Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Burdayım cevap yazıyordum..

Sabah
2 bardak süt
bir çay bardağı ceviz,fındık
4 gün kurusu
2 kuru erik

Ah şu erkekler...çocuk gibiler
Furkan sabahçı olduğu için normal bir durumdurben oğluma bilgisayarı pek elletmiyorum :))daha çok hafta sonları 1 saat kadar oyun oynuyor...bu defa kaçtımsaat 11:30 evden çıkacağız,okula doğru....okul çok uzak olmadığı için servise vermek istemedim...İstanbul'dayken servisle giderdi...görüşürüz canım

Şekercim fazla uzaklaşma, gözlerimiz seni arıyor
Yemeklerin hepsi Türk Mutfağı' nda var olan yemekler aslında. Ben küçük uyarlamalar yapıyorum sadece. Genelde acılı, salçalı ve karışık olanlar Gaziantep, Şanlıurfa yemekleri... Sade, hafif olanlar da Ege dolaylarından.

Tatlım zaten diyette değilsin. Porsiyon kontrolü ve yemek saatlerine dikkat edersen sorun olmaz.

Afiyet, şifa olsun Alabalık çok daha iyi olur gerçekten. Aynen katılıyorum, sazan çamur koktuğu için yiyemedim ben de.
Polene dikkat bu sabah oğluma verdikten sonra dilinde kaşıntı oldu, korktum ne yalan söyleyeyim. Sonradan anladık ki çayın içindeki zencefildenmiş. Ama polen için gerçekten dikkatli olmak gerektiğini hatırlattı.

Sorun değil

Bana kızmayın ama Allah' ın yarattığı her şey gerekli ve masumdur. Köpeğin şeytanın bir parçası olduğuna dair bir hurafe vardır; ben inanmıyorum. Sizin de böyle düşündüğünüzü sanmıyorum..Tuvaletini yaptıktan sonra eve alınırken iyice silinmesi, ardından banyoda pati ve poposunun yıkanması lazım. Mutfağa ve namaz kılınan odaya girmemeyi öğretmek de lazım, hijyen sorunu yaşatmaması için.

Estağfirullah, asıl ben sizlere hayranım
Aynen interval dediğin gibi yapılabiliyor. Aynı zamanda eğimli ve arada düz hızlı sistem de intervalin farklı bir şekli. Diz eklemlerinde sorun yoksa eğim+düz interval de ciddi kalori yaktırır...

Metabolik balans aslında iyi bir yöntem, ama 14 günlük yağsız dönem işime gelmiyor. Artık yaşım geçti, son zamanlarım neredeyse. Bebek istiyorsam yağsız diyetten kaçınmam lazım. Yoksa kaliteli yumurta hücresi elde edemem.

Afiyet olsun

Bence odasını süpürebilir. Sen sonra o okuldayken dip köşe alırsın... Annem bize öyle yapardı

Amaaaan, boşver. Benim eşim de diyet yapma deyip duruyor, sonra beni arayıp öğle yemeğinde bunlar var hangisini yiyeyim diyor

Mide küçüldü demek ki... Afiyet olsun
Bu arada ekmek makinesini sormuştun, cevap verecektim atladım... Bende tefal marka bir makine var. Kullanınca çok keyifli oluyor. Akşamdan hazırlayıp programlıyordum, sabah ekmek kokusuyla uyanıyorduk. Bir süre sonra sıkıldım. Eşimde yukarıda bir dolaba kaldırdı. Yani her makinenin başına gelen ekmek makinemin de başına geldi...

Son düzenleme:
Bu gece saat 4 de korkunç bir ağrı ile uyandım. Karnım yırtılacak sandım. Mesanem doldu sanırım dedim. Tuvaletten sonra da aynen devam ediyordu. Mideme kadar şişmişim. Sanırım üst üste bakliyat kullanmaktan oldu. Sabaha kadar salonda yürüdüm. Resmen nefes alamayacak duruma gelmiştim. Üstüne bir de regl olunca sancı daha da arttı. Saat 6 dan sonra uyuyabildim. Dolayısıyla geç saatte uyandım.

