emirhanı sevsinler başka bir şeyle uğraşacak hiç zamanım yok..

Hoş geldinnn Sevgi abla..Çok mutlu oldum..Teşekkür ederim artık çok iyiyim..Sen iyi olda kiloları bu güzel gönlünle rahat rahat verirsin ablam..

Alaca çorba acaba nasıl diyordum baktım ki tarifi de vermişsin..Bunu da deneyeceğim..Gurbetin patlıcanlı tarifini yaptım..Yarına da akşama bu çorbayı yapayım..

Afiyet olsun,çorbanı muhakkak deneyeceğim,eşimde crohn var yiyemiyor ama ona da başka bir çorba yaparım.Salça ilavesi yapılmıyor anladığım kadarıyla...

Geçmiş olsun Sevgi abla..Çeşit çeşit hastalık var..Allah nerede varsa şifa versin..

Geçmiş olsun kıyamam bir kesikten neler yaşamışsın..Yok yok yazdıklarınızdan sonra vazgeçtim..Zaten beni razı etmeye çalışıyorlardı ama gerçekten hakkını vermeyeceksin hayvanı kendine bağlayıp sonra başkasına vermeyi doğru bulmuyorum..

Bak sende yaşamışsın konu kapanmıştır.. Ay kuşunuz çok tatlıymış.Bizimki gülşen diyordu.

Çocuklar çok inat insan belli bir yerden sonra yoruluyor..Furkanım hiç inat değil ama Emirhanım felaket inat..İnşallah büyüdükçe düzelir..Furkana bir şey derim mesela şunu yap annem hayırı yotur tamam der ama istediği zaman yapar..

Senin adına sevindim..Sana nasılda güzel gelmiştir..Böyle insanlar ekmeğine saygısı olan insanlardır bence..İnsan önce ekmeğine saygı gösterecek..Makinayı boşaltmak ne kadar zamanını aldı bak senin gönlünü kazandı..İnşallah hep böyle devam eder..

Ara

fındıklı,tarçınlı,meyvalı probiyotik yoğurt

Akşam

Balık,salata

Ara

1 şeftali,1 erik

Serap evde kabak,patlıcan,bezelye ,kıyma,tavuk göğsü ve bakliyatlar var..Aslında alışveriş zamanım da geldi..Pazara kadar idare edeyim eşim ile pazara gidersek inşallah buraya taşındığımızdan beri pazara gitmek ona zor geliyor sebze,meyveyi migrostan alıyoruz..Bana akşam için yemek ismi versen bende liste çıkarıp alışverişe gitsem çok mu şey istemiş olurum..:26::26::26:

iyi aksamlar sanada evet cok guzeldi makineyi bos gorunce cok mutlu oldum kizin yapinca dahada guzel tabiii
ya sende ne guzel hem gezip tozuyorsun hemde herseye yetisiyorsun nerde yasiyorsun pek bilmiyorum
Gerçekten Gurbet,her yerde nasıl yetişiyorsun?!

Sorumluluk almak için başka yöntemler de deniyebilirsiniz...mesela evde ekmek veya gazete almak onun görevi olsunFurkan uyanıkmış

Merhaba Dallida bugün karşılaşabildik.. Nasılsın? Kapıcı var çöp atmaktan bile kurtuldu..Ama evde bana yardım eder..Bulaşık makinasını boşaltır..Ders yoksa yardıma ihtiyacım varsa yapar..Ara sıra evi de mi süpürtsem..

Günaydın arkadaşlar
Buralarda hava çok sıkıntılı...çok boğucu...bir açıyor,bir kapanıyor...insanın hiç keyfi kalmıyor
Kanalturk'ta Karatay hoca varmış ama burda çekmiyor...netten de denedim,çekmiyor...az önce eşim haber verdi...o da bir tuhaf:44::44:dün akşam -senin diyetlerinden bıktım-diyordubugün arıyor Karatay hoca tv de diyoryürüyüşe de başlayamadım...yarın giderim inşallah:44:
Menümü da yazayım:
Sabah:2 haşlanmış yumurta,1 kk peynir,7 zeytin,yarım domates,5 kuru kayısı,14 fındık,5 ceviz...
(bugün yediklerim fazla geldi ya..resmen şiştim)
Az önce biraz yüzüm
İkindiatlıcan salata,1-2 dilim sucuk,1 yumurta...(evde kendime göre yemek yok...bugün tembeliği bırakıp,biraz et alıp,yarına kendime göre bir şeyler yapmam lazım)
Şimdi oğlanı okul için hazırlayayım....herkese kolay gelsinöpüldünüz

Merhaba Gülfüren,iyiyim ben,sen nasılsın?
Furkan zaten yaşına göre yeterince sorumluluk sahibi (bence)...yatağını da topluyorsa,daha ne olsun?

İzmirde bir açıyor bir kapıyor.Şu an güneş açtı şükür..Demekki mide gerçekten bu beslenme de küçülüyor..Erkekleri bazen anlamak güç.

Merhaba Gülfüren,iyiyim ben,sen nasılsın?
Furkan zaten yaşına göre yeterince sorumluluk sahibi (bence)...yatağını da topluyorsa,daha ne olsun?

Okuldan gelince topluyor..Ben ellemiyorum odan toparlanmadan bilgisayara oturamazsın diyorum..Okul zamanı hafta içi bir saat,hafta sonu sonu iki saat bilgisayar izni var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…