Dünkü akşam yemeğim:

4 yk. taze fasulye
4 yk. nohutlu firik pilavı
1 kase yoğurt
3 erik

Gece:
1 parça bitter

Son düzenleme:
Bu sabah geç kahvaltı yaptım.

Kahvaltım:
1 dl. tahıllı ekmek
20 gr. pumpernickel ekmek
1 dl. peynir
1/2 dl. çerkez peyniri
3 zeytin
3 yk. yumurta salatası

1 çk polen+1 tk. bal

Belgincim, mesajımı görmezlikten geliyorsun. Cevap almak istediğim için tekrar yazacağım:

2 hafta... Abur cubursuz.... Şekersiz.... Tatlısız.... Hamursuz.... Kaçamaksız.... Veeeee tam 3 kilo.....

Ne dersin??

Ben de sana katılacağım. 2 hafta boyunca sana yapma dediklerimi ben de yapmayacağım.. Sen 3 kilo verebilirsin ben de 2 kilo...

Son düzenleme:
iyi aksamlar sanada evet cok guzeldi makineyi bos gorunce cok mutlu oldum kizin yapinca dahada guzel tabiii
ya sende ne guzel hem gezip tozuyorsun hemde herseye yetisiyorsun nerde yasiyorsun pek bilmiyorum
merhaba canim ben almanyada yasiyorum, türkiyeden gelin olarak geldim 19 senedir almanyadayim.

evet dallidacim, bende izledim, canan hocayi, kanaltürktedi, ama üzülme her zamanki seyleri anlatti, exstra birsey söylemedi, leptin hormonunun salgilanmamasi icin ara ögün yapmayin diyor, uyumadanda en az 4 saat önce yemegimizi yemeliymisiz, ki leptin hormonu en cok gece calisirmis. ayrica tereygi ve zeytinyagindan korkmayin diyor, sabahlarida uyaninca kendisi 1 litre su icermis.
Burdayım cevap yazıyordum..

Sabah
2 bardak süt
bir çay bardağı ceviz,fındık
4 gün kurusu
2 kuru erik
merhaba gülfurencim, kahvaltin hicde besleyici olmamis, en azindan peynir, veya yumurta yeseydin, daha doyurucu olabilirdi. eliptik bisiklete gelince, mükemmel bir alet, bütün vücudu calistiriyor, ama kullanacaksan al, benimki kösede duruyor, üzerine havlu felan asiyorum,
bende biraraalar cok düsündüm ama sonra vazgectim bir sürü mutfak esyasini aaa cok iyiymis deyip aldim simdi malesef catiyi bekliyor
gecmis olsun canim

serapcım görmedim inan
simdiactımsayfayı
olur valla
bana çok iyilk edersin yarın muhakkkak başlayalımm
oleyy gitsin kılolar

Son düzenleme:
iyi dersler oğluşuna..
Teşekküler
Merhaba Serap,senin menülerine bayılıyorum zaten...bir bakıyorum zeytinyağlı yemek var,somon var,bir bakıyorum salçalı,acılı bir çorba var:44:doğu batı sentezi :))
Bende alabalığı çok seviyorum...sazanı merak ediyorum ama almaya cesaret edemiyorum...beğenmezsem ne olacak?
Polen konusunda uyardığın için teşekkür ediyorum:))
Yeni nesil anneler evlatlarına kıyamıyor...demek ki ekmek makinesi alınmayacak
Evde hayvan beslenmek ile ilgili bu tür söylentiler bende duydum..ama ne kadar doğrudur bilmiyorum,hiç araştırmadım:44:
Çok geçmiş olsun Serapcım,şimdi daha iyi olduğunu umarım
Bilgi için teşekkürler GurbetimSerap da aynı şey dedi

Hayırlı geceler arkadaşlar
Bugün yine yoğun bir gün geçirdim,saat 4 te misafirlerim geldi,3 yetişkin+2 küçük çocuk...saat 9:30 gittiler...yine habersiz geldiler ve bu defa hazırlıksız yakalandım...bir tarafta börek yaptım çayın yanında olsun,bir tarafta yemek...eşim birlikte yiyelim diye çok ısrar etti...çok yoruldum....ama çok şükür mutlu ve tok evlerine döndülerkaçamak yapmadım,ama az önce üzüm yedim...leptinim kaçtı mı acaba?

SERAPdaha iyisin inşallah
Herkese hayırlı geceler

gecmis olsun canim

Teşekkür ederim Gurbetçim

serapcım görmedim inan
simdiactımsayfayı
olur valla
bana çok iyilk edersin yarın muhakkkak başlayalımm
oleyy gitsin kılolar

Tamam o zaman, bu sabahtan itibaren başlıyoruz. Sadece sağlıklı ve bize iyi gelecek şeyleri yiyeceğiz

Sürekli zeytinyağlı, renksiz ve acısız yemekler pişince evde isyan çıkıyor Adamlar Urfa' lı acısız, bulgursuz olmuyor
Sazanı beğenmezsen sokak hayvanları yer şekercim
Teşekkür ederim canım. Tatsızım hala. Termoforu aldım kucağıma oturuyorum.

Alışırsın yakında Böreklerini sigara böreği gibi ama daha kalınca sarıp (tarif istersen yardımcı olmaya çalışırız) ya da gözleme olarak hazırlayıp derin dondurucuya atarsan elinin altında hazır olur. Hatta muffin kekleri yapıp onları da derin dondurucuda bekletebilirsin. Börekler pişip, kekler eriyinceye kadar da kahve filan ikram edersin

Erkekler böyle, bir çeşit yemeği sofraya koyarsın olur biter diye düşünüyorlar. Bizim de içimize sinmiyor. Misafirlerinin mutlu olmasına sevindim
Afiyet olsun canım Olsun, leptinin sabaha kadar çalışacak nasılsa

Sabah yine tatsız uyandım. Yine de kahvaltı hazırlamak istedim. Neyse ki hazırlık bitinceye kadar ayakta durabildim. Sonra iki büklüm... Hem regl, hem bağırsak sendromu, ikisinin sancısı birleşince tadı kaçıyor insanın. Termoforu doldurdum, sabahtan beri karnımda. Rahatlattı biraz. Kendimi daha iyi hissediyorum. Birazdan kahvaltımı yapacağım...

Bu sabah tartıldım:
Geçen hafta: 64.8
Bu hafta: 64.4
Fark: - 400 gr.

(karnım davul gibi, muhtemelen kilom daha az ama 2-3 günden önce bunu bilemeyeceğim. Yine de kendimi motive edeyim, kesin daha fazla vermişimdir )

Verdiğin kilo için seni kutluyorum..Çok geçmiş olsun..Termoforu iyi düşünmüşsün..Birde buscopan varsa iç ağrını hafifletir canım..İkisi birleşince çekilmez oluyor..Uzat ayaklarını dinlen..

Günaydındaha iyi olmanı sevindim :))Doğru diyorsun
Çok isterimsağol
Tebrikler
Geçen hafta :57.4 kg

Bu hafta : 56.6 kg

Fark : 800 gram

Tebrikler

Sabah:2 yumurta,1 kk peynir,8 zeytin,yarım domates,2 dilim sucuk,2 ısırık kete 4 ceviz,3 kuru kayısı...
Ara:yoğurt..belki 4 ceviz de yerim..
Bugün suları gene kestiler...geçen cumartesi günü yine suyumuz yoktur...dün akşam evim batmış,temizlik yapmam lazım,yemek yapmam lazım....bunu için de SU lazım (haftaya belediyeye gideceğimgönderdim mesaja hala cevap vermediler...sözde en kısa zamanda bana döneceklerdi..güleyim bari
Çocuğu okula bıraktıktan sonra,camiye uğramak istiyorum...yetişkinler için kur-an kursu açıyorlar ya..bende katılmak istiyorum :))
Sonra görüşürüz arkadaşlar

Günaydın Arkadaşlar;
G gr
eçen hafta:86 kg
Bu hafta:86,9;
Fark:+900
Cezaları bekliyorum,akşam görüşürüz hemen çıkmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…